Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdek tablettát (16 db)

Új fogamzásgátló tablettára váltottam, de nem tudtam hogy a régi tabletta befejezése után egyből el kell kezdeni az új tablettát. Ha elkezdem szedni a megvonánsos vérzés után úgy ahogy rendesen kell, akkor mennyi idő után leszek "védett"?

Legjobb válasz: kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás

kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás
A kezdõ napodon kezded és egy hó után véd. Ha valami különös tabit kaptál, akkor más is lehet: tájékoztató, nõdoki!

Ha elkezdek fogamzásgátló tablettát szedni, mennyi idő után jelentkezhetnek komolyabb gondok (pl. trombózis)? Meddig kell aggódnom miatta? Kiderül ez az első hónapban? Vagy még korábban?

Legjobb válasz: Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!

Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!
Az ilyen komolyabb következményeket nem tudod csak úgy kivédeni. Ne kezd el szedni, ha ennyire félsz, mert akkor minden nap rettegésben fogsz élni, hogy mikor történik valami. És akkor magadat fogod hibáztatni, hogy minek kezdted el szedni, vagy éppen a párodra hárítok, hogy miért hallgattál rá, az meg csak megkeserít mindent.
Kérdezd meg orvosodat, mindenki más csak tippelgethet. Tudod, magyarország a 10 millió szakértõ hazája.
Trombózisod nem csak a tablettától lehet! Amik le vannak írva a betegtájékoztatóban csak LEHETSÉGES tünetek, nem fog jelentkezni rajtad az összes tünet, sõt még annak az esélye is minimális, hogy egy tünetet észlelsz!
A fogamzásgátló tabletta dohányzással együtt eléggé megemeli a trombozis kialakulásának az esélyét. Nekem volt mélyvénás trombózisom. Hormonális fogamzásgátlás és dohányzás... 10 évig együtt... :-( Persze után már azt is megtudtam, ogy örökölt hajlamom van. (érdekes, hogy elöttem a családban senkinek nem volt én mégis mindkét szülömtõl örököltem). Egy vérvizsgálattal meg tudják állapítani a hajlamot. Ha nagyon félsz, vagy a családban volt már trombózis akkor mindenképpen kérd ezt a vizsgálatot.

Olvastam magas ösztrogén tartalmú, vényköteles tablettákról. Férfiak is szedik (ha nőisedeni akarnak). Változókorra, és méhkivétel után javasolják.21 éves lány vagyok. Ha elkezdenék szedni egy ilyen tablettát, akkor nőnének a melleim tőle?

Ezt a kapszulát szeretném szedni, 4mg-os-ban:

Legjobb válasz: Errõl kérdezz meg egy szakorvost, aki majd elmagyarázza neked, hogy miért is nem kéne ilyesmit szedned. Fõleg orvosi felügyelet nélkül nem ajánlom, szóval ha a doki nem írja fel neked, akkor fogadd el, hogy okkal teszi. A feketepiacon meg ne szerezz be ilyesmit, fõleg, hogy hamisítvány is lehet, és ki tudja milyen patkánymérget szedsz be. Ha már hormonokkal szeretnéd bombázni a szervezeted, akkor szedj fogamzásgátlót, van, akinek nagyobbak lesznek tõle a mellei. Vagy ha semmiképp nem tudsz megbarátkozni az adottságaiddal, inkább feküdj kés alá, de ne kockáztasd az egészséged.

