Találatok a következő kifejezésre: Ha elobb el, mint a (18 db)

Ha a ferfi tobb alkalommal is elobb elvez el, mint a no es igy a nonek nincs igy orgazmusa, az tenyleg bantja a pasikat?

A partneremmel az elso ket szeretkezes sajnos igy sikerult.

Legjobb válasz: Mindenkivel elõfordul, hogy elõbb megy el mint a partnere, akarata ellenére. Volt, hogy én is elõbb elspricceltem mint a csajom, de ez csak akkor okozott rossz érzést bennem, ha õ is már közel járt, és miattam nem jött össze neki. Viszont figyelek rá, hogy ilyen ne legyen, ha valami oknál fogva nem bírom tovább hogy ne spricceljek akkor úgy alakítom, hogy nem ezen múljon az õ orgazmusa. A következõ menetben viszont már mindenki tovább bírja, és utána a további menetekben is. A dolgot egy önzetlen férfi kompenzálja puncinyalással, és egyéb kényeztetésekkel. Egyébként is nálam minden együttlétben van orgazmusa az aktuális páromnak legalább egyszer kétszer attól, hogy kinyalom! Csak ezek után vagy ezek közt szoktam én is elélvezni, vagy benne, vagy máshová, de mindig én adok elõször élvezetet neki, és csak utána érzem azt, hogy én is kaphatok. Nálam nem elég egy menet, sõt kettõ is kevés, és ez mindig így van, Engem bánt ha nem tudom kielégíteni a partneremet maradéktalanul, mind testileg mind lelkileg! Nekem sokkal fontosabb hogy õt lássam mosolyogva boldogan kielégülve hozzámbújva elaludni, mint hogy nekem jó legyen, de persze fontos hogy én is élvezzek és nem is kicsit, de nekem az a filozófiám, hogy ha egy nõt rendesen kielégítek, jól kényeztetem és olyat adok neki amit más nem tud, vagy korábban sosem élt át, vahy iszonyatosan kielégül tõle, akkor cserébe Õ a százszorosát adja nekem vissza, mert õszintén meg akarja "hálálni" és "viszonozni" akarja de nagyon és teljesen ösztönösen megteszi mert nagyon boldog és nagyon örül nekem....

