Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdem a kicsivel (23 db)

A gumi ebbõl valamelyest vissza fog.
a síkosító csodákra képes

6 évig szedtem a Lyndinette 20-at. Most abbahagytam 3 hónapra, hogy kicsit kitisztuljon a szervezetem, de most újra elszeretném kezdeni. Lehet ebből bajom? Illetve ha elkezdem szedni akkor az első hónapban már védelmet nyújt, vagy még nem?

Legjobb válasz: értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb

értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb
fölösleges volt abbahagynod, csak bekavartál. elõrõl kezdheted de nem fog védeni az elsõ hónapban.
Ha már abbahagyod (eleve hülyeség volt, mert nem kell kitisztulnia), akkor minimum fél évre hagyd abba, mert különben egy jó kis hormonzavar lesz a vége!

Az tényleg igaz, hogy ha elkezdek valamit sportolni (pl: rendszeresen eljárok futni) akkor a magasságom is nő egy kicsit?

Valahol régen ezen a honlapon olvastam, csak már nem teljesen emlékszek rá.. :S

Legjobb válasz: nem igaz

nem igaz
Én szopi után fél órával adtam.
e`n is most kezdek próbálkozni a szilárd étellel, neke mindenki azt mondja, hogy szopi elött, de amikor még nem sír az e´hségtöl. e`n már tanácstalan vagyok, mert mindenki mást mond, hogy mit, mikor, hogyan. Meggyi idös a babád??
A kérdező hozzászólása: Szia!1 hét múlva 4 hós. Van még tejcsim bõven, csak már kevés, sztem. Átfolyik rajta, és kb óránként kér enni. Ez már túlzás. Egész nap a mellemen van, ma még ki se tudtam vinni. Tegnap is ez volt. Úgy döntöttem elkezdem. Nagy baba és ügyes. A család is ezt tanácsolta. Én még vártam volna vele, de nem gyõzöm szopttatni ma már most evett 5. alkalommal és csak fél 4! 7 kor kelt. Ja és õ egyébként kb 1 órát szopizik, mire elég. Imádom!De már sztem nem táplálja rendesen a tejcsim. A tied milyen idõs?
Ha az a terved, hogy sokáig szoptatod és nem akarsz szopit helyettesíteni a kajával (én ezt tettem), akkor szopi után add. Így megvan a szopi is, de ha még éhes, van pótlás. De ha ki akarsz váltani szopit más étkezéssel, akkor add elõtte. Így utána kevesebbet fog szopni és annál az étkezésnél lassan átáll a szilárd kajára.

Ha fáj a fejem kicsit és elkezdem verni, előfordul, hogy elkezd lüktetni a fejem, de nagyon. Attól parázok, hogy esetleg elpattan egy hajszálér az agyamban. Lehetséges volna?

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos, de ennyitõl nem hiszem. :) De kellemesebb ha bekapsz egy quarelint elõtte, és tiszta fejjel vered ki. :) Kellemesebb.

Nem vagyok orvos, de ennyitõl nem hiszem. :) De kellemesebb ha bekapsz egy quarelint elõtte, és tiszta fejjel vered ki. :) Kellemesebb.
A fejfájást eredetileg az agyban található erek beszûkülése okozza (aminek sok oka lehet - leggyakoribb az alacsony folyadékszint => tehát igyál sokat!). Szexuális izgalomkor viszont megnõ az adrenalinszint, a szív is gyorsabban ver, nagyobb lesz a vérnyomás és valószínûleg ezért lüktet az agyad. Szerintem hanyagold a fejfájás alatti recskát...nem hinném, hogy elpattan akár egy ér is, de a fene tudja. Mi a francért állsz neki verni, ha fáj a fejed?
A fejfájás lüktetõ jellege érrendszeri eredetre utal. Gyakori a szex közbeni fejfájás, melyet az erek kitágulása és az izmok feszültsége okoz. Extrém ritka, de elõforduló esetekben szexuális izgalomban agyvérzés következik be, rendszerint akkor, ha abnormálisan fejlõdött agyerek (aneurizma, AVM stb.) szakadnak el. Ezek nagyon sok ember agyában jelen vannak, a legtöbben egy életet leélnek anélkül, hugy tudnának róluk. Néha azonban agyvérzéshez vezetnek. Ezeknek a jelenlétét angiográfiás, illetve CT- vagy MR angiográfiás vizsgálatokkal ki lehet zárni, mert jelenlétük tünetmentes.
Tuti vérnyomásprobléma. Én nem erõltetném ilyenkor.
és ez állandó?
A kérdező hozzászólása: Ritkán fáj a fejem, folyadékhiánytól meg nem tudom, nem figyeltem, hogy mennyit ittam, de ezzel még nem kötöttem össze. Majd figyelek rá, és ha emiatt van, hogy keveset iszom, akkor iszom többet :D Lüktetni sem vészesen lüktet, szóval nem tudom normálisan megfogalmazni.. Amikor csinálom, picit erõsödik a fejfájás. Majd igyekszem visszaszokni a kevesebb alkalomra :D
Nem kell litereket össze-vissza inni, csak figyelj arra, hogy az ajánlott napi folyadékmennyiséget azért leküld!:) A folyadékhiány csak egy példa volt, lehet ezen kívül ezer más oka is - pl.: frontérzékenység. De mint mondtam azért erõsödik a fejfájás, mert az amúgy is beszûkült erekben megnõ a vérnyomás és ez nem kellemes... Figyelj oda és nem lesz baj!:)
A kérdező hozzászólása: Kitaláltam a megoldást :D Inkább befûzök egy csajt :P