Errõl kérdezz meg egy szakorvost, aki majd elmagyarázza neked, hogy miért is nem kéne ilyesmit szedned. Fõleg orvosi felügyelet nélkül nem ajánlom, szóval ha a doki nem írja fel neked, akkor fogadd el, hogy okkal teszi. A feketepiacon meg ne szerezz be ilyesmit, fõleg, hogy hamisítvány is lehet, és ki tudja milyen patkánymérget szedsz be. Ha már hormonokkal szeretnéd bombázni a szervezeted, akkor szedj fogamzásgátlót, van, akinek nagyobbak lesznek tõle a mellei. Vagy ha semmiképp nem tudsz megbarátkozni az adottságaiddal, inkább feküdj kés alá, de ne kockáztasd az egészséged.
Azért méhkivétel után javasolják, mert méhtest- (endometrium)rákot okoz. Tudniillik, nem a méh termeli az ösztrogént, hanem a petefészkek, a méh pedig csak reagál rá. Ha nincs méh, akkor nem kell félni attól, hogy elrákosodik... Ráadásul a mellek se biztos, hogy sokat nõnek tõle, mivel a hormonérzékenység is egyedi sajátosság, viszont a mellrák esélyét is hihetetlenül megdobja. Mindezek mellett a trombózis kockázatát is megtöbbszörözi. Azért idõkorban adják ezeket a készítményeket, mert addigra a saját hormontermelés megszûnik, így nõ a veszélye a csontritkulásnak és bizonyos szív- és érrendszeri betegségeknek, amik ellen az ösztrogén véd. De ekkor is szigorú orvosi kontroll mellett lehet csak szedni, a fenti kockázatok miatt. Továbbá az se mindegy, ha valaki 50 évesen, vagy már 21 évesen kezdi szedni ezeket, mert 21 évesen 30 évvel több ideje van a daganatoknak kifejlõdni. És ismétlem, ha trombózishajlamod van, akkor hatalmas eséllyel fogsz mélyvénás trombózist, vagy tüdõembóliát kapni, utóbbiba pedig mérettõl függõen pár másodperc alatt is meg lehet halni. Továbbá a ciklusodat is szétgányolná ekkora hormonbevitel. Ha kicsik a melleid és ez zavar, akkor inkább szilikont tetess bele, minthogy kinyírasd magad.
A #2-es vagyok. Nem véletlenül próbálnak minél kisebb hormontartalmú fogamzásgátlókat forgalomba hozni. Másrészt pedig már leírtam csak lehet, elkerülte a figyelmed, hogy a mellméret és a hormonszint között nem lineáris az összefüggés! Magyarul, az ötször magasabb ösztrogénszint nem jelent ötször nagyobb melleket, sõt a mellméret nemcsak hormonszint függõ. Vagyis lehet, hogy az egész tortúrával csak annyit érnél el, hogy A helyett B kosár lenne a méreted, cserébe csomó más bajod lenne...
A kérdező hozzászólása: Fogamzásgátlót már szedek, de abból már csak gyenge hormontartalmút adnak.
A kérdező hozzászólása: Szilikonra nincs pénzem, és a természetes jobb lenne...
Mennyi idõs vagy?Ne akarj nagy melleket!Nekem az van éss hidd el szenvedés!!!Fáj a hátam, nyáron pùderezni kell stb....ha ennyire zavar akkor gyûjtögesd össze mûtétre a pénzt!Barátnõmnek 150000be került csak és meg nem mondanám h mû!!!
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok, de ezt már írtam. B-C kosaras melleim vannak, megelégednék egy D kosár mérettel. A hátam ettõl még nem fájna, mert edzek is mellé, szóval erõs a hát izmom, és a mély hátizmaim. 164 cm magas vagyok, valamit muszáj lenne kezdeni a melleimmel, mert aránytalanul kicsik most így ahogy vannak, és szottyadtak is.
A kérdező hozzászólása: hol mûtötték meg 150 ezerért?

Ha elkezdek olyan tablettát szedni, ami erősíti a körmöt és a hajat, attól lehetek szőrösebb?

15 éves vagyok, és mivel a hajam ugyanúgy szaru, attól félek esetleg nem csak a hajamra fog kihatni. Köszi ha válaszoltok.

Legjobb válasz: xD nem hinném :) Ha gondolod, kérdezz meg egy szakembert, de szerintem nem. Én szedek hajvitamint (sajnos eléggé egyoldalúan, rendszertelenül étkezem), és nem vettem észre h szõrösebb lennék.

xD nem hinném :) Ha gondolod, kérdezz meg egy szakembert, de szerintem nem. Én szedek hajvitamint (sajnos eléggé egyoldalúan, rendszertelenül étkezem), és nem vettem észre h szõrösebb lennék.
A kérdező hozzászólása: köszi. igazából én se hinném, de hát ha mégis, és bajszos 90éves néninek fogok kinézni tõle, az meg eléggé fail.

