Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzem barátnőmet, akkor van valami (1 db)

Ha eljegyzem a barátnőmet, akkor van valami "hagyomány" hogy az eljegyzés után meddig "kell" összeházasodnunk?

Legjobb válasz: Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.

Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.
Ezt embere válogatja. Az én barátnõmet már két éve lejegyezték, de csak 5 év múlva tervezik az esküvõt. Nekem az a véleményem, hogy az eljegyzés azt jelenti hogy megkéred a lány kezét, õ igent mond és ezután elkezditek szervezni az esküvõt ék kb egy, másfél év múlva már összeházasodtok. Én legalábbis így képzelem el, de mindenki másként csinálja.
Régen ha eljegyzett egy fiú egy lányt, akkor egy éven belül elkellett venni. Amúgy személyes véleményem szerint eljegyezni tényleg akkor kell valakit, ha belátható idõn belül össze is házasodtok, tehát az eljegyzés valóban azt jelenti, hogy "Hozzám jössz feleségül?" de nem azzal kiegészítve, hogy "majd egyszer". Szóval az eljegyzés után illik elkezdeni szervezni az esküvõt, hiszen az amúgy is kb. egy év egy közepes szertartás esetén is (vendéglista, hely kiválasztása, stb).
Eljegyezni csak olyat illik akivel úgy gondoljuk hogy össze is akarunk házasodni majd. és ezt komolyan gondoljuk. kötelezettséget szerintem nem jelent. Mert ha eljegyzés után történik valami akkor még fel lehet bontani a jegyességet, nem kötelezõ házasodni.
A jegyesség régen minimum 9 hónapig tartott és 1 évnél nem tovább. Egy év jegyesség után a lány kilépett a házasságszédelgõnek tett igéretbõl. 9 hónap alatt kiderült, hogy nem hordja más gyermekét a szíve alatt. A régi idõkben a fiatal, szûzlányok esküvõjére január-februárban került sor, de legkésõbb a farsangi bálig. Ennek az volt az oka, hogy a levágott disznó húsát nem tudták raktározni tovább. A farsangi bállal így vége volt a báli szezonnak. Õsszel csak az özvegyasszonyok házasodtak.
Szerintem mindegy mikor veszed el eljegyzes utan, en ugy gondolom az, hogy megteszed azt a lepest, hogy gyurut huzol az ujjara akkor az mar egy magasabb lepcsofokra emeli a kapcsolatotokat. De csak akkor jegyezd el, ha tenyleg elakarod venni majd, es nem csak szedited, es ha mar megvolt az eljegyzes, ha nem is mondogatod, hogy vajon mikor lesz a nagy nap azert ereztesd vele, hogy vele akarsz elni es teszel a kozos eletetekert vlmit. De azert ne huzd 10 evig az eskuvot :) ))
Szia! Nem, addig vártok, amíg akartok, de ha a hagyományokat nézzük, akkor az eljegyzst követõ egy év múlva szoktak összeházasodni az ifjak! Gratulálok nektek és sok boldogságot! :)
Hello! Régi hagyományok szerint 6-12 hónap mulva el kell venni, de manapság ez a szokás igencsak elmaradt, és mind1, de azért nem 10 év mulva. A pár életkorától is függ, pl bátyám mikor eljegyezte barátnõjét még elsõéves egyetemista volt, a lány meg gimibe járt, és ugy gondolták megvárják míg befejezik a sulit, persze a menyasszony is egyetemre ment, és 7 évig voltak jegyesek mikor összeházasodtak...persze sztem 7 év ha már mindegyikõjük dolgpozó ember kicsit sok, illene pár éven belül max, de nincs kikötött "szabály" erre

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem lehet ezüstgyűrűvel eljegyzés? FONTOS!

Na szóval arról lenne szó h a párommal vettünk ezüst karikagyűrűt h a ballagásán bejelentsük az eljegyzésünket. De mikor a szüleim megtudták h ezüst gyűrűt vettem arany helyett rögtön lehurrogtak meg h akkor nemlessz meg stb. Szerintetek mit tegyek?? Mert a párom meg nemakar aranyat csakis ezüstöt és abbólis csak azt amit vettünk. Légyszi adjatok tanácsot. Előreis köszönöm a válaszokat. CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK !!!!

17

Ki a fontosabb? A család vagy én?

Párommal két éve vagyunk együtt. Szóba került az eljegyzés és az esküvő köztünk.
Megbeszéltük, hogy karácsonyra megcsináljuk az eljegyzést. Elment a karácsony nem lett semmi.
Ezután mondta, hogy akkor megcsináljuk születésnapomra. Márciusban volt a születésnapom akkor sem lett semmi.
Nem hoztam fel a témát, mert úgyis akkor jegyez el amikor akar, erőltetni meg nem akarom, de magától felhozta a témát, hogy majd évfordulós ajándéknak megkapom.
Most közölte, hogy nem kapom meg, mert az anyja mit szólna hozzá, meg hogy honnan van neki pénze meg ilyenek. Jönnek megint a kifogások ahogy érkezik az évfordulónk. Szerintetek érdemes vele tovább lenni, mert ezek szerint nem meri felvállalni a családja előtt, hogy velem tervezi az életet. Mert egy 10-20ezer forintos gyűrűt nem mer megvenni akkor mi lesz később az esküvővel?
(ja a családja amúgy is kijelentette, hogy nem jön el sem az eljegyzésünkre sem az esküvőnkre úgy tervezzünk bármit).

