Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdek tablettát szedni, mennyi (2 db)

Ha elkezdek fogamzásgátló tablettát szedni, mennyi idő után jelentkezhetnek komolyabb gondok (pl. trombózis)? Meddig kell aggódnom miatta? Kiderül ez az első hónapban? Vagy még korábban?

Legjobb válasz: Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!

Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!
Az ilyen komolyabb következményeket nem tudod csak úgy kivédeni. Ne kezd el szedni, ha ennyire félsz, mert akkor minden nap rettegésben fogsz élni, hogy mikor történik valami. És akkor magadat fogod hibáztatni, hogy minek kezdted el szedni, vagy éppen a párodra hárítok, hogy miért hallgattál rá, az meg csak megkeserít mindent.
Kérdezd meg orvosodat, mindenki más csak tippelgethet. Tudod, magyarország a 10 millió szakértõ hazája.
Trombózisod nem csak a tablettától lehet! Amik le vannak írva a betegtájékoztatóban csak LEHETSÉGES tünetek, nem fog jelentkezni rajtad az összes tünet, sõt még annak az esélye is minimális, hogy egy tünetet észlelsz!
A fogamzásgátló tabletta dohányzással együtt eléggé megemeli a trombozis kialakulásának az esélyét. Nekem volt mélyvénás trombózisom. Hormonális fogamzásgátlás és dohányzás... 10 évig együtt... :-( Persze után már azt is megtudtam, ogy örökölt hajlamom van. (érdekes, hogy elöttem a családban senkinek nem volt én mégis mindkét szülömtõl örököltem). Egy vérvizsgálattal meg tudják állapítani a hajlamot. Ha nagyon félsz, vagy a családban volt már trombózis akkor mindenképpen kérd ezt a vizsgálatot.

Új fogamzásgátló tablettára váltottam, de nem tudtam hogy a régi tabletta befejezése után egyből el kell kezdeni az új tablettát. Ha elkezdem szedni a megvonánsos vérzés után úgy ahogy rendesen kell, akkor mennyi idő után leszek "védett"?

Legjobb válasz: kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás

kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás
A kezdõ napodon kezded és egy hó után véd. Ha valami különös tabit kaptál, akkor más is lehet: tájékoztató, nõdoki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!