A jelenlegi barátom nem szeretné ha fogamzásgátló tablettát szednék, én viszont igy érezném magam legjobban "biztonságban". Szerintetek észreveszi ha elkezdek a tudta nélkül szedni gyogyot?

Gondolok itt illatok megváltozására,hangulatváltozásokra stb...

Legjobb válasz: Szerintem inkább beszéljétek meg. Az elsõ levélnél én pl. két hétig véreztem, utána végig pecsételtem elgészen a megvonásos vérzésig. Szóval az ilyen nehéz nem észrevenni. Más mellékhatást (pl. hangulatingadozást) én nem észleltem.

Szerintem inkább beszéljétek meg. Az elsõ levélnél én pl. két hétig véreztem, utána végig pecsételtem elgészen a megvonásos vérzésig. Szóval az ilyen nehéz nem észrevenni. Más mellékhatást (pl. hangulatingadozást) én nem észleltem.
Szia! Hány éves vagy? Én 3éve szedem, nem történt velem semmi változás. Nem híztam, ha ezért nem szeretné, és mostmár legalább biztonságban érzem magam..
Rajtam sem látható semmilyen változás én is 3 éve szedem, semmit nem híztam, rövidebbek lettek a vérzési napok, hamarabb elmúlik és kevesebb a vér. Sztem még hasznos is azon felül, hogy biztonságban érzi magát az ember tõle.
szerintem meg, ritkasában van az ilyen férfi, mert vigyáz rád.A fogamzásgátlók lehet biztonságosak, de iszonyatosan megterhelik és megzavarják a hormonháztartást, és ezt közben is észreveszed, de leginkább majd csak akkor fogod amikor abbahagytad.Inkább gumit használjatok, az még biztonságosabb, mert véd a nemi betegségektõl, a tabi meg nem!
Ha nem akarja hogy gyógyszert szedj akkor gyeremket akar? Mert ezt kell megbeszélnetek miértnem akarja. Elég hülye ha nem akarja csak úgy. mitöl fél?
Ritkaság az olyan férfi, aki beleszól abba, hogy kezelem a testem? Ritkaság az olyan férfi, aki talán valami hülye okból nem hagyja, hogy biztonságban legyek? (Az exem is azt akarta, hogy álljak le a fogamzásgátlóval, "mert nem tesz jót", kiderült, hogy ez a drága törõdõ ember fel akar csinálni mintegy véletlenül. Úgyhogy ne ítélkezzetek a srácról, ugyanúgy lehet ez gondoskodás mint valami görénység. Nem valószínû, hogy észreveszi, ha elkezded szedni, de ha mégis, simán ráfoghatod egy felfázásra vagy hasonlóra. A kérdés, hogy tényleg akarsz-e hazudni neki? Én inkább nem feküdnék le vele. Esetleg a köztes megoldás, ha keresel egyéb érveket a gyógyszer mellett (ha nagyon sokáig megvan, rendszertelen, ha borzasztóan pattanásos vagy vagy félnaponta mosnod kell a hajad, ha görcsölsz két hétig vagy fúria vagy a PMStõl), és javasoltatod az orvossal. Ha az orvos javasolja egyéb problémára, a barátod abba nem köthet bele. Ha nem sikerül vele megbeszélni, használjatok óvszert valamilyen óvszerhez való spermiciddel, és ne szexeljetek a legtermékenyebb idõben, akkor is biztonságban vagy. (Háromszoros biztosítás, mi kell még?)
