Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdek 2-3x (4 db)

Ha elkezdek hetente 2-3x egy-két órát tornázni, mikorra lesz eredménye?

Nem vagyok kövér, csak plötyi (172 cm-hez 60 kg), tehát nem fogyni szeretnék, csak kicsit izmosodni, fittebb lenni, jobban érezni magam a b?römben.

Legjobb válasz: tényleg nem vagy kövér. hát az izomhoz idö kell. kb 2-3 hét után már érezni fogod.

tényleg nem vagy kövér. hát az izomhoz idö kell. kb 2-3 hét után már érezni fogod.
Attól függ hogy, milyen az edzésterved. Megfelelõ súlyzós edzéssel olyan egy hónap körül. De szerintem izmosodáshoz inkább 4-5 edzés kellene hetente.
Szerintem is olyan 2-3 hét.Én is szoktam ;)
En kerekebb vagyok. Heti 5x csinaltam Beres Alexandra Vitalitas c. 1 oras tornajat. 2 het utan lattam a valtozast es a labaimon vettem eszre eloszor.

Ha elkezdek úszni (nem versenyszerűen, csak hetente 2-3x 1 órát bérlettel) attól széles lesz a vállam?

Lány vagyok és nem akarok batár hátat, de ugyanakkor nem vagyok csapatjátékos és a versenyeket sem szeretem, tehát nem egyesületben akarom csinálni, az egyetlen sport amit szeretek, az az úszás.

Legjobb válasz: Nem lesz széles. Nõként fõleg nem. :)

Nem lesz széles. Nõként fõleg nem. :)
A kérdező hozzászólása: Ódejó, köszi. :D (Nem mintha akkor mostantól nem járnék, csakhát azért mégiscsak volt bennem egy kis félsz.)
:)
Az úszóknak nem azért széles a hátuk, mert úsznak. Rengeteg erõedzésük is van, konditermi edzések, emellett megfelelõ táplálkozás, beállított értékekkel. Az úszás, mivel aerob sport, az izomzat épülése ellen dolgozik, elsõsorban a keringési rendszert erõsíti, javítja az állóképességet, növeli a tüdõd kapacitását, de nem épít izmot. Ha sokat úszol, leviszi a testzsírodat, amitõl szép definiált izomzatod lesz, de batár állat ettõl sosem leszel:)
Az aerob edzések nincsenek az izomzat épülése ellen, Az úszás nem aerob sport, csak lehet aerob tartományban is úszni. Amirõl te beszélsz, az a kardioúszás.
"-be akartam rakni az ellent, de elmaradt. Aerob sport, mert végezhetõ aerob tartományban, ettõl lesz aerob:) Bármilyen mozgás, ami a szív-és érrendszert fejleszti, és végezhetõ aerob tartományban, az aerob sport:) Ha hobbi szinten úszik, az erõnléte fejlõdésével és a tüdõkapacitásának növekedésével aerob tartományba fog kerülni mindenhogy.
Aham, de mivel nem csak aerob tartományban végezhetõ, ezért kardio IS. Az úszás intenzitása határozza meg, hogy aerob, vagy kardio. A szív-és érrendszer edzésére pedig a kardio a legjobb.(kihangsúlyoznám, hogy nem csak az jó, de az a legjobb.) Az aerobozástól nem fejlõdik vissza az izomzat, az a zsirégetésre való. Hobbi szinten is lehet kardio úszni, miért ne lehetne?
Nem hiszem... De amúgy nem vagy elég magas? :D
A kérdező hozzászólása: háááááát nem tudom suliban is én vok legmagasabb és mindenki azt kérdezi hogy hová növök:D


Ha elkezdek heti 2-3X mozogni, és kevesebb szénhidrátot enni, mennyi idő alatt szabadulhatok meg 10 kg-tól?

Legjobb válasz: az a mozgás nagyon kevés:( amúgy passz. és nem a szénhidrát bevitelével van a gond, hanem az életmóddal/táplálkozással! Mert szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek!

az a mozgás nagyon kevés:( amúgy passz. és nem a szénhidrát bevitelével van a gond, hanem az életmóddal/táplálkozással! Mert szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek!
Szerintem nem kevés a heti 2, 3x mozgás. A lényeg, hogy legyen és rendszeres legyen! Hagyd el a cukrot és egyél délelõtt szénhidrátot, ebédre max. rizst. Amúgy sok zöldség, gyümölcs! Ki tudja, mennyi idõ alatt megy le?! A lényeg, hogy így le fog menni! Sok sikert!
Ne abban gondolkodj, hogy leadsz x kg-ot azt kész, hanem egyszerûen állj rá egy normálisabb életmódra és formajavulásod lesz. Hogy mikor? Majd idõvel, csak türelem kérdése. :P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!