Találatok a következő kifejezésre: Ha elmegy baba, (80 db)

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha kaptam "hüvely gomba" ellen kupot és lehet hogy terhes vagyok akkor elmegy baba? (Canifug Cremolum a neve)

Nem szeretnék gyereket !!!

Legjobb válasz: Hát ha nem is szeretnél gyereket, akkor se ilyesmivel próbálkozz. Nem hiszem hogy a kúptól elmegy a baba. Lehet hogy csak rámegy és beteg lesz tõle. Bár azt sem irtad kb. hány hetes terhes lehetsz. Ha TE legalább egészséges akarsz maradni ne ilyenekkel próbálkozz ha nem akarod megtartani, mert nem mindenkinek szerencsés, ha elvetél. Neked is lehetnek problémáid tõle. Méhfertõzés stb. Még a végén ki is pakolhatnak. Inkább vetesd el orvosilag ha nem akarod. De nem tudom kivel irattad fel a hüvelygomba elleni kúpot. Nem nõgyógyásszal? Õ nem látta hogy terhes vagy e?

Hát ha nem is szeretnél gyereket, akkor se ilyesmivel próbálkozz. Nem hiszem hogy a kúptól elmegy a baba. Lehet hogy csak rámegy és beteg lesz tõle. Bár azt sem irtad kb. hány hetes terhes lehetsz. Ha TE legalább egészséges akarsz maradni ne ilyenekkel próbálkozz ha nem akarod megtartani, mert nem mindenkinek szerencsés, ha elvetél. Neked is lehetnek problémáid tõle. Méhfertõzés stb. Még a végén ki is pakolhatnak. Inkább vetesd el orvosilag ha nem akarod. De nem tudom kivel irattad fel a hüvelygomba elleni kúpot. Nem nõgyógyásszal? Õ nem látta hogy terhes vagy e?
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok és pasimmal pettingeltünk és ruha volt rajtam meg rajta is és miközbe ujjazott én kivertem neki és amikor elélvezett a felsõmre mentrá de az közbe nem vette ki a kezét mert montam neki figyeljen ...és amikor kivette belõlem akkor abaahagytuk de félek h vmi elõváladék rá ment vagy valami ez kb 5-6napja volt!! és már nögyogyásznál rég voltam mert folysom volt de pozitiv lett a teszt mert kenetet vett és azsonta h természetes alapu pedig már 2éve menstruálok de anyum vet canestent vagy mit de nem használt és elemtünk ujra feliratni de nem vizsgált meg csak addot kupot!!
Nem hiszem hogy ettõl terhes lettél! Nem értem pontosan hogy most milyen teszted lett pozitiv. Most akkor hüvelyi fertõzzésed van amire a doki irt kúpot? Na mindegy nem értem, de kizártnak tartom hogy ettõl terhes legyél, amit leirtál!
folyásra vett neked anyukád canestent? Mi természetes alapú, a folyás? Nem értem az egészet, ha a doki szerint termédzetes akkor miért irt kúpot utána?
A pettingtõl, illetve attól, amit leírtál nem maradhattál terhes, ezen ne aggódj. Ha kétségeid lennének vegyél terhességi tesztet. Gondolom a gombás teszt eredménye lett pozitív. Nyugodtam használd a kúpot, amit a dokid felírt, biztosan tudja mi kell neked. Azt viszont jó ha megjegyzed, hogy gombás fertõzéstõl nem megy el a baba. A baba védve van odabent. Kezelni azért kezelik, hogy a kismamának ne legyen vele gondja, mert kellemetlen egy fertõzés, és kezeletlenül nagyobb bajt is okozhat. Ez utóbbi vonatkozik a nem állapotosokra is, úgyhogy vigyázz magadra és kezeltesd magad. Azt viszont nem értem mért nem vizsgált meg a doki???

Ha elmegy a baba vagy leáll a szíve, azt honnan tudjuk észre venni, milyen tünetei lehetnek?

6 hetes terhes vagyok, nincs semmi gond csak jobban aggódok a kelleténél,hogy nem legyen semmi baj.5 hetesen még nem volt szívhang,és izgulok,hogy legyen,és csak jövöhét után megyek dokihoz.

Legjobb válasz: ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit ,vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét ,ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba ,akkor annak nyoma van pl: be vérzel ,nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!

ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit , vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét , ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba , akkor annak nyoma van pl: be vérzel , nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!
Én szerintem sem izgulj, légy boldog h babás vagy, én 5 hetesen voltam elõször és csak a petezsákot látta (6mm), 2 hét mulva visszarendelt és már 10mm volt maga a magzat és volt is szivhangja, nagyon jo érzés volt, Nagyon sokat fejlõdik egy hét alatt is.Pihenj, egyél finomakat!!9hetes kismami
Szia!Szerintem sem kell izgulnod!!!De jobb ha tudod ez bennem is motoszkált és még most is folyton nyugtalan vagyok.2006ban mikor elsõ izben babós lettem 8-9. hétem megszakadt a terhességem.Mûvileg fejezték be.Érdekes volt hogy az ultrahang elõtti napokon egyszer ahogy sétáltam az utcán átsuhant a fejemen a gondolat, hogy olyan mintha nem is lennék terhes....Az anyai sziven megsúgta volna??Ki tudja....Most viszont már 24 hetes terhes vagyok és hiába tudom és érzem hogy ott van bent mégis sokat parázok....Te nyugodj meg minden oké!Hisz érzed és tudod hogy veled van!tehát magadra hallgass és rá, mert TI ketten mindent tudtok a másikról:DDD

észre lehet venni ha elmegy a baba? Van annak tünete?

ha késett 2 hetet és azok a tünetek voltak mint a terheségnél (hányinger , pisilési inger stb) és rá pár napal megjött akor lehet hogy volt baba csak elment de a teszt atünetek enyhülésekor negativ lett akkor is lehet arrol beszélni?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ. Van ugyanis az ún missed abort, amikor a baba a méhben elhal, de nem ürül ki azonnal, hanem még hetekig ott maradhat. Eközben a terhességi teszt által mérhetõ HCG mennyisége szépen, lassan a mérhetõ szint alá csökken, és mire te tesztelsz, már csak egy csíkod van.http://babatervezok.otthona.net/veteles.shtml A barátnõm épp ellenkezõképpen járt. 5 napot késett neki, aztán megjött. A vérzés ellenére tesztelt egyet, és kétcsíkos lett neki. Szóval baba volt, csak nem maradt velük.

Elképzelhetõ. Van ugyanis az ún missed abort, amikor a baba a méhben elhal, de nem ürül ki azonnal, hanem még hetekig ott maradhat. Eközben a terhességi teszt által mérhetõ HCG mennyisége szépen, lassan a mérhetõ szint alá csökken, és mire te tesztelsz, már csak egy csíkod van.http://babatervezok.otthona.net/veteles.shtml A barátnõm épp ellenkezõképpen járt. 5 napot késett neki, aztán megjött. A vérzés ellenére tesztelt egyet, és kétcsíkos lett neki. Szóval baba volt, csak nem maradt velük.
Nekem pozitív volt a tesztem még egy darabig, mikor bevéreztem. Egyébként nem görcsöltem, nem éreztem semmit. A nõk bizonyos százaléka ha nem tesztel, észre sem veszi, hogy elment a baba. Késik pár napot, megjön és jobb esetben megy minden tovább.

Holnapra nem várom a mensit. Ha esetleg sikerült a baba, nem lesz gond, ha 23-24 fokos vízben fürdök? Ugye nem lesz baja a babának, ha elmegyek a strandra?

Legjobb válasz: szia.szerintem nem,ha nem vagy felfázós, vagy esetleg fertõzésekre elég érzékeny.de fürödj nyugodtan,esetleg hamarabb cseréld le a vizes nucit.drukkolok neked,remélem sikerült. 14 hetes kismama

szia.szerintem nem, ha nem vagy felfázós, vagy esetleg fertõzésekre elég érzékeny.de fürödj nyugodtan, esetleg hamarabb cseréld le a vizes nucit.drukkolok neked, remélem sikerült. 14 hetes kismama

Mennyire gáz ha elmegyek ugyanabba az sztk-ba egy másik dokihoz?

Méhszájsebem van. A mostani doki leecsetelte, de ha nem lesz elég, akkor lehet szeretnék elmenni egy másikhoz. Nála is voltam már úgy 2 évvel ezelõtt, de oda mindig hónapokat kellett várni, így (mivel problémám nem volt csak gyógyszer írattatás)gondoltam választok egy másikat. A lényeg, hogy a gépbe látják, hogy kinél/hányszor voltam és az mit csinált velem. Szerintetek ez így gáz, hogy most másik orvoshoz is elszeretnék menni?

