Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdődnek szülési (13 db)

Ha elkezdődnek a szülési fájások. Jönnek 5percenként. Utána még mennyi idő a szülésig?

Legjobb válasz: szia, Változó. Attól függ milyen gyorsan vajúdsz, milyen gyorsan tágulsz. Van akinek jönnek a fájosok, de nem tágul semmit. És van aki gyorsan tágul, és hipp-hopp a kezében van a bébije. Ha viszonylag sûrûn 1,5-2 percenkén vannak fájások rövid ideig akkor gyors a vajúdás. Ezt azért tudom, mert nálam is így volt. Még észbe sem kaptam, hogy vajúdok, már jöttek is a toló fájások. Könnyû szülést kívánok! Grat. a babához!

szia, Változó. Attól függ milyen gyorsan vajúdsz, milyen gyorsan tágulsz. Van akinek jönnek a fájosok, de nem tágul semmit. És van aki gyorsan tágul, és hipp-hopp a kezében van a bébije. Ha viszonylag sûrûn 1, 5-2 percenkén vannak fájások rövid ideig akkor gyors a vajúdás. Ezt azért tudom, mert nálam is így volt. Még észbe sem kaptam, hogy vajúdok, már jöttek is a toló fájások. Könnyû szülést kívánok! Grat. a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen még igazából van idõnk, csak sokszor gondolok rá, észre veszem-e ha szülök?nem is a szüléstõl tartok, hanem hogy tudni fogom-e, ha jön a baba?és hogy már tényleg vajúdok-e, mert jóslófájásom sokat van. mégegyszer köszönöm.
ne aggódj, észreveszed. Ez nem olyan mint mikor felfedezed a tükörben hogy van egy új szeplõd és vajon mikor került oda..kicsit ennél fájdalmasabb. A lényeg hogy az 5 perces fájásokkal indulj el a kórházba, mert utána már nehéz lesz odaérni, bár én már elõbb bemennék majd, mert nekem rossz a közlekedés.
Ez tényleg nagyon változó. Én 5 perces fájásokkal mentem be, 9 órát vajúdtam, bár a vége sajnos császár lett más okból, de ha nem kellett volna a mûtét akkor még kb 1 óra múlva lett volna meg a babám normál szüléssel. Pesze van akinek ennél rövidebb és van akinek hosszabb ez az idõ.
A kérdező hozzászólása: köszi:D sok boldogságot nektek
én 3 perces fájással mentem a kórházba úgy 5 óra körül és 11-re lett meg a baba.

Melyik a jobb kezdés szülés indulásánál, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha elkezdődnek a fájások?

Melyiknél van nagyobb esély a természetes befejezésre?

Legjobb válasz: Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem,majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.

Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem, majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.
Mindenképpen az a jobb, ha fájásokkal indul a szülés, mert ez esetben a magzatvíz elfolyása már csak felgyorsítja az eseményeket. Ha viszont a víz folyik el elõbb, nagy a fertõzésveszély, és ráadásul a legtöbb esetben mesterséges fájáskeltésre van szükség. Nekem az elsõ kettõ úgy született, hogy elõbb fájások voltak, és mindkettõ nagyon gyorsan meglett. (Remélem, most, a harmadikkal is így lesz.) Akiknek a magzatvíz folyik el, de még nincs fájás, sokszor még egy nap is eltelik, mire megszülnek. A doki is azt mondta, hogy jobb, ha fájásokkal indul! Üdv: 37. hetes kismama
nekem a másodiknál este fél10kor elfolyt a magzatviz, éjjel 1 óra 50 perckor megvolt a kisfiam.semmi gond nem volt.fájások 10 óra 30kor kezdõdtek. 3700gr és 52 cm lett.sok sikert:)
Az a jobb ha fájással, nekem elfolyt a magzatviz és még 10órát vajudtam, nem tágultam, ráadásul a viz hiánya miatt elörecsúszott a baba a medencecsontomhoz és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szivhang meg kellett azonnal császározni, mindez a amagzatviz elfolyása miatt.

