Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy magzatvíz, (20 db)

A vizes állagú hüvelyfolyás miben különbözik a magzatvíz szivárgástól? Ha elmegy a magzatvíz, az nemcsak megnedvesíti a bugyimat (vagyis felszívja a bugyi), hanem konkrétan végigfolyik a lábamon, vagy ha ülök, akkor nyomot hagy, nem?

39 hetes vagyok, és félek, hogy nem veszem észre, ha elmegy a magzatvíz. Fájásaim, meg ilyesmi egyáltalán nincsenek. Nyugtassatok meg, hogy a magzatvíz mennyisége azért több annál, mint amennyit?l a bugyi nedves lesz.

Legjobb válasz: Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.

Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.
Csak minden 5-6. szülés indul a magzatvíz elfolyásával. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ha kétségeim vannak, hogy magzatvíz vagy sem akkor tegyek oda 2-3 papír zsebkendõt és ha egy órán belül átázik akkor valószínû, hogy magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: De ha nem magzatvíz-elfolyással indul, akkor hogyan? Fájásom sincs.
Nekem szivárgott, az is lehet, hogy már 1-2 napja, de nagyon kevés volt, amolyan hígabb folyás-szerû. Még a doki is bizonytalan volt, de mivel már a 41. hétben voltam, indítottak... fájásaim, még jóslók sem voltak, tök jól éreztem magam... legközelebb lehet beszerzek gyógyszertárban kapható betétet, ami kimutatja, magzatvíz szivárog-e vagy csak folyásról van szó.

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

34 hetes vagyok, fürdés közben ha elmegy a magzatvíz, azt észre lehet venni?

A nyákdugó távozik el?bb, igaz? A magzatvíz távozása után pedig jönnek már a fájások?

Legjobb válasz: Ez engem is izgat:-) Ha pl a Balcsiban fürdök majd 40 hetsen, észreveszem, hogy elmegy a vízem? Sokak szerint igen. A nyágdugó nem mindenkinél megy el, vagyis nem mindenki veszi észre. Utána még lehet 3-4 hét is, mire megszülsz. A magzatvíz elfolyás után be kell menni a kórhzba, de a szülés még lehet arrébb is, bár az esetek nagy többségében beindul:-)

Ez engem is izgat:-) Ha pl a Balcsiban fürdök majd 40 hetsen, észreveszem, hogy elmegy a vízem? Sokak szerint igen. A nyágdugó nem mindenkinél megy el, vagyis nem mindenki veszi észre. Utána még lehet 3-4 hét is, mire megszülsz. A magzatvíz elfolyás után be kell menni a kórhzba, de a szülés még lehet arrébb is, bár az esetek nagy többségében beindul:-)
Állítólag a nyákdugó távozását nem biztos, hogy észreveszed, de ha igen, illetve egy orvosi vizsgálaton szól a doki, akkor már semmi képpen ne menj a Balcsiba illetve ne fürödj, csak zuhanyozni szabad a fertõzések elkerülése miatt! Egyébként ha a magzatvíz folyik el elõször, azt pisilés, fürdés, zuhanyzás közben nem valószínû, hogy észreveszed, és az is lehet, hogy csak szivárogni fog és nem tudod, hogy az. De ne aggódj, a fályásokat egyértelmûen fel fogod ismerni, mert nem valószínû, hogy csak észrevétlenül kipottyan belõled a baba! :)
A kérdező hozzászólása: ez milyen igaz :) de magzatvíz nélkül, nem biztos, hogy sokáig bírná odabent a babó, bár tényleg akkor jönnie kell a fájásnak.. Na jó, mert azt még nem érzem, csak a víz volt sárga, de valószínûleg a vihar okozott valami csõproblémát, ami az elszinesedést okozta... Remélem, és azt is, hogy nem kaptam fertõzést..
hát én nem hiszem hogy ne vennéd észre. nekem elfolyt és nekem közel 7 órán keresztül folyt.
A magzatvíz távozása után nekem még sok kellett a fájásokig, és a nyákdugót pedig észre se vettem mikor távozott. De ha nem csak szívárog, akkor nem hiszem, hogy nem vennéd észre.

