Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy internet (11 db)

Olyan prolémám van, hogy ha elmegyek barátnőmhöz az internetük egy bizonyos idő után ledob és azt irja hogy az internet elérés korlátozott . Nem csatlakozik ezek után . Mit csináljak?

egy lenovo z500 as gépem van zsir uj otthon minden rendesen megy rajta (wifin) .

Legjobb válasz: akkor nyilván nem a géppel van gond, hanem az ottani nettel.

akkor nyilván nem a géppel van gond, hanem az ottani nettel.

Ha elmegy az internet vagyis kiirja h. nem lehet kapcsolatot létesíteni h. kell és mit kell ujra beirni?

Mert nem akarom mindig szervizelni a gépem:S

Legjobb válasz: Ez így nagyon kevés információ ahhoz, hogy segítsünk. Hol írja ezt ki, és mikor? Milyen internetkapcsolatod van? Van e routered?

Ez így nagyon kevés információ ahhoz, hogy segítsünk. Hol írja ezt ki, és mikor? Milyen internetkapcsolatod van? Van e routered?
Nálam az a legjobb, ha ilyenkor letiltom az egész kapcsolatot és újra engedélyezem. Hálózatok/jobb gomb... Billi bácsinak köszönd, ha ez mára egy természetes dolog lett...


ADSL és telefon egyszerre nem megy? ADSL internet kapcsolatom van. ADSL modem, router összekötve a kapcsolat tökéletes. Ha felveszem a telefon és tárcsázok vagy hívnak az internet elmegy és nincs kapcsolat.

És pár perc múlva a modem visszacsatlakozik és megy megint minden el?r?l!

Legjobb válasz: Kell hozzá egy kütyü - egy szûrõ, melyet a bejövõ vonalra iktatsz és kétfelé választja a telefon és az internet jelet, hogy a kettõ ne zavarja egymást. Ezt a "DSL splitter". Nem lehet drága meglehet ingyen is ad neked valaki egy számítógépszküzletben vagy szervizben.

Kell hozzá egy kütyü - egy szûrõ, melyet a bejövõ vonalra iktatsz és kétfelé választja a telefon és az internet jelet, hogy a kettõ ne zavarja egymást. Ezt a "DSL splitter". Nem lehet drága meglehet ingyen is ad neked valaki egy számítógépszküzletben vagy szervizben.
nállunk tökéletesen mûködik.
Így van! És ha nem tudod a LAKÁSBA BEMENÕ telefonvezetékbe kapcsolni a szûrõt (azaz minden eszköz elé), akkor miden készülékhez kell egy szûrõ. (nálunk így van) Így van nálunk: bejön a lakásba a telefonvonal az ajtó felett kb.. Elmegy egy irányba a nagyszobába és egy másik elágazással jön egy szál hozzám az én szobámba. Mivel a kábel folytonosan megy a falban, így ott nem tudjuk megszakítani a vezetéket és "minden elé" betenni a szûrõt, így tettek egyet az én szobámba a kábel végére meg egyet a nagyszobai telefonkábel végére és így már mûködött a rendszer. A hiba nálunk abból adódott, hogy amit kiküldtek "egységcsomagot" csak 1 szûrõt tartalmazott és ha a megadottak szerint kötöttük be, akkor ugyanígy ha telefonáltunk a nagyszobából akkor szakadt a net. Kérni kell tõlük egy szûrõt.

Jártál már így Te is? Ha felemelem a telefont, elmegy az Internet?

Úgy néz ki valamilyen beállítás nem lett jó, ill. valami nem m?ködik megfelel?en a rendszerben... Járt már ugy valaki, hogy otthon, ha felemeltétek a vonalas telefont és tárcsáztatok egy számot, akkor rögtön megszakad az internet kapcsolat ? Aztán a modem csak nehezen tér magához, hosszú percek alatt... Összeköttetésben van a vonalas teló (olyan, mint egy régi mobil és a tartójában ül) és a modem. Ez miért van, h a net elmegy? Hogyan lehetne megsz?ntetni, h a net mindig megmaradjon?

