Találatok a következő kifejezésre: Ha elköltözöm, csináljak, hogy (3 db)

Ha elköltözöm, mit csináljak, hogy a cicám ne lépjen le?

Kertesházból egy másik kertesbe költözöm. Mit tegyek,hogy ne szökjön el a cica,hogyha kiengedem?

Legjobb válasz: Nem kell tenned semmit nekem is van macskám kettõ is. Nem fog elmenni (nem hülye az csak macska) Ahol enni meg inni kap még akkor sem megy el, ha minden nap agyonvered. (csak vicc volt) Elcsámborog, csavarog meg ilyenek de soha nemfog elmenni, erre mérget vehetsz

Nem kell tenned semmit nekem is van macskám kettõ is. Nem fog elmenni (nem hülye az csak macska) Ahol enni meg inni kap még akkor sem megy el, ha minden nap agyonvered. (csak vicc volt) Elcsámborog, csavarog meg ilyenek de soha nemfog elmenni, erre mérget vehetsz
Fokozatosan szoktasd az új kerthez. Kipróbálhatsz olyan sprayt is ami nyugtatja õt, a kert egyes tzerületeit befújva a macska jobban megszokja majd a helyet. Kapható olyan illatanyag is, amit a macskák pofija áraszt, ezzel jelöli azokat a helyeket, ahol jár-kel. Ilyet is meg lehet próbálni.

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy elköltözöm? Ha nem engedik, mit csináljak?

17 éves vagyok és nem bírom velük tovább.Õk Mr. és Mrs. Tökéletesség,akik t?lem is a legjobbat várják el,mert "mutassak példát,ha a gyerekeik közül én vagyok a legid?sebb".Elég régimódiak és én teljesen más vagyok,mint a családom többi tagja...Más a véleményem a dolgokról,máshogy gondolkozom.Csak veszekszem velük és nem akarok tovább itthon élni. El akarok költözni(sokkal szebb és jobb helyre,mint ahol most lakok),de még nem vagyok 18 éves.Ezért nem tudom,hogy ha esetleg nem engednék,akkor mit tegyek.Így is úgy kezelnek,mint egy 5 éves kislányt,semmit nem engednének meg,folyton hazudoznom kell nekik.

Legjobb válasz: Hát, kislány, nagyon elviselhetetlen lehetsz. Így beszélni az öcséddel! Nem csodálom, hogy a szüleid ki vannak rád akadva. Komolyan azt gondolod, hogy odaköltözöl a barátodhoz és az meg majd eltart téged? És mi lesz, ha összevesztek és kidob a lakásából? Gondolom jóval idõsebb a pasi, mint te. Hidd el, ah nem feküdnél le vele, abban a pillanatban dobna, mint egy cigicsikket az utcán. Hidd el, nem praktikus a szüleiddel megszakítani a kapcsolatot. A fiúk jönnek mennek, de a szüleid mindig ott lesznek neked.

