Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy baba, mikor (15 db)

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Hanyadik hónaptól veszélyes, ha elmegy a baba? Mire kéne vigyaznom?

ugyanis megyünk görögországba nyaralni júliusban, de már majusba probalkoznank a gyerekkel es ha kiderul nyaralás előtt, h terhes vagyok az milyen hatassal lehet a nyaralásra vagy ha ott esetleg valami komlikacio van veszélyes lehet-e?!

Legjobb válasz: Én elmentem nyaralni 8 hetesen, bár ne tettem volna. Montenegroba mentünk. Olyan durva hányásos, hasmenéses vírust kaptam el, hogy fel sem bírtam kelni a wc-rõl. Amikor jobban lettem, akkor lett kis narancssárgás folyásom, irány az ottani kórház. Nem kívánom senkinek! Mikor hazaértünk, már barnáztam is. Elõtte volt vetélésem, rettenetesen féltem, hogy nem marad meg a baba. Hála Istennek megmaradt és egészségesen megszületett 3900 grammal, de nem ért ennyit ez az egész nyaralás dolog. Friss terhesen már biztos nem mennék!

Én elmentem nyaralni 8 hetesen, bár ne tettem volna. Montenegroba mentünk. Olyan durva hányásos, hasmenéses vírust kaptam el, hogy fel sem bírtam kelni a wc-rõl. Amikor jobban lettem, akkor lett kis narancssárgás folyásom, irány az ottani kórház. Nem kívánom senkinek! Mikor hazaértünk, már barnáztam is. Elõtte volt vetélésem, rettenetesen féltem, hogy nem marad meg a baba. Hála Istennek megmaradt és egészségesen megszületett 3900 grammal, de nem ért ennyit ez az egész nyaralás dolog. Friss terhesen már biztos nem mennék!
Ja, azt nem is mondtam, hogy infúziót is kaptam... kétszer is.
egyrészt fura kérdés, mert hát még terhes sem vagy, másrészt ha belegondolok, 8-9 hetesen én se mennék sehova, én 6 hetesen voltam egy kis wellness hétvégén, de fürödni nem nagyon mertem, kirándulni nem volt nagyon erõm, most ha pl. hányós kismama leszel, kész rémálom lesz a nyaralás. nehéz kérdés, na:) ha már be van fizetve, mindegy, de alapvetõen én inkább itthonra mennék csak, még ha nem is tudnék fürdeni.
A kérdező hozzászólása: be van fizetve az út es azert kerdeztem, hogy varjunk e és a nyaralas utánra utemezzuk vagy mehet a dolog elkezdese nyaralás elõtt is? :)
szerintem nyaralás alatt, viccen kívül. semmi baj nem lehet akkor még, ha teherbe esel, viszont de szép lenne, ha ott foganna:) ))
A kérdező hozzászólása: igen mi is ezt beszeltuk és pont kozep idõben leszek akkor és tavaly a naszutat is itt töltöttük :) csak már annyira izgatottak vagyunk a babaval kapcsolatba es nehez kivarni meg azt a 2honapot foleg, ha valamiert ossze sem jon olyan hamar.....
amúgy szerintem elkezdhetitek, mert olyan bajod nem lesz, hogy a babának ártson, ha már tudod ugye akkor, figyelsz magadra stb.

Ha egy bankba elmegyek befizetni valaki számlájára egy összeget és elírom a számot, akkor mi történik?

Tehát meg kell adni a számlatulajdonost is és ha rossz szlaszámot írok be, tehát nem passzol a 2 adat, akkor nem teljesül a befizetés, nem? Vagy ilyenkor mi történik? köszönöm

Legjobb válasz: Ha a létezik a számlaszám, nagy eséllyel utalják a pénzt, ugyanis a gyakorlatban nem egyeztetik az adatokat. Esetleg milliós tételeknél.

Ha a létezik a számlaszám, nagy eséllyel utalják a pénzt, ugyanis a gyakorlatban nem egyeztetik az adatokat. Esetleg milliós tételeknél.
Ezért kell kitölteni a "címzett" adatait (nevet, lakcímet), így ha kiderül a hiba, akkor a fiókban kérvényezheted a tranzakció visszavonását.
Ha nem egyezik a számlaszám és az általad megadott címzett, a fogadó bank visszatartja a jóváírást és értesítést küld. Ezt persze csak akkor tudja megtenni, ha a címet szerepel a befizetési bizonylaton. Ha nem, akkor csak úgy mûködik a dolog, ha a címzett nem kapta meg a pénzt, egyeztettek, s a hiba megállapítása után a bankhoz fordultok. A címzett bank akkor keresni fogja, hogy hova könyvelte el az összeget.


