Találatok a következő kifejezésre: Ha elváltam, a (79 db)

Mit csináljak ha elváltak a szüleim? :O

Egy hónapja elváltak és engem kikészített a válás ? És most döntenem kel , hogy kivel szeretnék élni . :/

Legjobb válasz: :( Hány éves vagy?

:( Hány éves vagy?
Sztem nem
Nekem elég fura dolog ez. Õ akart válni annak idején és most meg (nem tudom mennyire tetted túl magad a dolgont + mennyire rendezted át az életed, van e most valakid) vissza akar menni hozzád.
A kérdező hozzászólása: Nincsen most senkim, hát tultettem magam viszont felkavart h találkoztunk.
Hááát nem is tudom, sok minden lehetséges, lehet hogy szeretett, csak kicsit besokallt. Lehet, hogy közben volt valakije, de két szék közé esett. Ez a te döntésed, hogy visszafogadod e vagy sem, de mindenképp mond neki, hogy csak azért mert csettint egyet nem fogod, hanem küzdjön meg érted kicsit. 20F
Felmelegítve nem jó a csók, csak a húsleves... (tapasztalat)
Én is így vagyok, csak nekem azóta van párom, és nem is akarok "borítani". 9 éve váltunk el, 2 évre rá találkoztunk, azóta nem tudok elszakadni tõle. Már beláttuk, hogy ez így marad életünk végéig. Újra nem mernék vele élni, mert semmit nem változott, de így nagyon jó. 2-3 havonta találkozunk. Mondjuk, neki azóta sem volt komoly kapcsolata. (szintén õ lépett ki a házasságból)
Végül is annyiran nem jön ki hülyén, a baj csak az, hogy ha olyan nagy volt a gondja hogy el akart válni, akkor most miért akar visszajönni? Egy kicsit szerintem érdeklõdj utána annak, hogy mi is történt a háttérben, nehogy Te szívd meg, és esetleg kiderüljön, hogy csak játszik veled.

Ha elváltak a szülők, és az apuka küldi a gy. Tartást, attól még az orvos, gyógyszerek felének kifizetésére kötelezhető?

Ha igen,h kérjem el tőle?Nem lehet vele beszélni...mikor felhívtam,hétvégén,h mi történt a kislánnyal,annyit mondott "Mit csináljak vele,old meg"Sajna szombaton magánrendelésre kellett futnunk délután,felszúrták a fülét,és összesen 10000ft-ba volt(Út,orvos,vigaszdíj),ma ismét megyünk,az út orvos,ismét 6ezer forint lesz...az ex anyós meg szinte leszidott minek vigaszdíj a kislánynak...

Legjobb válasz: Nem kötelezhetõ, ha nem akarja, nem fizet. (bár ez már más kérdés, hogy hogy áll a gyerekhez. Ha lenne benne emberség...)