Mindenkivel elõfordul, hogy elõbb megy el mint a partnere, akarata ellenére. Volt, hogy én is elõbb elspricceltem mint a csajom, de ez csak akkor okozott rossz érzést bennem, ha õ is már közel járt, és miattam nem jött össze neki. Viszont figyelek rá, hogy ilyen ne legyen, ha valami oknál fogva nem bírom tovább hogy ne spricceljek akkor úgy alakítom, hogy nem ezen múljon az õ orgazmusa. A következõ menetben viszont már mindenki tovább bírja, és utána a további menetekben is. A dolgot egy önzetlen férfi kompenzálja puncinyalással, és egyéb kényeztetésekkel. Egyébként is nálam minden együttlétben van orgazmusa az aktuális páromnak legalább egyszer kétszer attól, hogy kinyalom! Csak ezek után vagy ezek közt szoktam én is elélvezni, vagy benne, vagy máshová, de mindig én adok elõször élvezetet neki, és csak utána érzem azt, hogy én is kaphatok. Nálam nem elég egy menet, sõt kettõ is kevés, és ez mindig így van, Engem bánt ha nem tudom kielégíteni a partneremet maradéktalanul, mind testileg mind lelkileg! Nekem sokkal fontosabb hogy õt lássam mosolyogva boldogan kielégülve hozzámbújva elaludni, mint hogy nekem jó legyen, de persze fontos hogy én is élvezzek és nem is kicsit, de nekem az a filozófiám, hogy ha egy nõt rendesen kielégítek, jól kényeztetem és olyat adok neki amit más nem tud, vagy korábban sosem élt át, vahy iszonyatosan kielégül tõle, akkor cserébe Õ a százszorosát adja nekem vissza, mert õszintén meg akarja "hálálni" és "viszonozni" akarja de nagyon és teljesen ösztönösen megteszi mert nagyon boldog és nagyon örül nekem....
valakit zavar valaki meg! örülj neki h õt zavarja! lehetséges h régen volt nõvel és ezért megy el hamar.. de lehetséges h gyors tüzelõ..az pedig már más..ha nem változik akkor õ ilyen.. :-)
A kérdező hozzászólása: En -sajnos, vagy nem- aza fajta vagyok, aki kepes a masik fejevel gondolkodni...igaz, nem minden esetben mukodik.... Vannak dolgok, amikhez ugy allok, hogy ha en lennek adott helyzetben, mi esne jol a partneremtol... Van, aki csak felszinesen ismer, es le-onzo-z...pedig en igyekszem onzetlenul adni, persze hogy jol esik, ha kapok is, de szamomra mar az is sokat jelent, ha latom, erzem, hogy a paromnak jo, amit teszek... Lehet, hogy pasinak kellettvolna szuletnem? :DDD Nekem is faj egy kicsit, hogy ez ot igy zavarja, hogy igy nem is menne brle velem egy kapcsolatba... De en mindenkepp szeretnek eselyt adni, mert mi van, ha csak meg kell talalnunk az utat hogy egymasnak ugyanolyan oromet es kielegulest tudjunk nyujtani... Bar en spec ugy gondolom, a szeretkezes nem feltetlenul az orgazmusrol szol...
Tök jó, hogy te így állsz ehhez a kérdéshez. Nekem volt olyan, hogy nagyon gyorsan véget ért a kapcsolat, amiatt, hogy neki potenciazavarai voltak, amirõl persze nem tudhattam, õ meg nem szólt persze egy szót se róla, úgyhogy az elsõ együttlétek katasztrófába fulladtak, aztán napokon belül ellökött magától, fizikailag és lelkileg is. Valszeg régebbi probléma lehetett ez nála, mert pillanatokon belül olyan falakat húzott maga köré, amit nem tudtam áttörni. Na mindegy, szóval a saját esetembõl kiindulva az ilyesmi nagyon érzékeny pont egy férfinél.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam egyebkent arra is, amit irt Hole Hunter, csak ezzel is az a bibi hminden pasi mas... Van aki mar egy oralis uton valo koelegules utan 5perccel ujra kesz, de van akinek akar egy ora is kell a regeneralodashoz.... Mint mondtam nem vagyokkezdo, azert jo par dologgal tisztaban vagyok... Csak hat mindig akad egyedi problema :)
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal en is tisztaban vagyok hogy szoknunk kell meg egymast testileg es kitapasztalnunk egymas vagyait. Eleg sokat beszelgettunk elotte a szexrol, es azert - mivel en se ma kezdtem nemi eletet elni, es van tapasztalatom - eszreveheto hogy o is eleg jol otthon van a dologban es sokretu a szexualis kulturaja... En epp ezert szeretnem ha esely adodna arra hogy javuljon a dolog, foleg hogy maris vannak otleteim, hogyan oldodna meg ez a problema. Bar cseppet zavar, hogy eleinte olyan optimista felenek adta magat, most meg a pesszimizmus, hogy ugysem biztos hogy egymast kerestuk.... Mindenesetre ha egyeb tippjeitek akadnak, hogy hogyan tudnam neki EN kesleltetni az orgazmust, hogy azert kozben en se maradjak parlagon, kerlek irjatom le! :)
Atyám mekkora kamu duma. Én azt tanácsolnám, hogy most vess véget ennek a kapcsolatnak. Ha így lenne ahogy írod, akkor az ember segít kézzel, és / vagy orálisan jobban rásegítene ha már gyorslövõ a pajti. Igen, a férfiakat zavarná, de nem zavar mert mi addig nem élvezünk el, amíg a párunk nem jut el a csúcsra. Persze ez a normális pasi. A te pasid legalább tudja magáról, hogy egy béna gyorstüzelõ, csak éppen nagy ívben tojik rá. Bár ez a jobbik eset, ennél már csak egy rosszabb van, aki tudomást sem vesz róla :D
2. válaszoló adott egy jó tippet! A második menet valóban tovább szokott tartani. Egyébként, nem árt a párod tudomására hozni, hogy amíg két ember szexuálisan összeszokik, az több hónap "munkája", nem egy egybõl. Ha õ hamarabb elélvez, akkor segítsen rajtad, vannak más megoldások is, gondolom ismeritek ezeket, nem csak egyféleképpen lehet eljuttatni egy nõt a csúcsra.
Próbáld meg elõször szájjal kielégíteni. A második menetet elvileg tovább kell bírnia...így talán neked is lesz idõd eljutni a csúcsra.
Milyen tempóba csináljátok? Én mikor érzem h para van, szoktam kérni a barátnõmet hogy lassítson . Engem is a látvány meg ahogy csináljuk úgy felhergel h mikor elkezd lovagolni rá 1percre már el is tudnék menni... amikor õ van alul akkor ugye nem az a tempó mint mikor rajtam ugrál mint 1 állat akkor sokáig bírnám.. Egyébként meg engem is bánt a dolog, tudom hogy nagyjából 1 óráig kéne bírnom tüzelés nélkül, meg úgy erõvel is és akkor esetleg lenne orgazmus.. Olyan tempó kell a nõknek h elérje az orgazmust , hogy azt kb vagy kiégve vagy részegen lehet bírni.. Vagy késleltetõ szerekkel.

