Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdek szedni, (141 db)

Ha elkezdem szedni a fogamzásgátlót augusztus végén, szeptember elején menstruálok, aztán októberben is, utána már lefeküdhetek a barátommal?

Mindketten szeretnénk, csak megbeszéltem vele, hogy várjunk, amíg beáll a havim.

Legjobb válasz: Ha elkezded szedni, akkor be is áll a havid rögtön, hacsak nincs más probléma is.

Ha elkezded szedni, akkor be is áll a havid rögtön, hacsak nincs más probléma is.
általában 1 hónap a hatóidõ a fogamzásgátlónak
ha az elsõ levelet beszedted a 7 napos szünet valamelyik napján megjön és utána mindig akkor fog...nem kell hónapokat várni max 1-et..
"nincs rendes menstruációm". Ez mit jelent? Egyáltalán nincs (vagy csak nagyon ritkás), esetleg összevissza? Azt tudnod kell, hogy a tabletta nem "beállítja". Gyakorlatilag kikapcsolja a saját hormontermelésed, és csinál egy mesterséges ciklust. Ha már rég megjött az elsõ havid (azaz nagyon régóta nem állt be), akkor inkább vizsgáltasd ki magad alaposan, hogy mi lehet az oka, és utána gondolkodj el a megoldáson. Nekem pl PCO miatt nincs menzeszem, és az orvosom nem javasolja a fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: Úgy értve nincs menstruációm, hogy már jött meg néhányszor, de elvétve, például Novemberben van 3, szinte említésre se méltó nap, aztán legközelebb Márciusban van 9, erõs vérzéssel párosult nap. Nõvéremnek is így volt régen, aztán õ is kapott gyógyszert, hogy legyen rendes havi vérzése. Barátnõmnek szintén.

Ha elkezdem szedni a more milk kapszulát, és tényleg több tejem lesz, akkor ki kell fejni a felesleget?

Most is elégnek bizonyul, de fejni nem tudok. Ha mindkét mellemet meggyötröm, akkor sem tudok 20 ml-nél többet kier?lködni, így szerintem nem sok értelme van az egésznek. De sokkal nyugodtabb lennék, ha látványosabb lenne a tejcsi termel?dése.

Legjobb válasz: Szia! ha elkezded szedni és több lesz, akkor mindenképp fejd ki a felesleget. Én 6 és fél hónapja úgy szoptatok, hogy összesen 5X150 ml-t tudtam félretenni. Én nem kezdtem el.... Dia

Szia! ha elkezded szedni és több lesz, akkor mindenképp fejd ki a felesleget. Én 6 és fél hónapja úgy szoptatok, hogy összesen 5X150 ml-t tudtam félretenni. Én nem kezdtem el.... Dia
Szia! Ha elég a tejed, akkor ne szedjél semmilyen tejserkentõt, mert akkor ki kell fejned, mivel a baba úgysem szopná ki teljesen. Akkor kezd el szedni szerintem, ha úgy érzed, hogy nem elég a tej. Felesleges gyötörni a melleidet, ha nem szükséges:) A leglátványosabb bizonyíték, hogy minden jól mûködik a babád súlygyarapodása.
Mi az a more milk kapszula? sosem hallottam róla, talán nekem is szükséges lenne...
A kérdező hozzászólása: Ez elméletileg egy tejszaporító kapszula. Már harmadik napja szedem, de szart sem ér. Nagyon úgy néz ki hogy kidobtam 5600Ft-ot az ablakon! Állítólag sokaknak bevált, de nekem nem. Ettõl még az urtica is jobb!
Lehet ez is csak egy üzleti fogás, és olyan elven hat mint a placebo. Ami tény, hogy attól lesz több tejed ha fejed, de a legeslegjobb ha szoptatod! Akár másfél óránként. Ha fekve szoptatsz akár tudsz olvasni is de pihensz. KÉnyelmesebb, mint bármi más, nekem is ez vált be. Se urtica urens, se a tea nem igazán (mondjuk folyadékpótlásnak jó, és az ize sem rossz). HAJRÁ !!!