Nem kötelezhetõ, ha nem akarja, nem fizet. (bár ez már más kérdés, hogy hogy áll a gyerekhez. Ha lenne benne emberség...)
Nem szép dolog az apától, de amikor valaki gyereket vállal, azt úgy kell vállalnia, hogy egyedül is el tudja tartani. Ha pl. meghal az apa, akkor sem lehet futni senkihez, hogy adjon pénzt. Ettõl függetlenül sejted, mit gondolok az apáról...
Nem kötelezhetõ. Azért fizet tartásdíjat, hogy a felmerülõ mindennemû költségek abból legyenek kifizetve.
A gyerek neked lett itélve, te vagy a felelös érte. (Gondolom, harcoltál ezért, nehogy az apáoz kerüljön). AZ apának a gyerektartás fizetése az, amire kötelezhetö, többre nem. Ha akar, fizethet többet, de csakis önként. Abban az anyosnak igaza van, hogy felesleges vigaszdijat venni a gyereknek, föként ha az a bajod, hogy sok a kiadásod. Az apa meg nem biztos, hogy nem akar, hanem lehet, hogy nem tud többet fizetni.
Ha ennyire gond, hogy a gyereket el kellett vinned orvoshoz, meg minden egyéb bajod is van az apával, akkro egyzeröbb lenne, ha lemondanál a gyerektröl, odaadnád az apjának, és te fizetnél neki gyerektartást. Akkor nem kellene itt siránkoznod, hogy nincs elég hasznod a ygerek apjából...
A törvény szerint te neveled a gyermeked, ez a "te dolgod". Normális apa nem pattintaná le a beteg gyermeket, de a te exed nem az, sajnos nem számíthatsz tõle semmire.
Tescos baba helyett fizetted volna be inkább a kaját!! Ex anyósnak igaza van. Vigaszdíj. nekem 6 gyerekrõl kell gondoskodnom. Minden napra jut valami. Túlélik vigaszdíj nélkül is!! :)
A kérdező hozzászólása: Egy 1500ft-os tescos baba volt, mert odamentem be a gyógyszertárba!
Jaj, értem, csak én nem ismertem így:) Figyelj elég lett volna neki valami olcsóbb is, ha rosszul álltok anyagilag, csoki, nyalóka stb. Elég szemét a férjed, mert a leírtak alapján arra következtetek, hogy lehet õ le se sza.rná a gyerekét, ha exanyósod nem vinné.
A kérdező hozzászólása: Még ex anyós, nem vitte, a lánya felé 8 hónapig nem nézett, a fia felé egy másik alkalommal pedig 4 hónapig....
Ha fizeti a gyerektartást, akkor sajna ezt nem kérheted tõle számon. (persze csak ha rendesen fizet) Az más kérdés, hogy ha van mibõl, igazán kisegíthetne téged, végülis az õ gyerekeire költöd a pénzt, nem szórakozásra. Nem tudlak bíztatni, rendezkedj be egy olyan életre, ahol nem számíthatsz rá semmilyen téren.
Nem értem az ilyen apukákat. Én is elváltam, mégis minden nap látom a fiam, és az életem.
ott a gyerektartás-jó duma én 12 ezret kapok 6 éve gyerektartás gyanánt.Ha beteg a gyerek elmegy a gyógyszerekre.Az ilyen apuka nagyon görény !igen is beszállhatnának betegség esetén.
Ha ugy erzed, hogy a jovedelme alapjan tobb tartasdijra lennel jogosult, akkor keress egy ugyvedet, es kerj tanacsot. Gondolom ahol laksz, van valami csaladsegito, ahol dijmentes jogi tanacsot kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: És akkor ovis kaja be sincs fizetve...oké, nem mdent fizettethetek vele, de nem csak az én gyerekem...de hála istennek nem kell többet fokihoz menni, így 16ezerbõl megúsztam....
Lehet hülyeséget kérdezek, de mi az a vigaszdíj?
A kérdező hozzászólása: Ex anyóssal állapodtunk meg, mert ha õ nincs, akk a gyerekek egy fillért se kapnának látnak...az apja cégénél kamionozik, mden papír okosan van ., csinálva...és a gyerek az ex anyós nélkül nem is ismernék az apjukat!3 hónapja vette vissza az ex anyós a gy.tartást, mert végül is õ küldi az apa nevébe, azzal az indokkal vette vissza h én nem gondolok a jövõjükre, majd õ fog...de a fiának ettõl nem lett kevesebb, sõt nekem se, csak a gyerekeknek.....(pluszba a fiának fizetik a rezsit, a házát, tankolásait, tel.számláit...az unokák meg semmit....a kisebbik havi 1 csomag pelust kap...ennyi)
A kérdező hozzászólása: Sehogy..."hétvégi apuka" ha az ex anyós a helyébe viszi a gyerekeket...2 közös van
A kérdező hozzászólása: Éééés hozzáteszem õ nála volt épp a kislány...hívott h azonnal menjek érte, mert fájlalja fülét, és engem akar, természetes ugrottam, és irány orvos....egyszóval hazadobta....
A kérdező hozzászólása: Egy fizetés esik ki, amit õ pótol 30ezerrel, meg az állam 3ezer forinttal küld több gy.tartást...sztem neki is ugyan annyi lett vna elvinni az orvoshoz, csak könnyebbnek látta, h engem hív...
A kérdező hozzászólása: Nincs hivatalos végzés semmirõl!Kamionozik, lenne mibõl fizetnie, de nem akar...sajnos játékgépfüggõ, szal valóban nem tudna!És nekem egyáltalán nem gond, h orvoshoz vigyem, de egyedül a szüleim segítségére számíthatok, mert gyes-es vok a kis tesójával, és sajnos hiába is akarok dolgozni, nincs munkalehetõség, se részmunkaidõbe, nem h 8 órába!Én örülnék pedig a legjobban, ha többet tudnék nekik adni, így is mden pénzt, rájuk költöm!!!!
Nem kötelezhetõ, ezért is fizet gyerektartást. Azt pedig tegyük hozzá, hogy mivel nem felügyeleti joga van jogszerûen nem is viheti orvoshoz, csak sürgõsségi esetben. Sajnos nem minden orvos fogadta volna, mondván neki csak láthatási joga van. Tapasztalat.
Nem igazán értem. Hogy a bánatban lehet, hogy elváltatok, de nincs végzés semmirõl?? A válásnak pont ez a lényege, szabályozzák a jogokat, kötelezettségeket. Nem keversz véletlenül valamit?
A kérdező hozzászólása: KEdves utolsó!Errõl eddig nem is tudtam :O Sürgõsségi eset volt, mert rendelési idõn kívül fogadtak minket, és ez az egy orvos volt aki azt mondta indulhatunk is.....és egybõl fül felszúrás lett....semmi elõzménye nem volt a gyulladásnak :(
A kérdező hozzászólása: Nem voltunk megházasodva, csak így fogalmaztam...élettársak voltunk....bocsi, emiatt tényleg félreértelmezhetõ volt a kérdés!
Ha az õ gyermeke, akkor házasságtól függetlenül is kell, hogy legyen megállapított tartásdíj. Ha te nem kérted, akkor nagyon buta vagy, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: elfogultsagbol, v h mondjak nem segithet, mert edesanyam unokatestvere a csaladvedelmis a faluba