Lehet-e valami gondom, ha elöbb jött meg a menszeszem mint kellet volna, 2 napig tartott 3. napra már el is múlt?

majdnem egy héttel elötte megjött mint kellet volna, csak ilyen még soha nem volt ezért gondoltam megkérdezem lehet hogy terhes vagyok??

Legjobb válasz: Azt csak te tudod, hogy lehetsz-e terhes... De attól elõbb megjönni nem igazán szokott, inkább késni és aztán nem jönni. Hány éves vagy?

Azt csak te tudod, hogy lehetsz-e terhes... De attól elõbb megjönni nem igazán szokott, inkább késni és aztán nem jönni. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 16 bocsi elfelejtettem kiírni

Ha valamiért 1 nappal hamarabb fogy el a tabletta, mostantól 1 nappal hamarabb kezdődik a gyógyszerszünet? És ha előbb megjön mint kéne, akkor az lehet hogy még nem is a megvonásos vérzés?

Szerdai napon szoktam elkezdeni a Gestomix-et, és keddi napon befejezni. Most fog elfogyni a második levél, de valamiért hétfőig van csak tabletta. (Valószínűleg valamit benéztem, van tippem mit, de biztosan már nem fog kiderülni, a lényeg hogy ezek szerint egyel többet vettem be a kelleténél.) A tájékoztató csak annyit ír, hogy ha többet veszek be nem lesz bajom, maximum hányinger. Illetve az utolsó héten történő elfelejtés még az, ami ide vonatkozhat, hisz keddre - az utolsó napra - már nem jut. "Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát)." Tehát akkor én jövő szerda helyett kedden kezdjem el a következő csomagot, ami hétfőn ér majd véget, és mostantól így lesz.. jól gondolom? Ti ezt tennétek? Szerintetek egyértelmű, vagy megkérdeznétek a dokit? A megvonásos vérzésnek pedig ugye valamikor kedd-szerda magasságában kéne jelentkeznie. (Egyébként múltkor (a legelső szünetben) nem is nagyon jött meg, szóval örülnék ha ezúttal megjönne.) Ehhez képest ma (vasárnap) tapasztaltam némi barnás színű vért. Lehetséges, hogy 2/3 nappal előbb jön meg a megvonásos vérzés, mint a csomag befejezése? Vagy nem, tehát ez nem is megv. vérzésnek, csak pecsételő vérzésnek minősül? (Tájékoztató nem ír erről, a doki biztos tudja, de hátha nektek is van erre vonatkozó tapasztalatotok..)

Legjobb válasz: annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

Nagyon cinkes ha én általában elöbb élvezek el mint a barátnőm?

az a helyzet hogy én mindig hamarabb megyek el, de utána felajánlom neki hogy ,,kárpótolom" de olyankor meg vissza utasitja. azt mondja, hogy neki már az is jó hogyha én elmegyek. de nekem nem. szeretném ha ? is elmenne. próbálkoztam azzal is hogy el?játék alatt kényeztetem addig amig elnem megy, de közbe mindig annyira be indult hogy már bele kellett csapni a lecsóba

