Találatok a következő kifejezésre: Ha első veszek, (125 db)

Ha nem veszem most ki elveszik, vagy a gyed első évére járó szabival kivehetem majd?

Ferbuár 1.től táppénzen vagyok,bent van még az összes idei szabim.Ha most nem veszem ki,elveszik,vagy majd a gyed idejére járó szabival kivehetem?23hkm

Legjobb válasz: Nem veszik el, majd kiveheted, mielõtt munkába állsz. De nem a gyed elsõ évére jár szabi, csak az elsõ fél évére. Plusz a tgyás 168 napjára.

Nem veszik el, majd kiveheted, mielõtt munkába állsz. De nem a gyed elsõ évére jár szabi, csak az elsõ fél évére. Plusz a tgyás 168 napjára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Azért gondoltam, h az elsõ évre jár, mert a lányomnál is, hogy éves szabit adtak ki mielõtt visszamentem dolgozni.A csajszim is júniusban született mint most a kistesó.Akkor kivettem az éves szabimat, amibe ugye beleesett a tgyás ideje.
A tavaly augusztus 1. után született babákra vonatkozóan már megváltozott a törvény. Lecsökkentették a szabit egy fél évvel. Sajna:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Ezt nem tudtam, akkor jobban járok ha bent hagyom a szabim.

Ha veszek egy akusztikus gitárt akkor az be lesz hangolva? És ha már veszek egyet milyen kiegészítőket érdemes venni hozzá? És első gitárnak milyen méret a megfelelő?

Hozzáteszem hogy még egyszer se volt még csak a kezembe se :D

Legjobb válasz: Ha hangszer boltban veszed, akkor megkered, hogy hangoljak be. Nem art beszerezni egy hangolot is, meg egy komolyabb tokot, hogy tudd szallitani biztonsagosan. A meretvalasztasban is az elado fog segiteni, hiszen mi nem latunk teged:) A jutubon meg talalsz tanito videokat.

Ha hangszer boltban veszed, akkor megkered, hogy hangoljak be. Nem art beszerezni egy hangolot is, meg egy komolyabb tokot, hogy tudd szallitani biztonsagosan. A meretvalasztasban is az elado fog segiteni, hiszen mi nem latunk teged:) A jutubon meg talalsz tanito videokat.
elsõ gitárnak is nyugodtan vehetsz felnõttméretet :D persze csak ha nem 1méter20centis vagy:) Lehet hogy be lesz hangolva, de tudnod kell, hogy legtöbb gitáros minden gyakorlás elõtt behangolja, szóval az nem olyan nagy ceremónia, és érdemes már az elején megtanulni (erre való pl a hangológép). Amúgy igen, tokot vegyél hozzá, más egyelõre szerintem felesleges:D
hát azt hangolni minden használatban általában, azt meg kell tanulni. de ne youtuberól tanulj, ahogy az elsõ írta, hanem tanárnál. máshogy nem fog menni. tokot vegyél. meg pengetõt.
*használatnál
Hangszerdiszkont.hu Én innen vettem az elsõ gitáromat, igaz én rögtön elektromos szólógitárral kezdtem... De a lényeg: Adtak hozzá ingyen hangológépet, nagyon könnyû vele a hangolás, elõször egy girátos ismerõsödet megkérheted hogy segítsen, meg tanítson egy-két dolgot, és ha zeneiskolába nem jársz, youtube-on ajánlom Marty Schwarz-ot(angol!), nagyon jól tanít, egészen kezdõ szinttõl kezdve. Létezik egy program is, Guitar Pro(Az 5-ös verziót tudom ajánlani), amihez léteznek tab-ok(6 vonal jelképezi a 6 húrt, amin számok vannak, ezek jelzik hogy melyik bundnál kell lefogni az adott húrt.). Méret az tõled függ, ha még kicsi vagy akkor 3/4-est vegyél, ha nem, akkor nyugodtan kezdj 4/4-es gitárral. Cort márkát tudom esetleg ajánlani, nekem nagyon bejött, és nem is drága.

Mennyi idő után nyújt védelmet a fogamzásgátló, ha most veszem be első alkalommal?

Legjobb válasz: Rá van írva. :S A legtöbb az elsõ szemtõl véd, ha a menstruációd elsõ napján kezded. Ha 2-5. napon akkor az elsõ levélnél kell a kiegészítõ védekezés.

