Találatok a következő kifejezésre: Ha első császárral (60 db)

Sok helyen olvastam, ha első császár volt, anyukáknak volt beleszólásuk hogy a 2.szülést hogy szeretnék. Valóban van ilyen? Hogy megy egy ilyen párbeszéd a dokival? Mikor kerül egyáltalán szóba?

22hetes vagyok,nagyfiam 16hós,bizonyos okok miatt-nem a fájdalom,az volt a legkevesebb anno-jobban hajlok a császár felé..

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ fiam császárral született, most a második babámat várom. Tõlem az elsõ pillanattól kérdezte a doki, hogyan szeretnék szülni. Határozottan mindig mondtam, hogy császár. Aztán a 30-ik heti vizsgálaton megint kérdezte, -pont akkor akartam én is rákérdezni, hogy miért kérdezgeti, hiszen nincs ilyen, hogy én dönthetek hogyan akarok szülni stb. Mondtam, hogy császár. Rá is írta a papíromra, hogy császár. Pénteken programozott császárom lesz. Nekem annyit mondott a császáros dologról, hogy azért nem vitatkozik velem, mert egy anya tudja, hogy miért akar császárt. Akinek meg volt már ilyen mûtétje, annál a normál szülés veszélyes is lehet stb. Azt viszont kétlem, hogy ha elsõ terhességem lenne, tuti nem császározna, kérésre sem.

Szia! Az elsõ fiam császárral született, most a második babámat várom. Tõlem az elsõ pillanattól kérdezte a doki, hogyan szeretnék szülni. Határozottan mindig mondtam, hogy császár. Aztán a 30-ik heti vizsgálaton megint kérdezte, -pont akkor akartam én is rákérdezni, hogy miért kérdezgeti, hiszen nincs ilyen, hogy én dönthetek hogyan akarok szülni stb. Mondtam, hogy császár. Rá is írta a papíromra, hogy császár. Pénteken programozott császárom lesz. Nekem annyit mondott a császáros dologról, hogy azért nem vitatkozik velem, mert egy anya tudja, hogy miért akar császárt. Akinek meg volt már ilyen mûtétje, annál a normál szülés veszélyes is lehet stb. Azt viszont kétlem, hogy ha elsõ terhességem lenne, tuti nem császározna, kérésre sem.
A kérdező hozzászólása: szia! nekem csak annyit mondott anno, h ráérünk a szülésrõl beszélni.. a babám miatt hajlok a császár felé, mert bár nem akarok általánosítani, amit a fiam születésénél velem mûveltek, az a bánásmód, rettegés 36órán át, és végül majd megfulladt szegény épp h kikapták, hát ezt nem kívánom újra bár más a doki és a kórház is..

Első császár után, ha toxaemia volt jelen, akkor tuti az újabb császár?

Els? babámnál császároztak,toxaemia,és a fellép? komplikációk miatt.

Legjobb válasz: Az elsõ gyerekem toxémia miatt született 34. hétre persze császárral, sajnos a második terhességemkor is elõjött de akkor szerencsére a 37. héten és persze az is sürgõsségi császár lett. Viszont korántsem biztos hogy neked megint elõjön mert ez tipikus elsõgyerekes téma, én a kisebbséghez tartozom.

Az elsõ gyerekem toxémia miatt született 34. hétre persze császárral, sajnos a második terhességemkor is elõjött de akkor szerencsére a 37. héten és persze az is sürgõsségi császár lett. Viszont korántsem biztos hogy neked megint elõjön mert ez tipikus elsõgyerekes téma, én a kisebbséghez tartozom.
nem biztos a császár a másodikra.

Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták


27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Ki mennyi idot vart a masodik babaval, ha az elso csaszarral szuletett? Es a masodik is csaszar lett?