Legjobb válasz: Nem gáz, én mindig máshogy megyek az SZTK-ba, aki éppen rendel.

Nem gáz, én mindig máshogy megyek az SZTK-ba, aki éppen rendel.

Hanyadik hónaptól veszélyes, ha elmegy a baba? Mire kéne vigyaznom?

ugyanis megyünk görögországba nyaralni júliusban, de már majusba probalkoznank a gyerekkel es ha kiderul nyaralás előtt, h terhes vagyok az milyen hatassal lehet a nyaralásra vagy ha ott esetleg valami komlikacio van veszélyes lehet-e?!

Legjobb válasz: Én elmentem nyaralni 8 hetesen, bár ne tettem volna. Montenegroba mentünk. Olyan durva hányásos, hasmenéses vírust kaptam el, hogy fel sem bírtam kelni a wc-rõl. Amikor jobban lettem, akkor lett kis narancssárgás folyásom, irány az ottani kórház. Nem kívánom senkinek! Mikor hazaértünk, már barnáztam is. Elõtte volt vetélésem, rettenetesen féltem, hogy nem marad meg a baba. Hála Istennek megmaradt és egészségesen megszületett 3900 grammal, de nem ért ennyit ez az egész nyaralás dolog. Friss terhesen már biztos nem mennék!

Én elmentem nyaralni 8 hetesen, bár ne tettem volna. Montenegroba mentünk. Olyan durva hányásos, hasmenéses vírust kaptam el, hogy fel sem bírtam kelni a wc-rõl. Amikor jobban lettem, akkor lett kis narancssárgás folyásom, irány az ottani kórház. Nem kívánom senkinek! Mikor hazaértünk, már barnáztam is. Elõtte volt vetélésem, rettenetesen féltem, hogy nem marad meg a baba. Hála Istennek megmaradt és egészségesen megszületett 3900 grammal, de nem ért ennyit ez az egész nyaralás dolog. Friss terhesen már biztos nem mennék!
Ja, azt nem is mondtam, hogy infúziót is kaptam... kétszer is.
egyrészt fura kérdés, mert hát még terhes sem vagy, másrészt ha belegondolok, 8-9 hetesen én se mennék sehova, én 6 hetesen voltam egy kis wellness hétvégén, de fürödni nem nagyon mertem, kirándulni nem volt nagyon erõm, most ha pl. hányós kismama leszel, kész rémálom lesz a nyaralás. nehéz kérdés, na:) ha már be van fizetve, mindegy, de alapvetõen én inkább itthonra mennék csak, még ha nem is tudnék fürdeni.
A kérdező hozzászólása: be van fizetve az út es azert kerdeztem, hogy varjunk e és a nyaralas utánra utemezzuk vagy mehet a dolog elkezdese nyaralás elõtt is? :)
szerintem nyaralás alatt, viccen kívül. semmi baj nem lehet akkor még, ha teherbe esel, viszont de szép lenne, ha ott foganna:) ))
A kérdező hozzászólása: igen mi is ezt beszeltuk és pont kozep idõben leszek akkor és tavaly a naszutat is itt töltöttük :) csak már annyira izgatottak vagyunk a babaval kapcsolatba es nehez kivarni meg azt a 2honapot foleg, ha valamiert ossze sem jon olyan hamar.....
amúgy szerintem elkezdhetitek, mert olyan bajod nem lesz, hogy a babának ártson, ha már tudod ugye akkor, figyelsz magadra stb.

Magzati adókedvezmény igénybevétele után, ha elmegy a baba, akkor azt tényleg vissza kell fizetni?

Legjobb válasz: Ilyenrõl én nem hallottam. De nem tartom valószínûnek. Valószínû csak, hogy attól a hónaptól nem jár, amelyik hónapban elment a baba. :(