Nem féltek attol, hogy ha elváltok, a környezetetek megbélyegez, lenéz titeket?

Legjobb válasz: Sosem érdekelt más véleménye a saját életemmel kapcsolatban, hiszen én élem az életemet.

Sosem érdekelt más véleménye a saját életemmel kapcsolatban, hiszen én élem az életemet.
És miért bélyegeznének meg vagy néznének le? Hol élsz te?
Az ismerõseim nem a múlt század elejérõl jöttek, úgyhogy nem... meg egyébként úgy nagyívben le is fosikázom, ki mit gondol a magánéletemrõl.
Barátait megválogathatja az ember az a jó, idegenek véleménye meg nem számít.
Az [email protected] aki megbélyegzi másnak az életét! Sok ember futkos az utcán és elvált, a XXI.-ik sz.-ban élünk, hahó!
Szerintem a mai világban ez már nem jellemzõ. De kb. 30 évvel ezelõtt még lenézték az elvált nõket.
A fõ kérdés az, hogy mi a borzalmasabb számodra? A házasságod, vagy a válás körüli hercehurca? Eszerint kell dönteni. Persze ezek csak a fõ kérdések, mert a válás utáni létre is gondolni kell. Költözés, megélhetés, újabb társ (általában keresnek) stb. Nem mondom, hogy egyszerû matematika, mert ez túl soktényezõs "feladat":-)
Bár nem készülök elválni, de ha arra kerülne a sor, az érdekelne legkevésbé, ki mit gondol. Sosem voltam az a típus, aki azon rágódik, mit gondolnak róla mások. Elég megosztó személyiség vagyok, vagy nagyon szeretnek, vagy nagyon utálnak az emberek, az a tapasztalatom, de soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol, mond rólam, pláne, ha az negatív. Jobban szeretem az életemet annál, mint hogy azzal töltsem a napjaim, hogy másoknak próbáljak megfelelni, ezzel elrontva a saját napjaimat.
??? Most komolyan az a kérdés, hogy azért ne lépjek ki egy sz.r kapcsolatból, mert csúnyákat fognak mondani a hátam mögött? Könyörgöm, õk élték át azt a sok trutyit? ... A gyereknek is nyugalomban, békében lesz a legjobb. El kell mondani nekik a saját szintjük, hogy anya és apa miért nem szeretik már egymást, miért költöztek el, bármikor láthatja apát is, mert õ is ugyanúgy szereti, mint anya, stbstb. Nem kell félni a kérdésektõl. Nyilván belecsöppent egy xx ténybe, egy xx változásba, ami igenis rá is tartozik.
Sehol sem tapasztaltam ilyet. A legtöbb gyereknek van féltestvére a szülõk korábbi házasságából, vagy az õ szülei elváltak. Amikor én váltam, több anyuka odajött hozzám, hogy de jó nekem, mert õk is válnának, csak egyedül a gyerekekkel nem tudnának megélni...
Nézz körül a gyereked osztálytársai között. Ha jól számolsz, akkor az elvált szülõk gyerekei lesznek többségben:-)
A kérdező hozzászólása: És ha gyerek is van? Õt sem bélyegzik meg a társai? Õ hogyan tudja ezt átvészelni, fõleg az elején? Mit tud mondani a kérdezõsködõknek?
Annak van igaza, aki a "három napos csoda" idézetet említi, mert az nagyon igaz. Tapasztaltam:-) Rövid idõ alatt megszokja a környezeted még akkor is, ha hosszabb házasság után válsz el. Ha nem okoz nehézséget a szétköltözés, akkor csak át kell vészelni az elsõ hónapokat.
És ezt a kérdést átfogalmazva ma már olvashattuk...
A környezetemben nagyjából kétszer annyi elvált pár van, mint ahányan együtt maradtak. Szóval szabadon csatlakozhatnék bármelyik táborhoz. :)
Minden csoda három napig tart. Utána ugyanúgy elfelejtõdik, mint bármi más. Normális ember nem tör pálcát senki felett, mert nem tudhatja, hogy milyen körülmények vezettek egy ilyen döntéshez. Ráadásul a mai világban ez már nem egy rendkívüli dolog. Nem vagyok válás párti, és lehetõség szerint mindent megtennék, hogy megmentsem a házasságom, de el tudok képzelni olyan helyzetet, akikor szinte gondolkodás nélkül döntenék a válás mellett.
Annak idején engem azért bélyegeztek meg, mert nem vagyok elvált. Amikor még szenvedtem a társkeresõkön nagyon sok hát férfinak nem nevezhetõ egyén azon akadt ki, hogy miért nem vagyok elvált és miért nincs gyerekem. Az egyedülállókat sokkal jobban támadják szerintem mint az elváltakat.