Hát, kislány, nagyon elviselhetetlen lehetsz. Így beszélni az öcséddel! Nem csodálom, hogy a szüleid ki vannak rád akadva. Komolyan azt gondolod, hogy odaköltözöl a barátodhoz és az meg majd eltart téged? És mi lesz, ha összevesztek és kidob a lakásából? Gondolom jóval idõsebb a pasi, mint te. Hidd el, ah nem feküdnél le vele, abban a pillanatban dobna, mint egy cigicsikket az utcán. Hidd el, nem praktikus a szüleiddel megszakítani a kapcsolatot. A fiúk jönnek mennek, de a szüleid mindig ott lesznek neked.
Szerintem azt a pár hónapot már ki lehet bírni, ha eddig kibírtad, nem olyan sok az, aztán ha sikerül, költözz el. Nekem is ahogy 18 lett a barátnõm, hozzám költözött, amikor érettségizett, már nálam lakott. (Én már dolgoztam, pénzben nem szenvedtem/ek hiányt szerencsére)
17 évesen nem költözhetsz el. A szüleid felelõsek érted. És ha el is költöznél, ugyan mibõl fogsz megélni?
Várd meg, míg 18 leszel és akkor semmit sem tehetnek ellene. Ha elõbb mennél, akkor beleszólhatnak, visszatarthatnak. Addig próbált meg elõteremteni a feltételeket.
Kiskoru vagy, igy nincs kerdes, nem koltozhetsz el.
Helyzetedet nem ismerve mondom: hidd el, az, ahol élsz, nem a létezõ világok legrosszabbika... Szüleid nem akarnak neked rosszat. Egyébiránt egyetértek a kollegával: mi a francból élnél?
És ettõl olyan betyárul okosnak és ügyesnek tartod magad. Hajrá Kedves Kérdezõ! Te kérdeztél, mi válaszoltunk! Többé-kevésbé mindannyian ugyanazt írtuk neked. Ha úgy döntöl, hogy nem fogadod meg a tanácsainkat, akkor: mindenki úgy rontja el az életét, ahogyan akarja!
Jé... itt a fiatal kutyák tanítják ugatni az öreg kutyákat..... vicces
A szüleid Mr. és Mrs. Tökéletesség, te pedig a leírás alapján Miss Tökéletesség lehetsz... s véletlenül sem egy szemtelen kamasz, aki széttette a lábát valami idõsebb kannak és most azt hiszi, hogy övé a világ. Majd ha felnõttként viselkedsz, akkor elvárhatod, hogy téged is felnõttként kezeljenek. Amíg ilyen eszetlen csitri vagy, addig nem. A szüleid addig próbálnak fogni, amíg lehet. Majd ha 18 leszel, mehetsz, amerre látsz... de talán addig a pasid is lecserél, s ettõl talán megjön az eszed.
Köszönöm, hogy le lettem pontozva, amiért leírtam, hogy a szüleim nem normálisak, és egyetértek a kérdezõvel, hogy el akar költözni! Menjetek ti a fenébe a pontozásaitokkal :)
Csak 18 évesen költözhetsz el. Esetleg kollégiumba mehetsz. De mibõl tartanád el magad?
szia ! szerintem üljetek le és probáld meg nekik fel vázolni a problémát . a kultur emberek így csinálják .
tudod az a baj minden természetes nektek , új ruha , telefon, internet semmit nem tudtok megbecsülni majd ha neked kell elõ teremteni fel fognád a szüleid mennyit küzdenek azért ne szenvedj hiányt , de hát ez nektek alanyi jogon jár .majd kíváncsi lennék a gazdag bikád meddig pénzelne , gondolom míg nem találna jobbat .kell a jó nem ? kell a rossz igen .hát mennél te még vissza sírva a szüleidhez .
Nem tudom, miért van ennyi szülõ így kiakadva. Vagy a sok spártai nevelésû kiskamasz. Ha az én kutyámat akarná öcsém megverni, minimál egy állast kapna tõlem, bár én 18 éves fiú vagyok. Egy szülõt pedig akkor lehet tisztelni, ha õ is megadja a tiszteletet a gyereke felé. Miért kellene a tiszteletnek egyirányúnak lennie. Nekem is néha elmebeteg, hülye az apám, mert olyanokat csinál hogy bejön, elkezd mindent pakolgatni a szobámba, mindenbe beleköt, mindenért hisztizik, néha már a pokolba kívánnám. Vagyis nem néha, minden egyes másodpercben.