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Szeretnénk babát pároal de maximum márciusban elkell kezdenem szedni fogamzásgátlót mert anyuék elvittek nődokihoz! Ha közben becsúszik a baba akkor nem árthatok ha elkezdem szedni a gyógyszert? Vagy ilyenkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mondd csak, hány éves vagy, hogy anyukádék visznek nõgyógyászhoz? Természetesen ÁRTASZ egy magzatnak a fogamzásgátlóval. És mi az, hogy el KELL kezdened szedni a fogamzásgátlót? Ha felnõtt ember vagy, akkor ez a te dolgod, nem a szüleidé, illetve persze a párodé.

Mondd csak, hány éves vagy, hogy anyukádék visznek nõgyógyászhoz? Természetesen ÁRTASZ egy magzatnak a fogamzásgátlóval. És mi az, hogy el KELL kezdened szedni a fogamzásgátlót? Ha felnõtt ember vagy, akkor ez a te dolgod, nem a szüleidé, illetve persze a párodé.
Ez kamu, ugye? Mivel írtad, hogy szeretnétek babát, gondoltam felnõttek vagytok, de utána olvasom, hogy anyudék vittek dokihoz, tehát tini vagy. 1. Ha tini vagy NE akarj babát, az nem abból áll, hogy babusgatod, játszotok. Ez komoly felelõsség, minden téren. Ha megunod, mint a játékot, nem dobhatod el. 2. Ha felnõtt vagy miért visz anyud dokihoz? 3. És igen ártasz neki, ha elkezded szedni a tablettát. Akár testi akár szellemi fogyatékos is lehet. Elég fura kérdés!!
Hú, ez tényleg fura... De tegyük fel nem kamu: igen, ártanál a fogamzásgátlóval. Vagy baba, vagy gyógyszer, egyszerre semmiképp! A kérdésbõl én arra következtetek, hogy nem való neked gyerek. Akit anyuék visznek nõgyógyászhoz, hogy akar önálló életet élni és felelõsséget vállalni egy másik életért?
ha valaki babát szeretne nem kezd el utána fogamzásgátlót szedni, ez nonszensz. a nõgyógyászat után remélem elmentél agydokihoz is.
Ha te az anyukáddal jársz nõgyógyászhoz, és õ íratja fel neked a fogigátlót, amit szerintük szednek KELL, akkor még gyerek vagy. Szóval ne akarj te terhes lenni. Elõbb nõj fel, legyél felnõtt, aki felelõsséget tud vállalni önmagáért, saját döntéseket tud hozni EGYEDÜL, és csak az után juthat eszedbe, hogy felelõsséget vállalj egy gyermekért. Igazi gyerek helyett hajasbaba való még neked.
Ez a kérdés egyértelmûen kitaláció.
Miért pont márciusban kell elkezdened a fogamzásgátlót? Ha addig terhes leszel, azt úgy is tudni fogod. Gyógyszer és baba együtt nem megy. Védekezzetek addig másképp, s akkor kevés az esély, hogy csak úgy becsúszik a baba. Ha mégis becsúszik, akkor vagy abortusz, vagy megtartod, más választás nincs.
A kérdező hozzászólása: nem kamu kérdés! és azért vittek el anyuék nõgyógyászhoz mert nevelõfaterom korházban dolgozik és mindig anyuval járunk együtt a dokihoz!
még nagyon gyerek lehetsz, azt nem értem, ha anyukád elvitt a dokihoz, akkor mért kell várni márciusig, h elkezd szedni a gyógyszert?? de, hogy a kérdésre is válaszoljak, ÁRTHATSZ a babának a gyógyszerrel, de ha még ezzel sem vagy tisztában, ne akarj gyereket.

Olvastam magas ösztrogén tartalmú, vényköteles tablettákról. Férfiak is szedik (ha nőisedeni akarnak). Változókorra, és méhkivétel után javasolják.21 éves lány vagyok. Ha elkezdenék szedni egy ilyen tablettát, akkor nőnének a melleim tőle?

Ezt a kapszulát szeretném szedni, 4mg-os-ban:

Legjobb válasz: Errõl kérdezz meg egy szakorvost, aki majd elmagyarázza neked, hogy miért is nem kéne ilyesmit szedned. Fõleg orvosi felügyelet nélkül nem ajánlom, szóval ha a doki nem írja fel neked, akkor fogadd el, hogy okkal teszi. A feketepiacon meg ne szerezz be ilyesmit, fõleg, hogy hamisítvány is lehet, és ki tudja milyen patkánymérget szedsz be. Ha már hormonokkal szeretnéd bombázni a szervezeted, akkor szedj fogamzásgátlót, van, akinek nagyobbak lesznek tõle a mellei. Vagy ha semmiképp nem tudsz megbarátkozni az adottságaiddal, inkább feküdj kés alá, de ne kockáztasd az egészséged.