Felajánlod neki, hogyha csökkenne a libidód, akkor abbahagyod. Ezután vezessetek Excel táblát a mennyiségrõl és a minõségrõl! :) (De tényleg, figyeld majd magad, hogy kevesebbet kívánod-e, de azt ne hagyd neki, hogy ezzel cukkoljon, vagy ami rosszabb, vádoljon, hogy kevesebb a libidód a gyógyszer miatt!)
Ha ezeket a dolgokat elmondod neki, hogy elõtte sem volt semmilyen problémád, akkor lehet, hogy kicsit megnyugodna. Meghallgatni meg lehet a véleményét, de szerintem a saját érzéseid alapján döntsd el, hogy mi legyen. De semmiképp se hazudj neki, vállald fel a döntésed, bármi is lesz az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!Gyakorlatilag mindenki ugyanazokat a kérdéseket feszegette , amik bennem is felmerültek. 21 vagyok, nem arról van szó, hogy a párom gyereket akarna, csak szimplán az egészségemet szeretné õ megvédeni ettõl a hormonbekavarástól, amiben tökre igaza van, mert tényleg nem a legtermészetesebb módszer a fogamzásgátló tabletta. Már szedtem elötte is Yasminellet 2évig az elözö kapcsolatom idején, semmi bajom nem volt tõle, sõt csak az elõnyeit éreztem meg a testemen(menstruácio rövidebb fájdalommentesebb lett, testsulyingadozás nem volt, a szexet felszabadultabban tudtam élvezni mert 100%os védelemben tudhattam magam). Egyáltalán nem tartok a gyogyszer szedésétöl, neki viszont rossz tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, pontosan a libidomat félti:) és nagyon ellenzi a gyogyszert, de elgondolkodtam h milyen kapcsolat lesz ez ha már az elején hazudoznom kell emiatt...megprobálom megbezsélni vele ujbol, hátha...köszönöm a válaszokat mégegyszer
Hát igen, ritka az olyan férfi aki a barátnõje egészségét helyezi elõtérbe, és nem a saját kényelmét. A döntés a tiéd, úgyhogy ha nagyon akarod szedni, úgysem tudlak lebeszélni. De a barátodnak igaza van hogy nem akarja. Már csak azért is, mert nagy esély van rá hogy nem kívánod majd a szexet, ez nagyon gyakran elõfordul. Kiszárítja a bõröd, a hajad, hangulatingadozások (ezek a tünetek nagyon gyakoriak), nem hiszem hogy az jó lenne ha egy fiatal lány egy menopauzás nõ szintjén lenne. Ezek saját tapasztalatok, azért írtam le. De az nagy hülyeség lenne ha titokban elkezdenéd szedni, a barátod helyében ezután elgondolkodnék róla, hogy van e bizalom a kapcsolatban. Ha nagyon akarsz hormont szedni, akkor beszéld meg vele normálisan.
miért nem szeretné?
Beszéld meg vele, de a végsõ döntés úgyis a tiéd.
Szió, már van olyan gyógyszer, ami egyáltalán nem tartalmaz hormont!!(Pharmatex család) Beszéld meg a nõgyógyászoddal! Egyébként nyugodtan szedhetsz fog. gátlót, nem fogja észrevenni.

