Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezd a (576 db)

Valahogy lehet javítani azon h jobban lássak? Ha elkezd a szeme valakinek romlani akkor valamivel "fejlesztheti"? (nem szemüvegre gondolok)

komoly válaszokat várok nem ilyent h pl egyél répát meg ilyenek

Legjobb válasz: http://www.szemtrening.hu/

Azért a répa is komoly válasz, az A vitamin miatt, és szemüvegbõl is van olyan speciális látásjavító, - én sem a lencsésre gondolok, de te tudod.

Mit csináljak a képeimmel, ha elkezd a szélük kopni?

Van pár tablóképem amit úgy kaptam, de elkezdtek kopni. És érdekes, mert csak az kopik, aminek olyan tapadós a felszíne.. van erre valami praktika szerűség hogy ne kopjanak? pl: hajlakk vagy hasonló? előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Tedd uveg kozé.

Tedd uveg kozé.
Szia. Nem.
Szia! Sajnos nem, de utalhatnak rá haskeményedések és méhösszehúzódások elõzményként.Ha ilyesmit észlelsz és még korai lene a szülés, akkor menj mielõbb orvoshoz.


Háti hordozásnál mit csináltok, ha elkezd a baba sírni? Vagy általában nem szokott, annyira leköti a sok látnivaló?

Legjobb válasz: Nekem akkor nyûglõdött a hátamon, ha már nagyon álmos. Akkor paskolom 1-2 percig a fenekét és elalszik. Most már 1 éves elmúlt, váltottunk mei-taira a kendõ helyett, így ha épp azért balhézna mert menne játszani, akkor nem gond, mert akárhol le tudom venni.

Nekem akkor nyûglõdött a hátamon, ha már nagyon álmos. Akkor paskolom 1-2 percig a fenekét és elalszik. Most már 1 éves elmúlt, váltottunk mei-taira a kendõ helyett, így ha épp azért balhézna mert menne játszani, akkor nem gond, mert akárhol le tudom venni.
Míg picike volt és elõre kötöttem, akkor volt, hogy sírt, de mióta mei-taiban a hátamon van, azóta nem sír, azt imádja. Igen, nem gyõz nézegetni, aztán beleálmosodik.
Nem szokott sírni a hátamon, csak ha éhes. Ha álmos, nem nyûglõdik, hanem elõször rám hajtja a fejét, és egy 10 perc múlva érzem, hogy elalszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Azért kérdeztem, mert holnap vinném elõször a babót a hátamon BKV-n (már 7, 5 hós, de eddig babakocsiztunk fõként), ráadásul be a melóhelyre és kicsit izgulok, nem lesz-e gáz. Elöl tutira nem lenne, de már akar nézelõdni meg nehéz is.
3. vagyok. Na hogy ment? :)

Miért van az ha elkezd a barátom újjazni akkor fáj a jobb oldalon lennt a hasam?

Legjobb válasz: én nem tom de nekem is ott fájt egy idõben:S

én nem tom de nekem is ott fájt egy idõben:S
Talán a partnered ott izgatja jobban, vagy nagyobb nyomást gyakorol arra a részre. A panasz közvetlen oka a hüvelybemenet körüli izmok görcsös összehúzódása. (ez orvosi színtû)
Talán mert ott matat? :)

Sokan alszanak egy ágyban a babával? Mennyi idős koráig? Ha elkezd mászni mit csináltok, hogy nem essen le?

Legjobb válasz: Darázsfészekbe nyúlsz!!! Sokan ellenzik a babával egy ágyban alvást. Lehet, hogy kapsz majd hideget, meleget. A kislányom 11 hónapos múlt és még nem aludt a kiságyában, pedig van neki. A franciaágy egyik oldalán áll leesésgátlóként. Óriási kanapé párnákkal körbepárnázom miután elaludt, aztán késõbb én is melléfekszem. Még sosem ébredt fel alvás közben úgy, hogy elindult volna, ilyenkor nyûglõdik, sír, ha felébred. Bemegyek, megnyugtatom. Éjjel többször szopik, sokszor kell hajnaltól megsimogatni, akkor alszik tovább. Reggel, ha felébred, elkezd gagyarászni, engem piszkálgatni, olyankor sem lefelé vezet az elsõ útja.