Ha elmegy a magzatvíz mennyit kell várni a szülés beinditásáig? Én mikor születtem 5 órát vártak és ennek köszönhetően egyik kezem kicsit bénább, mivel lenyeltem egy csomó nem is tudom mit és fél órán át élesztettek újra.

Legjobb válasz: Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.

Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.
nekem elõszõr adták az oxyt és utána volt burok repesztés-augusztusban szültem

Mikor induljunk be a kórházba? Kb 20 perc az űt kocsival. Meddig lehet itthon húzni az időt. Ha elmegy a magzatvíz de mondjuk nincs vagy ritkák a fájások, akkor is rohanni kell?

Legjobb válasz: Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.

Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.
Általában azt szokták javasolni, hogy 5 perces fájásoknál érdemes elindulni. Ha a magzatvíz elfolyik, feküdj le kicsit, míg elmúlik vagy csak szivárog (hogy nehogy elõre csússzon a zsunór és a baba feje és a medence közé szoruljon), utána sem kell kapkodni. Lezuhanyozhatsz, összeszedheted a még nem berakott holmit, utána induljatok, rohanni akkor sem kell. Viszont ez akkor is érvényes, ha nincsenek fájások, de a víz elfolyt!
ha elfolyik, menj be minden képpen. vagy ha nem folyt el, de már 5 percesre rendezõdtek a fájások. nekem egyébként 3 percesek után már tolók jöttek. könnyû szülést!
Ha én a magzatvíz elfolyása után a fájásokra vártam volna, akkor még mindig itthon lennék, és egyben......pedig már 7 hónapja megszültem. Viccet félretéve......a magzatvíz elfolyása utáni 7. órában sem volt semmi fájásom, csak keményedtem. Ha víz elfolyással indul a szülésed, nem kell kapkodni, de mielõbb kórházba kell menni. Szép, könnyû szülést kívánok
5 perces fájásokkal ráérsz elindulni. Ha hamarabb mész, ott õszülsz meg a kórházban. Magzatvízzel pedig azonnal indulás (persze zuhanyozni még lehet).
Én 3 perces fájásokkal indultam, mert elõtte semmi nem utalt a szülés kezdetére. Egyszer csak elkezdett szabályos idõközönként jönni

A korhazi csomagba mit vigyek magamnak es a babanak? Angliaban lakunk. Mikor keszitsem ossze? Ha elmegy majd a magzatviz, nyakdugo azutan rogton menni kell a korhazba vagy ha csak jonnek a fajasok?

28 hetesek vagyunk.Elso babank lesz.

Legjobb válasz: szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :)))

szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :) ))
szia!en is angliaban vagyok, 33 hetes terhes, mar alig varom a szulest!nekem azt mondta a midvife hogy varjak amig a fajasok surusodnek, ne menjek tul koran!a korhazi csomagba viszek haloinget amiben szulni fogok, meg utannara egyet es ruhat amiben hazajovok.meg persze betetet, es bugyit!a fiamnak viszek ruhakat, pelust, torlokendot!remelem hamar kiengednek majd mert en utalom a korhazat!!!puszika neked es szep babavarast
Szoptatos melltarto, es melltarto betet. Szerintem szerezz be bimbo kremet is, mert ha olyan kisbabad lessz mint az en kisfiam...:) O egy kis porszivo :) Ne a boltba vegyel kremet hanem a gyogyszertarba a neve Lansinoh. Ez a legjobb az elhasznalt mellbimbora. Elozo voltam

Mindenesetben észre lehet venni, ha elmegy a magzatvíz? Mi van, ha éppen zuhanyzom, vagy pisilek, akkor hogy veszem észre?

F?leg a fürdés érdekel,meg mondjuk a pisilés?

Legjobb válasz: én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.

