Találatok a következő kifejezésre: Ha elsőre jön össze a (8 db)

A ciklus mely napjain érdemes nőgyógyászati kivizsgálásra menni, ha nem jön össze a baba? Első alkalommal mit vizsgálnak?

Legjobb válasz: ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.

ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.
Legelsõ alkalommal peteérés idején érdemes menni, hogy lássa a dr., hogy valóban van-e ovulációd. Én is akkor voltam elõször, így nem kellett visszahívnia a ciklus közepén. Azt mondta, ha most sem sikerül (jók voltak az adataim), akkor következõ hónapban beutal egy meddõségi központba. Gondolom, ha valakinek peteérés idején sem megfelelõ a tüszõ+méhnyálkahártya mérete, akkor lehetõség szerint rögtön elkezdik a vizsgálatokat. Vérvételek a ciklus különbözõ napjain (hormonvizsgálat), petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, stb...

Ha elsőre nem jön össze a fogamzás, akkor annak mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)

Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)
Ennek nagyon sok oka lehet: a szeretkezés idõpontjában nem volt peteérésed (nem törvényszerû, hogy minden hónapban van) ha esetleg volt, a sperma nem találkozott idõben a petével esetleg a megtermékenyített pete nem tapadt meg, stb.

Miért nem jön össze a 2. baba, ha az első az első hónapban megfogant? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Semmi oka nincs. Akkor volt nagy mákotok, amikor az elsõ baba rögtön összejött. Én 8 hónapot vártam az elsõre, és egyikünknek sem volt semmi baja, csak egyszerûen így sikerült.

Semmi oka nincs. Akkor volt nagy mákotok, amikor az elsõ baba rögtön összejött. Én 8 hónapot vártam az elsõre, és egyikünknek sem volt semmi baja, csak egyszerûen így sikerült.
nálunk is hasonló a helyzet. Elsõ elsõre, második már egy éve nem akar.
A kérdező hozzászólása: Voltatok e-miatt orvosnál, mi még nem, mondjuk mi 3 hónapja kezdtük el, de nagy csalódás, mert kicsi korkülönbséget szerettünk volna, de így, nem tudom...
Második vagyok. Most fogunk menni okt. közepére van idõpontunk.
Három hónap sikertelenség még semmi. 12 hónap után szoktak vizsgálatra küldeni. Nyugalom!
Nyugi ha 2 éven belül nem jön össze akkor kell doki adig csak nyugisan probálkozatok. Ne parázd túl.
Szerintem is egyszerûen szerencsétek volt elsõre. Én úgy gondolom, hogy a gyermekáldás tényleg áldás, a Jóisten ajándéka, és nem egy "projekt", amit elterveztek és akkor lesz...biztosan jönni fog a kistestvér, de ezt bízzátok az idõre szerintem. Sok boldogságot!
Kedves kérdezõ! Mi szintén ilyen cipõben járunk, mint Ti. Másfél éve próbálkozunk a tesókával... nagyon tökéletes babusnak kell lennie, ha ennyire várat Magára! :) Csak semmi stressz! Fog az jönni! Az a kis angyal, Aki kiválasztott Minket maminak...... Õ egyszerûen még nem került sorra! ;)
1. vagyok Gratula, sok boldogságot! Most már nekem is kettõ van, és most nem kellett 8 hónapot várnunk, az elsõben összejött. Most már 17 hónapos ördög. :)

Ha az első baba nehezen jön össze, a többi is nehezen fog?

Az els?re lassan két éve várunk... Viszont arra gondoltam, ha ilyen nehezen esek teherbe, akkor kés?bb (ha aktuális lesz) talán megúszhatnám a fogamzásátlást. Pl max annyit tennénk, hogy középid?ben nem vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Szia attól függ, van-e valami oka? Nekünk pl azért jött össze nehezen az elsõ, mert kevés volt a progeszteronom. De a nõgyógyász szerint a terhesség jó eséllyel rendezi a dolgot, így a következõ babánk majd jöhet spontán. De ha nincs eü oka a sikertelenségnek, akkor lehet, hogy a második pikk-pakk összejönne nektek, ismerek lombikos házaspárt, aki pár hónappal a lombikbaba születése után teherbe esett.