Darázsfészekbe nyúlsz!!! Sokan ellenzik a babával egy ágyban alvást. Lehet, hogy kapsz majd hideget, meleget. A kislányom 11 hónapos múlt és még nem aludt a kiságyában, pedig van neki. A franciaágy egyik oldalán áll leesésgátlóként. Óriási kanapé párnákkal körbepárnázom miután elaludt, aztán késõbb én is melléfekszem. Még sosem ébredt fel alvás közben úgy, hogy elindult volna, ilyenkor nyûglõdik, sír, ha felébred. Bemegyek, megnyugtatom. Éjjel többször szopik, sokszor kell hajnaltól megsimogatni, akkor alszik tovább. Reggel, ha felébred, elkezd gagyarászni, engem piszkálgatni, olyankor sem lefelé vezet az elsõ útja.
Nálunk ugyan az van, int az utolsóéknál csupán kisfiúval. :) Bébiõrt mindig bekapcsolom, ha nem vagyok még az ágyban, mellette így hallom ha megébred.De tényleg ha felkel, mindig csak sír, nyöszörög, nézelõdik.Elég álmos még ahhoz, hogy ne induljon meg lefelé.
Az én manóm hol itt alszik, hol ott. Tulajdonképpen a saját ágyában alszik el, de aztán ha éjjel felkel, és sokadik próbálkozásra sem tudom visszaaltatni (pl. mostanság fogzáskor) akkor bizony beteszem hozzánk, a franciaágyba középre. Ha simán visszaalszik éjjel, akkor is felkel olyan 5 körül, mikor a papa kel, és megy dolgozni. Na, olyankor tuti átkerül mellém, és így alszunk reggel 8-ig. A párom tesz az ágy szélére, mellé a földre párnákat, de még nem esett le. Amúgy is, ha felkel, nem akar lemászni, elõször mutogat, hogy kapcsoljuk be a tv-t. Megnézünk 1-2 mesét, és utána kelünk fel. Ja, 1 évesek vagyunk.
Falnál volt a nagyágy, õ aludt belül, mi kívül. Nem esett le.
Én nem aludtam egy ágyban a kisfiammal, de a sógornõm igen, fél éves koráig. Õ azt mondta, hogy a baba bármely rezdülésére felébredt, az ágy meg úgy volt elrendezve, hogy csak akkor tudott volna leesni, ha rajta (anyukán) átmászik. Azt mondja, semmi gondjuk nem volt az együtt alvásból, és fél évesen is viszonylag hamar hozzászokott a saját ágyhoz. Nem tudom, én ennek ellenére a következõ babámmal sem szeretnék egy ágyban aludni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem terveztük az együtt alvást, sõt elleneztem is nagyon, de ez lett. Sokszor még így is nehezen alszik el.
Az elsõvel együtt aludtam 12-17 hónapos koráig. A második gyerekkel egy éjszakát sem.
Mi matracon alszunk, így nem olyan nagy baj, ha leesik. A kisfiam így is folyton lemászott, így 8 hónapos korától nem tudtunk együtt aludni. A kislányom 9 hónapos, már õ is mászik, de vele nincs ilyen probléma, álmában nyugton van.

Ha abbahagyom a Varga hajszesz használatát, elkezd hullani a hajam? Hozzászokik annyira a szervezetem?

Legjobb válasz: kizárt, hogy azért elkezd hullani, mert nem használod a hajszeszt!!

kizárt, hogy azért elkezd hullani, mert nem használod a hajszeszt!!

Más is ennyire aggodik vagy csak én? Ha elkezd fájni a hasam vagy a gyomrom én egyböl megijedek nehogy valami baja legyen a babának! Normális ez az aggodás? Vagy ennyire nem kell mindenre oda figyelni? 14 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: szio!!ezek teljesen természetes reakciok,mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok,s nekem is vannak ilyen napjaim,már nemdolgozom,s amennyit tudok pihenek,olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim,deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom,akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim,s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek,akkor a gyomrom elkezd fájni,de ezekböl a babo mitsem érez,ö ot bennt teljes biztonságban van,ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske

szio!!ezek teljesen természetes reakciok, mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok, s nekem is vannak ilyen napjaim, már nemdolgozom, s amennyit tudok pihenek, olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim, deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom, akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim, s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek, akkor a gyomrom elkezd fájni, de ezekböl a babo mitsem érez, ö ot bennt teljes biztonságban van, ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske
Szia! Én is 14 hetes vagyok, és hasonló gondolatok járnak a fejemben. Ha egy kicsit görcsölök, már rögtön arra gondolok, hogy biztosan valami baj van. Az uh elõtt pedig annyira bestresszelek, hogy egy kivülálló talán már õrûltnek tart. Legsziveseben minden szúrásnál és keményedésnél rohannék az orvoshoz, de szerencsére ilyenkor a férjem jobb belátásra bír :-)

Ha játszik a kutyátok egy másikkal, és az amúgy jó fej gazdi elkezd hülyeségeket beszélni a kutyázással kapcsolatban felvilágosítjátok, vagy nem mentek bele vitába?

