Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegyek a terhesség (18 db)

Ha bejelentem, hogy elmegyek a terhesség miatt táppénzre, kirúghat vagy elküldhet a főnököm?

Legjobb válasz: A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)

A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)
Igen pontosan így van, ahogy az elõzõ hölgy válaszolta!

Ha valaki terhesség közben kómába esik elmegy a gyerek? (6 honapban)

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!

Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!
Nem megy el feltétlenül, attól függ, hogy mi váltotta ki a kómát. Vannak olyan esetek, amikor a kómába esett anyát pont a gyerek miatt tartják mesterségesen életben ameddig a gyerek megszületik. Természetesen ilyenkor császármetszést csinálnak.

Ha elmegyek nőgyógyászhoz 4 hetesen, és nem vizsgál meg (mert az uh még korai, a kézi meg azt olvastam veszélyes a babára), attól ad papírt, hogy ott voltam, terhesség gyanú, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Ad egy ambuláns lapot, amin az szerepel, hogy milyen "panasszal" érkeztél (azért idézõjelben, mert nem ez rá a helyes kifejezés, de így szerepel a lapon), és hogy a terhességi teszted mit mutatott, illetve, hogy a terhesség még nem megállapítható, kontroll javasolt x nap múlva.

Ad egy ambuláns lapot, amin az szerepel, hogy milyen "panasszal" érkeztél (azért idézõjelben, mert nem ez rá a helyes kifejezés, de így szerepel a lapon), és hogy a terhességi teszted mit mutatott, illetve, hogy a terhesség még nem megállapítható, kontroll javasolt x nap múlva.
Én ugyan 5 hetesen voltam és akkor még nem volt semmi biztos, így én nem kaptam semmit.
Engem meg is vizsgálta és meg is ultrahangozott, megállapította a terhességet, embrió természetesen még nem volt, visszahívott 2 hét múlva. Sztk-s és nem is magán.
Szia! megvizsgáltak amikor 4 hetes voltam, nem lett baja tõle, kaptam papírt amire ráírta, hogy terhesség ? Aztán adott laborba beutalót. 6 hetesen Uh. Ott már volt hivatalos pozitiv terhességi tesztünk és mellette egy gyönyörû petezsák :) 38 hkm

Ha a méhnyak fertőzött akkor a baba már elmegy az elején? V akkor lehetséges egyáltalán a terhesség?

Legjobb válasz: Milyen fertõzésre gondolsz? én mikor kismama lettem, 6hetesen akart csinálni a doki rákszûrést, de nem tudott- vérzett a méhszáj... majd ugyanez volt 9-12hetesen is, 16hetesen megcsinálta, de az is szar lett- P3, gyógyszert kaptam, ecseteltek betadinnel, és utána mentem újra, már 22hetes voltam mikor megint megcsinálta a rákszûrést és az már jó lett. A baba egészségesen megszületett kerek 38hétre, de baromi kellemetlen volt, hogy annyiszor próbálta ezt a vacak rákszûrést az elején- paráztam, hogy elmegy tõle a baba, de szerencsére nem így lett. Azóta szültem mégegy gyereket, akkor is P2-es rákszûrés eredményem volt, két gyerek között is, utánuk is, elõttük is,- nem tudom, hogy akkor az miért lett P3??

