Találatok a következő kifejezésre: Ha első császármetszéssel (5 db)

Ha első babámat császármetszéssel szültem (muszájból) , második babát lehet-e természetesen szülni? Mennyi idő kell elteljen az első szüléstől ahhoz, hogy problémamentesen szülhessem a másodikat?

azzal biztatnak sokan, hogy az orvosok nem nagyon vállalnak természetes szülest császár után legalább 2,5 évig. Olyan is van aki azt mondja 10 évet kell várnom, ha természetesen szeretném szülni a második babát.

Legjobb válasz: A tv-ben volt róla szó, hogy Magyarországon az a gyakorlat hogy császár után ha két éven belül szül vki.,az csak császár lehet, amúgy a terhesség alatt figyelik ultrahanggal a heg vastagságát, és ha nem túl vékony lehet természetesen szülni, ill. ha nem azon helyezkedik el a méhlepény. Attól is függ hogy megindul-e magától, mert császáros szülés után nem lehet szülést indítani. Én is császárral szültem elsõ babómat, második még csak tervben van.

A tv-ben volt róla szó, hogy Magyarországon az a gyakorlat hogy császár után ha két éven belül szül vki., az csak császár lehet, amúgy a terhesség alatt figyelik ultrahanggal a heg vastagságát, és ha nem túl vékony lehet természetesen szülni, ill. ha nem azon helyezkedik el a méhlepény. Attól is függ hogy megindul-e magától, mert császáros szülés után nem lehet szülést indítani. Én is császárral szültem elsõ babómat, második még csak tervben van.
Kórháza és orvosa válogatja. Egy ismerõsömnél 2005. decemberében született az elsõ gyerek császárral, a második 2007. márciusban természetes úton. Mondták neki, hogy jobb lenne, ha beleegyezne a császárba újra, de miután az elsõ császár nem sikerült túl jól, és sokat szenvedett a sebbel, kijelentette, ha csak a baba élete nem forog veszélyben, szeretné hüvelyi úton világra hozni. Láss csodát, mindenfajta komplikációktól mentes volt a szülése. :)
Szia! Én 2005 júniusában szültem elsõ gyermekemet császárral. Mert farfekvéses volt.10 hónapos volt amikor teherbe estem a következõvel. A lényeg, hogy a második babót természetesen szültem. Minden féle komplikáció nélkül és nagyon gyorsan. Terhességem alatt sem volt semmi panasz. Nekem egyébként az orvosom 1 évet mondott, hogy annyit kellene várni császár után, de hát gyorsan jött.:) Szerintem ez orvostól is függ.A 10 év kicsit durva szerintem. Egyébként sógornõmnek 3 gyermeke van, mindhárom császáros és 2 évente születtek a gyerekek. üdv 33 hetes kismama

A második babát engedik túlhordani ha az első császármetszéssel született? Hogy működik császáros szülés után a következő?

Legjobb válasz: Köszi a választ! Én még nagyon a terhesség elején vagyok,de a két gyerek között ha megszületik több mint 4év lesz. A lányom a 41.héten indítással született,és meg is kellett császározni mert 20óra vajúdás után sem tágultam semmit. Ja és nagyon nagy is volt 4860g.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én még nagyon a terhesség elején vagyok, de a két gyerek között ha megszületik több mint 4év lesz. A lányom a 41.héten indítással született, és meg is kellett császározni mert 20óra vajúdás után sem tágultam semmit. Ja és nagyon nagy is volt 4860g.
Nálam is aktuális ez a kérdés. 14 hetes vagyok az elsõ babámat császárral szültem.
Szültem simán az elsõt, a kicsi császáros lett mert a nyakán volt a köldök zsinór. Most 8.-án császároznak, közös döntés a dokival. Õ is azt mondja ez a biztonságosabb, szerintem is jobb így.

Az első császármetszés után ha a 2. , 3. szülés is császáros lenne, akkor hol vágják a hasat?

Az el?z? heget vágják,vagy újat?

Legjobb válasz: az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után

az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után
Az elõzõ sebnél, de ha túl vastag, vagy félnek, hogy nem gyógyul jól, kimetszik az elõzõ heget.Tehát csak egy cipzár marad a hasadon így is, úgyis.:)
Szia! Nekem 2 császárom volt és a másodikat egy picivel fölötte vágták! (pár mm)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azt amúgy tudoom, hpgy egyáltalán nem biztos, hogy a töbi is császár lesz, ha az elsõ az volt, csak kivácsi voltam ha mégis az lenne, akkor hol vágják.Azért 3-ra irányult a kérdés, mert még szeretnénk 2 babát. Köszi a válaszokat:)


Ha az első szülésem, nagyon nehéz volt, 14 óra hosszú, már majdnem vákumoztak, a másoddiknál mire számíthatok, császármetszést "lehet" Kérni?

Tapasztalatokat várnék!

Legjobb válasz: A második szülés már gyorsabb lesz, nálam is hamarabb megvolt, s esetek nagy %-ban ez az igazság. Császármetszést nem lehet kérni. Én a természetes szülés híve vagyok. Császár csak ha a baba, vagy az anyuka veszélyben forog...

A második szülés már gyorsabb lesz, nálam is hamarabb megvolt, s esetek nagy %-ban ez az igazság. Császármetszést nem lehet kérni. Én a természetes szülés híve vagyok. Császár csak ha a baba, vagy az anyuka veszélyben forog...
Ez sok mindentõl függ.Attól, hogy hány év telt el a két szülés között, hogy mennyit mozogsz a terhességed alatt, mit eszel..stb.De általában az elsõ gyerek"utat csinál" a többinek...
Hát nálam pont forditva volt. Elsõ 4 óra, második 6 óra, harmadik 3 óra. S 10 év után a negyedik 22 óra volt. De megérte, bármikor bevállalnám megint:)
Elsõ összesen 29 óra Második 8 óra Harmadik 6 óra
Nekem az elsõ 15 óra volt és õ is majdnem vákumos lett. A második császár lett, mert fejjel felfelé volt és nagyfejû. Akkor én úgy gondoltam. Így biztos nem lesz baja. Nem is lett, Most várom a 3.-at és simát szeretnék. De jó lenne egy sima szülés. Te megszültél azóta?
hagyjatok aludni!!o ugyis felebred mikor ehes lesz ne aggodjatok:) jelezni fog!!
Hagyjátok nyugodtan aludni, ha éhes úgyis jelez. Anyuci pihenjen minél többet, én tudom milyen az 1 hetes császárseb...
szia! Ha nem sárga a pici akkor hagyjátok aludni. Mert ha sárga akkor fel kell kelteni 3 óránként enni!:) két császáros anyuka
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, igen megnyugtatóak voltak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!