Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzem barátnőmet, akkor (1 db)

Ha eljegyzem a barátnőmet, akkor van valami "hagyomány" hogy az eljegyzés után meddig "kell" összeházasodnunk?

Legjobb válasz: Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.

Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.
Ezt embere válogatja. Az én barátnõmet már két éve lejegyezték, de csak 5 év múlva tervezik az esküvõt. Nekem az a véleményem, hogy az eljegyzés azt jelenti hogy megkéred a lány kezét, õ igent mond és ezután elkezditek szervezni az esküvõt ék kb egy, másfél év múlva már összeházasodtok. Én legalábbis így képzelem el, de mindenki másként csinálja.
Régen ha eljegyzett egy fiú egy lányt, akkor egy éven belül elkellett venni. Amúgy személyes véleményem szerint eljegyezni tényleg akkor kell valakit, ha belátható idõn belül össze is házasodtok, tehát az eljegyzés valóban azt jelenti, hogy "Hozzám jössz feleségül?" de nem azzal kiegészítve, hogy "majd egyszer". Szóval az eljegyzés után illik elkezdeni szervezni az esküvõt, hiszen az amúgy is kb. egy év egy közepes szertartás esetén is (vendéglista, hely kiválasztása, stb).
Eljegyezni csak olyat illik akivel úgy gondoljuk hogy össze is akarunk házasodni majd. és ezt komolyan gondoljuk. kötelezettséget szerintem nem jelent. Mert ha eljegyzés után történik valami akkor még fel lehet bontani a jegyességet, nem kötelezõ házasodni.
A jegyesség régen minimum 9 hónapig tartott és 1 évnél nem tovább. Egy év jegyesség után a lány kilépett a házasságszédelgõnek tett igéretbõl. 9 hónap alatt kiderült, hogy nem hordja más gyermekét a szíve alatt. A régi idõkben a fiatal, szûzlányok esküvõjére január-februárban került sor, de legkésõbb a farsangi bálig. Ennek az volt az oka, hogy a levágott disznó húsát nem tudták raktározni tovább. A farsangi bállal így vége volt a báli szezonnak. Õsszel csak az özvegyasszonyok házasodtak.
Szerintem mindegy mikor veszed el eljegyzes utan, en ugy gondolom az, hogy megteszed azt a lepest, hogy gyurut huzol az ujjara akkor az mar egy magasabb lepcsofokra emeli a kapcsolatotokat. De csak akkor jegyezd el, ha tenyleg elakarod venni majd, es nem csak szedited, es ha mar megvolt az eljegyzes, ha nem is mondogatod, hogy vajon mikor lesz a nagy nap azert ereztesd vele, hogy vele akarsz elni es teszel a kozos eletetekert vlmit. De azert ne huzd 10 evig az eskuvot :) ))
Szia! Nem, addig vártok, amíg akartok, de ha a hagyományokat nézzük, akkor az eljegyzst követõ egy év múlva szoktak összeházasodni az ifjak! Gratulálok nektek és sok boldogságot! :)
Hello! Régi hagyományok szerint 6-12 hónap mulva el kell venni, de manapság ez a szokás igencsak elmaradt, és mind1, de azért nem 10 év mulva. A pár életkorától is függ, pl bátyám mikor eljegyezte barátnõjét még elsõéves egyetemista volt, a lány meg gimibe járt, és ugy gondolták megvárják míg befejezik a sulit, persze a menyasszony is egyetemre ment, és 7 évig voltak jegyesek mikor összeházasodtak...persze sztem 7 év ha már mindegyikõjük dolgpozó ember kicsit sok, illene pár éven belül max, de nincs kikötött "szabály" erre


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tegyük fel: együtt vagytok 1.5 éve egy pasival, tök nagy szerelem, rózsaszín felhő és már az eljegyzés is szóba került. Aztán kiderül, hogy a szerelmetek valójában házas ember egy gyerekkel. Ilyenkor mit tennétek?

Az egyetemi időszak alatt végzendő gyakorlatomon ismerkedtünk meg, ő volt annak a csoportnak a vezetője, ahová kerültem. Eddig minden teljesen szuper volt.
Nem is értem a szituációt, mert teljesen nyíltan randizgattunk az első pillanattól kezdve, kézen fogva járunk, puszit is adunk egymásnak akárhol, járunk moziba, színházba, szórakozni, mindenhová.
Bemutatott a szüleinek és a baráti társaságának is. Ezerszer jártam már a házában is, volt hogy egy egész hetet ott töltöttem, nem hogy a családját nem láttam, de még arra utoló jelet sem, hogy nem egyedül lakik..
Egyáltalán nem gyanakodtam és megdöbbentett a hír. Múlt héten kedden derült ki, azóta nem is beszélek vele, ő próbálkozik, de elutasítom a közeledését. Borzasztóan csalódott vagyok és dühös, de mindemellett meg őrülten szeretem és fogalmam sincs hogy ilyen helyzetben mit lehetne lépni..