Legjobb válasz: Szia! Én 14hónapja szültem császárral,de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap,de úgy vagyok vele,több mint valószínû,hogy a második is császár lenne,így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra,de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól,mert engem nagyon megviselt,bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember,de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(

Szia! Én 14hónapja szültem császárral, de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap, de úgy vagyok vele, több mint valószínû, hogy a második is császár lenne, így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra, de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól, mert engem nagyon megviselt, bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember, de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(
Fél éves a lányom, úgy gondolom hogy mikor 1-1.5 éves lesz akkor fogunk bele a másodikba, hogy 2 év legyen köztük. Én örülnék ha a második is császár lenne. Nagyon sokat vajúdtam, s nem volt toló fájásom hiába tágultam ki teljesen, alig vártam hogy vágjanak fel s már ne fájjon :) Nekem megkönnyebülés volt a császár a kínlódás után hogy nyomták ki belõlem a gyereket és nem jött. Bemennék szülni a másikkal, felvágnak kiszedik összevarnak és kész :D Semmi bajom nem volt utánna, másnap délben már feláltam, itthon már tettem vettem miután haza jöttünk.
Most lesz 13 hónapos a fiam és már próbálkozunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, 2 év ideális szerintünk. Remélem a második is császár lesz. Én már császár utáni nap törökülésben fogtam a fiam. Ettõl könnyebb szülés nincs szerintem. Nem volt fájásom, nem tágultam, de elfolyt a magzatvíz. Rámkötötték az oxitocint amitõl elindultam a fájások, de k.rvára fájt pedig azt mondták ez még semmi a tolófájáshoz. De közbe lelassult a baba mozgása és vittek is császározni, megváltás volt. Pedig 100%-ig császár ellenes voltam, természetesen akartam szülni, de szerintem nem bírtam volna ki. Így remélem a 2. is császár lesz!!
1. császár volt és kb másfél lesz a fickó, mire elkezdünk próbálkozni. Sokat vajúdtam, nagyon fájt, de a császár rosszabb volt, így reménykedem, hogy a 2. természetes lesz. Nem hagytam el magam, a kattétert is én vetettem, ki, hogy tudjak sétálni, egyedül pisilni menni, mégis iszonyú nehezen épültem fel, nehezen tudtam az elsõ héten ellátni a babát és ezt inkább kihagynám :( Persze tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyem van rá, úgyhogy lelkiekben császárra készülök és reménykedem, hogy jobb lesz.
Elsõ beíró vagyok.Nekem olyan nehéz volt mint az elõttem szólónak.Elképedve hallgatom, hogy vannak kismamák aki szinte már táncolnak másnap a mûtét után..törökülésbe..tök jó.Én felülni nem bírtam, meg felállni meg mozogni.Az elsõ egy hétben ugyan ez volt.szinte fel kellett húzni az ágyból.Lefeküdni is percekbe telt.Borzalmas fájdalmaim voltak utána.sajnos én tudtam, hogy az lesz, mert nem fordult be a baba és a dokim nem vállalta farosan-én sem akartam úgy.. Én nem örülök, hogy császáros voltam.A természetesen szültek hozzánk képest rohangáltak.Sajnos valószínû a második is az lesz, megpróbálom magamat agyilag beprogramozni, hogy jobb lesz.De én szülés után kb 8hónappal mondtam azt, hogy már jobban vagyok.sokszor még most is bekeményedik a hasam ahol mûtöttek-és nem értem miért...Nem beszélve a maradandó dolgokról...lógó -csíkos has.:(

Ha első babámat császárral szültem akkor mennyi esély van rá, hogy másodjára szülhetek természetesen ha nincs fogadott orvosom?

Kisfiamat azért kellett császárral kivenni mert a dokim türelmetlen volt és, hogy meggyorsítsa az eseményeket inkább bekötött 2 üveg oxitocint meg burkot repesztett. Aztán természetesen ettől előreesett a köldökzsinór és gyengült a szívhang úgyhogy inkább megcsászároztak. Most nincs fogadott orvosom de szeretnék természetesen szülni, úgy, hogy senki nem siettet és nem "nyúl bele"fölöslegesen. Sajnos ilyen hozzáállású orvost nem találtam a közelünkben úgyhogy inkább nem fogadok senkit. Így viszont mennyi esélyem van a természetes szülésre??