én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.
Én is ettõl féltem, hogy majd nem veszem észre. :) De tényleg nem lehet nem észre venni! Én feküdtem, mikor elfolyt, vagyis nem is nagyon folyt, mint késõbb láttam, nagyon kicsit lett vizes az ágy, de lehet érezni, mint mikor a menstruációkor nagyon erõsen megindul a vér. Én nem hallottam pattanást, mert már aludni készültem, félálomban voltam. De utána is ömlött a víz belõlem, csak álltam és folyt. Ne aggódj, észreveszed még ha kádfürdõt veszel is! ;) Boldog babavárást és babázást!
Biztos, hogy észre fogod venni! Nekem mikor felkeltem az ágyból, és kimentem wc-re, végig ömlött a folyosón. Mire beértünk a kórhába, már egy vastagf betét teljesen átázott. Ez nem úgy van, hogy elfolyik, aztán elfogy, hanem folyton termelõdik, amíg meg nem szülsz, tehát utána is folyik egyfolytában, ha már elfolyt, akkor is.
Nekem véres volt a tágulás miatt. Szóval én észrevettem.
sajnos nem minden esetben egyértelmû, lehet csak csepegés is, ha a baba fekvére folytán elállja az utat, és én már hallottam, olyanról, h egyáltalán nem tûnt fel egy nõnek, meg zuhanyzott. Nagyon kell figyelni, mert nagy a fertõzés veszélye, ha már nem ép a magzatburok
Nálam éjjel kezdett szivárogni a magzatvíz, mikor kimentem WC-re. Vékony sugárban folyt, néha elállt, de mikor fel akartam kelni a WC-rõl mindig újra kezdõdött. Így tettem betétet és úgy mentünk a kórházba. Kb. másfél óra múlva értünk oda. Mikor aztán kiszálltam a kocsiból a betét már nem bírta, a nadrágom és a lábam közt lévõ törölközõ sem. Csak úgy ömlött, mintha dézsából öntenék. Szó szerint húztam a csíkot magam után. Legalább egy fél órát folyt még, igaz nem végig ilyen mennyiségben. Szerintem ha igazán folyik tutira észre fogod venni. Bár azért drukkolok érted, hogy ne folyjon el. Azt mondják könnyebb a baba útja, ha nem folyik el a víz elõre.
A kérdező hozzászólása: Mivel nem volt még benne részem, így nem is gondoltam, h ilyen nagy mennyiségrõl beszélünk.... :) ) Huu, akkor biztos észre fogom venni, ha elfolyik. :) Köszi
Szerintem ezt nem lehet nem észrevenni, nekem nem volt hang, csak egyszerûen elkezdett folyni de annyi hogy a betétek se bírták az iramot:)
én is mintha kis pukkanást éreztem volna a hasamnál. meg tudod milyen?nem olyan érzés, mint mikor a pisi jön ki, hanem inkább mikor mensizel és egyszer "nagyobb löket" jön ki.olyanhoz tudom hasonlítani.
Nekem csak szivárogni kezdett, bevallom, elõször azt hittem, a vizeletem csepeg :=), éppen elég beteg voltam, sokat köhögtem, tüsszögtem. Aztán, amikor pisilés után is folyamatosan éreztem, azt hittem, erõsebb a folyásom, valahogy eszembe sem jutott, hogy ez a magzatvíz is lehet, én végig olyan zubogó ömlésre számítottam :=). Így aztán nem is mentünk kórházba, csak betettem betétet és még vígan otthon töltöttem néhány napot, amíg elkezdõdtek a fájásaim. A kórházban így is burkot repesztettek, és még akkor is jött ki magzatvíz :=).
Egész biztos, h. észreveszed, annyira bõséges lesz. Az azonban, h. az elsõnél nem folyt el, egyáltalán nem biztosíték arra, h. most sem fog! Minden szülés más és más!
Bocsi, hogy ebbe a kérdésbe írok, de a feleségemnek most volt egy "pattanó hang" és kifolyt 1-2 deci víz..pisilés közben és után is csorgott kicsit, de most már csak szivárog. Felhívtuk a szülésznõt, õ azt mondta hogy tegyen be egy betétet, és fél óra múlva hívjuk fel, átázott e. Ilyenkor mit kell tennünk szerintetek? Fájásokat nem érez egyáltalán. Egy picit lehet érezni a hasnál, ahol pattant, minimális fájdalmat, de ezek bizti nem fájások. Szerintetek fogok ma éjjel szülni?? Köszi a gyors válaszokat!!