Errõl kérdezz meg egy szakorvost, aki majd elmagyarázza neked, hogy miért is nem kéne ilyesmit szedned. Fõleg orvosi felügyelet nélkül nem ajánlom, szóval ha a doki nem írja fel neked, akkor fogadd el, hogy okkal teszi. A feketepiacon meg ne szerezz be ilyesmit, fõleg, hogy hamisítvány is lehet, és ki tudja milyen patkánymérget szedsz be. Ha már hormonokkal szeretnéd bombázni a szervezeted, akkor szedj fogamzásgátlót, van, akinek nagyobbak lesznek tõle a mellei. Vagy ha semmiképp nem tudsz megbarátkozni az adottságaiddal, inkább feküdj kés alá, de ne kockáztasd az egészséged.
Azért méhkivétel után javasolják, mert méhtest- (endometrium)rákot okoz. Tudniillik, nem a méh termeli az ösztrogént, hanem a petefészkek, a méh pedig csak reagál rá. Ha nincs méh, akkor nem kell félni attól, hogy elrákosodik... Ráadásul a mellek se biztos, hogy sokat nõnek tõle, mivel a hormonérzékenység is egyedi sajátosság, viszont a mellrák esélyét is hihetetlenül megdobja. Mindezek mellett a trombózis kockázatát is megtöbbszörözi. Azért idõkorban adják ezeket a készítményeket, mert addigra a saját hormontermelés megszûnik, így nõ a veszélye a csontritkulásnak és bizonyos szív- és érrendszeri betegségeknek, amik ellen az ösztrogén véd. De ekkor is szigorú orvosi kontroll mellett lehet csak szedni, a fenti kockázatok miatt. Továbbá az se mindegy, ha valaki 50 évesen, vagy már 21 évesen kezdi szedni ezeket, mert 21 évesen 30 évvel több ideje van a daganatoknak kifejlõdni. És ismétlem, ha trombózishajlamod van, akkor hatalmas eséllyel fogsz mélyvénás trombózist, vagy tüdõembóliát kapni, utóbbiba pedig mérettõl függõen pár másodperc alatt is meg lehet halni. Továbbá a ciklusodat is szétgányolná ekkora hormonbevitel. Ha kicsik a melleid és ez zavar, akkor inkább szilikont tetess bele, minthogy kinyírasd magad.
A #2-es vagyok. Nem véletlenül próbálnak minél kisebb hormontartalmú fogamzásgátlókat forgalomba hozni. Másrészt pedig már leírtam csak lehet, elkerülte a figyelmed, hogy a mellméret és a hormonszint között nem lineáris az összefüggés! Magyarul, az ötször magasabb ösztrogénszint nem jelent ötször nagyobb melleket, sõt a mellméret nemcsak hormonszint függõ. Vagyis lehet, hogy az egész tortúrával csak annyit érnél el, hogy A helyett B kosár lenne a méreted, cserébe csomó más bajod lenne...
A kérdező hozzászólása: Fogamzásgátlót már szedek, de abból már csak gyenge hormontartalmút adnak.
A kérdező hozzászólása: Szilikonra nincs pénzem, és a természetes jobb lenne...
Mennyi idõs vagy?Ne akarj nagy melleket!Nekem az van éss hidd el szenvedés!!!Fáj a hátam, nyáron pùderezni kell stb....ha ennyire zavar akkor gyûjtögesd össze mûtétre a pénzt!Barátnõmnek 150000be került csak és meg nem mondanám h mû!!!
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok, de ezt már írtam. B-C kosaras melleim vannak, megelégednék egy D kosár mérettel. A hátam ettõl még nem fájna, mert edzek is mellé, szóval erõs a hát izmom, és a mély hátizmaim. 164 cm magas vagyok, valamit muszáj lenne kezdeni a melleimmel, mert aránytalanul kicsik most így ahogy vannak, és szottyadtak is.
A kérdező hozzászólása: hol mûtötték meg 150 ezerért?

