Találatok a következő kifejezésre: Ha elment nyákdugó (36 db)

A doki észreveszi ha elment a nyákdugó? (kézi vizsgálatnál)

Legjobb válasz: Szerintem nem. Nekem több részletben ment el a nyákdugó, közben voltam orvosnál is, aki azt mondta, hogy tutira nem születik meg a baba pár napon belül. Aztán másnap reggel elment a nyákdugó utolsó része is, és 2 óra múlva a karomban volt a kisfiunk.

Szerintem nem. Nekem több részletben ment el a nyákdugó, közben voltam orvosnál is, aki azt mondta, hogy tutira nem születik meg a baba pár napon belül. Aztán másnap reggel elment a nyákdugó utolsó része is, és 2 óra múlva a karomban volt a kisfiunk.

Védőnőm szerint ha elment a nyákdugó, induljunk egyből a kórházba (5 perc autóval). Én korainak tartom. Szerintetek?

Legjobb válasz: az én védõnõm azt mondta,hogy a kismamái 24-48 órán belül megszültek a nyákdugó távozása után...nekem már egy hete elment és még egyben vagyok. Amúgy szerintem föösleges a kóházba rohanni, én bementem, és semmit sem csináltak, csak megnézték a méhszájat, és rátettek nst-re, aztán hazaküldtek.

az én védõnõm azt mondta, hogy a kismamái 24-48 órán belül megszültek a nyákdugó távozása után...nekem már egy hete elment és még egyben vagyok. Amúgy szerintem föösleges a kóházba rohanni, én bementem, és semmit sem csináltak, csak megnézték a méhszájat, és rátettek nst-re, aztán hazaküldtek.
Ha csak nyákdugó, akkor nem kell még menni. Ha magzatvíz, akkor sipirc!
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor nem csak én tartom korainak. Azt mondta, akkor már haza sem engednek...
:) )) Nem mondom, jó kis védõnõ... Van, akinek hetekkel a szülés beindulása elõtt kezd távozni a nyákdugó, nem értem minek mennél be a fájások beindulása, rendszeressé válása elõtt. Csak akkor kell bemenni fájások nélkül, ha elfolyik a magzatvíz. Különben meg sokaknak nem is megy el a nyákdugó, csak bent a kórházban..Én 4 szülésbõl csupán 1x vettem észre, akkor is bent a kórházban, vajúdás alatt...
Nekem véres volt, de nem történt semmi.
Ha véres igen, ha nem akkor csak ha fájások is vannak!
Szia!36 hetesen ment el a nyákdugom és 2 napot túlhrdtama picit.Felesleg rohanni a kórházba kivéve ha rendszeres fájásaid vannak esetleg folyik a magzatvíz.:)
Az enyim is ezt mondta, én bólogattam, mint aki nagyon egyet ért vele, de nem fogok bemenni a kórházba ezért.:) Persze nem csak ezt, a szülést is nagyon eltúlozza. Pl: ha elmegy a magzatvíz, csakis! mentõvel mehetünk be a kórházba. 29hkm.
Hát ezek a védõnõk mindig mondanak valami okosat.. Az orvosom és a szülésznõm is nyomatékosan mondta, hogy a nyákdugóval nem foglalkozunk, mivel onnan még akár hetek is lehetnek a szülésig. Nekem szerdán ment el, azóta már voltam méhszájvizsgálaton is (ami elég durvára sikeredett), és még mindig nem szülök. Egyébként egy hetem van még kiírtig. Akkor kell menni, ha jönnek a fájások, vagy elmegy a magzatvíz. Szóval ne menj szerintem, csak felesleges utat csinálsz magadnak, úgyis hazaküldenek.
Az még korai, de készülõdjetek! Nekem hétfõn napközben távozott a nyákdugóm és szerda hajnali 2 órakor volt az elsõ igazi fájásom. Irány szülni!

