Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezd a méhlepény, (2 db)

Ha elkezd levállni a méhlepény, vagy már levállt, akkor mennyire erősek a görcsök? Vérzés mindig van?

Nekem elég sokat görcsöl, de eddig betudtam a szalagok nyúlásának, méh növekedésének, most megilyedtem a méhlepény helyzete miatt. Néhány kérdéssel ezel?tt is én írtam.

Legjobb válasz: A méhlepényen, és a köldökzsinóron keresztül jut a baba oxigénhez, és tápanyaghoz, ha leválik akkor megszûnik a kapcsolat az anya, és gyermek között. Normális esetben csak a baba születése után válik le, azt még a baba után kell "megszülni"! Biztos, hogy levált? Nem értettél félre valamit? Honnan az info?

A méhlepényen, és a köldökzsinóron keresztül jut a baba oxigénhez, és tápanyaghoz, ha leválik akkor megszûnik a kapcsolat az anya, és gyermek között. Normális esetben csak a baba születése után válik le, azt még a baba után kell "megszülni"! Biztos, hogy levált? Nem értettél félre valamit? Honnan az info?
Szia. Ha a me´hlepény leválik nagy vérzéssel, és persze a babád és a te életed mu´lhat a gyors beavatkozáson.A könyvelöm feleség´ßenek egy hónappal elöbb egy de.levált a méhlepény, elöntötte az asszonyt a vér, a férje azonnal vitte a kórházba (5 perc)és mire a baba´t kivették már lila volt, és élszteni kellett.A hölgynek nagy vérvesztesége lett.szóval ez nagyon komoly dolog.Az orvosod mit mondott, hogy ez felmerül benned??túl e´rett a lepe´ny??Mennyi idös terhes vagy??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 21 hetes vagyok, és egy része a méhszájon van, aminél van egy 3*1 cm-es haematoma. És félek, hogy levállik. Tudom, hogy sok pihenés stb. De az mennyi az a sok? Napi teendõk? Fõzés, mosogatás, 15 perc séta belefér? Vagy az sem?
A kérdező hozzászólása: Ha autóban ülök, rázkódok az is leindíthatja?
Barátnõm járt úgy , elsõbabásan, hogy erõs görcsei lettek, bement a kórházba, mert azt hitte vajúdik 38 hetesen. A doki megvizsgálta, "áh, még messze a szülés...". Rátették nstre, az mutatta ki, hogy fájásai vannak. Elküldték zuhanyozni, és ömleni kezdett belõle a vér.-levált a méhlepény. Azonnal császározták, 10 perc mulva kint volt a baba. Hogy görcsel jár-e mindig, nem tudom, de elõttem szólók alapján nem, de vérzéssel tuti, hogy jár. Nekem két kisebb vérzésem volt, 29 és 32 hetesen, lent van a méhlepényem, de nem takarja a méhszájat. Rutascorbint én is kaptam, recept nélkül vehetõ, nekem 3X2-t írt a doki, és jó, mert azóta nem is keményedek annyit. De az, hogy görcsöl a hasad, még nem jelnti a lepény leválását. Lehet jóslófájás, vagy simán nyúlnak az izomok. FEküdj, pihenj és nem lesz baj! Nem kell mindig mindjárt a legrosszabbra gondolni:-)
Én írtam azt a nagyon hosszú választ:) Nem kell rögtön arra gondolni, hogy levállik a lepény, de ha a doki mondja, vagy csak azt mondja, hogy levállhat, v levállt a széle, akkor a pihenést azt rettentõ komolyan kell venni.Mint írtam nekem semmi még a legkisebb görcsöm sem volt, mégis levállt.És nekem annyira szigorúan feküdnöm kellett, hogy CSAK wc-re, és zuhanyozni állhattam fel, de azt is gyorsan kellett elintéznem.Rettentõ volt ennyit feküdni, már mindkét oldalamon a combomnál sebes volt a bõr a sok fekvéstõl, de ha ezt nem tettem volna meg, most nem lenne itt a gyerekem.Szóval NEKEM ennyire komolyan kellett vennem, de én nem tudom hogy veled most pontosan mi van, de én azt mondom ha vki megerõsíti hogy lepénylevállási probléma van, akkor mindenképp erre kérdezz rá, hogy mennyire komolyan kell NEKED pihenni, feküdni...Nagyon szorítok neked ha úgy alakul, hogy ne járj úgy mint én, mert azt senkinek nem kívánom, de addigis pihizz amennyit csak tudsz...

