Találatok a következő kifejezésre: Ha elmúltam de még (25 db)

Ugye nem kell aggódnom ha már 13 elmúltam de még nem jött meg?

az egész olytályba megvan mindenkinek és már szinte csak nekem nincs.aggódjak?

Legjobb válasz: igen vannak már elõjelek arra hogy megfog jönni:) de ez nem most kezdõdött szóval akkor valószínû hogy pár hónapon belül megjön. köszönöm szépen :)

A kérdező hozzászólása: úú az nem jó:( sajnállak. most hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: igen vannak már elõjelek arra hogy megfog jönni:) de ez nem most kezdõdött szóval akkor valószínû hogy pár hónapon belül megjön. köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm a tanácsot:)
Nem
Bevallom töredelmesen, hogy nemrég múltam 50 :) De azért még emlékszem :)
Nem, nem mentem. Apám meghalt 8 éves koromban, anyámnak meg orvosfóbiája volt, és nem vitt el. Én pedig nem mertem elmenni egyedül.
A kérdező hozzászólása: na én akkor már nagyin betojnék ha 17 éves koromba jönne meg. nem mentél orvoshoz 15 éves korodba? amikor nem jött meg még akkor sem?
Nekem 17 éves koromban jött meg, és utána is még vagy három év kellett, hogy beálljon a havi ciklus.
Nem, még nem kell aggódnod. De azért mentsd el ezt a leírást a gépeden és használd, ha nem tudod eldönteni, h mi van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, szerencsére egyik tünet sem jellemzõ rám szval akkor nem kell aggódnom
Azért a 18 év már nagyon késõi. "A szakemberek azt javasolják a serdülõ lányoknak, hogy vezessenek naplót vagy táblázatot arról, hogyan zajlanak a kezdeti menstruációik, mert ez sokat segíthet az esetleges zavarok felderítésében A havi vérzés elmaradása vagy rendszertelenné válása nem kívánt terhességet vagy akár betegségeket is jelezhet, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy ha az alábbi tizenkét tünet közül egy is jelentkezik, a lányok forduljanak orvoshoz. Nem indul meg a menstruáció három évvel azután sem, hogy az emlõk fejlõdésnek indultak. Nem indul meg a menstruáció 13 éves korra úgy, hogy közben a nemi érésnek sincs más jele. Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy közben az arc vagy a testszõrzet megerõsödik. (hirsutizmus gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a lány közben túl sokat sportol vagy evészavarokkal küszködik (anorexia vagy bulimia gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a nemi szerv sem fejlõdik megfelelõen. Nem indul meg a menstruáció 15 éves korra. A menstruációs ciklus teljesen szabálytalan idõközöket mutat. A menstruációs ciklus gyakoribb, mint 21 nap. A menstruációs ciklus ritkább, mint 45 nap. Két ciklus között akár csak egyszer is eltelik legalább 90 nap. A vérzés hét napnál tovább tart. A vérzés túl intenzív (pl. óránként kell tampont vagy betétet cserélni)."
Én 15 évesen kezdtem menstruálni, aztán olyan nõ lettem, hogy ihaj:)
NEM, 18ig ráérsz, éld a felhõtlen nyárt és a görcstelen strandolást a csajokkal amíg lehet mert neked is biztos megjön nem sokára, ne aggódj :)
Ne aggódj. Másodlagos nemi jellegeid vannak? Pl. elkezdett nõni a melled v szõrösödsz? Mert az jó jel, akkor pár éven belül meg is fog jönni.
A kérdező hozzászólása: komolyan? hát akkor ez már régen történt :) dehát akkor is megtörtént:(

Ha 18éves elmúltam, de még mindig nagyon pattanásos vagyok nőgyógyászhoz vagy endokironológushoz kérjek időpontot?

egyiknél sem jártam még szzeretném kivizsgáltatni magam mi lehetaz oka a gyulladt mély pattanásaimnak hiszen már kinőttem a pubertás kort és így is az egész arcom tele van :(

