Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegyek akkor azt (304 db)

Konkrétan milyen táppal, milyen CPU mellett?
Tök midegy, a kártya 250Wnál nem ehet többet túlhajtás nélkül, akármivel teszteled.
A kérdező hozzászólása: Felfogtam persze , csak a link alapján nem árthat egy NORMÁLIS tápegység.
Felfogtad hogy van különbség 400 meg 400W-os táp között? Ott a CTG 400W, ami 2 ágon képes 300W-ra a 12V ágán. Vagy ott a Seasonic Platinum Series 400W ami 396W-ra képes az egybenhagyott 12V ágán. Meg van a HKC SZ-400 DR is, ami mindössze 180W-ra képes a 12V ágon, de az is bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
A kérdező hozzászólása: Am tápokat írtak azok gondolom jó drágák de meg is érik, bár nekem személy szerint egy chieftec tápom van és meg vagyok vele elégedve
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a prohardveres linket és huhh azért nem árt egy nagyobb táp meg Metro 2033 sem rossz de gondolom nem haladja meg pl BF3at vagy akár a többit
PONTOS típusát a tápnak...
A kérdező hozzászólása: És egy komolyabb játéknál is elég lenne?Gondolok én itt Crysis 3 nál vagy Tom Raider nél?A maxra vagy jó beállítàsokra gondolok elég lenne 400W táp?
A válaszokhoz. A PH! nem full terheléssel mér(nem árt oda méretezni), a gépnél meg a +12V-ról nem csak a CPU meg VGA eszik, van pár jóval kisebb fogyasztó is, persze ez nem akkora mértékûek.
Szûken de elég neki ha egyben van a 12V-os ág és ha minõségi a táp. 4.3-ra túlhajtott i7-3770k-val: http://prohardver.hu/dl/cnt/2013-03/95418/results/fogy.png
*Aurum Gold S re igaz csak, ott egyben hagyták a 12V ágat.
Egy Seaspnic G Series 360al ([email protected]=360W) szerintem simán.Egy i5 3470 (77W)+GTX Titan (250W)= 327W a 12V ágról. Vagy egy Aurum Gold [email protected]=384W vagy Seasonic X-400 [email protected]=396W mennie kéne.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm a válaszokat, abszolút csak kíváncsi voltam. :)

Ha elmegyek pl az Ofotértbe kontaktlencsét venni, akkor arra várni kell hogy megcsinálják, vagy csak bemegyek, kifizetem megkapom és kész?

Úgy értem, mint a szemüvegnél, arra várni kell hogy megcsinálják. De ennél is kell? És a szemvizsgálatért fizetni kell? Ha igen, mennyit?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen a szemed. Ha szerencséd van, és semmi különleges extra nem szükséges, akkor lehet lesz raktáron, ha macerásabb akkor lehet rendelni kell. Nekem ingyenes volt a vizsgálat és a betanítás, de én törzsvásárló vagyok.

Attól függ, hogy milyen a szemed. Ha szerencséd van, és semmi különleges extra nem szükséges, akkor lehet lesz raktáron, ha macerásabb akkor lehet rendelni kell. Nekem ingyenes volt a vizsgálat és a betanítás, de én törzsvásárló vagyok.
Ha úgy mész be, hogy rendelni is fogsz, akkor ingyenes a szemvizsgálat, a betanítás is.
Attól függ. A szemgörbületedet kell megnézni, meg ugye a dioptria nagyságát, és ha nem vgy ilyen szélsõ eset, akkor van, de amúgy rendelni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi, bementem, kaptam egy próbalencsét, amit 1 hónapig hordhatok, utána megjön a fél éves adagom. És tényleg ingyenes volt a vizsgálat. Amúgy nagyon rossz volt, annyira nehezen tudtam betenni.. most itthon gyakorolgatok :)

Mi lesz a TGYÁS alapom, illetve a GYED-em alapja? Felmondja e a gyest és menjek vissza dolgozni, hiszen van szabadságom is? Ha visszamegyek és szabadság után elmegyek táppénzre, ha szükséges akkor az lesz a gyedem alapja? Köszönöm a segítséget

2010. decemberében szültem, júliusra várom a következő babámat.

Legjobb válasz: Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.

Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.
Ha decemberben kezdted a GYES-t, akkor gyorsan mondd le, nehogy meghaladd a 180 napot.A legjobban úgy jársz, ha kiveszed a szabadságot, majd a TGYÁS igényléséig elmész táppénzre. De ne felejtsd el bejelenteni (lehetõleg írásban) a munkáltatódnak a terhesség tényét, mert csak akkor vagy védett. A táppénz nem lehet a TGYÁS és a GYED alapja, azt nem veszik figyelembe a számításnál. Mivel viszont idén már nem lesz 180 bérezett napod, a számítás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. (ebben a pótlékok és az egyéb juttatások nem szerepelnek)

Recskázás után álltalában ugy járok, hogy kb 5 perccel utána vizelnem kell és ha elmegyek akkor utána csíp a tököm vagy 20 percig és csak akkor nem ha a WCn ülve várom ki ezt az időt. Mit tegyek?

Volt hogy egész nap nem ittam és 18:00körül vertem ki de ugyanaz.

Legjobb válasz: felfáztál amúgy ha kivered nekem is, meg mindenkinek kell hugyozni utána

felfáztál amúgy ha kivered nekem is, meg mindenkinek kell hugyozni utána
ugyanez a bajom van néha nekem is, pont ahogy leírtad. De érdekes módon nem mindig, és nem tudok rájönni mi befolyásolja.
Attól, hogy egész nap nem iszol. Ha keveset iszol, attól is lehet ilyen. Nekem is volt, hogy azt hittem, sünt hugyozok!
A kérdező hozzászólása: csak az a gáz hogy még szûz vagyok, nem lesz égés majd ha megrakom a csajt és elmegyek hugyozni hogy utána "mozzgásképtelen" leszek?
ha minden egyes alkalommal így vagy akk valami nem oké...
Szar lehet:S Nekem úgy van hogy ha recskázok de még nem élveztem el és AKKOR megyek ki, akkor bizony csíp :(
én is szoktam hugyozni utána de ha gyorsan csináltam nehéz

Ha szeretkezünk a párommal és elmegy, akkor az egész kifolyik? Lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Ha felpolcolod a lábad-feneked, segíthetsz azon, hogy bent maradjon. Ha az ellenkezõjére gondolsz, én egy törölközõt iktattam be -e célra, ami mindig kéznél van. Eleinte fura érzés, de megszokod majd és nem fog gondot okozni.

Ha felpolcolod a lábad-feneked, segíthetsz azon, hogy bent maradjon. Ha az ellenkezõjére gondolsz, én egy törölközõt iktattam be -e célra, ami mindig kéznél van. Eleinte fura érzés, de megszokod majd és nem fog gondot okozni.
Maradj fekve egy ideig, vagy gyertya pózba helyezkedj. De akkor is fog kifolyni belõled egy bizonyos mennyiség.
Maradj fekve!Ha babát szeretnétek akár gyertyába is állhatsz, ez elég vicces, de hatásos lehet.Ha nem akartok gyereket akkor meg mindegy, h kifolyik, nem? :)
ha babát szeretnél, ne aggodj. nagyon sok spermium elindul útjára, ugyhogy nincs mitõl félned, már a gyertya tényleg jó ötlet. ha nem szeretnél, akkor nincs mit tenni
Én is hasonló problémákkal küzdök, de nem a babacsinálás miatt, csak nem szeretem ha minden tiszta... az.
Nyugodtan mehetsz 6-án, de nem csináltál otthon tesztet mert már ki kellene mutatnia annak is.
A kérdező hozzászólása: szia de persze hogy csináltam még 26 án mielõtt meg kellett volna jönnie és már akkor pozitiv volt és vérbõl is csináltattam ami szintén pozitiv csak nem tudom hogy nem lesz e korai mert még 6 hetes se leszek
Nem lesz korai, de ne ijedj meg ha még nem fogod hallani a szívhangját. Gratulálok!:)
a fizetésed 70%a de nem lehet több mint 91 ezer ft
De a gyed 70%, de a táppénz nem annyi, hanem 60.
Elõzõnek: Ha a bruttó béred 124000 Ft, annak a 70%-a 86800. Ebbõl GYED esetében ( jelenleg) 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot vonnak. Ha egy gyermek után érvényesíted az adókedvezményt ( terhesség 91. napjától lehetõséged van rá), akkor a fenti összeg nettója 74232 Ft, adókedvezmény nélkül 64232 Ft. Elõbb azonban valszleg TGYÁS-t kapsz, amibõl csak SZJA-t vonnak, így annak összege 82912 Ft (nettó, 1 gyermek utáni családi adókedvezménnyel együtt). Ezen kívül a szülést követõen havonta családi pótlékot is kapsz, melynek összege 12200 Ft egy gyermek után( ez nettó összeg, nem vonnak belõle adót- és járulékot).
a táppénz az elsõ 2 hétben 70% utána 60
Gyed max 96 ezer
én voltam az elözö válaszoló. kicsit összezavarodtam. nem ugy van hogy a gyed a fizetés 70%-a? pl nekem nettö 90 a keresetem két éve folyamatosan dolgozom, akkor én hogy fogok kapni?és akkor mit? mert akkor én félre lettem tájékoztatva :S pf!
Ja, és nem a nettó után kapod a gyedet, hanem a bruttó után. Vagyis ne úgy számolj, hogy ha kerestél 100-at kézbe, akkor a gyed 70 lesz:) A 90 ezer nettóval nagyjából 140 ezer lehetett a bruttód, ami azt jelenti, hogy a gyeded bruttóban 98 ezer lesz, nettóban meg adókedvezménnyel 88 ezer, anélkül 78 ezer.
és az adókedvezmény mitõl függ? mindig is féltem mert ugye 89 ezer a jövedelmem, és ha szülök akkor majdnem hogy tönkre megyünk mert akkor kapok 65 ezret. 124 a bruttóm annak a 70%át kapom? az hogy lehet?
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Teherbe eshetek így? -óvszerrel szeretkezünk de lovagló pózban mindig kifolyik az anyag (én csak így tudok elmenni és ha elmegyek akkor ő is "jön") A gumigyűrű részénél alul kifolyik mert szerintem hirtelen összemegy a férfiasság.

