Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy baba vagy (20 db)

Ha elmegy a baba vagy leáll a szíve, azt honnan tudjuk észre venni, milyen tünetei lehetnek?

6 hetes terhes vagyok, nincs semmi gond csak jobban aggódok a kelleténél,hogy nem legyen semmi baj.5 hetesen még nem volt szívhang,és izgulok,hogy legyen,és csak jövöhét után megyek dokihoz.

Legjobb válasz: ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit ,vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét ,ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba ,akkor annak nyoma van pl: be vérzel ,nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!

ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit , vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét , ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba , akkor annak nyoma van pl: be vérzel , nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!
Én szerintem sem izgulj, légy boldog h babás vagy, én 5 hetesen voltam elõször és csak a petezsákot látta (6mm), 2 hét mulva visszarendelt és már 10mm volt maga a magzat és volt is szivhangja, nagyon jo érzés volt, Nagyon sokat fejlõdik egy hét alatt is.Pihenj, egyél finomakat!!9hetes kismami
Szia!Szerintem sem kell izgulnod!!!De jobb ha tudod ez bennem is motoszkált és még most is folyton nyugtalan vagyok.2006ban mikor elsõ izben babós lettem 8-9. hétem megszakadt a terhességem.Mûvileg fejezték be.Érdekes volt hogy az ultrahang elõtti napokon egyszer ahogy sétáltam az utcán átsuhant a fejemen a gondolat, hogy olyan mintha nem is lennék terhes....Az anyai sziven megsúgta volna??Ki tudja....Most viszont már 24 hetes terhes vagyok és hiába tudom és érzem hogy ott van bent mégis sokat parázok....Te nyugodj meg minden oké!Hisz érzed és tudod hogy veled van!tehát magadra hallgass és rá, mert TI ketten mindent tudtok a másikról:DDD

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha kaptam "hüvely gomba" ellen kupot és lehet hogy terhes vagyok akkor elmegy baba? (Canifug Cremolum a neve)

Nem szeretnék gyereket !!!

Legjobb válasz: Hát ha nem is szeretnél gyereket, akkor se ilyesmivel próbálkozz. Nem hiszem hogy a kúptól elmegy a baba. Lehet hogy csak rámegy és beteg lesz tõle. Bár azt sem irtad kb. hány hetes terhes lehetsz. Ha TE legalább egészséges akarsz maradni ne ilyenekkel próbálkozz ha nem akarod megtartani, mert nem mindenkinek szerencsés, ha elvetél. Neked is lehetnek problémáid tõle. Méhfertõzés stb. Még a végén ki is pakolhatnak. Inkább vetesd el orvosilag ha nem akarod. De nem tudom kivel irattad fel a hüvelygomba elleni kúpot. Nem nõgyógyásszal? Õ nem látta hogy terhes vagy e?

Hát ha nem is szeretnél gyereket, akkor se ilyesmivel próbálkozz. Nem hiszem hogy a kúptól elmegy a baba. Lehet hogy csak rámegy és beteg lesz tõle. Bár azt sem irtad kb. hány hetes terhes lehetsz. Ha TE legalább egészséges akarsz maradni ne ilyenekkel próbálkozz ha nem akarod megtartani, mert nem mindenkinek szerencsés, ha elvetél. Neked is lehetnek problémáid tõle. Méhfertõzés stb. Még a végén ki is pakolhatnak. Inkább vetesd el orvosilag ha nem akarod. De nem tudom kivel irattad fel a hüvelygomba elleni kúpot. Nem nõgyógyásszal? Õ nem látta hogy terhes vagy e?
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok és pasimmal pettingeltünk és ruha volt rajtam meg rajta is és miközbe ujjazott én kivertem neki és amikor elélvezett a felsõmre mentrá de az közbe nem vette ki a kezét mert montam neki figyeljen ...és amikor kivette belõlem akkor abaahagytuk de félek h vmi elõváladék rá ment vagy valami ez kb 5-6napja volt!! és már nögyogyásznál rég voltam mert folysom volt de pozitiv lett a teszt mert kenetet vett és azsonta h természetes alapu pedig már 2éve menstruálok de anyum vet canestent vagy mit de nem használt és elemtünk ujra feliratni de nem vizsgált meg csak addot kupot!!
Nem hiszem hogy ettõl terhes lettél! Nem értem pontosan hogy most milyen teszted lett pozitiv. Most akkor hüvelyi fertõzzésed van amire a doki irt kúpot? Na mindegy nem értem, de kizártnak tartom hogy ettõl terhes legyél, amit leirtál!
folyásra vett neked anyukád canestent? Mi természetes alapú, a folyás? Nem értem az egészet, ha a doki szerint termédzetes akkor miért irt kúpot utána?
A pettingtõl, illetve attól, amit leírtál nem maradhattál terhes, ezen ne aggódj. Ha kétségeid lennének vegyél terhességi tesztet. Gondolom a gombás teszt eredménye lett pozitív. Nyugodtam használd a kúpot, amit a dokid felírt, biztosan tudja mi kell neked. Azt viszont jó ha megjegyzed, hogy gombás fertõzéstõl nem megy el a baba. A baba védve van odabent. Kezelni azért kezelik, hogy a kismamának ne legyen vele gondja, mert kellemetlen egy fertõzés, és kezeletlenül nagyobb bajt is okozhat. Ez utóbbi vonatkozik a nem állapotosokra is, úgyhogy vigyázz magadra és kezeltesd magad. Azt viszont nem értem mért nem vizsgált meg a doki???