Továbbtanulásnál kötelezõ az apa aláírása, ha elváltak a szülõk? (anyánál van a kizárólagos felügyeleti jog)

Az a baj, hogy apám nem akarja aláírni, ha nem oda megyek ahova õ akarja és csak akkor, ha koliba lennék. Feltétlenül kell, vagy lehet találni valami más megoldást?

Legjobb válasz: Ha nagykorú vagy akkor nem kell szülõi beleegyezés ezekbe a dolgaidba már. :) Ha nem vagy nagykorú akkor pedig nem kell apud hozzá. Mivel anyudé a kizárólagos felügyeleti jog, elég azt mondani, hogy nem tartjátok vele a kapcsolatot és kész. SZERINTEM!

Ha nagykorú vagy akkor nem kell szülõi beleegyezés ezekbe a dolgaidba már. :) Ha nem vagy nagykorú akkor pedig nem kell apud hozzá. Mivel anyudé a kizárólagos felügyeleti jog, elég azt mondani, hogy nem tartjátok vele a kapcsolatot és kész. SZERINTEM!
Masik kerdeshez valaki bemasolta a jogszabalyt, szoval ha 18ev alatti, akkor elvileg kell. Viszont nekem meg aztmondta a birono, hogy majd mindent intezhetek... nagyon sok gyerekkel nem tartja a kapcsolatoy az apa vagy kulfoldre ment, szoval ha megis kotelezo az apa alairasa, a gyakorlatban nem tudom hogy mukodik majd...
Mit jelent az, hogy felvállalt gyerek?
ha örökbe fogadta akkor már az övé minden kötelezettséggel együtt
Meg mi az, hogy ha nem látogatja, akkor is kell el fizetni?? Hát még jó hogy kell..
Úgy érted, hogy közösen vállalt gyerek? Vagy mire érted, hogy "felvállalt"? Jól gondolom, hogy neked nem a magyar az anyanyelved? Mert elég furán írsz, csak azért kérdezem. Szóval, arra vagy kíváncsi, hogy le lehet-e mondani a gyerekrõl ilyen esetben? Nos, azt nem lehet. Kell fizetni a gyerektartást, még akkor is, ha az illetõ nem látogatja a gyereket. És mi az, hogy egyik szülõ sem bírja fizetni a gyerektartást? Akkor eddig hogyan bírták eltartani?
Semmit nem lehet csinálni, megszületett a gyerek így kötelessége a szülõknek eltartani. Ha nem fizet gyerektartást akkor lehet kérni az állami megelõlegezést és az állam behajtja utólag. A látogatás nem kötelezõ az lehetõség amivel ha akar él ha nem akar nem él.

Mit csinájak ha elváltak a szleim?

Egy hónapja elvátak és most választenom kell anya és apa között

Legjobb válasz: Miért kell választanod? Élj ott, ahol neked a legjobb, és látogasd a másik szülõdet.