Legjobb válasz: nem írtad hogy mennyi az az idõ amennyi kell hogy elmenj így nehéz segíteni

nem írtad hogy mennyi az az idõ amennyi kell hogy elmenj így nehéz segíteni
Húha, én is jártam így a párommal (lány vagyok) és nekem is rosszul esett, bár nem mondtam neki. Meg kell tanulni "bevárni" a lányt...
Nos, fiatalon még nem olyan durva, hiszen ezt is meg kell tanulnod. Azonban azt is megtehetitek, hogy a párod kielégít téged orálisan, majd te is kényeszteted, az elõjáték során kielégíted, és ezalatt az idõ alatt újra erekciód lesz. A 2. alkalommal már lényegesen tovább birod, és megtudod várni, míg õ is elmegy. Petranova
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy azért mikor beszélgettünk erröl akkor kibökte hogy néha bizony csalódott volt egy kicsit... ez tényleg nagyon gáz? elronthatja a kapcsolatunkat? bár õ azt mondta h nem és nagyon szeret meg minden. igazábol én vagyok neki az elsõ komolyabb
Jah, nekem is szokta mondani a barátnõm, hogy nem kell 4-5X fölvinnem a csúcsra, ne legyek ennyire teljesítmény orientált. Neki az is bõven elég, hogy nekem jó.
Nálunk meg úgy van, hogy én szoktam késõn elmenni, aztán látom, hogy néha már egy kicsit sok a lánykának így akkor már nemnagyon húzom a dolgot.

Ha elobb elvezek el, mint a lany, hogy jutassam ot is el utana a csucsra?

Elso par probalkozas utan mindig szerencsesen egyszerre mentunk el, de mi van ha nekem korabban "lankad" a libidom?

Legjobb válasz: Jó, hogy van olyan srác, akinek azután is eszébe jut, h van ott egy lány is, miután elment.:) Ott a kezed és a szád, mindkettõt remekül lehet alkalmazni ilyen esetekben.

Jó, hogy van olyan srác, akinek azután is eszébe jut, h van ott egy lány is, miután elment.:) Ott a kezed és a szád, mindkettõt remekül lehet alkalmazni ilyen esetekben.
Mindenkinek ugyonannyi ideje van rá.....
Megkéred egy haverodat, szerintem õ megoldja.
Szerintem mond neki hogy legalább addig birja mig te elmész.A barátnõmet mindig megvárom mig elmegy és csak utána én.De az a legjobb ha egyszerre mentek le.Én 15-20 percig birom.Aktiv szexnél értem a 15-20 percet.Vagy ne olyan pózban csináljátok amiben a srác hamar elmegy.
ok, ok nem kiharcolni, hanem rávaenni hogy vegye észre magát. Most hogy megkérdeztem bnõmet, õ is azt mondta hogy 3 barátjából én vagyok az egyetlen aki ezzel foglalkozik. Szerintem egyébként ez szégyen... Lehet hogy én voltam eddig jó közegben? Minden barátom így gondolkozik mint én... Szánalom, szánalom, szánalom. A kettõvel elötti válaszoló voltam.
Elsõ válaszoló vagyok:tapasztalataim szerint ritka az ilyen(lehet rossz helyen keresgélek).Ha pedig már kiharcolni kell, lõttek az értékének.
Ez nagyon egyéni dolog. Van lány aki azt szereti ha utánna finoman csak az ujjaiddal simogatod, és úgy megy el, van aki inkább vár míg a farkad merev lesz, valaki meg azt ha kinyalod utánna... Egyébként az elöttem szólónak. Mi az hogy van olyan srác? Nem tudom de nálam természetes hogy a páromnak legalább olyan jó legyen mint nekem. Nem értem a nõket, mért nem harcolják ki...
A kérdező hozzászólása: Igen, igazabol ez a resze erdekelne, hogy az esik neki jobban, ha egybol utana kielegitem, mondjuk oralisan, vagy varjunk, amig ujra kepes leszek behatolni.
Ahoyg elõttem irták jó esetben van kezed és szád és ezzel is gyönyörhöz tudod juttatni... ami meg más dolog, hogy elvileg nálunk pasiknál kb negyed óra után ismét tudunk úgyanúgy szexelni mint elõtte és elvileg másodszorra kicsit több idõ lesz elmenni.. szóval erre is hajazhatsz ... természetesen azt a negyed órát ne tévézéssel töltsd el hanem a lány kényeztetésével :)
Irigylem a barátnõdet! Szerintem tõle is megkérdezheted, én is örülnék egy ilyen kérdésnek, mert nálunk 3 perc az egész és nem érdekes mi van velem. :( Lehet hogy nem is kell kérdezni, mert ráérzel vagy rávezet õ.
A barátnõd szerencsés, hogy ilyen fiúja van. Tapasztalatból mondom (sajnos), hogy nem sok férfi foglalkozik ezzel. Talán megkérdezhetnéd, hogy mit, hogyan szeretne, esetleg kényeztesd a száddal, még a valós aktus elõtt, és akkor õ lesz az elsõ.