Legjobb válasz: 50% mert ilyenkor nézik a heg állapotát és a baba méretét is. Ha a heged nem bírná akkor automatikusan császár illetve függ attól is, hogy mikor volt az elõzõ szülésed. nekem az orvosom két évet mondott hogy annyinak legalább el kell telnie a két szülés között el is telt igaz a fiamat is császárral szültem mert mint kiderült az én medencém áll úgy, hogy nem jönnek keresztül a babák rajta.

50% mert ilyenkor nézik a heg állapotát és a baba méretét is. Ha a heged nem bírná akkor automatikusan császár illetve függ attól is, hogy mikor volt az elõzõ szülésed. nekem az orvosom két évet mondott hogy annyinak legalább el kell telnie a két szülés között el is telt igaz a fiamat is császárral szültem mert mint kiderült az én medencém áll úgy, hogy nem jönnek keresztül a babák rajta.
A kérdező hozzászólása: 31 hónap lesz elvileg köztük és a hegem nagyon szépen, gond nélkül gyógyult. Viszont a kisfiam 4400g-al született tehát esélyes, hogy a kicsi is nagy baba lesz...
Elsõ válaszoló vagyok. Lehet nem lesz sima szülésed, fõleg ha nagy baba lesz, mert én úgy tudom, ha nagyobb a második mint az elsõ volt akkor nem engednek simán szülni de majd szurkolok neked.
Szia! Mintha a saját történetem lenne, csak a különbség annyi, hogy nálam a szülésznõ nem bírt várni. Lehet a második sima, ha szép a sebed, nem vékonyodik nagyon és minden rendben van. Csak a második baba ne legyen nagyobb, mint az elsõ , mert akkor hiába minden szándék. Nálunk ez volt a helyzet, az elsõ 3680 gr, a második 4100 gr. Megengedték, hogy próbálkozzunk, de az elsõ pici problémánál, mentünk a mûtõbe. Úgyhogy õ si császáros lett.
Sajnálom, hogy így végzõdött nálad az orvos és a másik válaszolónál a szülésznõ türelmetlensége. Nálam is ez volt, türelmetlen szülésznõ és orvos (persze fogadott, megmondták mennyit kérnek, de õk nagyon alternatívok, úgy szülõk, ahogy akarok, ja...). Nálam nem lett császár, de késõbb kiderült, hogy megsérült a baba és én is. Minden jót kívánok nektek!!!:)
Nálam az orvos 1 hetet engedett ráhúzni, majd burokrepesztés és oxitocin reggel 8-tól, végül szinte este 7-kor megcsászároztak. Nagy baba volt, mint utólag kiderült szerencsére. Mivel a gyerekorvos amikor kijött hozzánk és megnézte a kicsit, közölte velem, hogy "kicsit ki van nyúlva a bõre" és legalább 500 grammal több lett volna. Igen, jól érted, az alatt az 1 hét alatt ennyit fogyott a fiam a méhemben! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy a szülész a csúnya-csúnya ember.... Ha megvan a két év a szülés és a teherbeesés között, akkor van esély a hüvelyi szülésre, de ha jól tudom nem valami nagy.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Én nem azért írtam, hogy türelmetlen volt a doki mert beindította a szülést hanem azért mert szépen beindult magától a kiírt dátum elõtt 2 nappal, szépen ki is tágultam de az elsõ nyomás után közölte, hogy infúziót kapok és burkot repeszt, hogy haladjunk... :/
6-os vagyok. Értem, így már mindjárt más. Azt írtad, hogy a "közelünkben". Ezek szerint vidéki vagy? Vagy budapesti?
A kérdező hozzászólása: gyulai vagyok

Akkor is gyorsabb vajon a 2. szülés ha az első császár volt?

