Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegyek táppénzre, az a munkáltatómnak (3 db)

Ha elmegyek terhességi táppénzre, az a munkáltatómnak jelent valami anyagi költséget?

ÚGy tudom, két hétig ? fizeti a táppénzt, utána a tb, de ezenkívül van még valami vonzata?

Legjobb válasz: Igen az elsõ két hétben a cég fizeti a táppénzt. Utána a tb fizeti, de kiszámlázák a cég felé egy részét amit a be kell fizetniük utánad. Ezért nem szeretik a hosszú táppénzeseket.

Igen az elsõ két hétben a cég fizeti a táppénzt. Utána a tb fizeti, de kiszámlázák a cég felé egy részét amit a be kell fizetniük utánad. Ezért nem szeretik a hosszú táppénzeseket.
Táppénz alatt nem rúghat ki.
Téged az ún "passzív táppénz" érdekel. Idén , ha a munkaviszony megszûnését követõ 3 napon belül leszel beteg, akkor jár, max. 30 napig. . (A munkaviszony nemcsak felmondással szûnhet meg, hanem pl. lejár a szerzõdésed.)Itt olvashatsz róla: http://berkalkulator.org.hu/tappenz-2012-passziv-tappenz-kal..

Ha két helyre vagyok bejelentve egyik 4 másik 6 órás, és kismama vagyok, akkor a táppénzt melyik munkáltató fizeti? Lehet-e olyat, hogy az egyik helyrõl elmegyek táppénzre a másikon még dolgozom?

Legjobb válasz: Nem vagyok a téma elismert szakértõje, de szerintem ezt hívják táppénzcsalásnak... http://www.tbinfo.hu/tajekoztatok-allasfoglalasok/a-torveny-..

Nem vagyok a téma elismert szakértõje, de szerintem ezt hívják táppénzcsalásnak... http://www.tbinfo.hu/tajekoztatok-allasfoglalasok/a-torveny-..
A kérdező hozzászólása: Nem akarok csalást elkövetni csak kérdeztem!A fontosabb, hogy ki fizeti a táppénzt ha egyik helyen sem tudok már dolgozni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!