Miért szakad el mindig a dobóelőke kötésem, ha a uni to uni módszert alkalmazom? Előbb kipróbáltam egy 28-as zsinórral (5.6 kg) és 30-as zsinórral (10 kg), de egy erősebb húzásnál már szakadt. Lehet hogy az 5.6 kg szakítószilárdság miatt?

Legjobb válasz: Kezdjük azzal ,hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5,6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)

Kezdjük azzal , hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5, 6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)
A kérdező hozzászólása: Bojlis botom van nekem is, de igazából arra akartam kitérni, hogy uni ti uni kötéssel nálam szakad a cucc, mással nem. Biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de fogalmam sincs, hogy hol, mert ez igencsak egyszerû kötés. Én is 100-120 méterre dobálok, 60-80 grammos ólommal. Fõzsinorom 25-ös, dobóelõkém 40-50 között változik. Mindkettõ monofil.
Akkor nem tudom h miért.

Ciki, ha a lány előbb élvez el mint a párja? Már előfordult, de nagyon jó volt.

Legjobb válasz: már miért lenne ciki? ez inkább elismerés a pasi számára :)

már miért lenne ciki? ez inkább elismerés a pasi számára :)
Inkbáb fordívtva ciki :D Nem értem ezt a kérdést, miér tlenne az?:D Hidd el a pasi elõbb is el tudna menni ha nem akarna neked jót
Ez általában így szokott menni (mármint ha a pasi tud valamit) vagy egyszerre élveznek el. Az viszont semmiképp nem jó, ha a pasi megy el hamarabb. Tehát semmi gond.
Az ajtónál is elõre engedjük a csajokat. 22/F
Nekem nem a célom, hogy kielégítsem a Nõmet, hanem az örömöm. Imádom nézni a kéjt ami átmegy rajta, mikor elélvez.
a férfinak az a "cél" hogy kielégítse a Nõt! aztán "foglalkozhat magával"...bár ezt bizonyos okokból elég nehéz kivitelezni!
A kérdező hozzászólása: vannak udvarias pasik is:-)
A kérdező hozzászólása: megnyugodtam. éppen mert a pasi megy el hamarabb de tényleg örömet akart, mindent megtett. túl jól sikerült:-) Köszönöm.
ez lenne a normális
Ez a normális, bárcsak nálunk is így lenne ...
A kérdező hozzászólása: ez oda-vissza igaz. én is szeretem nézni a férjemet közben, õ örült, hogy én elõbb mentem el:-) Köszönöm

Ha előbb tartom a 7napos szünetet fogamzásgátlásban mint ahogy kellett volna, mikor kezdjem el szedni a következő tabit? Márm, h miután abbahagytam utána 7nap szünet és szedhetem tovább ugyanúgy?

el?re köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: elvileg,ha a hónap végén hagyod abba,akkor akár elõbb hagyod abba,akár elhúzod,mindenképpen meg kell jönnie.akkor kezdd el újra szedni,ha elmúlt a menstruációd!!