Legjobb válasz: "(olyan, mint egy régi mobil és a tartójában ül)" Nos,ez egy remek megállapítás,én eddig nem is tudtam mi az a vonalas telefon :D Gondolom az lehet a baj hogy a telefon elveszi az áramot a vezetékbõl,ezért elmegy a net,szerintem próbálj meg a telefon elé venni még egy dsl splittert és hátha úg jó lesz

"(olyan, mint egy régi mobil és a tartójában ül)" Nos, ez egy remek megállapítás, én eddig nem is tudtam mi az a vonalas telefon :D Gondolom az lehet a baj hogy a telefon elveszi az áramot a vezetékbõl, ezért elmegy a net, szerintem próbálj meg a telefon elé venni még egy dsl splittert és hátha úg jó lesz
Nagyon egyszerû a te gondod. Egy gyufásdoboz méretû kis szerkentyû kell nektek, ezt szûrõnek , splitternek hívják.Ha ez jól van berakva , akkor lehet telefonálni is és netezni is egyszerre, nem szakad meg egyik sem.
Ezzel semmit nem tudsz kezdeni, ez a rendszer hibája - ugyanazon a routeren keresztül megy a telefon és az internet is, és egyszerrre csak egy vonalat tud megnyitni - a másikat megszakitja.
második vagyok, vag ha van lehetõséged akkor a telefont csatlakoztasd áramforráshoz(vagyis dugd be a konnektorba)és úgy hátha nem a vonal áramát veszi el
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Remélem megoldódik.. Amúgy nem MO-ról lenne szó és nem olyan egyszerû a dolog..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó lenne, ha tényleg nagyon egyszerû lenne. Mint írtam külföldrõl van szó és nem ugyanolyan a konektor és a szûrõ, mint MO-n. Bár ettõl még a "rendszer" és a lényege ugyanaz.. Most azt nem tudom, hogy én rontottam el a modem beállítását, vagy a szerelõ rakta össze rosszul? Ill. nem szólt, hogy vegyek egy plusz "alkatrészt" Már próbáltam többféleképpen.. Ha tudtok olyan oldalt és érdekel hogy néz ki rakok fel róla képet. Ehhez kéne egy link, hova dobjam fel? Köszi mégegyszer az infokat, mindegyik hasznos!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Nemrég magára talált a modem, az nem volt jó.. Mostmár megmarad a net.. Mégegyszer köszönöm!!

Üssön meg a guta? Asztali számítógépem van, de mobil internet kapcsolatom, má ha van! Napokig rendben működik, de például ma pár percenként elmegy. Újra indítom, megin ugyanaz. Micsinájak?

Legjobb válasz: Milyen mobilnet (sticckel?) és melyik szolgáltató? Én évek óta ilyet használok, semmi gondom nincs vele. Ha szakadozik, akkor a legjobb törölni a szoftverét és újratelepíteni.

Milyen mobilnet (sticckel?) és melyik szolgáltató? Én évek óta ilyet használok, semmi gondom nincs vele. Ha szakadozik, akkor a legjobb törölni a szoftverét és újratelepíteni.
És a legfontosabb: feltöltõkártyás vagy pedig elõfizetéses a SIM kártyád? Ha semmi sem használ, a szolgáltató boltjába beviszed és szoftvert cserélnek rajta vagy szervízbe küldik.
A kérdező hozzászólása: T-Mobil, és ZTE Propietary USB Modem

Mi lehet a probléma akkor, ha naponta többször is elmegy az internet kb 4-5 percre?