Ha elment a nyákdugó a fürdésen kívül még mit nem lehet?

Legjobb válasz: nekem amikor elment a nyákdugóm,én fürödtem..igaz rá két órára megszültem. De szeretkezni nem nagyon, mert most már szabad az út a baciknak..

nekem amikor elment a nyákdugóm, én fürödtem..igaz rá két órára megszültem. De szeretkezni nem nagyon, mert most már szabad az út a baciknak..
hát én még nem szültem, de mindenhol azt olvasni, hogy a nyákdugó akár egy héttel elõbb is távozhat.akkor egy hétig nem fürdünk?:S
A kérdező hozzászólása: Fürdõkádba beülni nem lehet arra gondoltam zuhanyozni lehet!:)
én a terhesség elején lettem letiltva a fürdésrõl, vettem egy mûanyag gyerekülõkét , ráülök és úgy fürdök. szerintem neked is ezt kéne, mert nem mindig kellemes a zuhany.De a kérdésedre a válasz igen az: sajnos a szexet és a bacis környezetet kerülni kell. vigyázz a wc-n fõleg idegenbe.


Mikor kell elindulnom a korházba, ha elment a nyákdugo, induljak? Vagy várjam meg hogy legyenek rendszeres fájásaim?

Azt tudom hogy ha a magzatviz elfolyik menni kell de mi van a nyákdugo távozásával,akkor is menjek vagy akkkor még nem indul a szülés?Ez valahogynekem kimarad amikor az orvossal megbeszéltük a teendöket,ja meg mi van ha csak lassan szivárog a magzatviz akkor is menyek be?

Legjobb válasz: A nyákdugó akár napokkal a szülés elõtt is eltávozhat, úgyhogy akkor még ne induljál sehová. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor viszont menni kell. Ha csak szivárog, akkor is, mert fertõzést kaphat a baba.

A nyákdugó akár napokkal a szülés elõtt is eltávozhat, úgyhogy akkor még ne induljál sehová. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor viszont menni kell. Ha csak szivárog, akkor is, mert fertõzést kaphat a baba.
A nyákdugó hetekkel szülés elõtt is elmehet. Ha a magzatvíz szivárog, vagy elfolyik, vagy vérzel, vagy a fájások 4-5 percesek, akkor kell mennei. Addig vajúdj csak otthon kényelmesen.
Ha csak a nyákdugó ment el, ne menj, mert van aki a nyákdugó távozása után egy héttel szül. Várd meg a fájásokat. Viszont, ha úgy látod szivárog a magzatvíz is, akkor menj be. Én a helyedben felhívnám a dokit és megkérdezném tõle, de ha van fogadott szülésznõd akkor inkább azt. Jó neked, nemsokára szülsz! Én még semmit nem érzek. 37hetes 3napos kismama

Ha a nyákdugó elment, folyamatosan rózsszínes marad a folyás egészen a szülésig, vagy lehet újra fehéres?

Már nem emlékszem, hogy volt az els? kisbabámnál. Nála a nyákdugó távozása után 5 nappal szültem, de nem tudom, milyen volt a folyásom addig. Két napja volt egy minimális véres-nyálkás valami a betétemen, de azóta ugyanúgy fehéres, csak jóval több.

Legjobb válasz: Csak a nyákdugó rózsaszínes. A folyás színe ettõl nem változik meg.

Csak a nyákdugó rózsaszínes. A folyás színe ettõl nem változik meg.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor az a nyákdugóm lehetett? Tényleg csak minimális volt, és picike piros csík volt benne. Viszont elõtte voltam a nõgyógyászomnál vizsgálaton, ahol megállapította, hogy zárt a méhszáj. Ilyen hirtelen elkezdett volna kinyílni? Viszont semmi fájásom nincs, csak ritka keményedéseim. A folyásom pedig továbbra is opálos-fehéres, csak több, mint eddig volt.
Hanyadik hétben vagy? Mert az utolsó hónapban a méhszájvizsgálat járhat ilyesfajta folyással. Ha viszont a nyákdugó ment el, akkor se aggódj, ez nem jelenti a szülés automatikus beindulását, eltelhet akár 2 hét is a távozása után a szülésig.
A kérdező hozzászólása: A 39. hetet töltöttem be csütörtökön.