Milyen fertõzésre gondolsz? én mikor kismama lettem, 6hetesen akart csinálni a doki rákszûrést, de nem tudott- vérzett a méhszáj... majd ugyanez volt 9-12hetesen is, 16hetesen megcsinálta, de az is szar lett- P3, gyógyszert kaptam, ecseteltek betadinnel, és utána mentem újra, már 22hetes voltam mikor megint megcsinálta a rákszûrést és az már jó lett. A baba egészségesen megszületett kerek 38hétre, de baromi kellemetlen volt, hogy annyiszor próbálta ezt a vacak rákszûrést az elején- paráztam, hogy elmegy tõle a baba, de szerencsére nem így lett. Azóta szültem mégegy gyereket, akkor is P2-es rákszûrés eredményem volt, két gyerek között is, utánuk is, elõttük is, - nem tudom, hogy akkor az miért lett P3??
A kérdező hozzászólása: Nekem 2es lett, kaptam antibiotukumot, azt mondta a doki, h fertõzés. 1hónappal ezelõtt elvetéltem és most arra gondoltam, h lehet, h ezért, de a doki semmit nem mondott, h ezért lett volna. Állami, nem vmi bõbeszédû, 1-2 kirakott. El vgayok keseredve, m jövõhéten megjön és utána próbálkozhatnánk, de ha ezek a dolgok nincsenek rendben akkor majd biztos azt mondja, nem lehet baba még és mi már annyira szeretnénk:(
Nekem is csináltak rákszûrést 5 hetesen és kiderült hogy bakteriális fertõzésem van. (semmilyen tünetem nem volt) Kezelték és semmi baja nem lett a babának. Most vagyok 24 hetes. Kérdeztem is hogy nem e árt neki, de a doki azt mondta hogy ez nem szokott gondot okozni. Tehát lehet hogy elõfordul de nem jellemzõ. Úgy hogy nyugi ettõl lehetsz terhes és nem megy el a baba.
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok kicsit, köszi a válaszokat, annyira elkeseredtem. Remélem akkor a mensi után próbálkozhatunk majd.
addig igen, amíg a hcg ki nem ürül a szervezetbõl.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy ha úgy ment el a baba hogy az anya nem veszi észre akkor lehetséges hogy még 8-9 hetesen is vannak terhességi tünetek?
én is így értettem. és a válaszom is erre vonatkozik.
Igen. A tüneteket nem a baba közvetlenül, hanem a terhesség során termelõdõ HCG okozza. Ennek az ürülési ideje nem néhány óra, napokig eltart, mire lecsökken az értéke. Ezért egy esetleges vetélés esetén is maradnak a tünetek még sokáig. Szóval egyetértek a korábban hozzászólóval. Igen.
Elképzelhetõ. Van, akinél elmúlnak, van, akinél megmaradnak a tünetek. Ugye nincs gond?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nincs gond csak érdekelt.

Ha szülés után hamar, még a szoptatási időszakban esik valaki teherbe, elmegy a tej? Vagy a terhesség alatt is végig tud szoptatni?

Legjobb válasz: Én,bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9,másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt,de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni,gond nélkül.

Én, bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9, másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt, de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni, gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár még van egy kis idõ a szülésemig, azon gondolkozom, hogy ha nagyon hamar bevállaljuk a kistesót, az mennyiben lenne hátrányos az elsõnek (pl nem tud szopni) - de akkor ez kiesett. :) Köszi még egyszer és gratulálok a gyermekeidhez!
Az én kisfiam elõbb értesült a kistesóról, mint én magam. 11 hónapos, éppen ma, és két hete elkezdte kiköpködni a cicit. 2-3 napig még próbáltam adni neki, de egyet szívott és kilökte. 2 napra rá pozitívat teszteltem. Valszeg õ már érzett valamit, és így neki már nem kellett a cici.
jajszegényem :( és hogy viselte, h már nem jó neki a tejci? nem nyûgösebb, h nem tud cicizni? :( én megvártam a szoptatás végét, sztem, ha biztosra akarsz menni, várd ki türelemmel, míg a meglévõ babád szépen, a saját tempójában elenged téged :)
Én is hasonló képen jártam, mint a második válaszoló. 11 hós volt a fiam, maikor egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Csináltam ugyan tesztet, de még nem mutatta ki akkor, mert még nagyon korai volt a terhesség, csak pár hét múlva tudtunk biztosat. Így utólag egyébként nem bánom, elég sokáig szopizott, és legalább nem nekem kellett tõle elvennem vagy ilyesmi.
második vagyok zökkenõmentesen vette az akadályt szerencsére, mondjuk õ már csak reggel cicizett, este tápot kapott, így most reggel is azt kap.

6 hetesen ha elmegyek ultrahangra már megtudják állapitani a terhességet?