Az internetszolgáltatót már felhívtam, ők azt mondták nem látnak szakadást az internetkapcsolatban (Invitelnél vagyunk). Pár hónapja kicseréltük a routert is egy vadonbat újra TP-LINK TL-WR1043ND, nem hiszem, hogy ezzel lehet a gond, mert előtte is csinálta. Tehát amire gyanakszom az a modem, amit még a szolgáltatótól kaptunk több mint 8 éve. Ez pedig egy D-Link 360R ADSL modem. Tud valaki segíteni, hogy miket lenne érdemes megpróbálnom?

Legjobb válasz: Mond a szolgáltatónak hogy jöjjenek ki!És lehet hogy megpróbálják egy modemcserével.De ha nem jönnének ki(elég fura lenne)akkor neked kell venni modemet , hátha megoldódik a probléma.De lehet hogy a kábelekkel van baj.

Mond a szolgáltatónak hogy jöjjenek ki!És lehet hogy megpróbálják egy modemcserével.De ha nem jönnének ki(elég fura lenne)akkor neked kell venni modemet , hátha megoldódik a probléma.De lehet hogy a kábelekkel van baj.
Ha már 8 éves a modemed és volt már esetleg sávszélesség bõvítés 80% hogy a modem okozza a gondot. A szolgáltató ingyen cseréli.
Akár a Router is lehet, én is sokat szívtam 1043ND és társaival. Vettem egy broadcom chipsetest, ezzel jeleneleg 45 nap az uptime, az is FW update miatt ennyi. A 1043-at 2-3 naponta újra kellett indítgatnom, próbáltam gyári FW-vel és DD-WRT-vel is.

Miért van az, ha bele akarok pörgetni egy YouTube videóba, egyszerűen elmegy az internet és újra kell indítsam a gépet?

Már próbálkoztam mindennel, amit csak lehet, Videókártya újratelepítés, flash újratelepítés, operációs rendszer újratelepítés, de egyszerűen mindig ez történik.

Miért van az, hogy ha laptopon ( ami wifivel kapcsolódik a nethez) torrentezek, akkor "elmegy" az internet?

Majd abba hagyom a letöltést és vissza jön pár perc múlva. Ez a wifi routerem van.

Legjobb válasz: Lehet h a ruter v a szolgáltató tiltja a p2p kapcsolatot. Próbálj egy más klienssel kapcsolódni ami nem utorrent. Pl BitTorrent, Azureus,BitComet... De csak ötlet.

Lehet h a ruter v a szolgáltató tiltja a p2p kapcsolatot. Próbálj egy más klienssel kapcsolódni ami nem utorrent. Pl BitTorrent, Azureus, BitComet... De csak ötlet.
Bocs az utorrentet tiltja nem a p2p-t a klienst cseréld le. Este van elõzõ.
A kérdező hozzászólása: Eddig a laptopon 3.0 volt, az asztalin meg 2.2.1, ekkor mindig leállt az internet ha elkezdtem valamit tölteni a laptopon Viszont ha gépen töltöttem valamit akkor semmi baj nem volt. Aztán a laptopon a 3.0 utorrent klienset lecseréltem 2.2.1-re Így most az asztali gépen és laptopon is 2.2.1 utorrent kliens van ( stabil verzió) , de néha-néha még mindig mikor elkezdek a laptopon letölteni valamit utorrentel, akkor elmegy az internet, de pár perc ( 3-5 perc ) múlva meg vissza jön. NA MOST EZ MIÉRT VAN?
A kérdező hozzászólása: Eddig az utorrent nagyon bevált. De szerinted akkor cseréljem le Bittorentre?
Ja vagy másra. Egryik spaomnál is ez volt át váltott azuureusra (VUZE) és no para.

Az mitől van, hogy ha youtube-on, átváltom a videó felbontását 720p-re vagy 1080p-re akkor sokszor elmegy az internet?

Régebben semmi probléma nem volt a 720p és 1080p-s videókkal youtube-on, a gép is bírja bőven, de egyik napról a másikra, elment a net, de csak olyankor ha átváltottam a felbontást. Nem mindig csinálja, de elég zavaró tud lenni. Tudja valaki, hogy ez mitől van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!