Ha elmegy a magzatvíz, mennyi idő alatt kell beérni a korházba?

A párom Bécsben dolgozik és másfél -két óra alatt érne haza.Ez már kés??Ment?t nem akarok hívni mert nem abba a korházba vinne ahol szülni akarok.Mit tegyek? Hívjak taxit? Ha este menne el a magzatvíz nem tudnék kinek szólni az ismer?sök köz?l.Ezen pánikolok már egy ideje és elég rossz álmaim is vannak.Mit tanácsolnátok?Abban remánykedem,hogy fájásokkal kezd?dik a szülésem!

Legjobb válasz: Ha nincsenek görcseid,akkor nem kell kapkodni.Amikor a fiammal voltam terhes,elfolyt a magzatvizem éjjel,bementünk a kórházba és mivel nem voltak görcseim,lefektettek aludni és csak reggel vizsgáltak újra.

Ha nincsenek görcseid, akkor nem kell kapkodni.Amikor a fiammal voltam terhes, elfolyt a magzatvizem éjjel, bementünk a kórházba és mivel nem voltak görcseim, lefektettek aludni és csak reggel vizsgáltak újra.
Szia!!!Kb.1 órán belül kell beérni a korházba.Nekünk igy mpndták én igy is csináltam.Igaz, akkor még csak 1 kicsit folydogált.Ez kb.este 11kor volt.Aztán bent a korházba megkezdödtek a fájások reggel fél 8 kor pedig elfolyt az össz magzatviz hát nem gondoltam, h ennyi viz lehet 2 törölközõ tiszta viz lett.könnyû szülést neked
Ezt néhány napja írtam egy hasonló kérdésre, úgyhogy csak másolom: Nekem a szülésznõ azt mondta, hogy ha a magzatvíz elfolyik, akkor sem kell pánikba esni és két percen belül a kórházban lenni. Tény, hogy nem szabad otthon várni a vajúdást, mint egyébként, de higgadtan pakoljak össze, ha akarok zuhanyozzak le és bemehetünk nyugodtan kocsival, ha tudunk, nem kell mentõt hívni, de egy-két órán belül igyekezzek beérni a kórházba. Õ nekem ezt a kizúduló magzatvizes köldökzsinór rántós dolgot nem említette. Azt mondta, hogy a magzatvízszivárgás (elfolyás) legnagyobb veszélye az, hogy a babához könnyen feljut bármilyen fertõzés már, hiszen a burok akkor már megreped, nem védi.
Szia elõször is nyugodj meg, mert az idegeskedés nem tesz jót. nekem a fiamnál este fél 9 kor elfojt a magzatvizem, de görcseim NEM voltak, de azért egybõl bementünk a kórházba HIÁBA, mert amíg nem voltak fájásaim nem csináltak velem semmit az ég világon, aztán másnap hajnali háromnegyed 5 kor jöttek csak a gyenge kis fájások és fél 8 elõtt pár percel lett csak meg a kisfiam, úgyhogy szerintem nyugodtan megvárhatod a férjedet, mert amíg nincsenek fájásaid addig a gyermeked sem fog a világra jönni. Sok sikert és gratulálok.
Szülésfelkészítõn a következõket mondták: Ha elfolyik a magzatvíz AZONNAL indulni kell, mert elõre eshet a köldökzsínór + egyéb komplikációk, ha csak szivárog, azaz felül repedt meg, akkor még egy zuhanyozás belefér.
az én védõnõm 15percet mondott
Szia! Ha nem úgy folyik el, mint a Niagara, akkor ráérsz, de akkor is feküdj le. Szerintem meg beszéld meg a családdal, barátokkal, ismerõsökkel, hogy ki, mikor lesz "ügyeletben", ha menni kell legyen kit hívnod. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segített.Remélem minden rendben lesz.Szép szülést mindenkinek!
Akkor azonnal be kell menni!!