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

5. hetes kismama vagyok ha elmegyek ma az orvoshoz remélem nem fogja nagyon megpiszkálni hogy valami baja legyen szerintetek?

Legjobb válasz: Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!

Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!
Szerintem nem Te leszel az elsõ kismama, akit megvizsgál, majd egészséges gyermeke születik... :o) Amúgy bõven ráérsz 7- hetesen menni, addigra lesz szívhang is. (Kivétel, ha volt már korábbi terhességed/vetélésed, amivel gond volt, bár kérdésed alapján gyanítom, hogy ez az elsõ..) Sok boldogságot!
úúúr Isten...ilyen kérdést... az orvos ugy vizsgál meg ahogy kell, ez a dolga....
mit piszkálna meg? Az orvos nem turkál a méhedben, rákszürést mindenképpen kell csinálnia, és azt a méhszájról veszi a kenetet. amikor turkál benned, akkor csak a méhszájat nézi meg, meg kívülröl még plusszban megtapogatja hogyan áll a méh, hogy nem fájnak-e a petefészkek-vezetékek. ezt csinálja terhesen és nem terhesen is. méhbe szerintem be sem tudna nyulni. UH-al nézi meg hogy van-e benne valami. de ha nincs semmi bajof nyugodtan mehetsz egy 2 héttel késöbb is, mert ma még semmit nem fog látni és vissza rendel 2 hét múlva. ha csak nem volt elöbb peteérésed.
7-8 hetest akartam írni, elõzõ
Dehogy fog úgy megpiszkálni!Én a 3. babát várom, szintén 5. hetes vagyok.Én 7 hetesen megyek majd(már van idõpontom)felesleges elõbb.Aztán meg majd azon fogsz aggódni, hogy még nincs szívhang stb.Ráadásul úgy is vissza fog hívni 6-8 hetesen.
De, az a célja a dokinak, hogy az embriódat zaklassa. Ennyire nem legyél... Amúgy meg ha nincs panaszod (vérzés, görcs), totál felesleges most elmenned, nem fog látni semmit.
Biztos nem lesz baj, remélhetõleg érti a dolgát az orvos! Lehet csak uh.-lesz úgy is, az meg mégsem olyan mintha megpiszkálna...! Beszámolsz, hogy mi volt??? Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszike!! Gratulálok Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak annyi hülyeséget lehet itt olvasni ezért kérdeztem meg így hogy durkálni fog-e!?! Páran írták, hogy akinek már 2 napja késett már is ment a Orvoshoz valaki meg írta hogy 6-7 hetesen valaki meg hogy neee menjek mert Turkál az orvos ne hogy legyen valami baj ezért tettem fel ezt a kérdést! Itt olvastam ezeket! Amúgy köszönöm a válaszokat!
Szia! Ha félsz, hogy baj lehet, menj 2-3 hét múlva. Én nagyon megértelek, ugyanis nekem minden nõgyógyászati vizsgálat után 1-2 napos vérzésem van. Engem a doki elõször csak UH-val nézett meg óvatosan, hogy jó helyen van-e a pici, majd a 9. héten volt az elsõ hagyományos vizsgálat (utána 1 napos vérzés). Késõbb is csak akkor vizsgált, ha elengedhetetlen volt. A picinek nem lett semmi baja! Nem jöttünk rá, hogy mitõl vérezhetek, de gondot nem okozott azon kívül, hogy táppénzre kellett mennem. Anyukám is ilyen. Neki a 12. héten azt mondta az orvosa, hogy már nem is élek, mert minden vizsgálat után vérzett, anya hiába bizonygatta, hogy nála ez a természetes...
A kérdező hozzászólása: :) Igen persze! írok majd ide holnap olvasd el! du.-n Köszike! Minden jót!

