Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy magzatvíz akkor (8 db)

A vizes állagú hüvelyfolyás miben különbözik a magzatvíz szivárgástól? Ha elmegy a magzatvíz, az nemcsak megnedvesíti a bugyimat (vagyis felszívja a bugyi), hanem konkrétan végigfolyik a lábamon, vagy ha ülök, akkor nyomot hagy, nem?

39 hetes vagyok, és félek, hogy nem veszem észre, ha elmegy a magzatvíz. Fájásaim, meg ilyesmi egyáltalán nincsenek. Nyugtassatok meg, hogy a magzatvíz mennyisége azért több annál, mint amennyit?l a bugyi nedves lesz.

Legjobb válasz: Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.

Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.
Csak minden 5-6. szülés indul a magzatvíz elfolyásával. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ha kétségeim vannak, hogy magzatvíz vagy sem akkor tegyek oda 2-3 papír zsebkendõt és ha egy órán belül átázik akkor valószínû, hogy magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: De ha nem magzatvíz-elfolyással indul, akkor hogyan? Fájásom sincs.
Nekem szivárgott, az is lehet, hogy már 1-2 napja, de nagyon kevés volt, amolyan hígabb folyás-szerû. Még a doki is bizonytalan volt, de mivel már a 41. hétben voltam, indítottak... fájásaim, még jóslók sem voltak, tök jól éreztem magam... legközelebb lehet beszerzek gyógyszertárban kapható betétet, ami kimutatja, magzatvíz szivárog-e vagy csak folyásról van szó.

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Mikor induljunk be a kórházba? Kb 20 perc az űt kocsival. Meddig lehet itthon húzni az időt. Ha elmegy a magzatvíz de mondjuk nincs vagy ritkák a fájások, akkor is rohanni kell?

Legjobb válasz: Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.

Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.
Általában azt szokták javasolni, hogy 5 perces fájásoknál érdemes elindulni. Ha a magzatvíz elfolyik, feküdj le kicsit, míg elmúlik vagy csak szivárog (hogy nehogy elõre csússzon a zsunór és a baba feje és a medence közé szoruljon), utána sem kell kapkodni. Lezuhanyozhatsz, összeszedheted a még nem berakott holmit, utána induljatok, rohanni akkor sem kell. Viszont ez akkor is érvényes, ha nincsenek fájások, de a víz elfolyt!
ha elfolyik, menj be minden képpen. vagy ha nem folyt el, de már 5 percesre rendezõdtek a fájások. nekem egyébként 3 percesek után már tolók jöttek. könnyû szülést!
Ha én a magzatvíz elfolyása után a fájásokra vártam volna, akkor még mindig itthon lennék, és egyben......pedig már 7 hónapja megszültem. Viccet félretéve......a magzatvíz elfolyása utáni 7. órában sem volt semmi fájásom, csak keményedtem. Ha víz elfolyással indul a szülésed, nem kell kapkodni, de mielõbb kórházba kell menni. Szép, könnyû szülést kívánok
5 perces fájásokkal ráérsz elindulni. Ha hamarabb mész, ott õszülsz meg a kórházban. Magzatvízzel pedig azonnal indulás (persze zuhanyozni még lehet).
Én 3 perces fájásokkal indultam, mert elõtte semmi nem utalt a szülés kezdetére. Egyszer csak elkezdett szabályos idõközönként jönni

Ha elmegy a magzatvíz akkor már előtte is vannak fájások, vagy csak utánna jelentkeznek?

39 hetes kismama.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem 5 perces fájásaim voltak, mikor szivárogni kezdett a magzatvíz. Illetve nem is nevezném fájásnak, mert olyan mensi elõtti fájdogálásnak nevezném. De mégis az volt. Mikor egyre nagyobb lett a folt a nadrágomon akkor mentem be a kh-ba. Könnyû szülést Neked!

