Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzem barátnőmet, akkor van (1 db)

Ha eljegyzem a barátnőmet, akkor van valami "hagyomány" hogy az eljegyzés után meddig "kell" összeházasodnunk?

Legjobb válasz: Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.

Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.
Ezt embere válogatja. Az én barátnõmet már két éve lejegyezték, de csak 5 év múlva tervezik az esküvõt. Nekem az a véleményem, hogy az eljegyzés azt jelenti hogy megkéred a lány kezét, õ igent mond és ezután elkezditek szervezni az esküvõt ék kb egy, másfél év múlva már összeházasodtok. Én legalábbis így képzelem el, de mindenki másként csinálja.
Régen ha eljegyzett egy fiú egy lányt, akkor egy éven belül elkellett venni. Amúgy személyes véleményem szerint eljegyezni tényleg akkor kell valakit, ha belátható idõn belül össze is házasodtok, tehát az eljegyzés valóban azt jelenti, hogy "Hozzám jössz feleségül?" de nem azzal kiegészítve, hogy "majd egyszer". Szóval az eljegyzés után illik elkezdeni szervezni az esküvõt, hiszen az amúgy is kb. egy év egy közepes szertartás esetén is (vendéglista, hely kiválasztása, stb).
Eljegyezni csak olyat illik akivel úgy gondoljuk hogy össze is akarunk házasodni majd. és ezt komolyan gondoljuk. kötelezettséget szerintem nem jelent. Mert ha eljegyzés után történik valami akkor még fel lehet bontani a jegyességet, nem kötelezõ házasodni.
A jegyesség régen minimum 9 hónapig tartott és 1 évnél nem tovább. Egy év jegyesség után a lány kilépett a házasságszédelgõnek tett igéretbõl. 9 hónap alatt kiderült, hogy nem hordja más gyermekét a szíve alatt. A régi idõkben a fiatal, szûzlányok esküvõjére január-februárban került sor, de legkésõbb a farsangi bálig. Ennek az volt az oka, hogy a levágott disznó húsát nem tudták raktározni tovább. A farsangi bállal így vége volt a báli szezonnak. Õsszel csak az özvegyasszonyok házasodtak.
Szerintem mindegy mikor veszed el eljegyzes utan, en ugy gondolom az, hogy megteszed azt a lepest, hogy gyurut huzol az ujjara akkor az mar egy magasabb lepcsofokra emeli a kapcsolatotokat. De csak akkor jegyezd el, ha tenyleg elakarod venni majd, es nem csak szedited, es ha mar megvolt az eljegyzes, ha nem is mondogatod, hogy vajon mikor lesz a nagy nap azert ereztesd vele, hogy vele akarsz elni es teszel a kozos eletetekert vlmit. De azert ne huzd 10 evig az eskuvot :) ))
Szia! Nem, addig vártok, amíg akartok, de ha a hagyományokat nézzük, akkor az eljegyzst követõ egy év múlva szoktak összeházasodni az ifjak! Gratulálok nektek és sok boldogságot! :)
Hello! Régi hagyományok szerint 6-12 hónap mulva el kell venni, de manapság ez a szokás igencsak elmaradt, és mind1, de azért nem 10 év mulva. A pár életkorától is függ, pl bátyám mikor eljegyezte barátnõjét még elsõéves egyetemista volt, a lány meg gimibe járt, és ugy gondolták megvárják míg befejezik a sulit, persze a menyasszony is egyetemre ment, és 7 évig voltak jegyesek mikor összeházasodtak...persze sztem 7 év ha már mindegyikõjük dolgpozó ember kicsit sok, illene pár éven belül max, de nincs kikötött "szabály" erre


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kerlek adjatok tanacsot hogyan kerjem meg az eletem szerelme kezet? Tapasztalat? Vagy valami jo story? Mivel sajnos meghaltak a szulei nem tudom hogy mennyire lenne bolcs dolog csaladi keretek kozt?

13

Anyukám túlságosan akaratos leállítsam vagy még ne?

A párommal terveben van az eljegyzés,anyukám felajánlotta hogy eljegyzés után költözzünk össze, lakjunk anyáékkal egy udvarban egy külön bejáratú kis melléklakásban!
Semmi kifogásom ellene, örülnék is sok pénzünk nincs hogy külön menjünk de olyan fél év múlva sikerülne összegyűjteni fél milliót amiből szépen berendeznénk a lakást, kifestenénk stb
Ebből még gond sincs viszont most mondta hogy nem kell nekem külön mosni, meg annyira főzni sem, meg ugyanúgy bent laknék a szobámba hiába lenne kész a lakásunk.
Azt tudni illik hogy a párom 1éve külföldön dolgozik, és ezek után is így maradna szóval olyan havonta jönne haza!
De ha már egyszer kész lenne a ház akkor ott szeretnék élni, én eldönteni hogy mikor főzök és hogy esetleg kimosok-e a saját mosógépemmel ha már mondta édesanyám hogy mosógépet vennünk kell, mert az osztozás nem jó!