Számtalanszor, sõt mondhatni naponta elõfordul:

Legjobb válasz:
Attól függ. Többnyire nem dumcsizni megyek futtatóba, végig a kutyán a szemem, figyelek mi történik. Amúgy, ha valaki elkezd okoskodni, nekem nem célom rátromfolni, szóval ráhagyom. Nem akarok senkit sem meggyõzni az igazamról, sem azt közölni, hogy én jobban tudom mint õ, én jobban csinálom. De van hogy viccesen odamondok valamit, inkább a magam szórakoztatására. Nekem azokból van elegem... a kutyasulis idiótákból :D Mikor bemegyünk a kutyámmal, illetõ elsõ kérdése: járunk e kutyasuliba, , mert az õ kutyája milyen tökéletes, el nem mozdul mellõle, az enyém meg játszana, és veszi a bátorságot hogy magától szimatoljon. Stb. Barátságos normális kutyám van, vigyázok rá, hogy az ösztönei rendben maradjanak, nem nyomok el benne semmit, mindemellett normális szocializált, jókedélyû eb, ért a szóból, érti a jelzéseket. Szóval mikor látom hogy valaki már szinte embert akar nevelni a kutyájából, nem ad neki annyit sem, hogy kutyának tekintse, inkább láb mellett szobrozó akármit csinál(tat) belõle, majd kioktat... nekem az nyitja ki a bicskát a zsebemben.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Attól függ. Többnyire nem dumcsizni megyek futtatóba, végig a kutyán a szemem, figyelek mi történik. Amúgy, ha valaki elkezd okoskodni, nekem nem célom rátromfolni, szóval ráhagyom. Nem akarok senkit sem meggyõzni az igazamról, sem azt közölni, hogy én jobban tudom mint õ, én jobban csinálom. De van hogy viccesen odamondok valamit, inkább a magam szórakoztatására. Nekem azokból van elegem... a kutyasulis idiótákból :D Mikor bemegyünk a kutyámmal, illetõ elsõ kérdése: járunk e kutyasuliba, , mert az õ kutyája milyen tökéletes, el nem mozdul mellõle, az enyém meg játszana, és veszi a bátorságot hogy magától szimatoljon. Stb. Barátságos normális kutyám van, vigyázok rá, hogy az ösztönei rendben maradjanak, nem nyomok el benne semmit, mindemellett normális szocializált, jókedélyû eb, ért a szóból, érti a jelzéseket. Szóval mikor látom hogy valaki már szinte embert akar nevelni a kutyájából, nem ad neki annyit sem, hogy kutyának tekintse, inkább láb mellett szobrozó akármit csinál(tat) belõle, majd kioktat... nekem az nyitja ki a bicskát a zsebemben.
...hát azt képzeld el, amikor én elmesélem hogy a 3 kg-os yorkim nyerset eszik, pl. egy másik apró kutyásnak! Van olyan, aki azóta is kikerül, mert szerinte fertõz a kuyám (?!?)
Az az igazság, hogy amikor kezdõ az ember és kezd belejönni a dolgokba akkor - fõleg jó szándékból és sikerélményeibõl fakadóan - hajlamos elõadást tartani, hogy szerinte mi a jó dolog. Viszont ahogy telik az idõ rájön, hogy - idegesítõ lehet másoknak osztani az észt - ha konkrét kérdés érkezik csak akkor válaszolok és csak arra nem tartok történelemórát - a jó viszony megtartása mindenek elõtt. Ettõl persze lehetnek kivételek, de szerintem ez a járható út.
Ilyen esetekben én max csak elmesélem, hogy én hogyan csinálom. Ha érdekli úgyis visszakérdez, de hogy csak úgy jött-ment idegenek megmondják nekem a frankót azt én sem csípném. Ez alól talán egy kivétel van, az ivartalanítás, amellett minden ilyen helyzetben elkezdek kampányolni vadul. Sajnálom, azt nem tudom megállni.