Magzatvíz elfolyt az els? szülésnél, de kb 3 fájásom volt a császárig (farfekvés miatt volt császár).

Legjobb válasz: szia!Ez egy jó kérdés,szerintem nem igazán befolyásolja az elõzõ szülés,mert kettõ sem egyforma.Nálam pl.az elsõ császár volt,relatív téraránytalanság miatt,a másodiknál meg sem várták,hogy elkezdõdjenek a fájások,a kiírt elõtt 3 nappal megoperált a dokim.Szintén nagyobb volt a bébi,be sem tudott illeszkedni.

szia!Ez egy jó kérdés, szerintem nem igazán befolyásolja az elõzõ szülés, mert kettõ sem egyforma.Nálam pl.az elsõ császár volt, relatív téraránytalanság miatt, a másodiknál meg sem várták, hogy elkezdõdjenek a fájások, a kiírt elõtt 3 nappal megoperált a dokim.Szintén nagyobb volt a bébi, be sem tudott illeszkedni.
Barátnõmnek az elsõ császár volt, mert a fia feje nem fért ki. Õ vajúdott mondjuk rendesen (hosszú órákat) és a vége lett császár (elég szívás) A 2. babát természetesen szülte kb 1.5 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: De :) Mára.
De jó, akkor veled izgulok! Meddig engedik túlhordani? Nagyon drukkolok!!! (Mekkora a nagyobbik?)
A kérdező hozzászólása: Okt 11-ig kaptam haladékot. :) A "nagyobbik" 20 hónapos.
Off: Hûha, ez engem is érdekelne :) amúgy nem Te vagy kiírva a napokban?

Ha első szülésemnél császár volt, és alig volt "bajom" - nem fájt a seb, fél nap múlva már simán mászkáltam - akkor a 2. ik császárnál is ugyanilyen lesz?

Vagy el?fordulhat, hogy az els?vel ellentétben nagyon fog fájni a seb, nem bírok felkelni stb? van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Nekem még csak egy van, császárral szültem. Én is nagyon jól voltam utána. Viszont a szobában volt egy 3. császáros anyuka,aki mondta,hogy az elsõnél még õ is így volt, de a 2.-nál már nagyon nem!:)

Nekem még csak egy van, császárral szültem. Én is nagyon jól voltam utána. Viszont a szobában volt egy 3. császáros anyuka, aki mondta, hogy az elsõnél még õ is így volt, de a 2.-nál már nagyon nem!:)
Nekem az elsõ császár fájt jobban. A második után nem volt semmi problémám, szinte mondhatom, hogy ha nem tuom, hogy vágtak, akkor azt hiszem, hogy egy erõsebb izomláz van alul a hasamban. Szóval szerintem igen, simán lehet, hogy a második is ilyen lesz. Sõt.
Két császárom volt, mindkettõbõl sitty-sutty felépültem :) Biztos a másokik szülésed is ilyen lesz!
*második
Nekem is ilyen könnyû volt az elsõ. A második meg szörnyû. Ha rá gondolok is a hideg ráz s sírhatnékom lesz.:((
Nekem a másodiknál sem volt problémám, nagyon gyorsan felépültem.

Létezhet, hogy ha az elsőt császárral szültem, akkor a másodiknál jobban húzódik a hasam?

Legjobb válasz: Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Második gyereknél hogy zajlik a szülés ha az első császárral született? Mitől függ hogy sima szülés vagy az is császár lesz? Az anyuka kérheti bármelyiket?

Legjobb válasz: Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.

Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.
Függ attól hogy mennyi idõ telt el a két terhességed között illetve az elsõ baba miért született császárral. Ha a második terhességet problémamentes és a baba is úgy fekszik ahogy kell akkor van olyan doki aki ad neked lehetõséget a hüvelyi szülésre de császármetszést is minden további nélkül kérhetsz, kérdés nélkül megcsinálják neked ismét:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!