Legjobb válasz: Igen, már egy szép kis petezsákot biztos hogy látni fogsz!:)

Igen, már egy szép kis petezsákot biztos hogy látni fogsz!:)
elsõ vagyok! Akkor mindenképp látni fogsz valamit.:)
En 6 hetes voltam amikor megalapitotta a doki a terhesseget!Az en tesztem is eleg halvany volt!
Igen, már látszik a petezsák. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: 14 napja kellett volna megjönnie
A kérdező hozzászólása: annyira félek két hete az egészségházban azt mondta az orvos halvány tesztnél hogy nem lát csak 10 mm nyálkahártyát nem vagyok terhes, sokat sirtam most már nagyon erõs a tesztem és máshova akarok menni orvoshoz
Elsõ vagyok! Ez elõfordul hogy halvány tesztnél nem látni terhességet, nekem is legelõször 5 hetesen látott a doki petezsákot, de még nem volt szívhang sem. Ha erõsödött a teszted akkor biztos hogy terhes vagy, és nem hibázott a dokid. Gratulálok!:)
A kérdező hozzászólása: ma voltam uh-n és láttam babát kettõt, ikreim lesznek!!

Ha nem jön meg a menstruáció, elmegyek orvoshoz. Ha észreveszi, hogy terhes vagyok mit csinál? Hogy akadályozza meg a terhességet? (3 napja késik )

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt,hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye,hogy terhes vagy?

Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt, hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye, hogy terhes vagy?
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-tõl az abortusz térítési díja 29 710 Ft. 50 %-os kedvezményre jogosultak gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, öregségi nyugdíjban, rokkantsági járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülõk. A térítési díj összege 14 855 Ft. A térítési díj 30%-át, 8 913 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik munkanélküliek járadékában, álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, ápolási díjban, átmeneti segélyben, kiskorúak járadékában, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, rendkívüli szociális segélyben, vállalkozói járadékban, keresetpótló juttatásban, rendelkezésre állási támogatásban részesülnek. Térítésmentes a beavatkozás a magasabb összegû családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rendszeres szociális segélyben részesülõknek.
A @4-es vagyok. Nem feltétlenül kell 20-on párezret, a körülményeket is nézik. Akkor én munkanélküli voltam, és nem akarok hülyeséget írni, de ha jól emlékszem 5 ezret fizettem, vagy valahogy így.
Esemény utáni tabletta van, arról lekéstél. Terhesség megszakító tabletta sincs TB-re, ha netán magánklinikára mész, és ott adnak, azzal sem vagy kisegítve, mert akkor is bent fekvéssel csinálják, és sokszor akkor is kell az utólagos méhtisztítás mûtéttel. Tehát ezzel nem vagy kisegítve. Ráadásul fájdalmas görcsök vannak az abortusz tablettánál, és erõs vérzés is felléphet, ezért kell kórházban lenni.
Nincs tabletta. Elvileg engedélyezve van, de tudtommal jelenleg egyetlen klinika sem vállalja a tablettával való megszakítást, a... ööö... társadalom egy elég hangos részének ellenállása miatt.
A kérdező hozzászólása: Tabletta sincs ???
Magyarországon nincsen ilyen terhességmegszakítás- Kitágítás után vákummal távolítják el a magzatot.
A kérdező hozzászólása: Meddig adnak cseppeket? Hány hónapos terhesnek?? És ha beszedik, akkor vége a terhességnek?
Négyes hozzászólást kiegészítve: csekket kapsz a papír mellé, ha kifizetted a huszonpárezret, már mehetsz is.
Ha észreveszi, hogy terhes vagy, akkor közli veled. Eldöntheted, hogy megtartod-e vagy sem. ha nem akarod megtartani, akkor beszélned kell egy védõnõvel, hogy miért nem. Nem fog rugózni, ha nemet mondasz, akkor megkapod a papírod, és mehetsz abortuszra. Ha meg akarod tartani, akkor teszed, amit az orvos mond. Az orvos úgy akadályozza meg a terhességet, hogy fogamzásgátlót ír fel, kivizsgálás után. Ha már netalán terhes lennél, akkor a te döntésed, hogy mit csinálsz. Idõd van még, mert 3 hónap alatt lehet elvetetni. Ha megtartod az esetleges babát, akkor gratulálok, ha netán nem, akkor minél hamarabb vetesd el, mert ugyan 3 hónapig lehet, de akkor már dobog a szíve a babának. Nekem 2 abortuszom volt, egy 22 éves koromban, egy pedig nem rég, 39 évesen. Az elsõre nem emlékszem, a másodiknál már volt szívhang. Akkor nem viselt meg a kismûtét, de azóta is gyakran eszembe jut, hogy lassan készülnék az ovira, milyen lenne... Az elsõt nem, de a másodikat megbántam. Meg kellet volna tartanom, de olyan hirtelen jött és olyan körülményeim voltak, hogy akkor még csak nem is gondolkoztam rajta. Ráadásul a védõnõ sem akart rábeszélni, csak annyit közölt, hogy mostanában többen jönnek 40 körül szinte, mint a nagyon fiatal korosztályból. Dönts okosan. A kérdésedbõl azt veszem le, hogy nagyon fiatal vagy még, és az esetleges apa semmirõl nem tud, talán a kapcsolatot sem tartjátok már.
Rákérdez, hogy meg akarod-e tartani. Ha nem, akkor abortusz a lehetséges megoldás- errõl mindent megtalálsz a neten.
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok. Szerintem nem vagyok terhes, csak érdekel, hogy az orvos mit tud csinálni, ha mégis.
tesztelj és kiderül terhes vagy-e. AZ orvos ugysem lát semmit 6 hétig (aktus után 4 hétig). A teszt a kimaradt mensi után már kimutatja. Csinálj tesztet a többin ráérsz akkor agyalni ha pozitív.
A fizud felét
A fizetésed 60%-a, ha két éve már biztosított vagy (dolgozol ennyi ideje), 50% ha nincs meg a két év! http://www.anyabarat.hu/2013/01/tgyas-gyed-tappenz-osszege-2..

