Találatok a következő kifejezésre: Ha elkezdődnek fájások, (10 db)

Ha elkezdődnek a fájások, mennyi ideig tartanak először? Egyszerre nagyon fáj?

Nehéz kibírni a fájás id?tartamát? Ti csendben voltatok, vagy hogy volt jobb?

Legjobb válasz: Szia!Ez mindenkinél máshogy alakul.Nekem elõször 10 perces gyengébb fájásaim voltak, pár másodpercig tartottak.Este 10 körül kezdõdtek.Kb 3kor beértünk a kórházba.Elõbb felesleges lett volna, mert nem szivárgott a magzatvizem,és a fájásaim sem voltak erõsek.Burkot repesztettek, és oxitocint is kaptam kb negyed 7kor.Ezek után már egyre sûrûbbek voltak a fájások kb 5 percesek és fél percig tartottak.Majd 3 percenként jöttek és 1 percig is elhúzódtak.Ez már tényleg nagyon fájt, de ki lehet bírni!!8:37-kor már meg is született a kislányom.:)A tolófájásokat már nem is éreztem szinte, mert amikor jött a fájás, minden erõmmel nyomtam. Én csendben voltam végig, nekem így volt jó.Ha kiabálsz, szerintem hamarabb kifáradsz.A légzésre nagyon oda kell figyelni, de a szülésznõ úgyis segíteni fog, ne aggódj.És ne stresszeld magad ezen.Biztosan nagyon ügyes leszel, és minden rendben lesz!! Szép szülést kívánok!

Szia!Ez mindenkinél máshogy alakul.Nekem elõször 10 perces gyengébb fájásaim voltak, pár másodpercig tartottak.Este 10 körül kezdõdtek.Kb 3kor beértünk a kórházba.Elõbb felesleges lett volna, mert nem szivárgott a magzatvizem, és a fájásaim sem voltak erõsek.Burkot repesztettek, és oxitocint is kaptam kb negyed 7kor.Ezek után már egyre sûrûbbek voltak a fájások kb 5 percesek és fél percig tartottak.Majd 3 percenként jöttek és 1 percig is elhúzódtak.Ez már tényleg nagyon fájt, de ki lehet bírni!!8:37-kor már meg is született a kislányom.:) A tolófájásokat már nem is éreztem szinte, mert amikor jött a fájás, minden erõmmel nyomtam. Én csendben voltam végig, nekem így volt jó.Ha kiabálsz, szerintem hamarabb kifáradsz.A légzésre nagyon oda kell figyelni, de a szülésznõ úgyis segíteni fog, ne aggódj.És ne stresszeld magad ezen.Biztosan nagyon ügyes leszel, és minden rendben lesz!! Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitok! Pár nap múlva megtudom majd én is......
az elsõ kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni (szerencsére!), de én kibírtam a fájásokat, igaz egybõl percesekkel indítottam mikor már voltak.edával, de nem hatott. a másodikra: én mikor már jöttek a fájások , akkor fogtam párom kezét, szorítottam, és nyomtam az ágy felé, ellentartott, így levezettem a feszültséget, közben be volt csukva a szemem, és mély, nagy levegõket vettem, h minél jobban lazítsam a testem... egész szülés alatt csendben voltam, már amennyire nyomás közben csendben lehet lenni :) és nekem így tuti szuper jó volt a szülésem :) szomszédban egy csaj ordított végig :S hát nekem elég kellemetlen volt, de hát neki biztos rosszabb volt a helyzete mint nekem :(
Szia, én 8 órát vajúdtam, és ebbõl az elsõ 6, 5 óra nagyon szépen alakult. Fokozatosan erõsödtek és nõtt a hosszuk ideje is. Teljesen természetesnek éreztem a megterhelést. Jobban nem is alakulhatott volna. Persze az utolsó 1, 5 óra az már több, mint amit valaha elképzeltem, hogy kibírható. De : kibírtam, (néha azért rácsaptam az ablakpárkányra, hogy valahol levezessem a fájdalmat, és halkan megjegyeztem, hogy "úúúú[email protected], de kemény") Életem leggyönyörûbb 8 órája volt a kis fiam megszületése! És várom a 2. kis csávó világra hozatalának óráit is. :) Kívánok neked is ilyen kellemes kezdetet, hogy mosolyogva mehess szülni! :)

Mindenki erzi, ha elkezdodnek a fajasok? Mindenki tudja, hogy itt az ido?