Szia attól függ, van-e valami oka? Nekünk pl azért jött össze nehezen az elsõ, mert kevés volt a progeszteronom. De a nõgyógyász szerint a terhesség jó eséllyel rendezi a dolgot, így a következõ babánk majd jöhet spontán. De ha nincs eü oka a sikertelenségnek, akkor lehet, hogy a második pikk-pakk összejönne nektek, ismerek lombikos házaspárt, aki pár hónappal a lombikbaba születése után teherbe esett.
Mink 11 hónapot vártunk a lányomra.Aki most 17 hónapos.Ha minden igaz, most a 4.havi próbálkozásra sikerült a tesó.Remélem, hogy minden rendben lessz. Orvos mit mond, miért nem jön a baba??Hormonprobléma??Eetleg más??Ovu tesztet próbáltatok??
Szia! Elsõ babára 1.5 évet vártunk, semmi bajunk nem volt. Sajna 20 hetesen elment:( Második baba rá pont 1 évre fogant. Elõtte próbálkoztunk... Abban a hónapban, amikor fogant, "védekeztünk", így fura, hogy sikerült. Most 15 hós. Jelenleg 19 hetes vagyok, és szintén olyan szituációban fogant a baba, (középidõ után, lázas betegen) hogy váratlanul ért a mensi kimaradás:)
A kérdező hozzászólása: Semmilyen problémát nem találtak egyikünknél sem. Ovu teszt és uh szerint van peteérésem, görbém is jó. Egyedül még a petevezeték átfúvása nem történt meg. Pozi tesztem már volt egyszer, de pár nappal késõbb megjött a menstruációm.

Miért nem jön össze a baba ha első hónapban összejött, de elment, azóta meg nem akar?

semmi bajom nincs csak peteérési zavar kaptam rá clostit és több peteérésem is volt de mégsem pedig már a closti is a 3. hónapja:(

Legjobb válasz: Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)

Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)
mennyi idõ után ment el? tényleg hagyj idõt magadnak és a következõ jövevénynek és jönni fog :)
A kérdező hozzászólása: hát még nagyon pici volt csak iszonyatos fájdalommal járt meg hányinger szédülés alvadt vér:(nem is tudtam hogy az vagyok csak mikor ilyen rosszul lettem az orvos mondta hogy nagy valószínûséggel az volt:(( rá egy napra meg meg is jött rendesen:( köszönöm a vigasztalást, jól esett

Ha elmegyek az orvoshoz, hogy 8 hónapja nem jön össze a kistesó, akkor mi lesz az első lépés?

Legjobb válasz: valószínûleg csinál egy uh-t, kér egy 3. és 21. napi hormonsort és elküldi a párod spermiogrammra.

valószínûleg csinál egy uh-t, kér egy 3. és 21. napi hormonsort és elküldi a párod spermiogrammra.
Vagy hazaküld, hogy menj vissza 4 hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy gondolom, mert a kisfiam is 9 hónap alatt sikerült, és akkor is mintha azt mondta volna, hogy egy év alatt nem nagyon vizsgálónak. Nagyon félek, hogy valami baj lehet, bár már kétszer voltam terhes, de attól még lehet baj. Annyit tudok, hogy hátrahajló a méhszájam, és úgy tudom, hogy úgy egy kicsit nehezebb teherbe esni. Vagy csak szimplán megint nehezen sikerül. Az elsõ 7 hónap , a második 9 hónap.
2-es vagyok. Nézd, elhiszem, hogy nehéz, mert mi 6 évet vártunk az elsõ, és valószínûleg egyetlen gyerekünkre. De légy egy kicsit türelmes, mert azért a kivizsgálások sem kellemesek. Még néhány hónap biztos belefér. Ha már kétszer sikerült, biztos fog most is.

Ha már több mint egy éve nem jön össze a baba akkor illene dokihoz menni? Hogy megy? Elmegyek, elmondom mi van, és kiír beutalót vérvételre, vagy hova elsőnek?

Ma már nagyon kivoltam mikor megjött, már nagyon vágyunk babára.

Legjobb válasz: Igen, ilyen egyszerû. Elmész nõgyógyászhoz, elmondod, majd õ tudja, hogy mi lesz a köv.lépés. Szerintem viszont a párodat is ki kell vizsgáltatni, mert lehet, hogy ott (is)van gond.