A terhesség elején mi az, amit ha csinálok, biztos hogy elmegy a baba?

Nem olyanra gondolok, hogy pl. nagyon erősen hasba ütnek vagy ilyesmi, hanem olyan, ami ilyen hétköznapi dolog, pl. valami sport vagy ilyesmi... Csak mert akkor ezekkel nagyon vigyáznék.

Legjobb válasz: Ha a baba egészséges, akkor marad. Én a 8. hétig nem tudtam, hogy terhes vagyok. Komplett költöztetést csináltam végig, bútorokat le és fel a harmadikra. Forró vízben fürödtem, mint mindig, ja és napi 30 km-eket bicikliztem. Egészséges lányom született.

Ha a baba egészséges, akkor marad. Én a 8. hétig nem tudtam, hogy terhes vagyok. Komplett költöztetést csináltam végig, bútorokat le és fel a harmadikra. Forró vízben fürödtem, mint mindig, ja és napi 30 km-eket bicikliztem. Egészséges lányom született.
ez butaság elsõ. konkrétan én az egészséges babàmmal megtoltam az autot. nem tudom miért tettem.7hetes voltam.teljesen kiment a fejembõl hogy azt nekem nem szabad!
szerintem olyan nincs amitõl tuti elmegy a baba.ha egészséges a pici akkor megmarad.én is a terhességem alatt nagy pocakkal mindent csináltam cipekedtem fát vágtam stb.még is makk egészséges a kisfiam aki most lesz 2 éves és még csak beteg sem volt eddig
Szerintem sincs ilyen. Elõfordulhat, hogy egy ártalmatlan dolog is vetélést okoz valakinél, másoknál meg egy durva esemény sem. Ne erõltessed magad túl, ne szedj gyógyszereket, ne cigarettázz, ne igyál alkoholt. Normális, egészséges életvitel mellett semmi gond nem lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!