Pozitív lett a tesztem 5 napja késik a mensim. Ha most elmegyek orvoshoz (nincs dokim) már azonnal küld vérvételre meg ideoda, vagy csak egy UH lesz, hogy jó helyen van e a baba? Vagy az se csak kitapintja?

nagyon köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Csinál egy ultrahangot és ha valóban terhes vagy, átirányít a helyi védõnõhöz. A védõnõ fog küldözgetni háziorvoshoz, vérvételre õ tájékoztat arrolhogy mikor vannak az esedékes uh-k. Szurkolok Ja és ne aggodalmaskodj, az nem tesz jót. Jó egészséget

Csinál egy ultrahangot és ha valóban terhes vagy, átirányít a helyi védõnõhöz. A védõnõ fog küldözgetni háziorvoshoz, vérvételre õ tájékoztat arrolhogy mikor vannak az esedékes uh-k. Szurkolok Ja és ne aggodalmaskodj, az nem tesz jót. Jó egészséget
Ez is helyenként változó. Nekem pl. az sztk-s orvos adja a beutalókat mindenre, nem kell emiatt külön a védõnõhöz, háziorvoshoz mennem.
Nálunk is a doki küld mindenhová, nem a védõnõ. A védõnõhöz már vinnem kellett az összes vérvétel, belgyógyászat, stb. eredményét. De nyugi, a doki majd mindent elmond! Gratulálok, és sok boldogságot!
Ja, és uh-val is meg fogja nézni a babádat, de még nem fog sokat látni, picike a babád:)

Kismamik! 5 hetes vagyok, és rettegek attól, hogy elmegy a babám, pedig hála a jó Istennek semmi panaszom nincs. Vagy talán pont ezért vagyok megijedve. Ha egy baba felszívódik, akkor a menstruálás megindul?

Háromnaponta tesztelek, hogy lássam, ugyanolyan gyorsan kijön e a két csík. Ti is ennyire kétségbe voltatok esve az elején?

Legjobb válasz: Szerintem ez tök természetes.Én is így voltam az elején,és szerintem mindenki aggódik az elején.De csak azt tudom mondani,hogy amíg az orvosod szerint minden rendben,addig tényleg ne aggódj,próbálj minél többet pihenni. Én mindig azzal vigasztaltam magam,hogy végül is odabent van a lehetõ legjobb helyen,hisz mindentõl védett.Ha kint lesz,mindig ½visszadugnád½ megóvni. :-) 39 h