Legjobb válasz: szerintem endokrinológus. de lehet elég egy mezei bõrgyógyász

szerintem endokrinológus. de lehet elég egy mezei bõrgyógyász
A kérdező hozzászólása: bõrgyógyásznál már voltam de csak külsõleg adott szereket amik semmit nem használtak :S
bármilyen más hormonális betegségre utaló tüneted van? elhízás? rendellenes szõrösség? menstruációs problémák? ha ezek nincsenek, akkor hát elmehetsz endokrinológushoz, de nem valószínû, hogy hormonális probléma családban van más akinek ilyen volt a bõre? pl anyudnak vagy apudnak sok pattanása volt? mert akkor csak örökölted a legjobb cucc arra a sotret keress egy bõrgyógyászt, aki felírja
A kérdező hozzászólása: a családban senkinek nem volt ilyen jellegû problémája tesóimnak se... vékony vagy a menstruációm rendszeres (2x forudlt elõ hogy kimaradt) és szõrösödni se szõrösödõm tûlzott mértékben :S a sotretet már ajánlották de nagyon durva dolgokat hallottam róla ami miatt szüleim nem enegedik, hogy beszedjem... :S anyukámnak volt pajzsmirigy betegsége, talán emiatt lehet?
pajzsmirigy rendellenesség okozhatja, szóval akkor megéri endokrinológushoz menni (nõgyógyásszal ne is veszõdj) amúgy ha nem talál semmit, a sotret veszélyesnek hangzik (én is csak hûltem amikor elolvastam a betegtájékoztatót), de a veszélyes mellékhatások RITKÁK, és az összesre azt mondja a betegtájékoztató, hogy ha észleled azonnal abba kell hagyni úgyhogy ha odafigyelsz (és rendszeresen csinálják a vérteszteket), akkor semmi bajod nem lehet és nagy valószínûséggel nem fog elõjönni semmi ritka izé én már három hónapja szedem, és nekem csak annyi jött ki, hogyha elfelejtem kenni krémmel a szám, akkor nagyon kiszárad, esetleg még vérzik is... jah meg sportolás után durva izomlázam van a bõröm pedig gyönyörû, nagyon elégedett vagyok (nekem az egész testem tele volt ilyenekkel) nah, de elõször akkor keress egy endokrinológust, hátha valami betegség (de õszintén szólva valószínûleg jobban járnál ha nem hormonális bajod van, hiszen azt nehezebb kezelni, sõt a hormonális készítmények sokkal veszélyesebbek tudnak lenni mint a sotret, szóval én is csak azért mentem bele a sotretba, mert nem hormonális)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséged :)
Szia!Szerintem egy nap többször fertõtlenísd az arcod, és próbáld meg a kozmetikusodnál a nagy kezelést, télleg nem fáj csak egy picit.Remélem tudtam segíteni!:)

Ha 18 éves elmúltam de még iskolába járok akkor egyedül (szülő beleegyezése nélkül) kérelmezhetem a magántanulói státuszt?

szept 23-án leszek 18 éves, jöv?re megyek 12.be, anyám hevesen ellenzi a magántanulóságot, amihez szül? beleegyezése kell. de ha 18 leszek, akkor én döntök, meg igazgató nem?

Legjobb válasz: Igen. De azért ez nemcsak jogi kérdés, szerintem magántanulóként nehezebb jól teljesíteni.

Igen. De azért ez nemcsak jogi kérdés, szerintem magántanulóként nehezebb jól teljesíteni.
Plusz ha anyáddal laksz, és õ nem akarja, hogy egész nap otthon verd magad tanulás címszó alatt, akkor ha van egy kis esze kitesz az utcára. Szerintem amíg otthon laksz nem jogi kérdés, hogy ki dönthet.

Ha elmúltam 18, de a szüleimmel lakok még, akkor még nem csinálok azt amit akarok?

értsd mondjuk nem szólok hogy elmegyek, ha úgy tetszik 2 nap múlva megyek haza, tetoválás, piercing, fültágító stb, ezeket megtilthatja amig velük lakok?

Legjobb válasz: ne haragudj, de ez egy olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna, hopgy: elmúltam 18, a szüleim még a szüleim maradnak??(sajnos/nem sajnos) attól, hogy elmúltál 18 és már nem kell szülõi papír/aláírás/engedély mondjuk egy tetkóhoz, attól még ha nem vesztetted el az eszedet a gyermekkoroddal együtt, akkor megbeszéled velük