6 évig szedtem a Lyndinette 20-at. Most abbahagytam 3 hónapra, hogy kicsit kitisztuljon a szervezetem, de most újra elszeretném kezdeni. Lehet ebből bajom? Illetve ha elkezdem szedni akkor az első hónapban már védelmet nyújt, vagy még nem?

Legjobb válasz: értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb

értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb
fölösleges volt abbahagynod, csak bekavartál. elõrõl kezdheted de nem fog védeni az elsõ hónapban.
Ha már abbahagyod (eleve hülyeség volt, mert nem kell kitisztulnia), akkor minimum fél évre hagyd abba, mert különben egy jó kis hormonzavar lesz a vége!

Ha elkezdem szedni az ízületvédõt, utána várjak 2-3 hetet míg elkezdi kifejteni a hatását, vagy pár nappal késõbb már edzhetek is?

Egyébként a térdem fáj ha guggolok. Nem súlyokkal dolgozok, saját testsúly. Akkor is ajánlott a napi 2-3 tabletta? ( vagy az elõírt mennyisõg. ) Ilyenkor nem terhelõdik olyan nagy súly a térdemre.

Ha elkezdenék szedni izomnövelőket az kihatással van e a hizásra? Szóval h ha elkezdeném szedni akkor az a hizást is felgyorsitja vagy az csak az izomnövekedést serkenti? Vagy talán a háj eltünését is felgyorsitja?

Legjobb válasz: A testösszetétel aránya az, amibe a legnehezebb beavatkozni. Valoszinuleg teljesen arányosan fogsz gyarapodni mindenbõl, de legalabbis megmarad a mostani víz- zsír- és kötõszövettartalom, ha csak edzel és izomnövelõket szedsz, és mast nem valtoztatsz az életmódodon.

A testösszetétel aránya az, amibe a legnehezebb beavatkozni. Valoszinuleg teljesen arányosan fogsz gyarapodni mindenbõl, de legalabbis megmarad a mostani víz- zsír- és kötõszövettartalom, ha csak edzel és izomnövelõket szedsz, és mast nem valtoztatsz az életmódodon.
izomnövelõ nem létezik! te el vagy tájolva!
izomnövelõ csakugyan nem létezik. ha jól be van lõve a tömegnövelõ kajád és minõségi is, akkor izom tömegnövelés mellet nem fogsz nagyon bezsírosodni. csak ki kell tapasztalni a kaja menyiséget. ezt meg olvasd el: http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=558

2hónapja szültem császárral. Az orvosom Belarát írt fel, de még nem jött meg ezért még nem kezdtem el szedni. De szeretnék 15kg-t fogyni. Ha elkezdem szedni akkor is sikerülni fog? Vagy sokkal nehezebb lesz?

Egyszer már fogytam 20kg-t,akarater?m van,csak akkor nem szedtem semmit.

Legjobb válasz: Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz,mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni,én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod ,tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert

Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz, mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni, én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod , tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert
Szia! Ha szoptatsz akkor tényleg ne fogyókúrázz.Szülés után 10kg maradt rajtam ebbõl 8 kg le ment simán a szoptatás alatt(9 hó)aztán 10hónapossan elindult és le ment a többi kettõ is:) Az elsõ válaszolónak üzenem hogy szoptatás alatt is megjöhet a menzesz, nekem 4 hónapos volt a pici amikor újra elkezdõdött.

Ha elkezdem szedni a szemöldökömet mert kezd összenõni meg fent egyre nagyobb akkor milyen sûrûn kell majd szedni? 14f

Legjobb válasz: Ha mindig igényesen szeretnél kinézni, akkor kb. 1,5-2 hetente. Én 2 hetente járok kozmetikushoz szemöldököt szedetni, addigra szokott lenni annyi, hogy már érdemes elmenni. Mondjuk nekem formára is igazítja, hogy egy kicsit fiatalosabb és barátságosabb legyen a tekintetem. :) 29F

Ha mindig igényesen szeretnél kinézni, akkor kb. 1, 5-2 hetente. Én 2 hetente járok kozmetikushoz szemöldököt szedetni, addigra szokott lenni annyi, hogy már érdemes elmenni. Mondjuk nekem formára is igazítja, hogy egy kicsit fiatalosabb és barátságosabb legyen a tekintetem. :) 29F
Egyén függõ, nekem pl. már 1-2 nap után látszanak a kis szõröcskék.
Ha rendesen kiszeded, 2 hétig biztos tart.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!