Szerintem ez tök természetes.Én is így voltam az elején, és szerintem mindenki aggódik az elején.De csak azt tudom mondani, hogy amíg az orvosod szerint minden rendben, addig tényleg ne aggódj, próbálj minél többet pihenni. Én mindig azzal vigasztaltam magam, hogy végül is odabent van a lehetõ legjobb helyen, hisz mindentõl védett.Ha kint lesz, mindig ½visszadugnád½ megóvni. :-) 39 h
hát ennyire azért nem :-) de ne izgulj, minden rendben lesz. Nekem se volt semmi panaszom a terhesség elején. Teljesen olyan voltam mint amikor nem voltam terhes. Se hányinger, se szédülés, se semmi. Sõt, 19.hetes vagyok most, és még most sincs semmi tünetem, azon kívül hogy a pocim már kezd egy kis méretû görögdinnyére hasonítani. csak pénzkidobás a tesztelés szerintem. (fõleg ilyen drága teszek mellett :-) ). Szóval ne izgulj, egyél sok gyümit, zöldséget, és ne emelgess semmit, nem lesz baj! ÜDv
Szia! Az, hogy nincs panaszod, még nem jelent semmit. Nekem sem volt semmi extra, csak a cicim fájt néha. Az elsõ babámat 7 hetesen veszítettem el, akkor se volt tünetem, de felszívódott, és nem kellett mûvi befejezés sem, a menstruáció pedig magától megindult. Másodszorra szintén semmi tünet, de most minden oké, már a 23 hétbe léptem. Persze másodjára én is csináltam a teszteket kétnaponta észnélkül, de nekem azért volt mitõl félnem. De ne parázz! Csak tényleg vigyázz magadra, szedjél vitamint, ne emelj, ne erõltesd meg magad, csak zuhanyzás langyos vízben, és én nem bántam meg, hogy mellõztük egy darabig a házaséletet. Persze ha nem mondta a doki, hogy veszélyeztetett vagy valami miatt, akkor elvileg semmi baj nem lehet, de azért jobb félni. És tényleg nyugodj meg, lehet te is megúszod ezt a hányós dolgot! :) Voltál már dokinál? Mit mondott?
szia! Én is 5 hetes vagyok!Én csak 2 tesztem csináltam mindkét pozitív, úgyhogy most már nem veszek többet. Dokihoz jövõhéten elmegyek, hogy minden rendben van e. Tünetem a mellem fáj egy kicsit, és hogy állandóan ennék. Én is a cickafarkfû és palástfû teának meg persze a férjemnek köszönhetem hogy kisbabánk lesz. Remélem minden rendben van veletek és boldog babavárást!
palásfû teát meddig akarod inni? én amikor megtudtam hogy terhes vagyok, néhány nap múlva abbahagytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Lányok! Jól esnek, és megnyugtatnak az ilyen mondatok. Orvosnál még nem voltam, és nem is megyek csak két hét múlva, mert szabin van, na meg akarom, hogy mindenképp legyen már szívhangja a babómnak. Nagyon próbálok magamra figyelni. Soha nem voltam nagy zöldség, gyümi evõ, na de most nem magam miatt eszem. Jelenleg szedem a Gravidát, és folsavat, iszom a céklalevet és a palástfüvet. Utóbbinak és a hónap elsõ felében ivott cickának köszönhetem ezt a csodát, ami megtörtént velem. MÉgegyszer nagyon köszönöm megnyugtató szavaitokat, remélem tényleg minden rendben lesz.
11:25ös vagyok. Szerintem én is a cickafark-palástfû teának (+persze a férjemnek :-) ) köszönhetem. 2.hónapban elkezdtem inni, és már akkor össze is jött Picurka. Üdv

Ha a baba születéséig van meg a bedolgozott 1 évem, de közben elmegyek táppenzre, az beleszamít? Vagy akkor nem legy gyedem?

Legjobb válasz: A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.

A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor megnyugodtam!
Szia! De ha nincs meg a két év biztosítási jogviszonyod, akkor nem kapod a gyermek két éves koráig, csak addig amennyi bizt. jogviszonyod volt. Ha csak egy év, akkor egy évig kapsz gyedet. Én is babát várok, a védõnõmtõl kapott várandós könyv 85. oldalán jobbra felül van, ha esetleg te is kaptál ott is meg tudod nézni. Ez most nem rég óta van.
A kérdező hozzászólása: Én semmit nem kapok a védõnõmtõl. Még felvilàgosìtàst sem. A biztosítási jogviszony alatt a bejelentett munkahelyet érted? Ha igen, az nekem egy év lesz mire születik a baba.
Akkor csak egy évig fogod kapni a gyedet! A tegyás lejárta után.Biztosítási jogviszony amit után az elõírt kötelezõ járulékok be lettek fizetve pl: munkavégzére irányuló jogviszonyok (munkaviszony, közalkalmazotti jogviszony, köztisztviselõi jogv, hivatásos jogv., ide tartozik a táppénz, betegszabadság is), munkanélküli járadékos idõszak, és ha az elmúlt két évben tanultál közép vagy felsõ fokon több mint egy évig, abból is 180 nap. Jogosult leszel gyedre, de nem fogod a gyermek két éves koráig kapni!

Október 1-től munkanélküli vagyok. Még nem rendeztem a TB-met. Ha elmegyek az SZTK-ba nőgyógyászhoz, ellátnak?

Legjobb válasz: És kapsz álláskeresési járadékot? Mert akkor rendezett a tb-d, csak akkor nem, ha nem kapsz a M.ügyi központtól egy fillért sem.

