Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzem barátnőmet, akkor van valami (1 db)

Ha eljegyzem a barátnőmet, akkor van valami "hagyomány" hogy az eljegyzés után meddig "kell" összeházasodnunk?

Legjobb válasz: Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.

Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.
Ezt embere válogatja. Az én barátnõmet már két éve lejegyezték, de csak 5 év múlva tervezik az esküvõt. Nekem az a véleményem, hogy az eljegyzés azt jelenti hogy megkéred a lány kezét, õ igent mond és ezután elkezditek szervezni az esküvõt ék kb egy, másfél év múlva már összeházasodtok. Én legalábbis így képzelem el, de mindenki másként csinálja.
Régen ha eljegyzett egy fiú egy lányt, akkor egy éven belül elkellett venni. Amúgy személyes véleményem szerint eljegyezni tényleg akkor kell valakit, ha belátható idõn belül össze is házasodtok, tehát az eljegyzés valóban azt jelenti, hogy "Hozzám jössz feleségül?" de nem azzal kiegészítve, hogy "majd egyszer". Szóval az eljegyzés után illik elkezdeni szervezni az esküvõt, hiszen az amúgy is kb. egy év egy közepes szertartás esetén is (vendéglista, hely kiválasztása, stb).
Eljegyezni csak olyat illik akivel úgy gondoljuk hogy össze is akarunk házasodni majd. és ezt komolyan gondoljuk. kötelezettséget szerintem nem jelent. Mert ha eljegyzés után történik valami akkor még fel lehet bontani a jegyességet, nem kötelezõ házasodni.
A jegyesség régen minimum 9 hónapig tartott és 1 évnél nem tovább. Egy év jegyesség után a lány kilépett a házasságszédelgõnek tett igéretbõl. 9 hónap alatt kiderült, hogy nem hordja más gyermekét a szíve alatt. A régi idõkben a fiatal, szûzlányok esküvõjére január-februárban került sor, de legkésõbb a farsangi bálig. Ennek az volt az oka, hogy a levágott disznó húsát nem tudták raktározni tovább. A farsangi bállal így vége volt a báli szezonnak. Õsszel csak az özvegyasszonyok házasodtak.
Szerintem mindegy mikor veszed el eljegyzes utan, en ugy gondolom az, hogy megteszed azt a lepest, hogy gyurut huzol az ujjara akkor az mar egy magasabb lepcsofokra emeli a kapcsolatotokat. De csak akkor jegyezd el, ha tenyleg elakarod venni majd, es nem csak szedited, es ha mar megvolt az eljegyzes, ha nem is mondogatod, hogy vajon mikor lesz a nagy nap azert ereztesd vele, hogy vele akarsz elni es teszel a kozos eletetekert vlmit. De azert ne huzd 10 evig az eskuvot :) ))
Szia! Nem, addig vártok, amíg akartok, de ha a hagyományokat nézzük, akkor az eljegyzst követõ egy év múlva szoktak összeházasodni az ifjak! Gratulálok nektek és sok boldogságot! :)
Hello! Régi hagyományok szerint 6-12 hónap mulva el kell venni, de manapság ez a szokás igencsak elmaradt, és mind1, de azért nem 10 év mulva. A pár életkorától is függ, pl bátyám mikor eljegyezte barátnõjét még elsõéves egyetemista volt, a lány meg gimibe járt, és ugy gondolták megvárják míg befejezik a sulit, persze a menyasszony is egyetemre ment, és 7 évig voltak jegyesek mikor összeházasodtak...persze sztem 7 év ha már mindegyikõjük dolgpozó ember kicsit sok, illene pár éven belül max, de nincs kikötött "szabály" erre


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szólnál, ha a párod ezek után akarna eljegyezni?

Decemberben lesz 1 éve, hogy együtt vagyunk.

38

Többször megesett már az elmúlt időkben, hogy párom lehúzta a gyűrűs ujjamról a gyűrűmet, és felhúzta a sajátjára. Vajon meg akarja kérni a kezem? Vagy miért próbálgatják így a pasik?

13

Nektek Tetszik ez a gyűrű? Elfogadnátok eljegyzési gyűrűnek?

http://www.extremesilver.hu/ekszer/karikagyuru-jegygyuru-303..

21

Hogy kérjem meg a barátnőm kezét?

Õ nagyon szereti a romantikát. Már 3 éve vagyunk együtt.

9

Hogyan oldanátok meg ezt a közös ünneplést?

A párom megkérte a kezem néhány hete. Nem nagyon volt alkalmunk "elújságolni" a barátoknak, mivel nem voltunk itthon, én meg nem vagyok az a típus, aki facebookon kiposztolja...Így tényleg néhány barátunk tudja csak, ?k is telefonon tudták meg. Néhány napja az egyik jó barátunk leállított, hogy igaz-e a hír, mert ezt-ezt hallotta...és hogy rosszul esik, hogy nem mondtuk el neki...ma megint találkoztunk egy ilyen barátunkkal.

5

Lányok! Tudjatok, hogy mekkora hülyeséget csinálunk?

Fel a kezekkel, aki azért olvasgatja ezt az oldalt, mert szeretné már, hogy eljegyezze a barátja!

19

Eljegyzési gyűrű?

Elszeretném jegyezni a barátn?m, de nem tudom, hogy jegygy?r?t vegyek-e vagy pedig eljegyzési gy?r?t.

12

Elkeserítő a helyzet?

A hely nem biztos, hogy a legjobb, de végül is eljegyzésre is vonatkozik.

29

Normális az hogy két hétnyi ismeretség után van eljegyzés?

Tudom, hogy nem az én dolgom, de a bátyám két hétnyi ismeretség után megkérte a barátn?je kezét. Mondjuk a bátyám elmondása szerint nagyon hasonlítanak egymásra belül és tökéletesen megértik egymást, de két hét az elég id? ilyen döntés meghozatalára?

28

Mikor kezdtétek el az esküvő szervezést?

Az eljegyzéskor rögtön megbeszéltétek mikor lesz az esküv??

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!