Ha elkezdem szedni a homeos szüléssegítőt, akkor nem indul meg előbb a szülés, ugye?

Legjobb válasz: Nem, nem indul meg. Csak elõkészíti a kötõszöveteket, hogy ha majd megindul, akkor gyorsabb legyen a tágulási folyamat.

Nem, nem indul meg. Csak elõkészíti a kötõszöveteket, hogy ha majd megindul, akkor gyorsabb legyen a tágulási folyamat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Jártas vagy a témában?
Elsõ babámat várom, a 35. hétben vagyok, most kezdtem el én is szedni a homeós bogyókat és készülgetni a szülésre. Elég sokat kérdezõsködtem és olvasgattam, illetve a sógornõm szülésznõ, tehát elméleti ismereteim vannak, gyakorlatiak még nincsenek. Mi érdekelne még?
Hamarabb nem indul be tõle, hanem elõre felkészíti a szervezetet a szülésre. A málnalevél teát is a 36. héttõl szokták inni, ettõl hamarabb nem indul meg a szülés, viszont állítólag megkönnyíti a tágulási szakaszt, mire oda kerül a sor.
én a 36. héttõl szedtem és a kiírt idõpontban szültem :) caulophyllum, cimicifuga :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Még az érdekelne, hogy vajúdás alatt fél óránként felváltva, vagy fájásonként kell a nyelv alá rakni? Mindkettõt halottam már, de fogalmam sincs!! Köszi
szia! félóránként felváltva vajúdás alatt kell a nyelv alatt elszopogatni! én is a 35.héttõl fogok szedni Aricát, mert valószínû nem húzom már sokáig.egyenlõre abban reménykedem, hogy egyáltalán legyen lehetõségem alkalmazni a teát is és a homeos golyókat is. sok sikert lívánok mindenkinek.

Ha elkezdenek mozogni az anyamacskában a kiscicák kb. mennyi ideje lehet a szülésig?

Legjobb válasz: a cicák 9 hétig hordozzák a piciket a hasukba.

a cicák 9 hétig hordozzák a piciket a hasukba.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom és már utánna is olvastam!!csak nem tudom pontosan mikor párzott a cicám mert nem jegyeztem fel, és érdekelne h kb mikor fog szülni mert a kiscicák már mozognak a pocakjában!!!!
Én azt olvastam , hogy kb. 1, 2 , 2 hét. Én is várom kiscicáim születését.
A kérdező hozzászólása: Én is keresgéltem de nem találtam!!!Ha téll 1-2hét akkor bármikor jöhetnek a kiscicák mert kb 1-1.5 hete vettem észre h mozognak!!!!Sok sikert a cicáidhoz;)!!!Köszi a választ!!!:)
Az ötödik héten láthatóan gömbölyödnek. Ha valaki nem tudja mikor párzott a cicája, akkor ez az a hét, amit be lehet jegyezni a naptárba, mert 4 hétre megszületnek a picik. Most a jelen helyzetben, hamarosan szülni fog valószínõleg:)
A kérdező hozzászólása: Hát sztem is lassan itt az idõ!!!!!:) Majd értesitek mindenkit a kiscicák jövetelérõl:D Köszönöm mindenki válaszát:D

Hogy kell szednem a Caulophyllum 5ch-t? Holnap töltöm a 38 hetet, elkezdenék 1x5-öt. Ez így rendben van? Ha szüléskor nem kombinálom a Cimicifugával nem gond, ugye? És ha megindul a szülés hogy kell szednem?

Légy szíves az írjon, aki képben van!

Legjobb válasz: Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)

Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)
Szia, én is holnap töltöm a 38. hetet. Van leírásom, amit a szülésznõ állított össze, de a kocsiban van a dossziém. Ha estig nem válaszol senki, akkor leirom neked.

Az baj vagy jó, ha szülés előtt pár évvel már gyakorlom az intim tornát és csinálom a gátmasszást? Jó ez így valamire vagy csak ártok, hogy már most elkezdem?