Ha elment a nyákdugó akkor mikorra számíthatok rá hogy beindul a szülés?

35 hetes és 2 napos kismama vagyok, és tegnap este elment a nyákdugó. A bels? méhszáj majdnem 2 ujjnyira nyitva van. Voltak 15 perces fájásaim de elmúltak. Mikorra várható a szülés vajon? Az orvos aki megvizsgált annyit mondott vagy még ma este vagy egy hét múlva találkozunk.

Legjobb válasz: A 36 het vegen ment el a nyakdugom, es kb. 24 ora mulva a magzatviz is; lehet 24 ora mulva indul be a szules, lehet par nap is de hallottam mar 3 hetet is 8 hetes kisfiu mamaja

A 36 het vegen ment el a nyakdugom, es kb. 24 ora mulva a magzatviz is; lehet 24 ora mulva indul be a szules, lehet par nap is de hallottam mar 3 hetet is 8 hetes kisfiu mamaja
Az orvosod jól mondta! Ez kiszámithatatlan. Én 41 és fél hétre szültem úgy, hogy be kellett inditani, pedig a 40. héten elment a nyákdugom!
Szia nekem elment a nyákdugó 40 hetessen, és 5 napjára szülést kellett indítanni.Ez mindenkinél változó.
Szia, nekem delelott ment el a nyakdugom es aznap ejjel kellett bemenni a korhazba. Fajasaim mar elotte ket hettel is voltak, de "csak" par oraig tartottak.. nem erosodtek es nem lettek rendszeresebbek se!
Nekem 10 napja ment el a nyákdugó és még semmi. 40 hetes vagyok. Teljesen változó. Mind három méhszájam nyitott. De semmi fájásom nincs kedden fekszek be és egy hét után inditják. De az is lehet , hogy neked csak 1-2 nap. Sok sikert és jó egészséget nektek!
Lehet, hogy már nem is aktuális a kérdés :-), de azért megírom a válaszomat, mert nekem még több idõ telt el a nyákdugó távozása és a szülés között, mint az elõttem szólóknak. Az elsõ babával 35 hetesen elment a nyákdugó, mindenki azt mondta, 1-2 napon belül szülni fogok, ehhez képest még 4 hétig bent maradt a baby. A nyákdugó távozása azt jelenti, hogy nyílik a méhszáj, de azt nem lehet tudni, mikor lesz belõle szülés: egy óra, egy nap, egy hét vagy egy hónap múlva... Bár, ha már két ujjnyi a méhszáj, nem lehet sok hátra! Könnyû szülést és jó babázást kíván egy 3. gyerekét váró 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a váalszokat! Még mindig nincs semmi jele hogy jönne a baba. Bár jó lenne ha még bent maradna pár hétig! Mindenkinek szép napot kívánok!
én 1 hétre rá szültem.

Ha elment a nyákdugóm és 1111 a méhszájértékem, könnyen fogok szülni, tágulni ha beindul a dolog?

Legjobb válasz: Szerintem ezt elõre nem lehet tudni,az majd közben kiderül. Én az utolsó pillanatig majdnemhogy zárt voltam,mégis 6 órás szülésem volt.