Nekem 5 perces fájásaim voltak, mikor szivárogni kezdett a magzatvíz. Illetve nem is nevezném fájásnak, mert olyan mensi elõtti fájdogálásnak nevezném. De mégis az volt. Mikor egyre nagyobb lett a folt a nadrágomon akkor mentem be a kh-ba. Könnyû szülést Neked!
Szia! Könyvforma szerint a vajúdás ideje alatt folyik el a magzatvíz. De gyakran elõfordul, hogy így indul a szülés folyamata. Jóslófájások-rendszertelen méhösszehúzódások- megelõzhetik már az elõzõ estéken.Ha elfojik a magzatvíz feltétlenül szülõintézetbe kell menni. Ebben az esetben ne várj fájások megindulására, elõbb-utóbb jelentkeznek.
Szia! nekem el kezdett szivárogni a viz, és nem volt egy fájásom sem. Azért is lettünk császározva, mert miután megrepedt a burok 4órával késõbb sem volt semmi fájás. (infúzió ellenére sem) Szóval egyéne válogatja. nekem van egy 19hós kisfiam és NEM TUDOM milyen szülni! :) ))
Én éreztem egy pukkanást hajnali fél 1-kor. Aztán folydogált a lábamon valami. Utána lezuhanyoztam, felöltöztem, elindultunk a kórházba. Útközben kezdett jelentkezni enyhe mensiszerû fájdalom. Az erõsebb már csak akkor, amikor benn a kórházban vették fel az adataimat. Könnyû szülést kívánok! 3, 5 hetes kislány anyukája.

Mindenesetben észre lehet venni, ha elmegy a magzatvíz? Mi van, ha éppen zuhanyzom, vagy pisilek, akkor hogy veszem észre?

F?leg a fürdés érdekel,meg mondjuk a pisilés?

Legjobb válasz: én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.

én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.
Én is ettõl féltem, hogy majd nem veszem észre. :) De tényleg nem lehet nem észre venni! Én feküdtem, mikor elfolyt, vagyis nem is nagyon folyt, mint késõbb láttam, nagyon kicsit lett vizes az ágy, de lehet érezni, mint mikor a menstruációkor nagyon erõsen megindul a vér. Én nem hallottam pattanást, mert már aludni készültem, félálomban voltam. De utána is ömlött a víz belõlem, csak álltam és folyt. Ne aggódj, észreveszed még ha kádfürdõt veszel is! ;) Boldog babavárást és babázást!
Biztos, hogy észre fogod venni! Nekem mikor felkeltem az ágyból, és kimentem wc-re, végig ömlött a folyosón. Mire beértünk a kórhába, már egy vastagf betét teljesen átázott. Ez nem úgy van, hogy elfolyik, aztán elfogy, hanem folyton termelõdik, amíg meg nem szülsz, tehát utána is folyik egyfolytában, ha már elfolyt, akkor is.
Nekem véres volt a tágulás miatt. Szóval én észrevettem.
sajnos nem minden esetben egyértelmû, lehet csak csepegés is, ha a baba fekvére folytán elállja az utat, és én már hallottam, olyanról, h egyáltalán nem tûnt fel egy nõnek, meg zuhanyzott. Nagyon kell figyelni, mert nagy a fertõzés veszélye, ha már nem ép a magzatburok
Nálam éjjel kezdett szivárogni a magzatvíz, mikor kimentem WC-re. Vékony sugárban folyt, néha elállt, de mikor fel akartam kelni a WC-rõl mindig újra kezdõdött. Így tettem betétet és úgy mentünk a kórházba. Kb. másfél óra múlva értünk oda. Mikor aztán kiszálltam a kocsiból a betét már nem bírta, a nadrágom és a lábam közt lévõ törölközõ sem. Csak úgy ömlött, mintha dézsából öntenék. Szó szerint húztam a csíkot magam után. Legalább egy fél órát folyt még, igaz nem végig ilyen mennyiségben. Szerintem ha igazán folyik tutira észre fogod venni. Bár azért drukkolok érted, hogy ne folyjon el. Azt mondják könnyebb a baba útja, ha nem folyik el a víz elõre.
A kérdező hozzászólása: Mivel nem volt még benne részem, így nem is gondoltam, h ilyen nagy mennyiségrõl beszélünk.... :) ) Huu, akkor biztos észre fogom venni, ha elfolyik. :) Köszi
Szerintem ezt nem lehet nem észrevenni, nekem nem volt hang, csak egyszerûen elkezdett folyni de annyi hogy a betétek se bírták az iramot:)
én is mintha kis pukkanást éreztem volna a hasamnál. meg tudod milyen?nem olyan érzés, mint mikor a pisi jön ki, hanem inkább mikor mensizel és egyszer "nagyobb löket" jön ki.olyanhoz tudom hasonlítani.
Nekem csak szivárogni kezdett, bevallom, elõször azt hittem, a vizeletem csepeg :=), éppen elég beteg voltam, sokat köhögtem, tüsszögtem. Aztán, amikor pisilés után is folyamatosan éreztem, azt hittem, erõsebb a folyásom, valahogy eszembe sem jutott, hogy ez a magzatvíz is lehet, én végig olyan zubogó ömlésre számítottam :=). Így aztán nem is mentünk kórházba, csak betettem betétet és még vígan otthon töltöttem néhány napot, amíg elkezdõdtek a fájásaim. A kórházban így is burkot repesztettek, és még akkor is jött ki magzatvíz :=).
Egész biztos, h. észreveszed, annyira bõséges lesz. Az azonban, h. az elsõnél nem folyt el, egyáltalán nem biztosíték arra, h. most sem fog! Minden szülés más és más!
Bocsi, hogy ebbe a kérdésbe írok, de a feleségemnek most volt egy "pattanó hang" és kifolyt 1-2 deci víz..pisilés közben és után is csorgott kicsit, de most már csak szivárog. Felhívtuk a szülésznõt, õ azt mondta hogy tegyen be egy betétet, és fél óra múlva hívjuk fel, átázott e. Ilyenkor mit kell tennünk szerintetek? Fájásokat nem érez egyáltalán. Egy picit lehet érezni a hasnál, ahol pattant, minimális fájdalmat, de ezek bizti nem fájások. Szerintetek fogok ma éjjel szülni?? Köszi a gyors válaszokat!!