Legjobb válasz: szüléstõl függetlenül az intimtorna nagyon hasznos. csináljad csak :) a gátmasszázst nem nagyon értem miért csinálod, azt a szülés elõtt 3-4 héttel szokták csak elkezdeni, szóval nem hiszem, hogy van annak értelme már hónapokkal-évekkel elõbb csinálni ;)

szüléstõl függetlenül az intimtorna nagyon hasznos. csináljad csak :) a gátmasszázst nem nagyon értem miért csinálod, azt a szülés elõtt 3-4 héttel szokták csak elkezdeni, szóval nem hiszem, hogy van annak értelme már hónapokkal-évekkel elõbb csinálni ;)
Ha elõbb csinálod az sosem baj :) A hasizmaidat is érdemes fejlesztened, mert a szülésnél a hasprést fogják segíteni :)

Mekkora a fertözésveszély, ha szülés után 4 héttel elkezdünk megint nemi életet élni? Könnyü szülésem volt varrni is csak 2 öltést kellett és csak 10 napig véreztem.

Legjobb válasz: Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok ,akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt,a méhed is megsérülhet.

Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok , akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt, a méhed is megsérülhet.
Szia mi sem bírtuk 4 hétnél tovább! És semmi. 2* szültem. Ha félsz a fertõzéstõl, a kontrolig használjatok óvszert. Ha fáj, akkor meg abba lehet hagyni. Az elsõ alkalom után enyhe vérzés is elõfordulhat.
NEm értem miért kell egy választ lepontozni. Mi már túl vagyunk rajta, és tudjuk mirõl beszélünk, erre olyan ossza az észt, aki azt sem tudja még mirõl beszél. Hát ez szép mondhatom.
Én 3 hétig véreztem és utánna össze is bújtam a párommal. Ha nem vérzel és jól érzed magad akkor nyugodtan. Lehet lepontozni.
Teljes mértékben egyet értek az elõttem lévõvel! Magad érdekedben tedd! 27 HETESKE
Én is úgy gondolom, hogy ha nem vérzel, és már nem is váladékozol, nincsenek fájdalmaid és panaszaid, miért ne próbáld ki? Én is 4. héten voltam együtt a párommal, semmi baj nem lett. Ha meg úgy érzed, abbahagyni lehet. A doki sem tiltja, csak védekezz:-)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!

Ha a szervezet elkezdi tisztítani önmagát (gyakoribb székeléssel), akkor mennyi idő múlva várható a szülés?

Legjobb válasz: nekem pár nappal elötte kezdõdõtt de az ominozus nap legalább 3-szor voltam nem is kellett beöntés:)könnyü szülést.2 hós kicsi lány anyuja

nekem pár nappal elötte kezdõdõtt de az ominozus nap legalább 3-szor voltam nem is kellett beöntés:) könnyü szülést.2 hós kicsi lány anyuja
Nekem kb 10napon keresztül volt hígabb szülés elõtt...
nekem csak aznap este volt gyakoribb
A kérdező hozzászólása: Ma már 3x voltam. 39km
en pont 39 hetesen szultem, reggel 4.30-kor kicsit folyt a magzatviz, 5-kor mar eros hasmenesem volt, 6-tol fajasok, este 19.39-re meglett a kislanyom! a vilag legcsodalatosabb elmenye! minden jot neked! ird meg hogy mi lett!
En mar 4 hete minden nap 2szer nagy wc zek, az egyik ismerosomnek 3 napig ment a hasa, aztan 2 kg lefogyott es a 4 ik nap szult 40 h km

Ha beindul a szules es elobb elkezdek nyomni, akkor konnyeben megszuletik a baba?

Ugy ertem hogy elobb megszuletik-e? Mert altalaban csak akkor mondjak hogy nyomjon amikor mar szinte ott van a feje. Ezzel nem lehetne segiteni ot a gyorsabb kijutasban?