Igen, ilyen egyszerû. Elmész nõgyógyászhoz, elmondod, majd õ tudja, hogy mi lesz a köv.lépés. Szerintem viszont a párodat is ki kell vizsgáltatni, mert lehet, hogy ott (is)van gond.
Mi a férjemmel mentünk el elõször andrológiai vizsgálatra, mert azt hitte vele van a baj. Meg dicsértek a nõgyógyászaton mert ez már kilõve jöhet a többi vizsgálat, rajtam. És meg is találták, de még nem sikerült a baba. Gyanakszik még az orvosom valamire a következõ ez lesz. Menj minél hamarabb, én 6 hónap után azt hazudtam, hogy egy éve nem jön a baba. Neked ajánlom , hogy 2 évet mondj! Akkor minden vizsgálatot csinálnak ám megfelé! A másik dokinak én is azt mondtam. Egy év szerintük még nem idõ! De nekünk , ugye nagyon sok! Az új év jó alkalom lesz, hogy el kezdjétek! Minden jót! Boldog ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: köszönöm...és ingyenesek a vizsgálatok?
én úgy tudom, ha fizeted a tb-t, akkor ingyenes. Mi is fontolgatjuk a dolgot, már tizedik hónapja próbálkozunk a kistesóval (az elsõ babánk elsõre fogant) és hamarosan betöltöm a 35-öt. Én sajnos nem mondhatok 2 évet, mert a fiunk 17 hónapja született, de szerintem 1 év után is segítenek (remélem).
Szia! Mi andrológiai vizsgálaton voltunk és hormonvizsgálat (vérvétel) volt nekem. Sztk-ban voltunk és ingyenes volt. Akkor én is éppen magamnak fizettem a tb-t. Sok sikert neked! (Nekünk 2 és fél év alatt jött össze) 13 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi, gratulálok nektek kedves utolsó, és remélem hamar összejön a kis tesó is utolsó elõttinek:)

A barátommal ezen a hétvégén szeretkezünk elsőnek ha minden jól jön össze, és tudni szeretném hogy nekem még nagyon fog fájni, ha ujjazásnál csak az egyik ujja fér be? Neki is én leszek az első. 16/L

Legjobb válasz: Lazitsd el magadat,,,és próbálj meg nem izgulni miatta,,,ha kellõképpen feltud izgatni akkor nem fog nagyon fájni,,de pici fájdalom valószínüleg lesz,,,a másodiknál viszont már nem lesz semmi gond:))) Az meg hogy csak az egyik ujja fér be attól lehet,hogy félsz,,,a hûvely nagyon rugalmas,,tágul annyit,hogy beléd hatolhasson!

Lazitsd el magadat, , , és próbálj meg nem izgulni miatta, , , ha kellõképpen feltud izgatni akkor nem fog nagyon fájni, , de pici fájdalom valószínüleg lesz, , , a másodiknál viszont már nem lesz semmi gond:) )) Az meg hogy csak az egyik ujja fér be attól lehet, hogy félsz, , , a hûvely nagyon rugalmas, , tágul annyit, hogy beléd hatolhasson!
bár én még korainak tartom a korod miatt, de te döntöd el. mindenesetre a szüzesség elvesztésébe még senki nem halt bele. A lényeg, hogy rá legyetek hangolódva és eléggé beizguljatok, benedvesedjetek mindketten.különben nagyon kellemetlen lehet. De védekezzetek legalább, hogy jövõ héten ne azt a kérdést tedd fel, hogy "vajon terhes vagyok-e"
a harmadik válaszoló vagyok, , , másfél év után egyáltalán nem korai, hogy vágytok egymásra, , , remélem szép élmény lesz:) ))
Sztem még csak ujjazgasson egy kicsit. 1 ujj még nagyon kevés, de hétvégéig pótolható. Biztos elõször nem lesz kellemes érzés, de szorgalmazd az ujjazást hogy addig is táguljon.
berakja az öklét akkor nem fog annyira
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Természetesen védekezni is fogunk!!És azért érzem h már leszeretnék vele feküdni mert már másfél éve együtt vagyunk:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!:) :)
hát kinek mi.. egyéntöl függ..pl nekem nem fájt nem is véreztem az aktus után..de sok lánytol hallotam hogy még a 3 ik is fájt neki..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!