Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegyek mien vizsgálatokat fognak (3 db)

Ha elmegyek orvoshoz mien vizsgálatokat fognak végezni hogy rájöjjenek hogy terhes vagyok e? Vizelet minta vagy ilyesmi kell?

Legjobb válasz: En mikor eloszor voltam,vizeletminta volt ott es hasi,mivel nem latszott azon semmi utana huvelyi ultrahang.nekem ennyi volt.

En mikor eloszor voltam, vizeletminta volt ott es hasi, mivel nem latszott azon semmi utana huvelyi ultrahang.nekem ennyi volt.
Nekem kézi viszgálat van, megnézte, hogy nagyobb-e a méhem, és puhább-e. Majd hüvelyi UH.
Szia! Én elõször magánrendelõbe mentem és akkor a doki kézzel megvizsgált, és van neki kis UH gépe, amivel megnézte a pocakomat. Aztán 1 hét múlva mennem kellett a rendelõintézetbe és ott vizeletvizsgálat, vérvétel, és hüvelyi UH volt! Utána pedig a védõnõhöz mentem, aki kiállította a kiskönyvemet! Azóta pedig havonta megyek a dokimhoz, a védõnõhöz és az esedékes vérvételekre és vizeletvizsgálatokra!
Nálam vérvétel és hüvelyi UH volt, a vérvétel eredményét meg kellett várni (vmelyik hormon mennyisége nagyobb a szervezetedben, ha terhes vagy), az UH pedig már kimutatta a picurkámat, és szívhangja is volt már. Mindez a 6. héten volt.

Már lassan másfél éve próbálkozunk a babával de eddig sajnos nemjött össze, ha elmegyek nőgyógyászhoz akkor mi lesz az első lépés, illetve milyen vizsgálatokat fognak csinálni?

Legjobb válasz: Ha nem akarod húzni az idõded, akkor tényleg a meddõségibe menj. Meg apát tényleg gyors az elején letudni jobb, mert a nõi oldal sokkal macerásabb, összetettebb. Vagy ha nõdokihoz mész, akkor menj kb középidõbe, hogy hátha elkaptok egy tüszõérést, amúgy megvizsgál, hogy szervileg minden okés e, nincs ciszta stb, egyéb elváltozás. Vérvétel, ami a hormonszintedet nézi, rákszûrés. Valaki petevezeték átjárhatóságit is csinál.

Ha nem akarod húzni az idõded, akkor tényleg a meddõségibe menj. Meg apát tényleg gyors az elején letudni jobb, mert a nõi oldal sokkal macerásabb, összetettebb. Vagy ha nõdokihoz mész, akkor menj kb középidõbe, hogy hátha elkaptok egy tüszõérést, amúgy megvizsgál, hogy szervileg minden okés e, nincs ciszta stb, egyéb elváltozás. Vérvétel, ami a hormonszintedet nézi, rákszûrés. Valaki petevezeték átjárhatóságit is csinál.
Javaslom, hogy ne nõgyógyászhoz menj, hanem meddõségi központba. Másfél év után már indokolt. Elõször a férfit kell kivizsgálni - ez lényegesen egyszerûbb, gyorsabb. Ha a férfinál minden ok, akkor kezdik csak a nõt vizsgálni, kezelni.
ne nögyogyászhoz hanem meddöségi központba menjetek. lesz alap nögyógyászati vizsgálat, kikérdeznek csomo mindenrõl. Aztán vérvételek, férfinek sperma vizsgálat ezek vannak az elsö idökben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, annyira félek megtudni ha van valami probléma....
nálunk sima nõgyógyász adott beutalókat mindenre. Elsõ a spermavizsgálat, illetve ezzel párhuzamosan tõlem vért vettek hormonokhoz, 3. és 21.napi a fontos. Ha minden jónak tûnik, akkor utána petevezeték átjárhatósági vizsgálatot csinálnak. Ha valami nem stimmel a hormonokkal, akkor vagy gyógyszert adnak, vagy endokrinológiára küldenek, ahol kezelni tudnak. Nekünk végül nem volt szükség meddõségi központra, sima nõgyógyász és endokrinológus megoldotta a problémát.
hát sajna sanszos hogy van valami probléma. :( Én pl örültem hogy kiderült hogy mi a gond, mivel tudtam hogy van valami és annál rosszabb nincs ha nem találnak semmit csak egyszerûen nem sikerül. Ciklusod rendben van? Görcsöl erõsen a hasad menstruációkor?
mióta próbálkoztok?
Én egy év után mentem el dokihoz, nem jön a baba ügyben! nekem annó ezt ajánlották, hogy egy évet illik várni! Nekem ultrahangot csinált, hasit és hüvelyit is! Nekem irt fel gyógyszert mert nem biztos hogy minden hónapban van rendesen peteérésem! azt mondta ha nem jön össze akkor legkésöb 3 hónap múlva találkozunk és akkor elkezdõdik a vérvételbõl hormonvizsgálat, párom kiskatonáinak vizsgálata stb.! remélem segitettem egy picit...
jaj, bocsi! kimaradt: igen, ha egy évnél régebben volt rákszûrésed, akkor azt is csinál elvileg autómatikusan megkérdezi! még annyi ha magánrendelésre mész akkor nem kell kérned semmilyen vizsgálatot, a doki tudni fogja hogy mit kell tenni! és nem is húzza az idõd, hogy várj eddig, meg várj még addig és akkor se jön össze akkor lesz csak ilyen meg ilyen vizsgálat! sok sikert neked hogy minnél hamarabb össze jöjjön a babó! :)
Fölösleges rögtön orvoshoz menni, ráérsz akkor ha már 1 éve nem jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Még csak ebben a hónapban (február) kezdtük el a babaprojektet :-) De rákszûrésem már rég volt és mindenképp el akarok menni megcsináltatni. Igen, magánorvoshoz akarok menni mindenképp.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!