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, hogy olyan komoly baj lenne velem, mert a szüleimen és az öcsémen kívül mindenkivel tök jól elvagyok.A húgom rengeteg mindent elmond, sokat beszélgetünk és vele sosem veszekszem.Szóval nem vagyok annyira szörnyeteg. De akkor 2 perc alatt a plafonon vagyok, ha valaki a kutyámat piszkálja vagy bántani akarja.
A kérdező hozzászólása: Miért, hagynom kellett volna, hogy megverje a kutyámat? Tudom, hogy a barátom eltartana, õ ajánlotta fel, hogy odaköltözzek.Nem ismerik a barátomat, de tudják, hogy együtt vagyok valakivel.Próbáltak eltiltani tõle, de szerintem már rájöttek, hogy sok értelme nincs, mert valahogy mindig találkoztam vele.
Korodbeli vagyok, án is még kicsit hisztis vagyok. De ha ilyen lennék, mint te, kettévágnának a szüleim és utána fel is gyújtanának. Na jó nem, de érted... Nagyon hisztis vagy, 17 évesen már nem éne ilyen szinted lázadnod és hisztizned, ennek 15 éves korodban vége kellett volna lennie. A viselkedésed 11-15 éves tiniéhez hasonlít, de 17 évesen semmiképpen sem normális. Szerintem látogass meg egy pszichológust.
Pasik jönnek, pasik mennek.... A pasik életében: csajok jönnek, csajok mennek. Amikor pedig ráun valamelyik csajra, az nem megy, hanem repül. Attól kezdve nincs hol lakni, nincs kaja, ruha, drága ajándék .... és akkorra nincs szülõi háttér sem!
Sejtettem, hogy "ennyire nagy" a probléma.. Az én szüleimet a világ legjobb szüleinek tartom pedig fele ennyit sem engedtek meg nekem.. Ne akard megtudni milyen egy igazán szigorú szülõ.. Az még el is tiltana a pasidtól.. nem attól leszel nagylány, hogy mindent ráhagysz a kutyádra, miközben az öcséddel úgy beszélsz, mintha a kutyától is rosszabb lenne és 17 évesen drága ajándékokat fogadsz el a pasidtól. Szörnyû mennyire nem tudják tisztelni ma a szüleiket a gyerekek..
Nekem is abnormális szüleim vannak. Csak az én apám még rendmániás is. Képzelheted milyen öröm, mikor neki minden kupleráj, legyen szó akármi apróságról.
Igazuk van az elõttem szólóknak, akárhova költöznél is, visszavihetnek, mert még nem vagy nagykorú. Vagy ha nem is visznek vissza, de símán mondhatják abban az esetben azt, hogy legjobb esetben is megkapod tõlük a családi pótlékot, és a többit teremtsd elõ te magad. Egyébként egy kicsit tudnád részletezni, mi az, amiben példát kellene mutatnod a náladnál fiatalabb tesóid részére? Elárulnád nekünk egy kicsit konkrétabban, mi az, ami most éppen kiverte a biztosítékot nálad?
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt a szülinapom, szóval nem csak pár hónap van addig, amíg 18 leszek... A pénz nem lenne gond és a gimnáziumot is folytatnám, csak máshol élnék.
ne akarj idejekorán felnõni. 18.l

Mit csináljak, ha apukám mindig azt mondja, hogy elköltözünk, de nem cselekszik és állandóan felidegesít?

Már évek óta azt mondja, hogy nemsokára elköltözünk, kifestette az összes szobát, hogy szép legyen, aztán egy csomó ideig nem foglalkozott vele. Utána elkezdte lefényképezni a szobákat, de közben elromlott a fényképezőgép, újat meg nem vesz. Állandóan felidegesít azzal, hogy el akar költözni, mert én nem akarok, de amikor meg rákérdezek, azt mondja hogy majd, most még nem tudja. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha jól értem kiskorú vagy és a ház a szüleidé, tehát beleszólásod sajnos nem nagyon van. Nem tudsz tenni ellene legfeljebb annyit, hogy megbeszéled vele neked ez mennyi feszültséget jelent.

Ha jól értem kiskorú vagy és a ház a szüleidé, tehát beleszólásod sajnos nem nagyon van. Nem tudsz tenni ellene legfeljebb annyit, hogy megbeszéled vele neked ez mennyi feszültséget jelent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!