Igen, de nekik is joguk van kidobni, hogy tartsd el magad.
18:12: Örülnél neki, hogy a szüleid aggódnak érted... Kérdezõ: elég nagy baj, hogy ezt nem tudtad magadtól, és itt kellett rádöbbenned.
ne haragudj, de ez egy olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna, hopgy: elmúltam 18, a szüleim még a szüleim maradnak??(sajnos/nem sajnos) attól, hogy elmúltál 18 és már nem kell szülõi papír/aláírás/engedély mondjuk egy tetkóhoz, attól még ha nem vesztetted el az eszedet a gyermekkoroddal együtt, akkor megbeszéled velük
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, szóval amíg velük lakok az õ szabályaikhoz kell alkalmazkodnom...
Házastársak, élettársak stb. is szólnak egymásnak, mielõtt elmennek és pár napig nem mennek haza. Ha nem szólsz, az bunkóság, el kéne képzelned egy olyan helyzetet, amikor mondjuk apukád szó nélkül lelép és egy hét múlva megy haza. Te nem aggódnál? Ezen gondolkozz el.
19 vagyok, szuleimmel elek. Meg azt is bejelentem, h furdoszobaba megyek, hatha valakinek jobban kell, mint nekem. Mi olyan rohadt nehez abban, hogy szolj a szuleidnek? Azt kivanom az osszes ilyen kortarsamnak, hogy ha szulok lesznek eljek at azt, hogy a gyerekuk ket napra lelep es tetovaltan megy haza... Na majd akkor elgondolkodnak, hogy milyen a masik szerepeben lenni.
Nyilván nem tilthatják meg, de ugyanakkor jogilag azt is megtehetik, hogy akkor menj a francba, költözz el, mert már nem kötelesek eltartani.Ennyi
Jogilag nem. Viszont amíg az õ kenyerüket eszed, addig köteles vagy a szabályaik szerint élni. Ez nem jogi, hanem erkölcsi, kapcsolati kérdés.
Megtilthatja persze, amíg az õ pénzükbõl élsz, addig beleszólhatnak abba, hogy mikor mit csinálsz. A legtöbben meg is teszik. Ha keresel magadra, és leadsz x összeget akkor nem igazán szólhatnak bele.. De tudod kivétel ebben az esetben is van :) Az, hogy valaki 18 éves elmúlt csak 1 dolog. A felnõtté váláshoz édes kevés... :)
Így van. Ha õk etetnek, az õ pénzükbõl élsz, akkor neked kell alkalmazkodnod hozzájuk. Viola
Egyesek kicsit túldramatizálták. Gondolom a kérdezõ nem arra gondol, hogy lelép 3 napra és tetkóval a homlokán meg haza. Lehet rosszul gondolom, de a saját szüleimbõl indulok ki, akik gyerekként kezeltek mindig is és még most is. 17 évesen éppúgy el kellett kéreckednem ha menni akartam valahova, mint most 19 évesen. És sajnos épp annyit problémáznak rajta mint régen. Ez nem változik attól hogy jogilag nagykorú lettél. Persze ha 17 évesen nem mentél volna haza 2 napig akkor valószínûleg hívták volna a rendõrséget és hazavitettek volna. ezt 18 éves kor után valószínû nem teszik meg mivel enyhén röhejes lenne. De kitehetik a szûrödet ha nem vagy hajlandó az õ szabályaiknak megfelelõen élni.
A kérdező hozzászólása: nem itt döbbentem rá, csak érdekelt mások véleménye mert én örülnék ha betöltöm a 18 at és aztcsinálok amit akarok..
Ha van saját kereseted és tetkot akkarsz csináltatsz otthon megmutatod és felnötként viseled a következményeket. Az meg hogy szó nélkül napokra eltünsz felelötlenség, felnött ember nem rémiti halálra a szereteit.

Törvénytelen ha elmúltam 16, de még nem vagyok 18 és a párommal eggyütt élek szülői engedéllyel? Õ elmult 18 éves.

