Találatok a következő kifejezésre: Ha elsőre jön (114 db)

Symicia tablettát szedek és ha nem jön meg első levél után a 7 napos szünetben akkor is ugyanugy a 8. napon kell folytatnom a gyógyszert és első levélnél ez normális?

Legjobb válasz: Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D

Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D
Igen, de elsõ körben TERHESSÉGI TESZT! Ha negatív, szedd tovább 8. naptól kezdve. Ha a következõ sem jön meg, akkor orvos!
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Igen én is így vagyok, hogy lassan a végénél járok és nagyon kíváncsi leszek, hogy megjön-e idõben mert gondom abszolút semmi nem volt szóval tök örültem hogy semmi kellemetlen mellékhatás:D bízom benne hogy beválik:D

Ha most kezdek el szedni tabit-azt az első nap bekel szedni, ha este jön meg későn vagy hajnalban, akkor már másnap-vagy aznap estefele (mert esténként akarom szedni) kell bevennem az első szemet?

Legjobb válasz: akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

Egy hete volt abortuszom . Mikor jön meg az elsõ menstruáció? De ha nem jön meg akkor valószínû a teherbeesés? Abortusz utáni vérzés az csak tisztulásnak számít, vagy peteérés?

Legjobb válasz: Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.

Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.
Már ne haragudj de milyen ember az aki kicsivel az abortusz után már szexel védekezés nélkül? Márpedig ha kérdezed a terhességet ilyenrõl lehet szó...
Az elsõ menstruáció várható ideje az abortuszt követõ egy ciklusnyi idõszak (egyéntõl függõen 26-32 nap is lehet). Ha nem jön meg, akkor is lehet teherbe esni!! Az abortuszt követõ vérzés (1-2 hét még normális) tisztulás.
2-es, nem olvastad el, hogy spontán vetélés volt? Hány hetesen vetéltél el? Ha nem kellett orvosi befejezés, nem lehetett túl nagy. Mert az esetben nem terheli meg a szervezeted egy újabb teherbeesés, de azért 3-4 hónaposnál már igen. Ott kb 3 hónapot érdemes várni.
4-6 het utan job meg a menstruaciod, ne szexelj 6 hetig. A kesobbi termekenyseged es egeszseged erdekeben.
4es hol olvastad a spontán vetélést? Mert hogy a kérdésben nincs az fix.
#6, nem tök mindegy? Élettani szempontból semmi jelentõsége, és a Kérdezõ élettani kérdést tett fel, nem erkölcsit... Kérdezõ, az abortusz utáni vérzés a méhnyálkahártya terhesség utáni leválása, nem sima menstruáció.
Nem, nem tök mindegy, mert felelõsségre vontál olyan miatt amit te olvastál félre...
#8, én nem vontam senkit felelõsségre... de látom, akinek az elõbb reagáltál, õ is "66%-os" - úgyhogy érthetõ a feltételezésed. Én arra reagáltam, hogy nem kellene minden abortusz-témába erkölcsi kardlengetést vinni... aka "Már ne haragudj de milyen ember az..."

Ha este jön meg a vérzés (sajnos), akkor hogyan kell számítani a ciklus első napját?

Valamikor mintha úgy hallottam volna,hogy ha este hat után jön meg,akkor azt már másnapra kell számolni?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha este jön meg, az a "nulladik" nap, másnap van az elsõ

Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha este jön meg, az a "nulladik" nap, másnap van az elsõ
butaság. mindig az nap, melyik nap megjön. ha ma este akkor mától, ha holnap reggel, akkor holnaptól.
Én meddõségi intézetbe járok és bizony úgy számolják a vérzés napját ahogy Te kedves kérdezõ mondod.Ha délután jön meg akkor a következõ nap lesz az elsõ nap.