8

Most ezzel előre vagy hátra?

A párommal már elég régen együtt vagyunk, nagyjából 5 éve. A kapcsolatunk szép, kiegyensúlyozott, közös életet szeretnénk ez már biztos. Eddig nem volt eljegyzéünk, amit el is tudok fogadni, mert fiatalok vagyunk és én idén végzek. Hétvégén együtt voltunk a párommal, sokat beszélgettünk...Szóba került az eljegyzés, egy kontextusból, nem emlékszem már pontosan honnan. Akkor kibukott belőlem valami olyasmi, hogy "igen én is mióta vágyom már rá..." aztán tovább fűződött a szál, mondtam neki, hogy ez milyen fontos nekem, nem hisztivel, rinyálva, csak szépen beszéltünk...továbbá kérdezte a párom, hogy van.e még ezzel kapcsolatban valami bennem. Mivel mindent megbeszélünk őszintén, most sem kerítettem, mondtam neki, hogy néha csalódok, és tudom hogy az én hibám, de folyamatosan csalódok, mikor kitűzök egy dátumot, hogy talán ekkor vagy akkor...aztán mondtam neki, hogy eszem ágában nincs erőltetni, sőt ha honap jönne a gyűrűvel ne is esne jól, de hogy ez így bennem volt. Egyszer mosolyogva azt mondta, látja, hogy még egy évet kibírok...aztán erre nagyot néztem és erre megölelt. Nem tudom ez most merre vitte a kapcsolatunkat, ugye nem ilyesztettem rá? Hülye voltam az őszinteségemmel? Mi tényleg mindent megbeszélünk, úgy tűnt akkor, ez is belefér...

6

Képzeljétek a párom már kétszer célzott arra, hogy akkor fog elvenni feleségül, amikor nem is számítok erre. Szerintetek akkor komolyan gondolkodik bennem?

9

Eljegyzési "parti"? !

Nyárra tervezzünk egy kis összejövetelt,ahol is hivatalosan is eljegyezzük egymást és a szülök is bemutatjuk egymásnak!
szeretném megkérdezni,hogy ti,hogyan szerveztétek meg?
volt e esetleg valami kisebb dekoráció?milyen ételel-itallal készültetek?

nem akarunk nagy bulit csapni,szeretnénk az ésszerüség határán belül maradni :D

mindenkinek elöre is köszönöm a válaszát!!

9

Mi a különbség az eljegyzési gyűrű, kísérő gyűrű, karikagyűrű, jeggyűrű között? Melyik melyiknek a szinonimája, és melyiket mikor szokás adni/kapni?

1

Ha egy férfi szeret egy nőt együtt élnek boldogok, miért hezitál a lánykéréssel, miért vár ha tudja, hogy ezzel mekkora örömet okozna a nőnek? Mégis polcra teszi a gondolatot és halad tovább az élet.

Beszéltünk már róla elég sokszor,ő is ezt szeretné majd utánna házasságot közös életet.2 éve vagyunk együtt A 2.hónapban már összeköltöztünk.Elfogadjuk egymás dolgait.Én 26 ő 29 éves úgyhogy nem vagyunk éretlenek sem.
Miért olyan nehéz egy férfinak megérteni,hogy az eljegyzés egy megerősítő lépés egy kapcsolatban és igenis kell a továbbiakhoz.A válasza az hogy el foglak jegyezni,de nekem már így is olyan mintha a feleségem lennél hiszen együtt élünk közösek a dolgaink.Hát nekem nem és tudom,hogy attól lennék boldog.Mennyi hezitálási idő fér bele a kapcsolatba?
Miért gondolkodtok így ti férfiak?
Mire kéne várni ha az életben a szép dolgokat úgy gondolom igenis meg kell élni...

19

Ártalmas a kapcsolatra ha hosszú a jegyesség?

28

Rendkívül egyedi nagyon szép eljegyzési gyűrűt szeretnék venni szívem hölgyének. Tudnátok segíteni, hogy Budapesten milyen ékszer üzletekben próbálkozhatok?

6

Szerintetek az baj, ha 2 ember úgy van együtt csaknem 10 évet, hogy még csak beszélgetés szintjén sem merül fel az eljegyzés?

Az a szó, hogy "baj", talán csúnya kifejezés is ide.Arra gondolok, hogy 2 ember kapcsolata akkor számít igazán komolynak és erősnek, ha eljegyzés/házasság is történik valamikor?Mert én (sajnos) úgy vettem észre, hogy addig a környezet sem hiszi el, hogy tényleg komoly a dolog, amíg "csak" járás van. És sokszor szóvá is teszik az "elmaradást".
Gond az, ha 5-8-10 év alatt elméleti szinten sem merül fel az eljegyzés, hogy mi lenne ha...?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!