Legjobb válasz: "eggyütt" A problémákat fokozatosan, stratégiát követve kell megoldani. Elõször megtanulnék írni a helyedben. Aztán kezdeném el 16 évesen a felnõtteket utánozni. Nekem 16 évesen barátom meg fiúm volt, akivel délutánonként elmentünk sétálni meg moziba, aztán mindenki hazament a saját ágyába, a szüleihez. 24 évesen éltem elõször együtt férfival. vagy én vagyok maradi? :D

"eggyütt" A problémákat fokozatosan, stratégiát követve kell megoldani. Elõször megtanulnék írni a helyedben. Aztán kezdeném el 16 évesen a felnõtteket utánozni. Nekem 16 évesen barátom meg fiúm volt, akivel délutánonként elmentünk sétálni meg moziba, aztán mindenki hazament a saját ágyába, a szüleihez. 24 évesen éltem elõször együtt férfival. vagy én vagyok maradi? :D
A szüleid felelõsek érted, valamint ha úgy akarják, hazavitethetnek a rendõrséggel, de nem illegális. Amúgy is bonyolult lenne erre törvényt hozni... Egy ottalvós buli nyilván nem lehet illegális... Egy három napos bulira is nehéz lenne azt mondani, hogy ez tilos. Egy hét nyaralás sem a világvége. Vagy a kollégisták. Cserediák-programok...
Ha szüleid beleegyeztek akkor nem.
nem tudom milyen különösebb dolog indokolja, h együtt élj a pasiddal. nekem már az is fura, h a szülõk engedik. amúgy ki tart el? a fiú szülei, vagy a te szüleid fizetnek nekik, h ott lehess? nekem ez nonszensz. 16 évesen még iszonyatosan korán van összebútorozni valakivel.
Én 17 voltam mikor barátom hozzánk költözött. Nem törvénytelen.

Ha már elmúltam 18, de még gimnáziumba járok, hol/milyen munkát végezhetnék?

Szeretnék pénzt keresni, hogy félre tudjam rakni majd az egyetemre vagy ilyesmire, de még két évig gimnazista leszek. Szeretnék egy olyan munkahelyet, ami tisztességesen fizet, és iskola mellett is tudnám végezni. Létezik ilyen egyáltalán?

Legjobb válasz: Keress diákszövetkezeteket (melódiák, fürge diák). Most nyáron tudsz dolgozni, de szerintem ha találsz olyan munkahelyet, akkor suli mellett is tudsz.

Keress diákszövetkezeteket (melódiák, fürge diák). Most nyáron tudsz dolgozni, de szerintem ha találsz olyan munkahelyet, akkor suli mellett is tudsz.

Szerintetek a tojcsis váladék elmúlta után, de még némi hüvelyváladék mellett (tegnapi pozitív LH-teszttel) kisebb, nagyobb vagy ugyanakkora az esély a teherbeesésre, ha ma este tudunk csak először együtt lenni ebben a hónapban a párommal?

Már nagyon szeretnénk gyereket:-) Köszönöm el?re is a válaszokat:-)

Legjobb válasz: Hm... Ha a fent említett dolgok elakadást okoznak neked a kérdés értelmezésében, hidd el, NEM MUSZÁJ válaszolnod. Vagy esetleg kényszeres vagy? A kérdést ugyanis azoknak tettem fel, akik meg is értik és érdemben tudnak hozzászólni. Te nyilvánvalóan nem ezek közé tartozol...:-) Semmi baj, csak arra kérlek, máshol éld ki a frusztrációdat, mert ezzel sem én, sem Te nem vagyunk elõrébb. Továbbra is várom a többiek hasznos válaszát a kérdésemre. Köszönöm:-)

A kérdező hozzászólása: Hm... Ha a fent említett dolgok elakadást okoznak neked a kérdés értelmezésében, hidd el, NEM MUSZÁJ válaszolnod. Vagy esetleg kényszeres vagy? A kérdést ugyanis azoknak tettem fel, akik meg is értik és érdemben tudnak hozzászólni. Te nyilvánvalóan nem ezek közé tartozol...:-) Semmi baj, csak arra kérlek, máshol éld ki a frusztrációdat, mert ezzel sem én, sem Te nem vagyunk elõrébb. Továbbra is várom a többiek hasznos válaszát a kérdésemre. Köszönöm:-)
én azért válaszolok, bár már nem mai a kérdés... kisebb az esélye, de sose lehetetlen :) Amúgy sikerült a baba?
Talán elõbb írd ki normálisan a kérdést! Tojcsi és szmájlik nélkül. Talán akkor kapsz értelmes válaszokat is. Mert szoktunk ám adni.
Jó régen kiírtad már, senki se válaszolt. Gondoltam, elárulom, miért.
A kérdező hozzászólása: Nnna, Utolsó, látom, Téged is megzavartak a szmájlik meg a szlenges megfogalmazás!:-D Vagy a sok betû, amiket leírtam kavartak be Nálad? Figyi! Akkor Neked is megismétlem: ha nincs értelmes hozzászólásod, akkor nem kell ám írni.:-D Remélem, elég egyszerûen fogalmaztam most ahhoz, hogy még Te is megértsd.:-DDD
Nem tûnt fel, h én ugyanaz a válaszoló vagyok, aki az elsõ hsz-t írta? :DD

Hűséggel vehetek telefont T-mobile-ba, ha elmúltam 18, de még diák vagyok?