elvileg, ha a hónap végén hagyod abba, akkor akár elõbb hagyod abba, akár elhúzod, mindenképpen meg kell jönnie.akkor kezdd el újra szedni, ha elmúlt a menstruációd!!
Hány napot akarsz beszedni a 21 helyett?
Elolvastam a tájékoztatót benne van : Mi a teendõ, ha késleltetni akarja a menstruációs ciklust Annak ellenére, hogy nem ajánlott, késleltetheti a menstruációs ciklust (a megvonásos vérzést), ha a tablettamentes periódus helyett egy új csomag Symicia szedésével folytatja a második csomag végéig. A második csomag szedése alatt elõfordulhat pecsételés (vércseppek vagy foltok) vagy áttöréses vérzés. A szokásos 7 napos tablettamentes periódust követõen folytassa a következõ csomag szedésével. Kérheti orvosa tanácsát mielõtt eldönti, hogy késleltetni szeretné a menstruációs ciklusát. "Mi a teendõ, ha meg akarja változtatni a havi vérzés kezdetének elsõ napját" Ha az utasítások szerint szedi a tablettákat, a menstruációja/megvonásos vérzése nagyjából ugyanazon a napon fog kezdõdni. Ha meg akarja változtatni ezt a napot, ezt a tablettamentes periódus rövidítésével (de nem hosszabbításával!) teheti meg. Ha például a menstruációja általában péntekenként kezdõdik, és ezt keddre (3 nappal korábbra) akarja változtatni, az új csomagot a szokásosnál 3 nappal korábban kell elkezdenie. Ha nagyon lerövidíti a tablettamentes periódust (például 3 napra vagy rövidebbre), elõfordulhat, hogy nem jelentkezik vérzés ebben a tablettamentes periódusban. Ezt követõen pecsételést (vércseppecskéket vagy foltokat) vagy áttöréses vérzést észlelhet. Ha nem biztos abban, hogyan járjon el, kérje orvosa tanácsát. te meg akarod változtatni mivel nem akarsz egy napig vérzést vagy kettõig mert ugye buli lesz :D ezért akkor csináld így , mármint a második verzió be " "-tem :D így is ír pecstelõ vérzést, mondjuk nekem a folyamatos 42 tabitól nem volt :)
bocsi, kicsit eltûntem :) Én azt javaslom és ez tuti jó, hogy ne tarts 7 napos szünetet , szedd tovább a tabit és kimarad egy havi vérzés, én ezt biztosra tudom, hogy ez így jó, így el lehet tolni!!! Ha így szeded tovább, akkor jó neked , mert nem fog megjönni a menszeszed , és ha elfogy a következõ havi, vagyis így 42 tabit veszel be folyamatosan megszakítás nélkül akkor tartod utána a 7napos szünetet ! Ez tuti jó megoldás , én is csináltam ilyet amikor szedtem a tabit ! Azért elolvasom én is a tabid papírját a neten megtalálom :)
A kérdező hozzászólása: ja am, SYMICIA a tabim neve.
A kérdező hozzászólása: szalagavatóm lesz pont aznap mikor megjönne, utána meg after. nem akartam a menzeszem miatt aggódni, de most mégis aggódok :D ahh. nemtudom, h kitõl kérdezhetném meg a dolgot, aki tudna nekem válaszolni. dokihoz nem akarok felmenni emiatt. elvileg, az én értelmezésem szerint azt jelenti ez a kis szöveg, hogy elõre hozom a menzeszem és akkor kezdem el újra szedni a tabit amikor csak akarom. csak nekem ez a dolog vhogy nem kerek :D te h értelmezed?
lehet én sem vagyok százas, de ezt én sem értem ! milyen tabit szedsz ? de egyébként most mit is akarsz ezzel a 7 napos szünet elõrébbhozatalával ???
A kérdező hozzászólása: :D idézek. " Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az ön fix kezdõnapján akarja a következõ csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson". Én viszont ezt nem tudom értelmezni. Jegyezzem fel, h melyik napon felejtettem el a tabit? ezt azt jelenti, hogy ugyanazon a napon kezdjem el szedni újra vmi?
igen, ezt eddig értem ! Ha rá van írva, hogy lehet elõrébb hozni, akkor biztos lehet, hogy van pontosan írva, mert én Mercilont szedtem, de azon nem volt ilyen, legalábbis nem emlékszem :)
A kérdező hozzászólása: rajta van a gyógyszer tájékoztatóján, h 1szer-1szer el lehet tolni v elõbbre lehet hozni a dolgot. én most épp elõre hoztam. elkezded szedni a gyógyszert, elsõnek a menzeszed elsõ napján szeded be és akk rögtön védett leszel. szeded, szeded, 7napos szünetet tartassz 3hét után, 7 nap után újra szeded. így van alapesetben
na most én ezt nem értem ... én úgy tudom, hogy csak úgy nem lehet 7 napos szünetet tartani akkor amikor akarsz ! Olyat tudok, hogy kihagyod teljesen a 7 napos szünetet és szeded tovább a tabit , így egy havi vérzés kimarad ! A tablettát pedig mindig az elsõ menstrációs napon kezdjük el szedni , így jön ki a 21+7 nap , nem ?
A kérdező hozzászólása: ok, értem, de nekem a 4.tablettamentes napon szokott megjönni és mikor 7 nap után újra elkezdem szedni a tabit akkor még 1 nagyon nagyon minimálisan megvan. akkor most is ugyanúgy, h akk mondjuk várok 7 napot és újra szedem? tuti védett vagyok így?
Végül hogy sikerült megoldani? Nekem is hasonló problémám van.