19

Szerintetek ebben az esetben "elvárható" lenne egy eljegyzés?

Persze azt, hogy "elvárható" képletesen értsétek...A lány az egyetemet, ahol eddig járt ott hagyja, máshol mesterizik amiatt, hogy 3 év után a párjával lehessen, más városba is költözik a párja miatt, feladja eddigi életét, sikereit. A srác megkéne hozza ezt a döntést? Fontos gesztus lenne ez most részéről? Főleg, ha amúgy is régóta szeretnék az eljegyzést, ez most még aktuálisabbá teszi szerintetek, vagy nem változtat ez semmin?

16

Csajok! Nektek mi a véleményetek a leánybúcsúról? Volt nektek, és ha még nem akkor szeretnétek, ha lenne?

15

Meg akarja kérni a kezem, de tartja a kapcsolatot az exével. Hogy is van ez?

Nem vagyunk már kisgyerekek, a harmincas éveink közepén járunk. A párom készül megkérni a kezem (egy közös barát elkotyogta). A kapcsolatunk igazából nagyon jó, de az egyik exével tartja a kapcsolatot, ami engem nagyon zavar. E-mailek és ráadásul egy helyen is dolgoznak. Mindezek mellett ezt persze előttem titkolja, ha kiderül, akkor beszél róla. Leültünk ezt megbeszélni. Azt mondja, hogy engem nagyon szeret és csak velem tudja elképzelni az életét, a másikkal nem működött, a párom szakított a csajjal. Mondtam neki, hogy zavar a kapcsolattartásuk. Na ezek után kezdett el titkolózni a beszélgetéseikről. Előtte nyiltabban csinálta. Mikor kiderül és rákérdezek, mire volt jó titkolni, akkor az a válasz, hogy nem akart megbántani. Azóta persze minden hülye sms csippanás, vagy e-mail hangtól összeszorul a gyomrom, hátha ez a ribanc írt neki. A dolog lényege, hogy vagy 4 éve szakítottak, azóta előttem járt már mással is. Azt persze nem kérhetem, hogy szakítsák meg a kapcsolatot, mert hogy gondolom én ezt? Õ (a párom) nem akar bunkó lenni, hogy esetleg elhajtsa a csajt, vagy ne válaszoljon a leveleire. Többnyire a csaj kezdeményez, a párom csak válaszol. Állítása szerint. A nőt sem értem, miért ilyen pofátlan, ha tudja, hogy komoly kapcsolatban élünk.Meg szerinte egyébként is csak féltékeny hiszti a részemről. Megjegyzem sosem hisztizek, mindent normálisan közlök már csak az életkoromra is tekintettel. Be van nőve a fejem lágya. Na most azon agyalok, mit is mondjak, ha felteszi a kérdést.Mit tennétek a helyemben?

15

Hogyan bontottad fel az eljegyzésed?

3

Lánykérés? Szeretném megkérni a párom kezét.

Szeretném megkérni a párom kezét. És szeretnék neki eljegyzési gyűrűt venni. De nem tudom az ujja méretét. Kérjem meg gyűrű nélkül a kezét és majd együtt vegyünk eljegyzési gyűrűt?

10

Eljegyzés barátokkal, családdal, kettesben?

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy nálatok ez hogy zajlott? Kettesben voltatok, mikor párotok eljegyzett? Baráti körrel? Családdal?

Hogy mondtátok el a szülőknek/családnak, ha nem voltak jelen az eljegyzésen? Esetleg az eljegyzés előtt avattátok be őket, és kettesben voltatok?

Hogy szokás?

Nagyon köszönöm előre is a tapasztalataitokat! :)

12

Szerintetek ez mit jelent?

8 hónapja vagyunk együtt a párommal. Még télen beszélgettünk, aztán hirtelen egyszer csak fogta magát és lehúzta a gyűrűmet az ujjamról, és próbálgatta, hogy melyik ujjára jó. Először nem is tudtam hova tenni az egészet, mert az a gyűrű mindig rajtam van, és soha nem tett rá semmilyen megjegyzést. Aztán pár nap múlva leesett, hogy lehet, hogy ez volt a gyűrűpróba? Már volt szó esküvőről, hogy mindenféleképpen lesz, de konkrétumokról még nem. Ez a dolog azóta sem hagy nyugodni és nem tudom hova tenni. 1 hónap múlva lesz a 25-ik szülinapom. Szerintetek van rá esély, hogy megkéri a kezem?

9

Hogy mondjam el a szuleimenk, hogy eljegyzett a barátom? Kettesben tortént

26

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!