Ha már tudjuk hogy császár lesz (farfekvés miatt) akkor nem gáz, ha elmegy a magzatvíz? Tehát, ha konkrétan beindul a szülés. Lepény III. fokban érett.

Nem szorul oda a kis lába,vagy valamije?38+2

Legjobb válasz: Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.

Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.
Ha csak csepeg is, irány a kórház!
Szia! Tesómnak programozott császár volt szintén farfekvés miatt.Négy nappal az idõpont elõtt elfolyt a magzatvíz.Azonnal bement a kórházba.Kapott eda-t, és megcsászározták.Úgyhogy ha elfolyik a víz, indulj.
Ebben az orvosodnak kell döntenie. De ha szoptatni szeretnél, a legjobb, ha a 40 héthez minél közelebb születik a baba, mert akkor a legérettebb a tüdeje, szíve, legerõsebb a szopási reflexe....
Mibõl gondolod, hogy nem gond, ha elmegy a víz? Szerinted elvan a baba anélkül is, vagy mi? Be kell menni a kórházba...remélem ez csak vicc volt, hogy nem tudod.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, igen.Tudom, meg lehet szülni farral is, csak Õ már elég nagyocska, és nem szeretném ha valami baja lenne.Eltörhet a csípõje, keze, lába, és ami a legfontosabb, hogy ha nem jut át a buksija idõben a szülõcsatornán, vagy beszorul, akkor megfulladhat, mert a feje teljesen elszorítja a köldökzsinórt, mivel az elõrébb van.Inkább vágjanak fel 5x minthogy bármi baj legyen Vele.
Miért lesz császár?Elsõ baba?
A kérdező hozzászólása: Most kb 3500 g a kislányom, tehát nem is kicsi.
Nyugi, semmi baja nem lesz!Engem 12 órával a magzatvíz távozása után császároztak, addig mindenáron be akarták indítani a fájásokat... Babóca egészéges, gyönyörû, 5 hetes nagylány.
16.35-ös vagyok.Csak azért kérdeztem, mert elsõnél császároznak általában.Nekem nem lett semmi baja a picinek.Farral született.Amúgy ha szivárog a magzatvíz azonnal kórház.Jó babavárást!