Legjobb válasz: Mindenki tudja. Ezeket a fájásokat nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel. Arra figyelj csak, hogy mennyire gyakoriak a fájások. Ha csak 20 percenként félóránként jönnek, akkor nagy valószínûséggel csak jósló-fájásokról van szó. Ezek is a kisbabád útját készítik elõ, de jóslófájásokkal még nem kell rohanni a szülészetre. A tágulási (szülési) szakasz fájásai már sokkal gyakoribbak és intenzívebbel is, de akkor sem kell pánikba esni (különösen,ha elõször szülsz). Ha pedig a magzatvíz is csordogál vagy elfolyik, akkorkétség sem lehet, hogy hamarosan eggyel többen lesztek otthon. :o)

Mindenki tudja. Ezeket a fájásokat nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel. Arra figyelj csak, hogy mennyire gyakoriak a fájások. Ha csak 20 percenként félóránként jönnek, akkor nagy valószínûséggel csak jósló-fájásokról van szó. Ezek is a kisbabád útját készítik elõ, de jóslófájásokkal még nem kell rohanni a szülészetre. A tágulási (szülési) szakasz fájásai már sokkal gyakoribbak és intenzívebbel is, de akkor sem kell pánikba esni (különösen, ha elõször szülsz). Ha pedig a magzatvíz is csordogál vagy elfolyik, akkorkétség sem lehet, hogy hamarosan eggyel többen lesztek otthon. :o)
Egyetértek az elõtem szólóval. Én is féltem tõle, hogy vajon tudni fogom-e. Szerintem szinte minden elsõbabás kismama tart egy kicsit tõle, hogy felismeri-e a szülés megindulását. Aztán végül csodálatos módon mindenki tudja. Hidd el, Te sem fogod összekeverni semmivel :)
Márcsak azért is, mert a jóslófájások sokkal enyhébbek, az igaziak annyira fognak fájni, hogy akkor eszedbe se jut, hogy "ez vajon az igazi?" Könnyû szülést és jó babázást kívánok!

Ha elkezdődnek a szülési fájások. Jönnek 5percenként. Utána még mennyi idő a szülésig?

Legjobb válasz: szia, Változó. Attól függ milyen gyorsan vajúdsz, milyen gyorsan tágulsz. Van akinek jönnek a fájosok, de nem tágul semmit. És van aki gyorsan tágul, és hipp-hopp a kezében van a bébije. Ha viszonylag sûrûn 1,5-2 percenkén vannak fájások rövid ideig akkor gyors a vajúdás. Ezt azért tudom, mert nálam is így volt. Még észbe sem kaptam, hogy vajúdok, már jöttek is a toló fájások. Könnyû szülést kívánok! Grat. a babához!

szia, Változó. Attól függ milyen gyorsan vajúdsz, milyen gyorsan tágulsz. Van akinek jönnek a fájosok, de nem tágul semmit. És van aki gyorsan tágul, és hipp-hopp a kezében van a bébije. Ha viszonylag sûrûn 1, 5-2 percenkén vannak fájások rövid ideig akkor gyors a vajúdás. Ezt azért tudom, mert nálam is így volt. Még észbe sem kaptam, hogy vajúdok, már jöttek is a toló fájások. Könnyû szülést kívánok! Grat. a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen még igazából van idõnk, csak sokszor gondolok rá, észre veszem-e ha szülök?nem is a szüléstõl tartok, hanem hogy tudni fogom-e, ha jön a baba?és hogy már tényleg vajúdok-e, mert jóslófájásom sokat van. mégegyszer köszönöm.
ne aggódj, észreveszed. Ez nem olyan mint mikor felfedezed a tükörben hogy van egy új szeplõd és vajon mikor került oda..kicsit ennél fájdalmasabb. A lényeg hogy az 5 perces fájásokkal indulj el a kórházba, mert utána már nehéz lesz odaérni, bár én már elõbb bemennék majd, mert nekem rossz a közlekedés.
Ez tényleg nagyon változó. Én 5 perces fájásokkal mentem be, 9 órát vajúdtam, bár a vége sajnos császár lett más okból, de ha nem kellett volna a mûtét akkor még kb 1 óra múlva lett volna meg a babám normál szüléssel. Pesze van akinek ennél rövidebb és van akinek hosszabb ez az idõ.
A kérdező hozzászólása: köszi:D sok boldogságot nektek
én 3 perces fájással mentem a kórházba úgy 5 óra körül és 11-re lett meg a baba.


Melyik a jobb kezdés szülés indulásánál, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha elkezdődnek a fájások?