Rá van írva. :S A legtöbb az elsõ szemtõl véd, ha a menstruációd elsõ napján kezded. Ha 2-5. napon akkor az elsõ levélnél kell a kiegészítõ védekezés.
Olvasd el figyelmesen a betegtájékoztatót, minden információ rajta van, amit tudnod kell.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam, de ez nincs rajta a betegtájékoztatón.
Milyet szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
Milyen szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
Milyet szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
A kérdező hozzászólása: novynette

Ha nem vesznek fel az első helyen megjelölt egyetemre, mi történik?

Automatikusan felvesznek a 2. vagy 3. helyen megjelöltre, attól függ?en hova elég a pont? Vagy ilyenkor oda nem biztos, hogy felvesznek, még ha a pontok alapján be is jutnék, mert nem els? helyen jelöltem? Ilyenkor ez hogy m?ködik?

Legjobb válasz: oda vesznek fel ahova elég a pontod.ha 2.akkor oda,ha 3.ra akkor oda stb

oda vesznek fel ahova elég a pontod.ha 2.akkor oda, ha 3.ra akkor oda stb
Logikai bukfenc van abban, amit mondasz. Ha nem jutnál be egy egyetemre csak azért, mert a második vagy harmadik helyen jelölted meg, akkor miért van rá lehetõség, hogy megjelöld? Az OFIK-nál nem szeretnek annyira dolgozni, hogy a saját szórakoztatásukra a kelleténél több jelentkezést gyûjtsenek be... No, de lássuk, hogy is mûködik: az egyetem nem tudja, hogy hányadik helyen jelentkeztél oda. Õ csak annyit tud, hogy jelentkeztél az adott szakjára. Hogy ezt hányadik helyen jelölted meg, csak az OFIK tudja. Július 22-én pedig, mikor meghatározzák a ponthatárokat, az erre szolgáló számítógépes algoritmus addig próbál a pontszámaid alapján bepakolni valahová, amíg van jelentkezésed. Ha egyik helyre sem elég a pontszámod, mert túl sokan vannak elõtted és már kiszorulnál az irányszámból, akkor nem vesznek fel sehová. A jelentkezési sorrend csak annyiban számít, hogy ha felvesznek valahová, akkor az utána következõ helyekre már meg sem próbál besorolni a rendszer.
1.vagyok 2.nak több türelme volt leírni:D tökéletes a válasza:d
A kérdező hozzászólása: Köszi:) valahová biztos bejutok, mert azért van pontom, csak az elsõ hely a necces. Szóval, ha oda nem vesznek fel, akkor a 2-ra bejuthatok. Kösz még egyszer!
Mármint mi veszi befejezetlennek?
Nem értem a kérdést...
Hol? Kinek? Miért? Ennek a kérdésnek semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: elkezdtem egy egyetemet ahova csak egy evet jartam, mivel nem tetszett a szak... ha elkezdek ezutan egy masik egyetemet az masodik egyetemnek szamit-e?
De ez miért is számít? Egyáltalán, ki tartja ezt számon?
A kérdező hozzászólása: szamit, mivel a masodik egyetem teljes tandijas
Nem. A félévek száma szerint van meghatározva az államilag finanszírozott idõ...
Ha másodszor kezdeted akkor második, nincs olyan hogy második elsõ egyetem..vagy mi:) ) Variációk: A) elsõ szakodon állami ösztöndíjas voltál, új felvételivel rögtön megkezded a tanulmányaidat egy új szakon, folyamatos a hallgatói jogviszonyod, nem kell visszafizetned az esõ egyetemen eltöltött idõ tandíját. B) elsõ szakon is fizetõs voltál második szakon írtad hogy fizetõs, nem történt semmi csak annyi hogy belekóstoltál egy szakba ami nem jött be, senkinek semmi köze hozzá. C) ha nem folyamatos a hallgatói jogviszonyod, hanem pl. kihagynál egy évet, akkor bizony az állami ösztöndíjat kiszámlázza neked az oktatási hivatal. Vagy mi a lényeg a kérdésedben ha nem ez??
A kérdező hozzászólása: koszi koszi koszi :)

Új pasi, első alkalom, Ti megmondanátok, hogy bocs, én akarok alul lenni? Vagy mi van, ha nem veszem le a melltartómat/toppomat? 20/L

Általánosságban kérdezem, mert most nincs, de ezel?tt volt bajom ezzel. Nem egy éjszakás kalandokról beszélek.

Legjobb válasz: Hát én nem fekszem le senkivel, aki nem veszi le a topját...