Ilyenrõl én nem hallottam. De nem tartom valószínûnek. Valószínû csak, hogy attól a hónaptól nem jár, amelyik hónapban elment a baba. :(
Nem. Bõvebben: nincs külön olyan, hogy "magzati adókedvezmény", hanem a családi adókedvezményt lehet igénybevenni magzat után is. Probálok minél kevésbé morbid lenni, de addig jár, amíg a magzat/gyermek él. Ha egy gyermek meghal, akkor sem kell visszafizetni semmit.
*Próbálok
A kérdező hozzászólása: Igen, utána néztem, nem kell visszafizetni. Nem elég az ember baja, meg még ilyennel rémisztgetnek. Köszönöm azért a válaszokat!
Sajnos én is így jártam. Nekem külön szóltak, hogy jár az adókedvezmény. Mi visszamenõleg kértük, és már meg is kaptuk. Szóval nem kell aggódni ami jár az jár. És én még megkaptam az egyszeri anyasági támogatást is a 64.215Ft-ot.
A kérdező hozzászólása: Adóbevallás miatt került ez szóba, de jó, hogy nem kell visszafizetni. Kedves utolsó válaszoló, akkor ti már a vége felé vesztettétek el a picit, hogy járt az anyasági? Nagyon sajnálom! Mi 19 hetesen. Elég nehéz még mindig.

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

5. hetes kismama vagyok ha elmegyek ma az orvoshoz remélem nem fogja nagyon megpiszkálni hogy valami baja legyen szerintetek?

Legjobb válasz: Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!

Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!
Szerintem nem Te leszel az elsõ kismama, akit megvizsgál, majd egészséges gyermeke születik... :o) Amúgy bõven ráérsz 7- hetesen menni, addigra lesz szívhang is. (Kivétel, ha volt már korábbi terhességed/vetélésed, amivel gond volt, bár kérdésed alapján gyanítom, hogy ez az elsõ..) Sok boldogságot!
úúúr Isten...ilyen kérdést... az orvos ugy vizsgál meg ahogy kell, ez a dolga....
mit piszkálna meg? Az orvos nem turkál a méhedben, rákszürést mindenképpen kell csinálnia, és azt a méhszájról veszi a kenetet. amikor turkál benned, akkor csak a méhszájat nézi meg, meg kívülröl még plusszban megtapogatja hogyan áll a méh, hogy nem fájnak-e a petefészkek-vezetékek. ezt csinálja terhesen és nem terhesen is. méhbe szerintem be sem tudna nyulni. UH-al nézi meg hogy van-e benne valami. de ha nincs semmi bajof nyugodtan mehetsz egy 2 héttel késöbb is, mert ma még semmit nem fog látni és vissza rendel 2 hét múlva. ha csak nem volt elöbb peteérésed.
7-8 hetest akartam írni, elõzõ
Dehogy fog úgy megpiszkálni!Én a 3. babát várom, szintén 5. hetes vagyok.Én 7 hetesen megyek majd(már van idõpontom)felesleges elõbb.Aztán meg majd azon fogsz aggódni, hogy még nincs szívhang stb.Ráadásul úgy is vissza fog hívni 6-8 hetesen.
De, az a célja a dokinak, hogy az embriódat zaklassa. Ennyire nem legyél... Amúgy meg ha nincs panaszod (vérzés, görcs), totál felesleges most elmenned, nem fog látni semmit.
Biztos nem lesz baj, remélhetõleg érti a dolgát az orvos! Lehet csak uh.-lesz úgy is, az meg mégsem olyan mintha megpiszkálna...! Beszámolsz, hogy mi volt??? Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszike!! Gratulálok Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak annyi hülyeséget lehet itt olvasni ezért kérdeztem meg így hogy durkálni fog-e!?! Páran írták, hogy akinek már 2 napja késett már is ment a Orvoshoz valaki meg írta hogy 6-7 hetesen valaki meg hogy neee menjek mert Turkál az orvos ne hogy legyen valami baj ezért tettem fel ezt a kérdést! Itt olvastam ezeket! Amúgy köszönöm a válaszokat!
Szia! Ha félsz, hogy baj lehet, menj 2-3 hét múlva. Én nagyon megértelek, ugyanis nekem minden nõgyógyászati vizsgálat után 1-2 napos vérzésem van. Engem a doki elõször csak UH-val nézett meg óvatosan, hogy jó helyen van-e a pici, majd a 9. héten volt az elsõ hagyományos vizsgálat (utána 1 napos vérzés). Késõbb is csak akkor vizsgált, ha elengedhetetlen volt. A picinek nem lett semmi baja! Nem jöttünk rá, hogy mitõl vérezhetek, de gondot nem okozott azon kívül, hogy táppénzre kellett mennem. Anyukám is ilyen. Neki a 12. héten azt mondta az orvosa, hogy már nem is élek, mert minden vizsgálat után vérzett, anya hiába bizonygatta, hogy nála ez a természetes...
A kérdező hozzászólása: :) Igen persze! írok majd ide holnap olvasd el! du.-n Köszike! Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!