Legjobb válasz: Ha elõbb nyomsz, akkor azzal lehet rosszat teszel. Nem véletlen mondják, hogy csak akkor nyomj, amikor kell. Most bocs, de ha pl. nagy WC-zned kell, akkor már elõtte órákkal nyomsz, hogy idõben kibújjon? Max. az aranyered ér akkor elõbb célba. :)

Ha elõbb nyomsz, akkor azzal lehet rosszat teszel. Nem véletlen mondják, hogy csak akkor nyomj, amikor kell. Most bocs, de ha pl. nagy WC-zned kell, akkor már elõtte órákkal nyomsz, hogy idõben kibújjon? Max. az aranyered ér akkor elõbb célba. :)
ha akkor nyomsz amikor meg nem vagy kitagulva, akkor egy kis lyukon probalsz kinyomni egy nagyobb dolgot: ket dolog lehet, vagy te repedsz szet, tobb a varras, amit nem erzestelenitenek, tobb a verveszteseg. Vagy a baba feje reagal ra es egy vagy akar tobb nagy dudor is kialakulhat rajta, ami faj a babanak, nem tud azon a felén fekudni es konnyebben is besargul. Bar ez elmulik, de lesz ezen kivul is eppen eleg bajotok felesleges meg direkt szerezni is hozza. Inkabb probalj megtanulni helyesen lelegezni, ami segit, hogy ne nyomj feleslegesen
Nálunk lett egy pici probléma ebbõl. Még nem tûnt el a méhszáj, de jöttek a tolófájások ( oxitocin váltotta ki) és 16 óra vajjúdás után nem bírtam visszatartani. Nyomni kezdtem. Minden fájás alatt a szülésznõk kézzel feszítették szét a méhszájat, hogy kiférjen a baba. Szegènykém fején oldalt így is lett egy nagy ödéma, de felszívódott 1-2 héten belül.
A kérdező hozzászólása: Az ertelmes valaszokat koszonom szepen!!
Nem szabad elõbb nyomni. Meg kell várni, amíg eltûnik a méhszáj. Ha elõbb kezdesz nyomni, csak feleslegesen kifárasztod magad és kárt okozhatsz magadban és a babában is.
Így még a baba nyaka is kitörhet. Szóval ülj a seggeden és várd meg a tolófájásokat.
Hidd el, amíg nincs ott az ideje, nem fogsz nyomni, levegõt venni is teljesítmény a kitolás elõtti utolsó fájásoknál, nem hogy nyomni... :) sõt, sokszor amikor már nyomnál is azt mondják még ne, mert nem jó, ha túl gyoran-erõltetetten születik a baba meg van mindennek a maga ideje!
Szia. Nem szabad hamarabb nyomni, mert szétszakad a méhed, a méhszáj, a gáttájék. Szóval csak bajt csinálnál vele.
Nem ártana kicsit tájékozódni, hogyan zajlik egy szülés. Persze, ha te egy iskolás lány vagy, akkor ez a kérdés teljesen természetes és helyénvaló.
Hát ez nem így mûködik. Csak teljesen eltûnt méhszájnál lehet nyomni. Nekem is még az elsõ tolófájásnál várni kellett, csak a következõnél nyomhattam. Árthatsz vele a babának és magadnak. Megvan a szülésnek a maga menete, feleslegesen nem szabad siettetni semmit.

Menni fog úgy a szoptatás, ha szülés után egyből elkezdek fogyókúrázni? A tök vékony meg éhező nők is tudnak szoptatni, akkor nem gáz, nem?

Legjobb válasz: Én biztos nem kezdenék.Elapadhat a tej,ráadásul szerintem nem kap meg a baba minden tápanyagot amire szüksége lehet. És ha most arra gondolsz,hogy a médiába szereplõ tök vékony és éhezõ nõk...hát tuti nem mondanak igazat,szerintem mindegyik gyermeke tápszeres. Ha tudsz szoptatni,szoptass,legalább az elején,hogy az immunanyagokat megkapja a baba.Más nõ bármit megtenne ezért... Egyébként szoptatás alatt szerintem amúgy is fogy az ember még akkor is ha rendesen táplálkozik... Nem hiszem,hogy nem ér rá a fogyókúra pár hónapot a gyereked egészségéért. 30hkm