Ráhagyom, vagy óvatosan megemlítem, hogy ilyen olyan statisztikák szerint milyen elõnyei vannak az ivartalanításnak, vagy mondjuk hogy miért nem a legjobb a pedigree, de ezt nagyon tapintatosan , nem vitázva és nem gyõzködve.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mikor elkezdtem kutyasuliba járni, és nap mint nap hihetetlen heuréka élményeim voltak, mert rádöbbentem, hogy mennyi mindent csináltam tök hülyén, és csinál tök hülyén más kutyatartó is, akkor késztetést éreztem mindenkinek elújságolni, hogy mit hogy kell. Aztán pár év sulizás, meg mentés után rájöttem, hogy nincs olyan, hogy mit hogy kell. Simán cáfolnak rá az ideigleneseim is olyasmikre, amiket abszolút igazságnak hittem. A mostani például nyakörvben húz, mint egy õrült, hámban meg gyönyörûen sétál. Nem szoktam azt sem elmondani, hogy oktató vagyok vagy ilyesmi. Mármint kéretlenül. Én is maximum mosolygok, meg ha valamit nagyon böki a csõröm akkor kérdezek. Ez például megtörtént eset: zörgeti a csávó a kannáját a dobbermannak, aki a füle botját se mozdítja, de a tacsi már világgá ment rémületében. Megkérdezem, hogy szerinted a tacsi miért szalad el? Mert megijedt. Meg akartad ijeszteni? Nem. Mit szerettél volna elérni? Hogy a kutyám abbahagyja a másik zaklatását. És abba hagyta? Nem. Akkor miért csinálod? Szóval max annyiban okoskodom, hogy mosolyogva kérdezek. De általában maguktól is kérdezõsködnek tõlem az emberek, mert látják, hogy a kutyám jól nevelt, és az ideigenesem is szebben viselkedik, akit két hete akasztottak le egy láncról, mint az õ kutyájuk. A népnevelési késztetésem kiélem a GYK-n :) , amúgy meg példát mutatni igyekszem, aki nyitott, az elõbb utóbb úgyis kérdez, aki meg nem, annak nem tépem feleslegesen a számat.
Nekem van egy szabályom, mivel gyûlölöm az okoskodó embereket. Hiába igaz amit mondanak, attól még okoskodnak, és senki sem kérdezte. Ha kérik a véleményem elmondom. Egyébként nem fogok ilyen vitákba belemenni. Volt már, hogy elmondtam a frankót, az illetõ megsértõdött, és nem nagyon akartak már velünk sétálni. Nem magammal bactam ki, hanem a kutyákkal, akik tök jól elvoltak, és lefárasztották egymást.
""Hát 2X fél órát lent vagyunk egy nap!" Erre a reakcióm ez lenne: Hát , ez elég kevésnek hangzik! :D
Amúgy, mifelén is megy ez a tápos menõzés, hogy õ Acanával etet, õ meg mittudoménmivel (ki adja a legdrágább legmenõbb kaját húha :D) én meg odavágom, hogy az én kutyám farhátat rágcsál, és nyersen nyomom neki a húst meg a marhamájat. :D Többi kutya között messze õ a legkontúrosabb, szálkásabb, energikusabb... ilyenkor kb mintha meg sem hallották volna az én tanácsomat az etetésrõl, nyomák tovább a mondókát. :D
Ez utóbbit nem a munkakutyákra, hasolókra értem, hanem akik családi kutyát tartanak, vagy a maguk örömére tartanak kutyát. Amúgy tényleg futtatóban, vagy parkban ha vagyunk, már rég leszoktam arról, hogy az emberekre figyeljek. Ha normális a másik kutya, és látom hogy kijönnek egymással, tõlem lehet ott akárki. Nem érdekel hogy milyen a hangulat, sem az hogy ki mit mond... a kutyámnak kell néha játszópajtás, kinti, szabad aktivitás... ez érdekel kb, a többi mellékes. :D Inkább arra figyelek egyébként, hogy ki a normális, kivel lehet pár szót kellemesen váltani. Olyankor örülök azért, nyilván nekem is jól esik a jó társaság. Amúgy, ha a nyelved hegyén van valami , mondd ki nyugodtan, max burkold vicces stílusba.
Na de ennek a fele tény.
szerintem ezekkel nem kell foglalkozni. Amig normális õ is, és a kutya is jófej, addig mindegy mit mond. És végül is leviszi, foglalkozik vele.
Mióta nem kezdõként újra kölyök kutyám van, azóta különösen figyelek, hogy ne szóljak bele a más dolgába. Annyira vicces, mikor elkezdenek okítani, hogy hogy kell a kutyát nevelni. Nyilván merõ jó indulatból, hisz kölyök kutyám van, nyilván azt hiszik, hogy az elsõ, de rém idegesítõ. Szóval próbálom tartani a számat. Egyet nem állok meg, mikor valaki valamit nagyon el akar magyarázni a kutyájának, és az végre megérti, és nincs rendesen megdícsérve. Na olyankor ujjongok a gazdi helyett :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!