Hát én nem fekszem le senkivel, aki nem veszi le a topját...
De olyat már hogy nem veszed le jó szagú ... Necsináld már, amíg ennyire szégyenlõs vagy kuki közelébe ne is menj. Szegény srác alig várja hogy pucéron láthasson:) Te meg elrontanád?!
Szia. A toppos/melltartós téma elég gáz, de vannak ilyenek. elsõsorban gondold át, hogy miért is akarod azokat magadon tartani. Másodszor ha már valaki eljutott odáig, hogy szexuálisan együtt akar veled lenni, akkor nem érdekli a tested apró hibái. Az a kérdés, hogy hogyan mondod meg, hogy hol szeretné lenni. Én megfogom a pasim vállát és gyengéden de határozottan fordítom oda ahol szeretném, hogy legyen:) Általában érti a célzást hogy mit szeretnék. Ha nem értené meg ebbõl, akkor simán mond meg neki, hogy te jobban szeretnéd ha alul/felül lehetnél.
Ha nem szeretnéd mutogatni magad, akkor elsõnek szeretkezz sötétben. Aztán pedig gondolkozz el: a fiúk NAGYON vizuálisak. LÁTNI SZERETNE! És biztos, hogy szépnek látna... Képes lennél megtagadni tõle?
Nem kell mondani, elég, ha úgy irányítod a dolgokat... Amúgy annyira gáznak tartod a melleidet? Lógnak?
szerintem sem fog kényszeríteni, hogy csakazértis, most te legyél felül :D
Szerintem csak akkor szeretkezz, ha mar megbizol annyira a parodban, hogy mersz levetkozni elotte. Az, hogy milyen pozicioba akarod meglehet mondani de en altalaba inkabb jelzem..:)

Ha nem vesznek fel oda, ahova elsőnek jelentkeztem, később milyen eséllyel vesznek át a másik egyetemről?

Hogy konkrét legyek, els?nek BME, másodiknak Pannont jelöltem meg. Ha jól tanulok, fél-egy év után átvennének? (nem pesti vagyok, ha ez számít valamit) Milyen eséllyel? Persze teperek a jó érettségiért, de ki tudja..

Legjobb válasz: Az átvétel feltételeirõl mindig a fogadó intézmény TO-ja tud felvilágosítást adni. Õk tudják, hogy van-e keretlétszám, ahová be tudnak tenni és mely tárgyaidat milyen kreditértékben ismerik el. Sajnos rajtuk kívül mindenki csak sötétben tapogatózik, mert központi szabályozás ebben a kérdésben nincs.

Az átvétel feltételeirõl mindig a fogadó intézmény TO-ja tud felvilágosítást adni. Õk tudják, hogy van-e keretlétszám, ahová be tudnak tenni és mely tárgyaidat milyen kreditértékben ismerik el. Sajnos rajtuk kívül mindenki csak sötétben tapogatózik, mert központi szabályozás ebben a kérdésben nincs.
Nem tudom, másik egyetemen hogy mûködik, de abban 99%ig biztos lehetsz, hogy csak úgy a BME-re nem vesznek át. Sajnos nem nagyon fogadják el a BME-n másik a másik egyetemen szerzett tárgyaidat. Milyen szakról van szó?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan veszészmérnök vagy barátnõmnél biomérnök.
Mi az a - 40 ezer Ft kedvezmény? Elsõ lakásnál jár az 50 % kedvezmény.
Mi a párommal ketten kaptunk 20-20 E kedvezményt elsõ használt lakás vásárlásra és 7, 1M a lakás ára.Csak 40E jött le.Errõl nem hallottam hogy még 50%-kal csökkenteni lehetne jó lenne.
Én errõl a 40ezer Ft-ról nem hallottam. Nálunk is elsõ lakás volt, és 50% kedvezményt kaptunk, az ügyvéd is mondta, akinél az adásvételit írtuk, és APEH-os pasas is, aki kijött becsülni. Ez nálunk több volt, mint 40ezer Ft. De mi CSAK ezt az 50% kedvezményt kaptuk, mást nem.azért írtam ezt, az elsõ hozzászólásban. Majd elfelejtettem, ennek feltétele a 35 év alatti életkor.
Az elsõ lakáshoz jutó 35 év alatti párok 8 millió ft értékhatárig 50% illeték kedvezményt, max 40 000ft-ot kaphatnak.Mi most vettünk házat és így volt.Plusz az illeték megfizetésére részlet fizetési lehetõség is van de ezt kérni kell.Errõl a jó ügyvéd tájékoztatást ad.

Fedeztetni szeretném a szuka kutyámat, de nem tudom melyik a legalkalmasabb nap erre? Hogy lehet ezt tudni? Első naptól számolni kell? és ha nem veszem észre az első napot? Kinti kutya

Legjobb válasz: Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni,tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok,eü.szûrések megvannak?

Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni, tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok, eü.szûrések megvannak?
Ha a leghalványabb fogalmad sincs a tenyésztésrõl, akkor minek szaporítasz? tenyészszemle megvan, tehát tenyésztésbe vehetõ? szûrései megvannak a kutyáknak? herpeszre oltottak? a kant tenyésztési szempontok alapján választottad ki?
Miért kell fedeztetni? Törzskönyves? Tenyészszemle van? És a fajtára jellemzõ betegségek? Oltások? Remélem a kant nem csak kinézetre választottad ki, hanem végigböngészted a családfát és olyat választottál, amelyik ellensúlyozza a szukád esetleges hibáit...
Most mit vársz? Lehet pár év múlva pont a te kutyád kölykeirõl osztanánk meg képeket, hogy menhelyrõl "édes, barátságos" kutya örökbe fogadható... Persze mindig van elég barát, meg szomszéd, aki elvállalja õket, ha megszületnek. Nah persze....
Elmondom, hogy értsed, ne félj, nem lesz bonyolult:így NEM tud senki tanácsokat adni látatlanban. Ha tenyésztõtõl és nem szaporítótól vetted a kutyát, akkor a tenyésztõhöz kell fordulni tanácsért. Ismeri magát a fajtát, a kutyát, vérvonalát, fajta öröklõdõ betegségeit, õ tud igazán segíteni.
Amiket leírtak, az nem kioktatás, hanem a felelõs állattartás, és tenyésztés alapja. Lehet úgyis csinálni, ahogy Te csinálod, de ha majd azzal a kérdéssel fordulsz a gyakorikérdésekhez, hogy miért pusztulnak el sorra a kölykök, akkor jusson eszedbe, amiket itt leírtak.
"köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem" De mégis mi mást? Ha ilyen alapvetõ kérdés problémát jelent akkor miért akarsz belefogni mondjuk tudod a napot, de nem tudod honnan számítsd...akkor sokra nem mentél az infoval. És azt tudod mikor kell vemhesség idején oltani, féreghajtani, uh-ra menni? Hány nap a vemhesség, mikor kell tápot váltani a kicsik szüketésére hogyan kell felkészülni? Oké segítséget vársz akkor írd le kb mi az amivel tisztában vagy...szerintem van pár tisztázni való kérdés még ott ahonnan ez jött. Tényleg elgondolkozhatnál azon érdemes-e belevágni...
Állatorvos-progi teszt.
A kérdező hozzászólása: köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem

Ha nem vesznek fel az elsõ 2 megjelölt egyetemi helyre, halasztanék 1 évet. Külföldi munkára tipp?

Jól megfizetett külföldi munkát ajánlana valaki? Pl. ismerõsétõl hallotta,nyáron szokta csinálni,jelenleg is azt végzi egész évben.. bármilyen ötletnek örülök.

Legjobb válasz: Hát nagyon sok lehetõség van. Attól függ h vannak -e kapcsolataid. MEg a nemedtõl is függ. Ha lány vagy akkor én ismerõsöm recepciós németországban és heti fizetés van ami ha jol emlékszem vmivel több mint 500euró. A szállást azt megkapod ingyen és heti 3 étkezés is benne van. Ugyan itt takarítõnõket is keresnek ami kb 400eurót kap hetente de minden más ugyan az mint az elõzõ szituban. Ha van kint valakid akkor gyakori a dajka állás is ami kb alkalmanként 20euró v 30 dollár , de ez csak akkor jó ha van kinél laknod. Meg bersze ha nõ vagy akkor ott vannak a sex kapcsolatok is :) ....ha többtipp kell akkor irj

Hát nagyon sok lehetõség van. Attól függ h vannak -e kapcsolataid. MEg a nemedtõl is függ. Ha lány vagy akkor én ismerõsöm recepciós németországban és heti fizetés van ami ha jol emlékszem vmivel több mint 500euró. A szállást azt megkapod ingyen és heti 3 étkezés is benne van. Ugyan itt takarítõnõket is keresnek ami kb 400eurót kap hetente de minden más ugyan az mint az elõzõ szituban. Ha van kint valakid akkor gyakori a dajka állás is ami kb alkalmanként 20euró v 30 dollár , de ez csak akkor jó ha van kinél laknod. Meg bersze ha nõ vagy akkor ott vannak a sex kapcsolatok is :) ....ha többtipp kell akkor irj
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) 18 éves lány vagyok, június végén már 19 leszek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!