Ha már több mint egy éve nem jön össze a baba akkor illene dokihoz menni? Hogy megy? Elmegyek, elmondom mi van, és kiír beutalót vérvételre, vagy hova elsőnek?

Ma már nagyon kivoltam mikor megjött, már nagyon vágyunk babára.

Legjobb válasz: Igen, ilyen egyszerû. Elmész nõgyógyászhoz, elmondod, majd õ tudja, hogy mi lesz a köv.lépés. Szerintem viszont a párodat is ki kell vizsgáltatni, mert lehet, hogy ott (is)van gond.

Igen, ilyen egyszerû. Elmész nõgyógyászhoz, elmondod, majd õ tudja, hogy mi lesz a köv.lépés. Szerintem viszont a párodat is ki kell vizsgáltatni, mert lehet, hogy ott (is)van gond.
Mi a férjemmel mentünk el elõször andrológiai vizsgálatra, mert azt hitte vele van a baj. Meg dicsértek a nõgyógyászaton mert ez már kilõve jöhet a többi vizsgálat, rajtam. És meg is találták, de még nem sikerült a baba. Gyanakszik még az orvosom valamire a következõ ez lesz. Menj minél hamarabb, én 6 hónap után azt hazudtam, hogy egy éve nem jön a baba. Neked ajánlom , hogy 2 évet mondj! Akkor minden vizsgálatot csinálnak ám megfelé! A másik dokinak én is azt mondtam. Egy év szerintük még nem idõ! De nekünk , ugye nagyon sok! Az új év jó alkalom lesz, hogy el kezdjétek! Minden jót! Boldog ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: köszönöm...és ingyenesek a vizsgálatok?
én úgy tudom, ha fizeted a tb-t, akkor ingyenes. Mi is fontolgatjuk a dolgot, már tizedik hónapja próbálkozunk a kistesóval (az elsõ babánk elsõre fogant) és hamarosan betöltöm a 35-öt. Én sajnos nem mondhatok 2 évet, mert a fiunk 17 hónapja született, de szerintem 1 év után is segítenek (remélem).
Szia! Mi andrológiai vizsgálaton voltunk és hormonvizsgálat (vérvétel) volt nekem. Sztk-ban voltunk és ingyenes volt. Akkor én is éppen magamnak fizettem a tb-t. Sok sikert neked! (Nekünk 2 és fél év alatt jött össze) 13 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi, gratulálok nektek kedves utolsó, és remélem hamar összejön a kis tesó is utolsó elõttinek:)

Ha elmegyek nőgyógyászhoz és azt mondja nincs baba, akkor mit csinál? Miért késik?

Legjobb válasz: Ha nem vagy terhes, akkor egy progeszteron tartalmú gyógyszert fog felírni, amit pár napig kell szedni. Megvastagszik tõle a méhnyálkahártyád, ezért miután abbahagyod meg fog jönni, és remélhetõleg visszaáll a ciklusod a rendes kerékvágásba.

Ha nem vagy terhes, akkor egy progeszteron tartalmú gyógyszert fog felírni, amit pár napig kell szedni. Megvastagszik tõle a méhnyálkahártyád, ezért miután abbahagyod meg fog jönni, és remélhetõleg visszaáll a ciklusod a rendes kerékvágásba.
Azt nem írod, hogy mennyit késik. Szerintem alapból semmit nem fog mondani-csinálni. Bármi miatt késhet 1-2 hetet. Izgalom, jó hír-rossz hír, táplálkozás, akármi. Nekem elég szabályos ciklusaim vannak, de minden különösebb ok miatt voltmár, hogy 56 napra jött meg.
A kérdező hozzászólása: 11 napja késik!Elég pontos szokott lenni!

Mi okból mehet el a baba, ha "elmegy"?

Legjobb válasz: Az elsõ trimeszteri vetélések leggyakoribb oka valamilyen kromoszóma vagy fejlõdési rendellenesség, ami miatt az embrió elhal. Ezenkívül lehet még ok a méh anatómiai rendellenessége vagy hormonális elégtelenség, a sárgatesthormon (ami a terhességet fenntartja) nem megfelelõ mennyisége. A második trimeszteri vetélések oka lehet méhnyak elégtelenség vagy valamilyen nemi, hüvelyi fertõzés, ami ha eléri a magzatburkot megfertõzheti azt.