Ha a méhlepény elkezd leválni azon tudnak még segíteni valahogy? Csak elméleti kérdés?

Legjobb válasz: Akkor lényegében, akkor tudnak magnéziummal segíteni, ha nem vált le teljesen...

A kérdező hozzászólása: Akkor lényegében, akkor tudnak magnéziummal segíteni, ha nem vált le teljesen...
De, éppenséggel lehetett orgazmustól is, szóval nem érdemes tovább aggódnod.:) A terhesség alatt megnõ a nemiszervek, a hüvely, a méh vérbõsége. Ilyenkor elõfordulhat, hogy szeretkezés közben, vagy orgazmus hatására egy felületi hámsérülés, vagy hajszálér ilyen barnázós foltot okoz. Ennek semmi köze nincs a méhlepényhez, de még csak a babához sem. Valószínûleg a hüvelyedbõl indult, és már el is múlt.
A kérdező hozzászólása: Na úgy látszik nem az volt, mert azóta se látok semmit! Pedig nagyon figyeltem úgyhogy kicsit megnyugodtam :D
A kérdező hozzászólása: Hát nekem tegnap volt orgazmusom nem tudom, hogy 1 nap elteltével jelentkezne, ha gond van?
Nekem orgazmus utan barnazas jelentkezett..13 es 15 hetesen(akkor tudatosult bennem hogy amiatt).
A kérdező hozzászólása: Amúgy a kérdést azért tettem fel, mert el se tudom képzelni ilyenkor már mitõl lehet még vérezni... 17 hetesen voltam 4d-n és ott minden a legnagyobb rendben volt..
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ez már több mint 2 órája volt, azt gondoljátok, hogy ha tényleg barnáznék, akkor már lenne valami nem? Azóta se látok semmit :D
Még a részeleges lepényleválás is erõs vérzéssel, és/vagy görcsökkel jár, nem barnázással.Nem valószínû, hogy téged ilyesmi fenyegetne, ne törd a fejedet rajta:) )
Kórházi körülmények között tudnak.
A kérdező hozzászólása: 18 hetes vagyok ez lemaradt.. és 10 hetesen is barnáztam mert mellsõ falon tapad meg a lepény mélyen, de azóta elvileg teljesen jó helyen van...
A kérdező hozzászólása: Igazából azért tettem fel a kérdést, mert ma nagywc után úgy láttam mintha valami barnáznék.. de nem voltam benne biztos hogy az volt (kicsit undi, de hasmenésem volt és lehet hogy az került a wc papírra) így lezuhanyoztam és nézem magam, de azóta semmit se látok... Ha persze újból látom akkor megyek a dokihoz, de sajna nem vagyok biztos benne..
Igen, kezelni csak akkor lehet, ha nem teljes a lepényleválás. Ha ez következne be, akkor életmentõ mûtéttel azonnal be kell fejezni a terhességet a korától függetlenül. De ha terhes vagy, akkor elméletben se stresszeld magadat ilyesmivel.:)
Az 1-es válaszoló vagyok. Nyugodtan lehetsz, nincs semmi baj. Nekem a lepényleválás friss élénkpiros erõs vérzéssel járt, az sohasem barnázás. A terhesség elõrehaladtával nekem is egyre fentebb "csúszott" a lepény, így hétrõl-hétre egyre jobban megnyugodhattam. Szerintem ne aggódj, boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!