Mi a teendő, ha elmegy a magzatvíz? Van még idő lezuhanyozni, és hajat mosni, vagy azonnal indulni kell a kórházba?

Legjobb válasz: hát én hajat már akkor nem mosnék:),de zuhanyozni,elkészülni még van idõ.Nekem például a kórházba folyt a magzatvízem szerda hajnalban(nem érdekelt senkit teszem hozzá)és majd csütörtök este 6ra szültem meg,ugyhogy egyéne válogatja!könnyû szülést!

hát én hajat már akkor nem mosnék:) , de zuhanyozni, elkészülni még van idõ.Nekem például a kórházba folyt a magzatvízem szerda hajnalban(nem érdekelt senkit teszem hozzá)és majd csütörtök este 6ra szültem meg, ugyhogy egyéne válogatja!könnyû szülést!
Nekem volt idõ:-)Igaz hajat nem mostam csak lefürödtem.. Szerintem lesz idõ csak ne nagyon sokáig maradj otthon a felülfertõzés miatt kapsz majd antibiotikumot.
Persze, van. Ha hirtelen megy el , akkor feküdj le egy kicsit, nehogy a magzatvíz elõre sodorja a köldökzsinórt. Ha már nem folyni tovább, akkor felkelhetsz és teheted a dolgod. Nekem szivárgott, lezuhanyoztam, hajat mostam, a párommal közösen összepakoltuk a kórházi cuccokat (Pató Pálné voltam) és utána mentünk be kocsival. Arra vigyázz, hogy ugye ha a sztrepto pozitív lett, akkor 4 órán belül meg kell kapnod az antibiotikumot, tehát addigra be kell érni, még akkor is, ha nem jönnek a fájások. Nekem nem voltak, ezért ne is értettem hogy miért mondja a szülésznõ, hogy azért lassacskán menjünk be a kórházba. Azt gondoltam , mivel nekem negatív lett a kenetvétel, ráérünk majd, ha rendszeres fájásaim lesznek.
Nekem volt rá idõm, bár nem hajat mostam hanem zuhanyoztam és szõrtelenítettem, nem akartam hogy más tegye ezt meg. Bár a hasamtól nem láttam a micsodámat és elég örvösre sikerült, de ezt csak utána láttam és jót röhögtünk rajta. :D
Persze, van idõ. Az nem a magzatviztõl függ, az elfolyása csak annyit jelent, hogy a baba sebezhetõbb állapotban van, ezért 24 órán belül ki kell jönnie. Vagy kijön magától, vagy kisegitik... Hajat mosni felesleges, a szülés nem sétagalopp, le fogsz izzadni, ne aggódj.
Ez mindenkinél máshogy van szerintem.Nekem amikor elment a magzatvizem, rá egy órára már meg is szültem!Viszont nekem ez a második szülésem volt, és 1 héttel túlhordtam.De amúgy a szülõszobán szülés elõtt úgyis le kell zuhanyozni, ha van rá idõ, legalábbis nálunk így volt.
Itt sok olyat olvastam, hogy valaki még fõzött is, zuhanyzott is stb.! Nekem az orvosom azt mondta, hogy azonnal, de CSAK mentõvel szabad bemenni, mivel a baba veszélyben van, a köldökzsinór elõre sodródhat és megfulladhat! Azért a mentõ hamarabb odaér a kórházhoz, mit pl. a taxi! Én nem kockáztattam volna meg!
Lehet hogy egyedül vagyok ezzel, de nekem azt mondták miután bementem a kórházba-elfolyt a vizem-hogy mentõvel kell ilyen esetekben bemenni, mert fertõzések juthatnak a babához.Én is zuhanyoztam, sõt menni se akartam még, csak a párom unszolására indultam el.(Kész szerencse, így is 4 órát volt víz nélkül a babánk, és antibiotikummal kezdte az életet, a gyerekorvos szerint emiatt).Szóval ne járj így!Majd megmosod a hajad ha megszültél :) Egy érdekesség:Nekem hamarabb jött a baba, mint a kiírt, és a szülés elõtti napon hajatmostam, borotválkoztam, kilakkozgattam a körmeimet, takarítottam, és vasaltam.Szóval rendben voltam én is , és a lakás is-ez egyszerre nem volt jellemzõ, amíg terhes voltam-és hajnalban arra keltem, hogy folyik a víz.Délelõtt megszületett a hercegem! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, elég rövid (állig érõ hajam van), azt rövid idõ megszárítani. Persze lehet, hogy nem is a magzatvíz elfolyással indul majd meg. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Nekem 3 terhességem volt és mind a háromnál elfolyt a magzatvíz úgy mentem szülni. Szépen lezuhanyoztam (hajat nem mostam) betettem a táskába ami még kellett és mentünk a kórházba.
Szia! Én úgy gondoltam, hogy van még idõ hajmosásra és zuhanyzásra is, elfolyt a magzatvíz, ekkor még nem volt fájásom se. Nem száritottam a hajam, de még ez volt a szerencse, mert nem biztos, hogy beértünk volna a kórházba. Hajnali 4-kor elfolyt a magzatvíz, fél 5 körül indultunk a kórházba, ekkor kezdõdtek a fájások (rögtön 4 percesek) 5-re értünk be. 5 óra 50-kor született meg a kisfiam. Szóval ez is egyénenként változó. Lehet, hogy még órák, de az is lehet, hogy nem. Inkább indulj ilyen esetben, mint, hogy kocsiban szülessen meg a pici. Mindenkinek ilyen gyors, kibírható fájdalommal járó és szerencsés szülést kívánok.