Ha elsőre nem jön össze a fogamzás, akkor annak mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)

Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)
Ennek nagyon sok oka lehet: a szeretkezés idõpontjában nem volt peteérésed (nem törvényszerû, hogy minden hónapban van) ha esetleg volt, a sperma nem találkozott idõben a petével esetleg a megtermékenyített pete nem tapadt meg, stb.

Az normális ha első szex után később jön meg a csajnak mint mikor szokott? Mikor ujjaztam vérzett is, és szűk volt neki lehet e miatt?

Legjobb válasz: Védekeztetek? Ha nem, akkor gáz van, ha igen, akkor meg bármikor elõfordulhat, hogy vmikor késõbb jön meg neki, szerintem nincs összefüggésben.

Védekeztetek? Ha nem, akkor gáz van, ha igen, akkor meg bármikor elõfordulhat, hogy vmikor késõbb jön meg neki, szerintem nincs összefüggésben.
Szia! Az elsõ szexuális élmény rendszerint befolyással van az azt követõ menstruációra. Sokszor még ha valakinek van szexuális élete és utána hosszabb kihagyás következik, az utána következõ aktus bekavar. Mindemellett elég sok tényezõ lehet, ami késlelteti a vérzést, de minden bizonnyal ez az oka, nincs miért aggódnotok, ha védekeztetek. A vérzés pedig azért van, mert átszakadt a szûzhártyája, ez természetes dolog.

Ha este jön meg (18. 00 19. 00 körül), akkor ez már az első nap a ciklusban, vagy ez még a nulladik? Hogy számolom?

Csak azért, hogy a clostit mikor kezdhetem el mert a 2. napon kell el?ször bevenni.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!

én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!
Igen, este 6-ig normális, véres menstruáció akkor az az 1. nap. Ha késõbb jön meg, vagy barnás, akkor a másnap az 1. nap.
Igen, a doki nekem is azt mondta, ha este 6-ig nem indul el a piros vérzés, akkor a aznap a nulladik, a következõ pedig az 1.
:) :) Ez nálam is mindig rejtély volt :) Köszi a válaszokat!!

Ha délután jön meg, és másnap reggel veszem be az első tablettát, az 1. vagy 2. napnak számít?

Sensonette nev? fogamzásgátló, most szedem el?ször és csak azért kérdem, mert a betegtáj.-ban az áll, hogy ha az 1. napon veszem be azonnali védemet nyújt, ha pedig a 2-5. napon, akkor csak egy hét múlva hat.

Legjobb válasz: Ha most jött meg ma akkor vedd be ma az elsõt.Szerintem azért várj vele egy vagy két hetet.

Ha most jött meg ma akkor vedd be ma az elsõt.Szerintem azért várj vele egy vagy két hetet.

Fiúk! Ha elsőre nem jön be nektek a csaj, akkor adtok neki még esélyt vagy ennyi volt?

Az a helyzet, hogy randiztam egy fiúval aki nagyon tetszik, de emiatt eléggé zavarban voltam :S Egész este csak hülyén mosolyogtam, nem nagyon tudtam értelmeset szólni. Pedig alapjáraton nem ilyen vagyok, a többi fiú ismerősömmel tök jól el tudok dumálni. Szóval ti adnátok ennek még esélyt, vagy leírnátok?

Legjobb válasz: Igen, elsõre nem lehet mindent kideríteni.

Igen, elsõre nem lehet mindent kideríteni.
Persze hogy adnék ;)
Ha szimpatikus a lány akkor simán.

Ha este jön meg (most fél9kor) akkor csak a holnapi nap a ciklus első napja vagy már a mai?

Clostit kell szedjek a 3. naptól de mivel most este fél9van nem tudom, hogy akkor pénteken kezdjem el vagy majd csak szombaton????

Legjobb válasz: Ilyenkor a holnapi napit kell jelölni! Így csütörtök az elsõ napja és akkor szombaton kezd el. Sok sikert! :)

Ilyenkor a holnapi napit kell jelölni! Így csütörtök az elsõ napja és akkor szombaton kezd el. Sok sikert! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!