Vagy csak szül? nevére,akinek van munkahelye,közüzemi számlája,stb... ?!

Legjobb válasz: Vehetsz, ha felsõoktatásba vagy, akkor vegyél Like-ot.

Vehetsz, ha felsõoktatásba vagy, akkor vegyél Like-ot.
A kérdező hozzászólása: Még, csak most jön az érettségi! (:
A hitelképességed fogják megvizsgálni, azonban mivel diák vagy, stabil jövedelemmel nem rendelkezel, így "kauciót" fognak kérni. (Ált. 10.000, - Ft-ot, amit 3 hónap múlva 100%-ig leforgalmazhatsz.)
A kérdező hozzászólása: milyen hitel?:DDD
Fizetõképességedet.. Azt nézik meg, hogy kockázatos neked elõfizetést adni, vagy sem. Mivel nincs jövedelmed, az leszel, ezért fognak magas kauciót kérni.

Elmúltam már 18, de még nem voltam senkivel. Kéne járnom rákszűrésre, vagy elég lesz, majd ha nemi életem is lesz?

Még nem voltam ráksz?résen soha. N?gyógyásznál is évekkel ezel?tt voltam utoljára. Akkor sem akart megvizsgálni, pont azért, mert nem voltam még senkivel. Mondjuk ezt a kifogást meg nem is értem, mert akkor meg hogy létezhet a gyermek-n?gyógyászat fogalma? Szóval akkor most kéne járnom, vagy ráérek?

Legjobb válasz: Elég lesz majd ha nemi életet élsz és fogamzásgátlót szedsz.

Elég lesz majd ha nemi életet élsz és fogamzásgátlót szedsz.
Ha fogamzásgátlót akarsz szedni, akkor menj!
Nemcsak rákszûrés miatt kell nõgyógyászhoz menni, elég sokféle betegség van, amit nõgyógyász gyógyít. Gyermeknõgyógyász pedig azért van, mert kislányoknak is lehet hüvelyi fertõzése, és rendellenes vérzése.
A gyermek-nõgyógyászat azért van, mert a gyerekek sokkal nagyobb eséllyel kapnak el fertõzéskeket strandokon, stb, mert csak menstruáció után alakul a hüvely védõ savas pH-ja. És elmehetsz, de szerintem felesleges, pláne hogy valószínû megint el fognak küldeni, hogy szûz vagy.
Rákszûrésre felesleges, míg szûz vagy, nem lenne mitõl(kitõl) HPV-t kapnod.Esetleg a védõoltást beadathatod.Amíg nincs panaszod, felfázás, gomba, fertõzés, stb., addig örülj, hogy elkerülheted a nõdokit:)
Szerintem meg hasznos, ha elmész. Én pl. akkor voltam elõször, mikor mentem tablettát íratni, szintén szûzként. És kiderült, a kenetvizsgálatból, hogy volt bakteriális fertõzésem, amirõl nem is tudtam. Ki tudja, mióta állt fenn... A nõgyógyászati fertõzések pedig pont arról "híresek", hogy elõfordul, hogy nem is okoznak tüneteket. Tehát jó lesz, ha elmész lassan. Illetve olyasmiket is meg tud állapítani, hogy a méhed megfelelõ méretû-e. Nyilván ritka, ha valakinél gond van, de elõfordulhat. Nekem pl. mondta, hogy jól fejlett, szép nagy méhem van. Ezt tapintással tudja megállapítani. Míg egy ismerõsöm pár éve arról panaszkodott, hogy mondta neki a nõgyógyász, hogy kicsi a méhe. Nem tudom, ez mivel jár, de õ úgy mondta, hogy ez nem épp elõnyös dolog.
És ha 18 éves korodban nem tudod meg hogy kicsi a méhed akkor mi van? Nekiállsz "növeszteni", vagy kicserélteted? A vesédet mikor nézetted meg, hogy megfelelõ méretû e?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!