Ha elmegy a magzatvíz akkor már előtte is vannak fájások, vagy csak utánna jelentkeznek?

39 hetes kismama.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem 5 perces fájásaim voltak, mikor szivárogni kezdett a magzatvíz. Illetve nem is nevezném fájásnak, mert olyan mensi elõtti fájdogálásnak nevezném. De mégis az volt. Mikor egyre nagyobb lett a folt a nadrágomon akkor mentem be a kh-ba. Könnyû szülést Neked!

Nekem 5 perces fájásaim voltak, mikor szivárogni kezdett a magzatvíz. Illetve nem is nevezném fájásnak, mert olyan mensi elõtti fájdogálásnak nevezném. De mégis az volt. Mikor egyre nagyobb lett a folt a nadrágomon akkor mentem be a kh-ba. Könnyû szülést Neked!
Szia! Könyvforma szerint a vajúdás ideje alatt folyik el a magzatvíz. De gyakran elõfordul, hogy így indul a szülés folyamata. Jóslófájások-rendszertelen méhösszehúzódások- megelõzhetik már az elõzõ estéken.Ha elfojik a magzatvíz feltétlenül szülõintézetbe kell menni. Ebben az esetben ne várj fájások megindulására, elõbb-utóbb jelentkeznek.
Szia! nekem el kezdett szivárogni a viz, és nem volt egy fájásom sem. Azért is lettünk császározva, mert miután megrepedt a burok 4órával késõbb sem volt semmi fájás. (infúzió ellenére sem) Szóval egyéne válogatja. nekem van egy 19hós kisfiam és NEM TUDOM milyen szülni! :) ))
Én éreztem egy pukkanást hajnali fél 1-kor. Aztán folydogált a lábamon valami. Utána lezuhanyoztam, felöltöztem, elindultunk a kórházba. Útközben kezdett jelentkezni enyhe mensiszerû fájdalom. Az erõsebb már csak akkor, amikor benn a kórházban vették fel az adataimat. Könnyû szülést kívánok! 3, 5 hetes kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!