Vajon kerülhet-e belém olyan spermium amit nem érint leveg?? 7 évig szedtem a fogamzásgátlót és most szünetelek ezzel 1 hónapja. De már ha becsúszik a gyermek annak is örülnék csak a gyógyszer utóhatása miatt aggódom egy kicsit.A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: azonnal vegyétek ki ha elélvezett meg esetleg keressetek kisebb gumit. az is lehet hogy nem szorítjátok ki a spermazsákból a levegõt rendesen mikor felteszitek, erre nagyon oda kell figyelni. szerintem ezek közül valamelyik orvosolni fogja a problémát.

azonnal vegyétek ki ha elélvezett meg esetleg keressetek kisebb gumit. az is lehet hogy nem szorítjátok ki a spermazsákból a levegõt rendesen mikor felteszitek, erre nagyon oda kell figyelni. szerintem ezek közül valamelyik orvosolni fogja a problémát.
Állítólag fogamzásgátló abbahagyásától számított legalább 3hónapig ürül ki a szervezetedbõl...tehát "elméletileg" nem eshetnél teherbe...de hát ez ugye bár nem 100%...amúgy ne csak felõled jöhessen a baba, ha minden okés és párod is szeretné, csak akkor l1etek felelõtlenek...1ébként csatlakozom a továbbiakban az elõttem szóló véleményéhez...kisebb gumi és ne menjen beléd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek!:-)
Ez a 3 hónapig ürül a fogamzásgátló szöveg egy nagy marhaság. Nehogy már bedölj neki! A fogamzásgátló azonnal ürül, mármint 1-2 nap. Teherbeeshetsz, hiszen szüneteltetni is azért kell óvatosan, mert olyankor szoktak becsúszni a babák. Azért szokták mondani, hogy várni kell az abbahagyás után, hogy helyreálljon a szervezeted. De a fogamzásgátló fõ funkciója szempontjából már nem dolgozik benned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is!:-)
Azért ÁLLÍTÓLAG... ;)

Egy értségi feladat volt hogy sakkozók átlag életkoruk 50 és van egy darab 64 éves és ha ő elmegy akkor az átlag 52 év lesz. Melyik értségi feladatban volt ez?

Legjobb válasz: értségi? és honnan tudjuk, hogy melyikben volt? egy DARAB 64 éves sakkozó? hát barátom, szép.

értségi? és honnan tudjuk, hogy melyikben volt? egy DARAB 64 éves sakkozó? hát barátom, szép.
A kérdező hozzászólása: nem tudom a feladatot pontosan hogy mi volt
kevés az adat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!