Kisbabát szeretnénk! Elég ha elkezdem szedni a folsavat és a síma multivitamin tablettát?

Vagy vegyek valamilyen terhességi vitamint?Ti hogy kezdtétek ezek szedését?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál csak a pozitív teszt után szedtem terhesvitamint meg vasat pluszban mert nagyon vérszegény vagyok. A másodiknál semmit csak a vasat és magnéziumot marékszámra a folytonos keményedésekre.

Az elsõ babánál csak a pozitív teszt után szedtem terhesvitamint meg vasat pluszban mert nagyon vérszegény vagyok. A másodiknál semmit csak a vasat és magnéziumot marékszámra a folytonos keményedésekre.
Én teherbeesés elõtt elkezdtem a folsavat, de ha nem ikreket akarsz, ne szedd! 32+3hetes ikres:)
Utolsó vagyok, persze utána is fontos a szedése a rendellenességek elkerülése miatt!
9.és 10.válaszoló!Olvassátok el a Melyik magzatvédõ vitamint válasszam? és a Ha ikreket akar, egyen folsavat c.cikkeket! Természetesen nem állítom 100%-ra hogy a folsav miatt lettek hármasikreim, de mindenesetre közrejátszhatott! Nem azután kell szedni miután teherbeestél, hanem még tervezéskor!
Jesszusom, és ha a teherbeesésed elõtti napon piros bugyi volt rajtad, akkor arra is azt mondanád, hogy ne vegyen fel piros bugyit mert ikrei lesznek? :D Kérdezõ, a folsav nagyon fontos az idegcsõzáródás miatt, feltétlenül szedd. Az idegcsõzáródás lezajlik mire tudomást szerzel a terhességedrõl, ezért fontos szedni már a teherbeesés tervezésekor. Tehát vagy terhesvitamin (ezekben van elég folsav) vagy csak simán folsav mindenképp mehet. Nem lesznek tõle ikreid, vagyis lehetnek, de nem a folsavtól :)
Már hogyan lennének a folsavtól ikrei?! Mert neked lettek? :) ))) Tévhit, igazi tudományos alapja nincsen, nem mutattak ki összefügést. De józanul belegondolva is: szinte minden kismama szed folsavat, mégsem lesz mindenki ikres. :) ) Arról nem is beszélve, hogy az idegcsõ záródáshoz elengedhetetlen, tehát ha mást nem is, folsavat szedj. Én pl. csak azt szedtem, pozitív teszt után kezdtem elevitet. 24 hkm
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem:(
Már kismama vagy?
A kérdező hozzászólása: Ha kiderülne, hogy ikreim lesznek örülnék neki, de nem hajtok rá.:) És mennyi folsavat szedtél?
Azt gondolom, igen!Te szeretnél ikreket?
A kérdező hozzászólása: A folsav miatt lesznek ikreid?
A folsav szedését és a terhesvitamint is jó elkezdeni a teherbeesés elõtt. A folsav a fontos, illetve a halolaj. Nem feltétlen kell terhesvitamin, csak jó vitamin legyen, ne szintetikus.
Ostobaság. A folsav elengedhetetlen az idegrendszer fejlõdéséhez. Nem az ikrek miatt kell szedni.

Ujra vedett leszek ha elkezdem szedni a kovetkezo level tablettat? Bovebben lejebb.

LAssan 2 hete,hogy amikor bevettem a tablettat hasmenesem volt,azota barnas folyasom van. Tegna elfelejtettem bevenni a tablettat es csak ma reggel vettem eszre. Ha egy het mulva elkezdem szedni a kovetkezo levelet, akkor vedett leszek?

Legjobb válasz: Nem leszel. Várj még utána annyit, mint amennyit akkor kellett várnod mikor elõször kezdted el szedni.

Nem leszel. Várj még utána annyit, mint amennyit akkor kellett várnod mikor elõször kezdted el szedni.
jajj ezt nagyon elrontottad :P

9 hetes vagyok és csak folsav tablettát szedek. Sajnos nem szeretem a gyümölcsöket, de a babámnak megakarok adni mindent amire szüksége van. Ha elkezdek Elevitet szedni az elég?

Legjobb válasz: Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.