Ha kicsit korábban kezdett el kúszni a babám mint ahogy az "átlag", akkor valószinüleg a következő mozgásfejlődési szakasz is elöbb jön el?

Vagy ez nem jelent semmit a következő szaakaszra vonatkazólag? Csak annyit, hogy hosszabb ideig fogja gyakorolni a kúszást? Most lett 4 hónapos, pont a hónapfordulón kezdte el..

Legjobb válasz: Nem törvényszerû,h a következõt is korábban fogja csinálni, de könnyen elképzelhetõ. Mindenesetre ne ijedj meg, ha a mászást nem kezdi el korábban :)

Nem törvényszerû, h a következõt is korábban fogja csinálni, de könnyen elképzelhetõ. Mindenesetre ne ijedj meg, ha a mászást nem kezdi el korábban :)
Egyáltalán nem biztos. Elöfordulhat, de mivel másban is fejlödik, és ezt az agy szabájozza, általában egy gyerek sem fejlödik olyan gyorsan, hogy mondjuk 6 hósan már menjen. Akkor ott valami nagy gond van az agynak. Nekem elsö lányom nagyon egyenletesen fejlödött ahogy a tankönyvek írják, mindent pontban azokon a hónapfordulokon kezdett el. Második lányom viszont 5 hósan már kúszott, és 6 hósan állt és lépegetett. viszont a mászást és ülést csak pont 8 hósan ahogy kellett csinálta. most 9 hós, és pont ott tart mint növere 9 hósan tartott, aki csak 7 hósan kúszott.
Nem lehet tudni!!! Lányom 7 hónaposan felállt, 8 hónaposan a bútorok mellett lépkedett, de 13 hónaposan merte elengedi a dolgokat, addig kapaszkodott!!!
Szia! Nekem is nagyon gyors volt a Fiam :) 2 honaposan mar oda-vissza forgott, valahogy 4 honaposan kuszott (mint a kukac, nalunk negykezlab maszas kimaradt) 5 honaposan ult egy kezzel tamaszkodva, nem volt 6 honapos mikor felallt a puffba kapaszkodva szerencsere le is tudtam fenykepezni, de sose felejtem el /2010.10.07/ ra par napra rajott hogy kell kapaszkodva lepegetni. Az elso onallo lepesei ra par hetre es a karacsonyfat mar "futas kozben" tepte magara... De 3 eves mult es meg mindg babasan beszel azzal nem halad
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Csak kíváncsi voltam, hogy másoknál hogyan alakult. Forogni 2, 5 hónaposan kezdett, véletleül. Eddig ha hanyatt tettem le, oldalra fordult, és ha túl nagy lendülettel, akkor hason kötött ki, de ez a ritkább. Mostmár ha hanyatt teszem, általában has lesz a vége, viszont hasról hátra ritkábban forog át. Én úgy tudom anyukám elmondása szerint, hogy én 7 hónaposan már bútorokat fogva mentem.. Emlékszik, mert pont a nagymamám szülinapján volt az elsõ. Na de nem tudom, hogy ez számit e, mindenesetre sehova nem sietünk, kivárjuk. Bár már alig várom, hogy olyan "babásan, nevetve" szaladjon :) Azért még odébb van. Köszi mindenkinek!

Lehetséges hogy ha még nem járt le a tgyásom akkor én lemondok a tgyásról visszamegyek dolgozni és apa megy el gyedre? (elöbb mint a tgyás lejárata a 168nap) természetesen nem adnánk bölcsibe a babánkat.

Mert azt az infót hallottam hogy csak gyesre mehet el és ha lejárt a tgyás időszak akkor mehet el gyedre.ez igaz?

Legjobb válasz: Csak a baba fél éves kora után mehet el apuka gyedre

Csak a baba fél éves kora után mehet el apuka gyedre
Csak a TGYAS lejárta utan lehet apuka gyeden, ahogy az elso is irta. Lemondhat oda. Tgyast, vissza mehetsz dolgozni elõbb, de amig a kicsi be nem töltötte a fel evet, addig nem igényelhet az apa gyedet utána.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Ahogy az elõttem lévõk írják, csak még annyi, hogy apukának is meg kell felelni a feltételeknek, vagyis meg kell lennie a 365 biztosított napnak, a szülést megelõzõ 2 évben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!