Szerintem ezt elõre nem lehet tudni, az majd közben kiderül. Én az utolsó pillanatig majdnemhogy zárt voltam, mégis 6 órás szülésem volt.
Lehet hogy valamivel hamarabb ki fogsz tágulni. Azt mondta a dokim, hogy ha nyitva van egy picit már a méhszáj, lehet hogy nem tart majd annyi ideig a tágulási szakasz.Mondjuk nekem elsõ babám lessz és még totál zárt vagyok:) (csak reménykedek):) 30+2 hetes km
A kérdező hozzászólása: 37.hétig én is teljesen zárva voltam.Iszom a málnalevél teát, azért is reménykedem, hátha könnyen tágulok majd.
nekem is elment szülés elõtt már a nyákdugóm, és nekem is 1111 volt a méhszáj, ennyivel indították a szülést.reggel 9-kor indították, kaptam 2 zacskó oxitocint, de délután 5-kor még mindíg csak 2 újjnyira voltam kitágulva.végül 21:25-kor lett meg a babám.

Ha elment a nyákdugó akkor már nem szabad szexelni a fertőzésveszély miatt?

Estére terveztem egy kis huncutkodást hátha beindítja a szülést, de ma reggel elment a nyákdugóm...

Legjobb válasz: Akkor mégegyszer bocsánat :) Nekem az elsõ babámnál a szülés elõtti nap távozott, a másodiknál meg egy héttel szülés elõtt, de ha jól tudom akár két héttel szülés elõtt is kijöhet vagy egyáltalán nem (csak szülés közben).

Akkor mégegyszer bocsánat :) Nekem az elsõ babámnál a szülés elõtti nap távozott, a másodiknál meg egy héttel szülés elõtt, de ha jól tudom akár két héttel szülés elõtt is kijöhet vagy egyáltalán nem (csak szülés közben).
Ha elment a nyákdugó akkor inkább indulj a kórházba:) a szülés megindulásának elsõ jelei közé tartozik:)
Hát ha ma elment a nyákdugó, akkor légy türelmes, megindul a szülés szépen magától, lehet, h 1hét múlva, de lehet, h holnap, szerintem már ne huncutkudjatok.
Nekem a terhestornától indult meg.
Nekem is ma ment el a nyákdugóm, de az orvos azt mondta nem sok a jelentösége, és nem is kell bemenned a korházba.De a szexet már én s evállalnám be, nehogy gond legyen.Kitartás!40hetes km
Szia! Nyugodtan lehet erotikázni, fertõzésveszély csak akkor van, ha a magzatvíz megy el. Szerintem az elsõ válaszoló összekeverte a két a dolgot (ha nem, bocsánat), mivel a nyákdugó távozása után még akár egy hétig is tarthat, mire beindul a szülés.
:) Nem kevertem össze a két dolgot, csupán a saját tapasztalataim szerint írtam. Nekem van 3 gyerkõcöm és mindháromnál mikor elment a nyákdugó rá 3 órára már a kezemben volt a baba:) 2 idõre született a 3. viszont 3 héttel korábban:) Biztos egyénfüggõ is a dolog...

Ha elment a nyákdugó nadjából mennyi idő lehet a szűlésig?

38hetes+2napos vagyok,kihúzom 40.ig?

Legjobb válasz: erre sajnos nincs szabály. van, h 1 héttel a szülés elõtt elmegy, van, h aznap. nekem aznap du. ment el, volt ismerõsöm, akinek 10 nappal elõtte. de ne aggódj, ha a 38. héten szülsz, a babád ugyanolyan egészséges lesz, mint a 40-en, max 2-300grammal kisebb, de ez nem oszt, nem szoroz.

erre sajnos nincs szabály. van, h 1 héttel a szülés elõtt elmegy, van, h aznap. nekem aznap du. ment el, volt ismerõsöm, akinek 10 nappal elõtte. de ne aggódj, ha a 38. héten szülsz, a babád ugyanolyan egészséges lesz, mint a 40-en, max 2-300grammal kisebb, de ez nem oszt, nem szoroz.
én pont 20 nappal utána szültem 40, 2 napra

Mit csináljak ha elment a nyákdugó? És utána mikor indul el a baba?