És kapsz álláskeresési járadékot? Mert akkor rendezett a tb-d, csak akkor nem, ha nem kapsz a M.ügyi központtól egy fillért sem.
Amikor rendezetlen tajjal mentem orvoshoz, mindössze annyi történt, hogy kaptam egy papírt, amire az volt ráírva, figyelmeztetjük hogy társadalombiztosítása nem rendezett, kérjük intézkedjen.
Az autó is tutira gond volt az önkormányzatnál.. amúgy mondta az ügyintézõ, h lehetett volna 20 éves is... akkor se kaptuk volna meg a 22.800 Ft-os ellátást, mondván, a kocsit 200 ezerért el lehet adni, és abból lehet élni pár hónapig, és közben tessék munkát keresni... Durva, h 19 év munkaviszony után, mikor munkanélküli lettem, 3 hónapig kaptam az ellátást, és utána 3 hónapig a nagy semmit... (ekkor próbálkoztam az önk.nál, h legalább a havi gáz és villanyszámlánk kijött volna belõle).
Ja igen a férjed fizetése így már ok értem.
A családi pótlék, meg a többi oké.de a többit nem értem.Lehet a 3 éves kocsi volt akkor a gond. Sajnos én sem vagyok jártas ebben.
"Miért nem lehet ingó vagyonod? A családomban is van olyan, akinek van kocsi, telek, ház stb...mégis kapja." Nem tudom.. ráadásul a kocsi nem is az én vagyonom, hanem a férjemé... És mivel a férjem keresete és a családi pótlékunk összesen több volt, mint 130 ezer Ft, itt se jött be a dolog, mert valami olyasmi volt, hogy akkor adják az ellátást, ha az egy fõre jutó jövedelem kisebb mint 38 ezer Ft, plusz nem lehetnek olyan "ingóságaink" ami érték, és amit el tudnánk adni, h meg tudjunk az árából élni. (Hálistennek röviddel ez után a rémálom után találtam is egy jó m.helyet) :)
Helo, HÁZTARTÁST néznek. Ha a szülõk külön laknak, és nincs a családtagok között ún. tartásra kötelezettségi viszony, akkor nem számít, hogy mijük van. (Még. Mert esett szó róla, hogy kiterjesztik a tartásra kötelezettséget...:S)
Miért nem lehet ingó vagyonod? A családomban is van olyan, akinek van kocsi, telek, ház stb...mégis kapja. Abban viszont ahogy írod is én sem vagyok biztos abban, hogy akkor mi van , ha a kérdezõ családjában pl apu, anyu dolgozik, van bejelentett munkahely stb... Ezért nem is írok inkább hülyeséget, de sztem ettõl függetlenûl, még az önki 1 évig fizeti a tb-jét. Hát el kell menni és meg kell kérdezni.
0613502133 -at ha felhívod akkor ott ellenõrizni tudod érvényes-e még a taj számod. egyébként próba szerencse, csak ha gyógyszer kell az csak teljes áron van.
Utolsó válaszoló, az jó ötlet, az önkormányzat, csak ott meg kell felelni pár feltételnek.. pld. nem lehet ingó vagyonod, pld. autó, telek, ilyesmi a neveden.. meg vizsgálják az egy háztartásban élõk jövedelmét, stb... Én is voltam hasonló cipõban pár hónapja, és nem kaptam meg az ellátást, mert a férjemnek van egy 3 éves autója....
00:07-nek bocs nem az utolsónak. De mondom menj el az önkormányzatra és ott fogsz kapni szociális ellátást, havi 22.800Ft kötül, és 1 évig fizetik a Tb-t.
Utolsónak off. Én is regisztrált munkanélküli vagyok, de nem részesülök tb ellátásban. Csak addig fizetik a Tb-det amig kapsz ellátást a munkaügytõl. Utána elmész az önkorméányzathoz, és Õk egy évig fizetik a Tb-det.
Attól, h bejelentkezik a M.ügyi központba nem ellátott, csak akkor ha kap álláskeresési járadékot, mert abból vonják!!! ha megszünt a járadék folyósítása, vagy nem is kapott alaból, akkor a m.viszony megszünésétõl kezdve 45 napig még biztosított... Tehát november 15-ig az voltál. Valószínûleg még ellátnak, de fogják mondani, h rendezd a NAV-nál a tb-det.
45 napig még ellátott vagy, csak nov. közepétõl kell rendezd. Ha bejelentkezel a Mü. Kp-ba, akkor ellátott vagy, nem kell fizetned magad után a járulékot.
A kérdező hozzászólása: Nem kapok sajnos, mert csak 3 hónap bejelentett munkám volt, október 1-ig.
Hát nem tudom, a mi kocsink 14 éves, és mégis kapom. Igen, kicsit bosszantó, hogy ennyi év után most nem jár semmi!Kitartás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!