Miért kell választanod? Élj ott, ahol neked a legjobb, és látogasd a másik szülõdet.
Megteheted azt is, hogy egyik héten itt, másik héten ott laksz. Vagy akinél jobban érzed magad, bármikor átköltözhetsz a másikhoz, ha kedved tartja, csak szólj nekik.
nem kell választanod köztük. mindkettõt ugyanúgy szeretheted, azt kell eldöntened hol szeretnél élni. gondollj végig mindent és döntsd. a másik szülõdet ugyanúgy láthatod, mehetsz hozzá, szülõd marad, csak nem vele fogsz élni
egyik héten itt, másik héten ott és ez fog majd segíteni a döntésben
A kérdező hozzászólása: csak elkel döntenem , hogy kinél szeretnék élni mert az apukám Gyõrön fog lakni az anyukám pedig Miskolcon :/
Hány éves vagy?
Akkor pl. elõször annak járj utána, melyik város vonz jobban. Iskola, barátok vannak-e esetleg az egyik helyen? Valamelyik város az, ahol most is élsz? Ha mindkettõ költözést jelentene, akkor hova mennél szívesebben? Fogd fel úgy, hogy nem a szüleid között kell választanod, hanem két szép, de teljesen eltérõ város között. :)
A kérdező hozzászólása: 12 éves vagyok de Amerikába élek és csak amikor baba voltam csak akkor éltem Magyarországon és most költözünk !
Nem tudom azt mondják a gyerekek nagyon nagyon kicsivel az anyukájukat szeretik jobban miskolc klassz hely de ha apudat szereted jobban akkor kõltõzz gyõrbe amugy én is miskolcon lakom

Hogy mondtátok el az apukátoknak, hogy jártok valakivel (ha elváltak a szüleitek)? És a családnak? Hogy reagáltak rá? :D

F?leg az apás sztorik érdekelnének. :D

Legjobb válasz: Én 14 évesen, mindkét szülõmtõl,megkérdeztem, hogy hogyan mondjam el a másiknak, hogy tetszik egy fiu, és járnék is vele. Olyan buzdítást kaptam az elvált õseimtõl, amilyenre álmomban sem mertem gondolni.

Én 14 évesen, mindkét szülõmtõl, megkérdeztem, hogy hogyan mondjam el a másiknak, hogy tetszik egy fiu, és járnék is vele. Olyan buzdítást kaptam az elvált õseimtõl, amilyenre álmomban sem mertem gondolni.
apám egy konzervatív idióta, õ nem tud semmirõl. anyám tudja, hogy van barátom 5 hónapja, hogy õ 22 éves, és hogy már nem vagyok szûz. õ rendes, modern, jól kezeli és megértõ. apámnak inkább nem mondok semmit :D 15/L
csak simán hazaviszed és azt mondod sziasztok õ a barátom :)
Az apák hülyék. Soha nem jó semmi sem. Az apám nem is tudja, hogy járok valakivel de nem is akarom elmondani neki, mert ritkán látom. Anyám tudja és nem szól semmit.
apum tök rendi. hazavittem a srácot (õ 17) (én 15) tök jól fogadta meg minden volt közös témájuk.szal apámmal minden rendi. anyum. hát vele nem volt könnyû megértetni de végül elfogadta:) 15/L

Családjogi kérdésem: ha elváltak a szülõk, nem bántalmazás miatt, és a feleség kb.300 km-re költözött munka miatt, és vitte a közös gyermeket is, akkor az apának kutya kötelessége a láthatással járó anyagi költséget bevállalni?

Hány bõrt lehet egy apáról lenyúzni? Fizetem a gyerektartást, most már nem láthatom két hetente a gyermekemet, sõt, ha látni szeretném, akkor az egy vagyonba kerül. Négyszer teszem meg az utat, plusz még a gyerek jegyei. Ezt tényleg csak az apának kell állnia?

Legjobb válasz: Nem felesben kell fizetni.

Nem felesben kell fizetni.
Annak kell allnia, aki jogosult a lathatasra. Jelen esetben az apanak.
Menj bíróságra kérda gyerekelhelyezés újratárgyalását mivel te a régi állandóságot tudnád biztosítani a gyereknek.
Elvileg, ha a bejeletett lakhelyét változtatják a gyereknek, ahhoz kel mindkét szülõ beleegyezése. Ha ez nincs meg( mert a okmányirodában ugye nem kérik) akkor be lehet jelenteni, akkor bírósági úton kötelezik az anyát a láthatás vpbiztosítására, vagy annak költségeinek felének akifizetésére
A bíróság szabályozhatja, nálam is félúton határozták meg, hogy egyik felet se terhelje indokolatlanul nagy költség. Vagy megegyeztek közösen (ha meg tudtok...)
Én úgy tudom, hogy fele költség az édesanyát terheli. Gondolom célszerû lenne leülni és átbeszélni a láthatást az édesanyával, mivel a megállapított láthatási feltételek nem állnak már fent. Ha nem megy akkor a gyámhatóság segítségét is lehet kérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!