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit:D Van akinek másnapra már megvan a babája, de van akinek 1 hónap múlva. Ezt nem lehet kiszámítani.

Ne csinálj semmit:D Van akinek másnapra már megvan a babája, de van akinek 1 hónap múlva. Ezt nem lehet kiszámítani.
Ne csinálj semmit, nincs baj. Várj, a fájások elöbb-utóbb elindulnak majd vagy a magzatviz. Lehet, hogy 1-2 napon belül szülsz, de lehet hogy 1-2 hét múlva, ez egyénfüggõ. Hány hetes terhes vagy? Könnyû szülést! :)
nem kell izgulnod, a nyákdugó sokat nem számít, valaki nem is találkozik vele. Akár aznap is lehet belõle baba, akár néhány hét...
7. válaszoló. Ha hiszed, ha nem, már betöltöttem a 18-at, jogilag felnõtt vagyok. És számomra felháborító, ha valaki 14-15 évesen már gyereket szül, miközben még õ is az. Pont ezért lesz a legtöbb mai lányból már kiskorú krva vagy ehhez hasonló, mert nem olyan körülmények közt nevelkedik, és a szüleitõl is ezt látja, hogy gyerekként neveljen gyereket. De visszatérve arra, hogy állítólag ez csak a kérdezõ barátnõjének a profilja, aki elvileg 14-15 éves, akkor a kérdezõ se hiszem, hogy sokkal több lenne, mert nyilván nem lesz egy 25 évesnek 10 évvel fiatalabb a legjobb barátnõje. Másrészt a helyesírásból és a modorból is lejön, hogy melyik korosztályba tartozhat. De bocs, ha ezzel megsértettem valakit.
Nem teljesen mindegy nektek hogy hany eves? Gusztustalanok vagytok? Es ha 14? Akkor nektek mi kozotok van hozza? Ti sem neztek ki felnotteknek a viselkedesetek alapjan. Kedve kerdezo, egyebkent barmikor szulhetsz, lehet hogy 1 nap lehet hogy 1 honap. A magzatviz elfolyas es a fajasok tobbet jelentenek. Hany hrtes vagy?
Hát ha a barátnõd 14 akkor te se lehetsz több. Amúgymeg kamu, hogy nem a tied ez a fiók.
Az az 1997 a születési dátumod? Egyszóval alig 14 évesen lettél terhes? Hát gratulálok.
Nem értem, hogy miért kell fikázni a kérdezõt?!Tudjátok, lehet, hogy elsõ babáját várja, és nem tudja, hogy hogy mûködnek ezek a dolgok!!Gondolom ti sem zsenin bújtatok ki anyukátok hasából!!!!!!Elsõ babánál senki sem tapasztalt, és nem mindenki tudja, hogy egyes dolgok esetén mit kell csinálnia!! Kedves kérdezõ, jól mondták az elõttem válaszolók, nem kell ilyenkor csinálni semmit sem, mert a nyákdugó távozása nem a vajúdás kezdete.Lehet, hogy csak 1 hét múlva, vagy csak 1 hónap múlva fogsz szülni, de az is lehet, hogy már ma vagy holnap.Ezt nem lehet tudni!Majd ha jönnek a jóslófájások, amik egyre rendezettebben és egyre pontosabban jönnek, akkor már lehet izgulni, de addig nem kell :) Könnyû szülést kívánok neked!!
És te így leszel anya hamarosan, hogy ennyit nem tudsz? :O Persze ha netán 15 éves vagy, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Ha nem tudtok értelmes válasz adni akkor ne is adjatok. én nem vagyok felregisztrálva ide és b nõmet kértem meg hogy írja ki.
Semmit nem kell tényleg csinálnod, bármikor lehet belõle baba, tényleg van, akinek a 36.héten már elmegy és végül túlhordja a babáját, van, aki napokon belül megszül. A rosszmájú hozzászólókkal meg ne foglalkozz, van, akinek nincs jobb dolga...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!