22

Szeretném eljegyezni a párom. De én egyből karika gyűrűt vettem. Ez baj? :SS

13

Cirkónia köves ezüst gyűrűt lehet kisebbíteni?

Amennyiben igen, Budapesten van ilyen hely?

5

5 hónap után korai az eljegyzés?

Sok barátnőm volt régebben, volt 2 éves kapcsolatom is, de ott sem éreztem azt, hogy bármi komolyabbat vagy életre szólót terveznék vele. A mostani barátnőmmel más a helyzet, a legelső randi óta úgy érezzük, mintha évek óta ismernénk egymást, teljesen tökéletes a kapcsolatunk, mindennél jobban szeretem őt és ő is engem. Most már ennyi idő után s tudom, hogy vele akarom leélni az életem. Most lesz a születésnapja és gondoltam megkérem a kezét. Tudom, hogy nagyon örülne neki meg ez az egyik legnagyobb vágya, de amikor mondtam a legjobb barátomnak, hogy mire készülök ő azt mondta, hogy szerinte korai, ne kapkodjak ezzel. Szerintetek várjak még vagy nem oszt nem szoroz, hogy mikor teszem meg?
29/F

10

Tőlem kérdi, hogy szomorú vagyok-e, de szerintem azért mert Õ érzi rosszul magát. Mit mondhatnék?

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Egész fiatalon jöttünk össze, 17 évesen. Már elég régóta foglalkoztat az eljegyzés, esküvő téma minket, de sosem volt "alkalmas" az idő. Vagy távkapcsolatban éltünk (egyetem miatt) vagy nincsen hozzá keretünk...
A nővérem 2 éve ismert meg egy srácot, aki rá egy évre eljegyezte, még egy évre elvette, most kiderült, hogy babát várnak...
A párom ma egész nap arról faggatott, hogy hiányzik-e ez nekem, és hogy vagyok ezzel a dologgal, biztosan csalódott vagyok, hogy ő ezt 6 év után nem tudja nekem megadni. Mondtam neki, hogy semmi gond, más-más élethelyzetünk van (mi még mindig tanulunk, párom ötödéves, nem tud egyetem mellett dolgozni is) megoldjuk, majd nekünk is eljön az időnk, nem kell rohanni. Persze vágyom rá, szeretném én is a közös családot, de még nem lehet, és megtudom érteni. Vajon Õ is rosszul érzi magát emiatt azért kérdezősködik ennyit? Voltatok hasonlóan? Azt hiszem a párom úgy érzi a nővéremék minden "babért learatnak" előttünk...

7

Most akkor kit szeret a pasi?

megkérte a párja kezét, de emellett több nővel van kalandja, normális ez?

11

Az a férfi, aki 8 év kapcsolat után is teljesen elzárkózik az eljegyzés/házasság témától, az miért teszi?

Adott egy valóban boldog, élményekkel teli, változatos kapcsolat, ami több, mint 8 éve tart. A férfi még csak beszélgetés szintjén sem hozakodik elő a témával, illetve ha felmerül bármi kapcsán (film, barátok eljegyzése pl.), hihetetlen gyorsasággal vált témát, és a "hallottad, hogy Juci és Zoli összeházasodnak?" kérdésre is kb. "milyen sokat esett ma az eső" válasz érkezik. (Nem nagy túlzással!)
Ez miért van? Nem eljegyzésre és házasságra szólítja fel a nő, hanem néha-néha felmerül az élet dolgai miatt, de még egy általános beszélgetést is leterel. Még ha távoli ismerős kérdez is rá, hogy mi újság a témával, akkor úgy tesz, mint ha nem is hallotta volna a kérdést és nem válaszol. Nem értem, miért nem lehet beszélgetni. Beszélni bármiről lehet, nem? Ha a Marsra szállásról kezdünk el beszélgetni, az még nem azt jelenti, hogy az ember holnap már rajta akar állni.

Ti mit gondoltok erről?

31

Lányok, milyen eljegyzési gyűrűtök van?

Hasonlít arra, amilyet elképzeltetek magatoknak? Jöhet kép is, saját de akár netes is. :)

11

Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?

12

Mit gondoltok erről?

2015-ben fogok érettségizni, most vagyok 11-es, de még két évem van, mert nyelvi előkészítő osztályba jártam. Érettségim utánra tervezzük az eljegyzést a párommal. Szerintetek akkor költözzek is oda hozzá? Remélem találok diákmunkát, ha nem akkor ő tartana el, ezt megbeszéltük. Szerintetek a szüleim mit szólnának ehhez?

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!