Ami nem esik jól, azt ne edd, tehát marad az Elevit :)
Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.
Nem gyanús az sem, hogy amikor megjelenik a válaszod, akkor a másik pontszáma megváltozik??? A válaszod elött néztem a százalékom, érdekes, 100%-on volt, amint megjelent a tiéd, már csak 66%?? Na ez a gyanus. Legalább ne írnád, hogy nem pontozol!!! Örülnél Te annak, ha fele annyi nyugodtságod lenne, mint nekem... Amúgy sem almáról írtam, hanem általánosságban a gyümölcsökrõl, zöldségekrõl! Ha ideges vagy rágcsálj egy kis "mérges" répát! Ha szerinted, az az egészséges!
Elég az Elevit, ne aggódj. Gyümölcsbõl amúgy is meg kéne enni napi 2kg-ot, hogy bevidd a szükséges vitaminokat.
06:52 Jó ember! Élvezed ha másokat lepontozhatsz??? Akkor egyél sok-sok gyümölcsöt, ami tele van mûtrágyával, az ám az egészséges!!! Ezt is lepontozhatod... Majd, ha tanulsz ezekrõl a dolgokról, akkor pontozgassál, okés??
Már megint ez a 2 kg gyümölcs!!! a kedves válaszoló semmi esetre sem veszi a fáradságot hogy utána nézzen a zöldségek-gyümölcsök vitamintartalmának, csak hajtja ezt a 2 kb hülyeséget! Zöldségekben több a vitamintartalom mint a gyümikben, ha azokat jobban szereted, akkor esetleg próbálj abból többet enni (sárgarépa, karalábé, brokkoli, karfiol nyeresen) dió-mogyoró nagyon jó ásványi anyag forrás (magnézium, kálcium, kálium), de ha ezeket sem szívesen eszed, akkor 1-1 szem Elevit naponta bõven elég, abban minden benne van! Minden jót, boldog babavárást!
Szia Szerintem elég a folsav, azért próálj meg változatosan étkezni! Fel sem ér egy vitamin sem a kiegyensúlyozott étrendel!
Én 9 hetesen voltam elöször a dokimnál és E vitamint irt fel, folsavot, és no-spat ha esetleg görcsöl a hasam.Azt mondta hogy igyák tejet egyek sok tejterméket, gyümölcs zöldség ha jol esik eszel s ha nem nem.Ugy is az elsö 12 hétben a legfontosabb a folsav.
ok, csak ne idegeskedj:) anyukám kertjében nem mérges a répa, de köszi a jókívánságot, ez minden elmond rólad! Minden jót neked is, most kattintok egyek a középsõ kézre, majd figyeljük együtt hogy mi történik, jó? Tényleg ne húzd magad, felmegy a vérnyomásod:( Bocs a kérdezõtõl, vannak ilyen ámokfutó kismamák is, akik a pontszámuk alapján hiszik hogy okosak e vagy sem, és másokat átkoznak...
én is 9 hetes vagyok, de veled ellentétben én imádom a zöldséget és a gyümiket is. Naponta eszek annyit amennyi jól esik és most kezdtem el szedni az Elevitet. Azt javaslom hogy ha nem szereted a gyümit, akkor próbálkozz a zöldséggel. pl. friss saláták, vgy fõzelék, vagy akár nyersen is.
Az egészben az a sz*r hogy, én nem a pontjaim alapján tartom magam okosnak, de ha leirom a saját véleményemet és tapasztalatom akkor azt miért kell lepontozni, és nem azért mérgelödök mert kevesebb pontom lett, hanem mert zavar hogy saját véleményemet lepontozzák.Megérteném ha valami nagyon nagy baromságot tanácsolnák a kérsezönek, de igy...
"A tájékoztatóban az áll, hogy elvileg már a menstruációm végén védelmet nyújt ha az elsõ napon elkezdem szedni." Van még kérdésed?
Az elsõ levél végigszedése után hat a gyógyszer. Addig veszélyes más védekezés nélkül szeretkezni. Csinálj gyorstesztet.
lehet , hogy védelmet nyujt, de az orvos, mindig azt mondja, hogy az elsö honapban nem nyujt védelmet, és védekezni kell máshogyan is!!!!!!
Én is Lindynette-t szedek, és nekem az orvosom azt mondta, hogy már az elsõ szemtõl véd. Ha a mensturáció elsõ napján kezdem el szedni.
A kérdező hozzászólása: (utolsó válaszoló)Akkor te nem izgulnál a helyemben?bár azt hozzá teszem h a barátom nem ment el bennem bár tudom h igy is megvan az esély ...csak h igy is azért vmilyen szinten csökken nem?köszi:)
Bocs, magamból indulok ki: Nagyon termékenyek vagyunk (ha nem védekezünkk, azonnal sikerül összehozni egy babót), így bizton állítom, igen, védelmet nyújt. Nemrég volt 1 spontánom, és a 4.napon kezdtem el szedni, és eddig babamentes vagyok. És lehet hogy van esély gyógyszer nélkül teherbe esni még ha a pasi idõben ki is veszi, de nekünk ez is jól bevált, amikor nem szedtem fél évig f.gátlót.
Kérdezõ: Ha ennyire parázol, mi a fenéért nem vártad ki az egy hónapot? Nem értem, hogy az emberek miért mindig csak utólag képesek gondolkodni. Vszínûleg nem írtak baromságot a tájékoztatóba, de ha ennyire parás vagy, nem kellett volna kockáztatni és kész. Most már csak rágjad a körmöd, mást nem tehetsz.
Én is ilyet szedek. A fogamzásgátló mellett teljesen nyugodtan élhetsz szexuális életet a barátoddal. Puszi
16:21-es vagyok :) Én nem izgulnék, bár én a menstruációm 2. napján vettem be, így kellett másféle védekezés egy ideig, de ha a menstruációd elsõ napján vetted be, ráadásul a barátod nem ment el benned, akkor nem lesz semmi gond :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!