Főleg a végét járó kismamák! Ti raktok valamit alvás közben magatok alá, h. ha elmegy a magzatvíz, akkor ne a matracotok legyen vizes? És ha igen mikortól?

Én még csak 29 hetes vagyok, de foglalkoztat ez a kérdés. Igazából nem örülnék neki, ha majd kés?bb a matracunk elázna, mégis mit rakjak magam alá majd?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Szia! Igen, gumi lepedõt raktam múlt héten az lepedõ alá.. Az elsõ gyerek születése elõtt fel sem merült bennem, hogy az ágyban folyik el a magzatvíz és valamit tegyek oda hogy ne legyen vizes a matrac, de ott folyt el, mire kijöttünk a kórházból teljesen megszáradt. 21 hónapos kisfiú anyukája és 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babáidhoz. Bárcsak én is már a végén tartanék.:)
Nem raktam semmit, eszembe sem jutott. Elso gyerek szuletese ugy kezdodott, hogy kemenyedesre ebredtem, azt hittem, hogy pisilni kell (olyankor mindig erosen kemenyedett a hasam, gondolom a tele holyag irritalta a mehemet). Kezdtem lekecmeregni az agyrol es folyni kezdett a viz. Nem volt veszes (a nagy resze a szonyegre ment miutan felalltam, huztam a csikot a furdoszobaig). Kulfoldon szultem, ez ejszaka volt, masnap keso delutan mar otthon voltunk a babaval, de addigra mar szaraz volt a matrac es foltos sem volt.
Nekem még egyszer se magzatvízelfolyással indult a szülésem, bár szoktam mûanyag lepedõt rakni, és a tetejére pár törölközõt.
Nekem olyan mennyiségû magzatvizem folyt el a kórházban (túlhordás miatt bent voltam), hogy ha az otthon folyik el, akkor aztán védekezhettem volna bármivel is, nem használt volna. Konkrétan azon nevetgéltek a szülésznõk, hogy gumicsizmát adnak rám, mert az egész kórházi szobát elárasztottam. :) Amúgy meg gumilepedõ, törölközõ az ágyikóba, hátha megvéd.

1-2 hét múlva szülök . Hány perces fájásoknál induljunk el a kórházba? ( 10 percre van a kórház) Már akkor menjünk amikor elmegy a magzatvíz vagy ha már sűrűbbek a fájások? Ti hogy voltatok?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvíz, azonnal menni kell, nem kell megvárni a fájásokat! Ha fájásokkal kezdõdik, akkor ha rendszeres 10 percesek lesznek, akkor el kell indúlni.

Ha elmegy a magzatvíz, azonnal menni kell, nem kell megvárni a fájásokat! Ha fájásokkal kezdõdik, akkor ha rendszeres 10 percesek lesznek, akkor el kell indúlni.
Én rózsaszínes folyással indultam be, fél nap múlva született a lányom fájásom nem volt de ilyenkor el kell azonnal indulni. szintén azonnal kell menni ha elfolyik a magzatvíz. az én dokim azt mondta hogy 7 perces fájásokkal kell kórházba indulni. könnyû szülést!
A szülésznõm azt mondta, hogy ha a magzatvíz folyik, akkor azonnal kell menni. Ha fájások vannak, akkor az 5 percesekkel elég bemenni.
Ha a magzatvíz elfolyik, azonnal indulni kell. Nekem annak idején azt mondta a doki, hogy 5 perces fájásoknál kell bemenni. Nekem magzatvíz elfolyással indult, de ha nem így kezdõdik, a 10 perces fájásoknál már biztos bementem volna. 5 perces fájásokkal már nem szívesen utazgatnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!