Az elsõ trimeszteri vetélések leggyakoribb oka valamilyen kromoszóma vagy fejlõdési rendellenesség, ami miatt az embrió elhal. Ezenkívül lehet még ok a méh anatómiai rendellenessége vagy hormonális elégtelenség, a sárgatesthormon (ami a terhességet fenntartja) nem megfelelõ mennyisége. A második trimeszteri vetélések oka lehet méhnyak elégtelenség vagy valamilyen nemi, hüvelyi fertõzés, ami ha eléri a magzatburkot megfertõzheti azt.

Tavaly októberben hagytam abba a gyógyszert. De sajnos azóta se sikerült teherbe esnem. Ha elmegyek dokihoz, milyen vizsgálatokat csinál? Mivel kell kezdeni, hogy baba legyen?

májusban voltam dokinál, akkor azt mondta minden rendben.De akkor csak ráksz?rés meg rendes vizsgálatot csinált.A mensim azóta is rendesen megjön, nem tudom mi lehet a baj.

Legjobb válasz: Kezdjétek azzal, hogy a párodat viszed el kivizsgálásra... egyszerûbb, olcsóbb és nagyon sokszor ott a baj :-((

Kezdjétek azzal, hogy a párodat viszed el kivizsgálásra... egyszerûbb, olcsóbb és nagyon sokszor ott a baj :-((

Ha elmegy a baba, mikor lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Azt mondjá,hogy jó megvérni a 3 hónapot,mert eddíg regenerálódik a szervezet.Valaki meg azt,hogy 6 hét,és több ese´j van a következö terhességre.

Azt mondjá, hogy jó megvérni a 3 hónapot, mert eddíg regenerálódik a szervezet.Valaki meg azt, hogy 6 hét, és több ese´j van a következö terhességre.
Inkább a 3 hónapot érdemes kivárni...sok sikert és kitartást

A terhesség elején mi az, amit ha csinálok, biztos hogy elmegy a baba?

Nem olyanra gondolok, hogy pl. nagyon erősen hasba ütnek vagy ilyesmi, hanem olyan, ami ilyen hétköznapi dolog, pl. valami sport vagy ilyesmi... Csak mert akkor ezekkel nagyon vigyáznék.

Legjobb válasz: Ha a baba egészséges, akkor marad. Én a 8. hétig nem tudtam, hogy terhes vagyok. Komplett költöztetést csináltam végig, bútorokat le és fel a harmadikra. Forró vízben fürödtem, mint mindig, ja és napi 30 km-eket bicikliztem. Egészséges lányom született.

Ha a baba egészséges, akkor marad. Én a 8. hétig nem tudtam, hogy terhes vagyok. Komplett költöztetést csináltam végig, bútorokat le és fel a harmadikra. Forró vízben fürödtem, mint mindig, ja és napi 30 km-eket bicikliztem. Egészséges lányom született.
ez butaság elsõ. konkrétan én az egészséges babàmmal megtoltam az autot. nem tudom miért tettem.7hetes voltam.teljesen kiment a fejembõl hogy azt nekem nem szabad!
szerintem olyan nincs amitõl tuti elmegy a baba.ha egészséges a pici akkor megmarad.én is a terhességem alatt nagy pocakkal mindent csináltam cipekedtem fát vágtam stb.még is makk egészséges a kisfiam aki most lesz 2 éves és még csak beteg sem volt eddig
Szerintem sincs ilyen. Elõfordulhat, hogy egy ártalmatlan dolog is vetélést okoz valakinél, másoknál meg egy durva esemény sem. Ne erõltessed magad túl, ne szedj gyógyszereket, ne cigarettázz, ne igyál alkoholt. Normális, egészséges életvitel mellett semmi gond nem lehet.

A laptommal ha játszok 1-1, 5 óra múlva elmegy a kép és sehogy se jön vissza. Ha kikapcsolom akkor minden megint újra, de nem bírja tovább, csak akkor csinálja ha játszok. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Haldoklik a VGA, vagy szimplán túlmelegszik. Én az elõbbire tippelnék, de egy takarítás nem árthat neki!

Haldoklik a VGA, vagy szimplán túlmelegszik. Én az elõbbire tippelnék, de egy takarítás nem árthat neki!
A kérdező hozzászólása: akkor ha veszek hozzá laptop hûtõt lehet hogy jobban fog menni, meg kitakaríttatom.
Takarítsd ki és figyeld a hõfokot. Ha továbbra is melegszik és kikapcsol, akkor tegyél alá hûtõt. Ha normál a hõmérséklete és kikapcsol, akkor bizony kár a hûtõt venni, nem fog megoldódni, cserélni kell a VGA-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!