Ha elkezdenek mászni a babák akkor kicsit megváltozik az hogy állandóan ölben szeretnének lenni?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, hogy egy ilyen igazi ölbebaba hogyan kezd el mászni, ha mindig ölben van, de azt tudom, hogy a fiam amióta tud mászni, kimondottan dühös, ha ölbeveszem és nem tud jönni-menni.

Hát nem tudom, hogy egy ilyen igazi ölbebaba hogyan kezd el mászni, ha mindig ölben van, de azt tudom, hogy a fiam amióta tud mászni, kimondottan dühös, ha ölbeveszem és nem tud jönni-menni.
Semmi sem "kell"
Célszerû, igen (4-7 hónapos kor között). Minél elõbb ismerkedik meg a szervezete a gluténnel, a vékonybélbolyhok annál inkább hozzászoknak a gluténhoz, és annál kisebb lesz az esélye a cöliákia kialakulásának.
Az én kisfiam szinte mindennap eszik, darált babakeksz formában. Gyümölcspürébe vagy joghurtba keverve. Egyrészt sûrít is, így laktatób, másrészt szereti is.
Babakekszet adtam neki, de nem kapja minden nap, csak hetente többször.

Hogy lehet jól kézhez szoktatni egy dzsungáriai törpehörcsögöt? Engedi, hogy simogassam de ha felveszem a kezembe akkor elkezdi kicsit harapdálni a kezem.

Egy hímről lenne szó akit egyedül tartok de már kb.8 hónapos.

Legjobb válasz: Mielõtt kézbe veszed, most meg alaposan a kezed, mert lehet hogy érez rajta valamilyen illatot. :)

Mielõtt kézbe veszed, most meg alaposan a kezed, mert lehet hogy érez rajta valamilyen illatot. :)
A siker attól is nagyban függ, hogy amíg hozzád került, mennyit és hogyan foglalkoztak vele. Ezért jobb tenyésztõtõl venni kisállatot, mert általában õk az elválasztást követõen is "fogdossák" az állatot, így hozzászokik. De akármilyen is, tapasztalatom szerint sokat számít, ha szólsz hozzá, mielõtt hozzányúlsz. Volt nekem is vadabb dzsungim – fiatal felnõttként, kb. 4-5 hónaposan fogadtam be – õ az elsõ napokban csak evés közben tûrte el, ha megsimogattam, mert akkor annyira le volt foglalva, aztán késõbb már meg lehetett fogni, simogatni bármikor. Viszont ezzel azért vigyázni kell, mindegyik állatka külön egyéniség, volt olyanom is, aki pont úgy harapott meg, hogy benyúltam, amikor friss kaja volt elõtte, mert még adni akartam neki valamit, szerintem azt hitte, el akarom venni :) Alapvetõen akkor szelídebbek, ha megvan a biztonságérzetük. Õk odúlakó állatok, általában felülrõl érik õket a támadások, többnyire madarak prédái a természetes élõhelyükön. Ez genetikailag beléjük van kódolva. Ezért ha felülrõl nyúlsz hozzá, több esélyed van, hogy támadásnak veszi. Én mindig úgy szoktam õket megfogni, hogy lássák a kezemet és számítsanak rá. Szintén fontos, hogy legyen házikója. Attól biztonságban érzi magát, tudja, hogy visszahúzódhat. Még egy dolog: én mindig egyedül tartom õket, az ismerõseim tapasztalatai alapján a társaságban élõk kevésbé szelídülnek meg. De ez is egyénfüggõ. Hihetetlen, de mindegyik kis rágcsávó külön egyéniség. Imádnivalóak.
A kérdező hozzászólása: köszi :) Bár szerintem nem ez a probléma mert nem nyúlok elõtte kajához
Bocs, a kiegészítést nem olvastam el. A második voltam. A harapdálás tényleg elsõsorban a kajaszag miatt lehet, de sajnos nekünk is volt olyan hörcsögünk, hogy szerette ezt a kis harapdálást csinálni, nem lehetett róla leszoktatni. Viszont csak a kisfiam kezét harapdálta, az enyémet soha. Valószínûleg õ nem mosta meg olyan alaposan a kezét, vagy nem öblítette le olyan jól a szappant, nem tudtunk rájönni. Valami miatt kajának nézi a kezed. Ez más, mint az erõs harapás, ha kicsikéket harap, akkor kóstolgat. Tehát tényleg valami illatot/szagot érez rajta.
A kérdező hozzászólása: köszi :) majd mindig nagyon alaposan kezet mosok ezentúl mielõtt hozzányúlok :)
ebben a sorrendben.
Hány évesek vagytok?
Ha ezt így kérdezted, még ne csinálj semmit. Menjetek moziba....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!