Melyiknél van nagyobb esély a természetes befejezésre?

Legjobb válasz: Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem,majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.

Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem, majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.
Mindenképpen az a jobb, ha fájásokkal indul a szülés, mert ez esetben a magzatvíz elfolyása már csak felgyorsítja az eseményeket. Ha viszont a víz folyik el elõbb, nagy a fertõzésveszély, és ráadásul a legtöbb esetben mesterséges fájáskeltésre van szükség. Nekem az elsõ kettõ úgy született, hogy elõbb fájások voltak, és mindkettõ nagyon gyorsan meglett. (Remélem, most, a harmadikkal is így lesz.) Akiknek a magzatvíz folyik el, de még nincs fájás, sokszor még egy nap is eltelik, mire megszülnek. A doki is azt mondta, hogy jobb, ha fájásokkal indul! Üdv: 37. hetes kismama
nekem a másodiknál este fél10kor elfolyt a magzatviz, éjjel 1 óra 50 perckor megvolt a kisfiam.semmi gond nem volt.fájások 10 óra 30kor kezdõdtek. 3700gr és 52 cm lett.sok sikert:)
Az a jobb ha fájással, nekem elfolyt a magzatviz és még 10órát vajudtam, nem tágultam, ráadásul a viz hiánya miatt elörecsúszott a baba a medencecsontomhoz és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szivhang meg kellett azonnal császározni, mindez a amagzatviz elfolyása miatt.

Ha elkezdődnek a fájások lehet hogy néhány óraig csak tompán fáj és utána erősödik?

Nem tudom eldönteni hogy jósló fájásaim vannak vagy igaziak.

Legjobb válasz: Azok az összehúzódások, amelyek 5 percenként jelentkeznek, 40 másodperc hosszúak és egyre erõsödnek, legalább egy órán keresztül, általában azt jelzik, hogy ideje bemenni a kórházba. Ha ezt érzed, akkor az igazi fájásokat érzed.

Azok az összehúzódások, amelyek 5 percenként jelentkeznek, 40 másodperc hosszúak és egyre erõsödnek, legalább egy órán keresztül, általában azt jelzik, hogy ideje bemenni a kórházba. Ha ezt érzed, akkor az igazi fájásokat érzed.
nekem azt javasolta a nõgyógyászom, hogy ha nem tudom eldönteni, hogy most igaziak-e a fájások, igyek meg egy pohár pezsgõt. Ha bealszom tõle, akkor legalább ellazít, fájások elmúlnak, és alszom egy jót, ha viszont felpörget, és nem szünnek a fájástok, akkor irány a kórház! :) amikor elkezdõdtek a fájások, (hajnal fél 1), azt hittem, semmi gond nem lesz, reggelig kibírom, amikor is megyünk CTG-re..... hát ki be jártam a wc-re, és nem bírtam visszaaludni, végül a párom fél 2 körül felhívta a dokit, aki figyelmeztette, hogy pakoljunk, és most menjünk a kórházba, mert ez már komoly.... háromkor benn voltunk! (de nem pezsgõztünk)
Szia! Hát én ekkora hülyeséget még nem hallottam, hogy pezsgõt kéne inni! És ha valami gond akad, benned az alkohol, és még esetleg gyógyszert se tudnak adni, vagy netán még altatni sem lehet!! Nekem azt mondta a dokim, hogy hirtelen igyak meg fél liter vizet. Ha nem segít, akkor minden bizonnyal irány a kórház:) Minden jót! Én 39 hetes vagyok:)

Ha elkezdödnek a fájások és indulni kell a korházba (kb 50 km) vezethetek még én?

Legjobb válasz: Ha egy mód van rá,ne tedd!Úgy koncentrálni a vezetésre,hogy közben tudod,hogy szülni mész,hááát,nem egy életbiztosítás.Másrészt,ha épp görcsöd van,automatikusan is odakaphatsz a hasadhoz,benyuríthatod a szemed stb. Kérlek találj ki bármilyen más megoldást,de akkor szerintem jobb lenne,ha csak magatokkal tudnál törõdni. Egyébként gratulálok a babához! :)