Én biztos nem kezdenék.Elapadhat a tej, ráadásul szerintem nem kap meg a baba minden tápanyagot amire szüksége lehet. És ha most arra gondolsz, hogy a médiába szereplõ tök vékony és éhezõ nõk...hát tuti nem mondanak igazat, szerintem mindegyik gyermeke tápszeres. Ha tudsz szoptatni, szoptass, legalább az elején, hogy az immunanyagokat megkapja a baba.Más nõ bármit megtenne ezért... Egyébként szoptatás alatt szerintem amúgy is fogy az ember még akkor is ha rendesen táplálkozik... Nem hiszem, hogy nem ér rá a fogyókúra pár hónapot a gyereked egészségéért. 30hkm
A fogyókúrázásnak nem a szülés után jön el egybôl az ideje. Ne Te legyél már fontosabb, hogy a tested szuper formában legyen, mint a babád, hogy megkapjon minden fontos tápanyagot.... ne légy önzô :// Járj ki vele sokat sétálni a parkba, fogyókúrázz a szoptatás után....ráadásul hány olyan kismamát hallani, aki szülés után ledobta a többletsúly nagyját, szoptatás alatt még karcsúbb lett, mint az elején volt. Nekem is sok ismerôsömmel így történt. Ha nem lennél ilyen szerencsés, 6 hét után elkezdhetsz mozogni, 6 hónap után, ha már hozzátáplálod a kicsit, fogyózni.
A kérdező hozzászólása: AMúgy a tápszer egyetlen elõnye tényleg az h bárki me tudja etetni :P. Jó volt mikor egyszer kétszer apuci kelt nem én :) . de azt csak csöndben halkan..
A kevés bevitt tápanyag bizonyítottan nincs jó hatással a tejtermelésre, a tej minõségérõl meg ne is beszéljünk! Miért fontosabb a segged/hasad mérete, mint a babád vitamin és tápanyag ellátottsága? Magyarázd el, mert nem értem!
de annyiban gáz, hogy a baba nem fog olyan nagy tápértékû tejet kapni, mint kellene, és lehet, nagyon gyakran fog szopni emiatt. A testednek egy év kell a teljes visszaalakuláshoz. inkább tornásszál hat hét után, de nem éhezzél, egyél sokszor keveset.
Most ne sértõdj meg....de számomra érthetetlen, hogy még meg sem született, de már nem az a fontos mi van vele, hanem, hogy mi van veled!Ha már ezezn agyalsz, hogy Te hogy kell kinézzél, akkor az sztem elég nagy önzés.Lehet várhattál volna még a babával... Egyébként meg adj neki tápszert, és azt csinálhatsz, oda mehetsz ahova akarsz....mert ráadásul akkor bárki is meg tudja majd etetni... Az anyaság milliónyi lemondással jár, és rengeteg változással....
A kérdező hozzászólása: A fogyókúa alatt nem azt értettem hogy nem eszem semmit, hanem keveset, vitaminban gazdag dolgokat, de fölöslees szénhidrátot nem. Minidg is így táplálkoztam. Nem híztam terhesség alatt, nem ez aggaszt, hanem hogy elé e annyi amennyit elõtte ettem (ami nem túl sok) vagy nem. Van már egy fiam, külföldön vagyunk vele, 1 éves és ez az 1 év alatt végig csak én voltam vele, tudom mi az a lemondás de nagyon élveztem minden percét ne izgulj. Csak õt nem tudtam szoptatni mert miután megszületett 2 hétig az intenzíven volt, fejtem de bent cumival etették, mire hazajött már csak cumi ment, még 1 hónapig szenvedtünk aztán tápszeres lett és most szeretnék szoptatni. Ezért kérdezem.
Akkor visszaszívom!!!!!!Csak a kérdésbõl konkrétan nem ez jött le :( Még egyszer bocsi!!!!!!
A kérdező hozzászólása: SZóval többet kell enni mint amennyit elõtte ettem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!