Ha egy mód van rá, ne tedd!Úgy koncentrálni a vezetésre, hogy közben tudod, hogy szülni mész, hááát, nem egy életbiztosítás.Másrészt, ha épp görcsöd van, automatikusan is odakaphatsz a hasadhoz, benyuríthatod a szemed stb. Kérlek találj ki bármilyen más megoldást, de akkor szerintem jobb lenne, ha csak magatokkal tudnál törõdni. Egyébként gratulálok a babához! :)
Szia! Nekem már a kezdõ fájások is akkorák voltak, hogy ülni sem bírtam, nemhogy vezetni. Kérlek, ne vezess akkor, ha eljön az idõ! 2hetes baba anyukája
Ha oda is akarsz érni, akkor ne akarj vezetni... Gondolj bele: 10 percenként (vagy amikor a fájás jön) megállsz? Mert hogy odafigyelni nem fogsz tudni az autóra sem, a forgalomra sem... Érdemes kockáztatni???
Szia! Én nem vezetnék! Mikor még pocakos voltam, a vége felé, a nagy hasam miatt már utáltam vezetni. Szerintem fájásokkal még inkább utáltam volna:( Volt egy szobatársam, aki bevezetett, mert a férje nem tud vezetni. Kérdeztem tõle, hogy , hogy csinálta?? Nem emlékszik:) :) :) mikor jöttek a fájások, a férje alulrólfogta a pociját:) Egyébként a lány nagyon masszív, sportos, vagány lány. A kisfia 4 kilóval és 60 cm-rel született:) Boldog babavárást:)
Az utolsó sztorihoz: utólag vicces lehet, hogy nem emlékszik a kismama, hogy hogyan vezetett el a kórházig. De csak azért, mert nem lett semmi baj! Felelõséggel nem lehet úgy autót vezetni, hogy nem tud figyelni a sofõr! Magát és másokat is veszélyeztet, és ez nem vicces. Fájdalmában elránthatja a kormányt. Vagy megnyomja a gázpedált akaratlanul a görcstõl, stb, sorolhatnánk...
Ne tedd, balesetveszélyes!
Nekem úgy besûrûsödtem a fájások 3 óra alatt, hogy mire elindultunk, már 2-3 percenként jöttek, nem lett volna szerencsés vezetnem. Minden kis buckánál majd kiugrottam a fájdalomtól.
Én nem 50 hanem csak 20km-t vezettem a kórházig amikor szülni mentünk, mert a férjem nekem se nagyon vezet. De nekem nem voltak fájásaim, csak a magzatvíz folyt el. Ha van aki bevisz akkor inkább ne te vezess, nem olyan rövid táv az az 50 km.

Ha elkezdődnek a fájások, beérek a kórházba és a vizsgálatok után kiderül, hogy faros a baba, rögtön visznek császározni? Milyen az, ha megpróbálják megfordítani, és ez mikor történik?

Legjobb válasz: Szia! Ha faros a babád,azt az uh kimutatja,azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani,de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt,ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el,annak örülj,ha így szülhetsz. Boldog babavárást,könnyû szülést.

Szia! Ha faros a babád, azt az uh kimutatja, azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani, de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt, ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el, annak örülj, ha így szülhetsz. Boldog babavárást, könnyû szülést.
Nálunk a faros babát, fõleg elsõ szülésnél (mint nálam) császárral hozzák a világra. Megfordítani meg sem próbálták, bár én nem is hagytam volna, mert mi van ha azért nem fordult meg, mert a köldökzsinór a nyakára tekeredett stb. Ha faros, annak biztos meg van az oka. A császárnál is, ha nem indokolt az azonnali mûtét, megvárják, hogy kitágulj legalább három ujjnyira, utána kezdik csak meg a mûtétet. Az elõzõ válaszolóval meg nem értek teljesen egyet, mert van amikor a baba számára jobb megoldás a császár (nem törik pl. a kulcscsontja stb.).
Elsõ gyermeknél szoktak császározni, ha faros. Nekem négy gyermekbõl három faros volt még a szülés elõtti héten!!!! Úgy fordultak meg, hogy van egy gyakorlat, amit azt hiszem egy német bába talált ki, mégpedig úgy kell csinálni, hogy az ébren töltött idõd alatt két óránként húsz percig kell úgy állnod, hogy a térded és az alkarod van lenn a földön. Így állítólag az esetek 90%-ban megfordul a baba. Én ezt egy napig csináltam, mindhárom esetben a következõ napon már éreztem, hogy megfordultak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy úgy érti, négykézláb, alkartámaszban?
Igen. Négykézláb, csak nem a tenyered van a földön, hanem az egész alkarod. Másképp nem nagyon tudnak már a vége felé megfordulni, így viszont nagyon jó az esély rá. Mondom nekem három gyerekem is így fordult meg, az egyik öt nappal, a másik négy nappal, a harmadik pedig nem tudom pontosan, hogy 7 vagy 8 nappal a születése elõtt. Négy gyerekbõl három nekem faros volt az utolsó pillanatig, rám meg a frászt hozták. A dokim már csak röhög rajtam, és nem hisz a szemének, amikor rájön, hogy "forgatom" a gyerkõcöket. :) ))
A kérdező hozzászólása: Ez tök jó, hogy neked sikerült, már csinálgatom, holnap nst-n hátha tudok pontosabbat, hol a szívhang.Egyébként nekem az a szomorú, hogy a kislány végig fejvégû volt, múlt héten(37.)gondolt egyet és megfordult.Köszi mégegyszer a segítséget.
Bõven van idõd, addig még simán megfordulhat! Hajrá! Várom a visszajelzést!
A kérdező hozzászólása: Ma reggeli nst után rögtön megvizsgált a dokim, 1 ujjnyira nyitva van, a magzatvíz tiszta, azt mondta, hogy lehet, hogy ma este beindul, de az is lehet, hogy túlhordás lesz.Ja, és 99, 9%, hogy császár.Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért, lehet, hogy már leszállt a méh?Vagy mert már nyílik a méhszáj?Nem tudom.Minden esetre én már nem gyakorlatozok, inkább pihizek, most az esik jól.És fájdogál is a hasam, lehet, hogy a vizsgálat miatt.

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást

Ha elfolyik a magzatvíz rögtön menjek a kórházba vagy várjam meg míg elkezdődnek a rendszeres fájások? Első babás, 37+4hetes vagyok jóslófájásokkal.

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal indulni kell a kórházba. Üdv

Szia! Én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal indulni kell a kórházba. Üdv
Magzatív elfolyás után menni kell!
Menni kell, de nem kell rohanni. Nálunk 12 órát mondanak a magzatvíz elfolyása és a baba megszületése között. Nekem fél óra híján volt meg, mégis fertõzést kapott a babám-Zuhanyra van idõ, de nem szabad a fájásra várni.
Elõzõ vagyok ismét, csak elfelejtettem, hogy a fájásoknak ilyen esetben nincs nagy jelentõsége, vagy megjönnek közben, vagy nem. Ha igen, akkor jó, ha netán nem, akkor majd bent megindítják.
Igen az utolsónak teljesen igaza van! Nekünk is azt mondták az elõkészítõn. Még gyors zuhany, hajmosás SE, uzsgyi a kórház. Fent említett okok miatt.
Én felhívtam a dokit (bár tudtam a választ), azt mondta, hogy akkor lassan be kellene kocogni (100 km-re lakok tõle), de nem kell kapkodni, nyugodtan készülõdjünk össze. A hivatalos válasz: ha a magzatvíz elfolyt, akkor 24 órán belül ki kell jönni a babának (ha nem magától, akkor erõszakkal..., azaz császárral). Szóval ráérsz, de azért menni kell, már ne indulj nyaralni :-)
Ha elfolyik a vized, indulj ne várj semmire. Fertõzést kaphat a baba ha sokat vársz. Persze addig semmi baja nem lesz amíg egy gyors zuhanyt megereszetesz és nyugodtan bemész a kórházba, nyugi.
Ha elfolyik a víz, akkor azonnal. Ha már ténylegesen azok a fájásaid lesznek, azt onnan lehet tudni, hogy veszel egy kád fürdõt és ha utána is megvannak az ötperces fájások, akkor irány a kórház. Ja, még lehet egy pohár borocskát is elkoryolgatni, mivel a lényeg, hogy ellazulj! Sok sikert!
Még annyit, hogy ha elfolyt a magzatvíz, akkor nem szabad járkálni, lehetõleg feküdni kell, ha nincs autó, inkább hívj mentõt, mert ha még nem illeszkedett be teljesen a baba feje, de elfolyt a magzatvíz, akkor a köldökzsinór elõre eshet, beszorul a feje és a medencesontod közé, és akkor akár meg is fulladhat a baba. Nekünk ezt mondták a szülésfelkészítõn. És mikor szültem, és már a kórházban voltam , mikor elment a magzatvizem, nem is volt szabad felkelnem, míg a baba feje be nem illeszkedett, pedig annyira jól esett volna a járkálás, de még wc-re sem mehettem ki egy darabig.
Miért is lettem leszavazva??? 4.vagyok.
Igen, azonnal menni kell!!! Fertõzésveszélyes.

Milyen érzés, amikor elkezdődnek az első fájások? Baj, ha keményedik a hasam?

33 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.

Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!