Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor melyik ujjra kell (1 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek össze fog ez így jönni a páromnak?

A párom elvileg holnap szeretné megkérni a kezem.
Biztos vagyok benne, mivel kénytelen volt szándékait elárulni: nem tudta kideríteni a gyűrűméretem :)

A gond az, hogy mivel csak tegnap utalták a fizetését, biztos hogy még semmit nem intézett el. Most gondolom veszettül rohangál gyűrű után, helyfoglalás étterembe, stb.

Nekem teljesen ráérne a dolog (bár nincs mit tagadni rajta, nagyon várom :)), de ha ő a fejébe vette már az időpontot, ahhoz fog ragaszkodni. Pláne így, hogy kénytelen volt vallani, a kitűzött időpontot meg már csak azért is tudom, mert régóta célozgat, hogy nagy tervei vannak valentinnapra.

Félek hogy semmi nem jön össze a végén, és teljesen magába roskad.

Szerintetek sikerül ilyen későn, ráadásul ilyen forgalmas időpontban összehozni neki ezt az egészet?
Ha nem, mi a fenével tudnám megvigasztalni? :/

16

Hogy előzzem meg az eljegyzést?

A párommal ötödik éve vagyunk együtt, az egyetem kezdete óta. Együtt is élünk. Attól tartok, hogy Valentin napon el akar jegyezni. De nem akarom. Szeretem, szeretek vele élni, nem akarom elhagyni, de egyszerűen nem akarok a menyasszonya lenni. Eddig biztos voltam benne, hogy ő kell, de most elég nagy káosz van az életemben.
Most mit csináljak? Nem akarom, hogy elhagyjon, egyszerűen csak nem akarom, hogy ezt most, amikor romokban az életem, megkérdezze. Vagy várjam meg, mondjak neki nemet, hogy kérdezze meg később? Vagy mondjak neki igent, megelőlegezve, hogy később valószínűleg úgyis igent mondanék neki?
Ti mit tennétek? Lehet, hogy nem kéne ennyire túlbonyolítanom? Mennyire komoly dolog egy eljegyzés?

19

Hol lehet kapni Budapesten nemesacél gyűrűket?

Nem webáruházra gondoltam.
Illetve az is jó, ha Budapesten át lehet venni személyesen.

4

Eljegyzett a párom, anyáék meg kiröhögtek, hogy még gyerekek vagyunk. Mit szólnátok hozzá?

Én 19 éves vagyok, ő 23. Nem divatból jegyeztük el egymást, igaz, hogy fiatalok vagyunk, főleg én, de nem szeretnék későn házasodni, mindig is az volt az álmom, hogy ha tehetem, fiatalon alapítok családot. Õ is komolyan gondolja, és tudom, hogy nagyon rosszul esett neki, amit anyáék csináltak... Ezen felül nagyon bírják a szüleim, de ez most betett nekik. Engem is bánt, hogy nem vesznek komolyan, pedig dolgoznék a suli mellett, és neki is tök jó állása van. Szerintetek is nagyon korai ilyenen gondolkozni? Mi a véleményetek?

35

Milyen egy jó lány búcsú? . ötleteket várok

helyszín,étel,ital,desszert,ajandek,kinek kell fizteni,

7

Az hogy jönne ki, ha lány létemre én kérném meg a kezét a páromnak?

És esetleg kaphatnék ötletet, hogy hogyan tegyem?

26

Szerintetek intenzívebben szeretik párjukat azok a férfiak akik hamarabb idő után kérik meg barátnőjüket vagy nem?

Most nem az 1 hónap után vagy 2 nap után " elhamarkodott " eljegyzésekre gondolok, hanem hasonló korú hasonló tapasztalattal bíró hasonló anyagi háttérrel rendelkező emberekről beszélek. Csak az egyik lányt másfél év után kérik meg, a másikat lehet 3 év után se.
Ez jelent valami ilyesmit szerintetek?

6

Miért kell így elrontani az alkalmat?

Párom tegnap megkérdezte, hogy ha megkérné-e a kezem, igent-mondanék-e. Majd megjegyezte, hogy valentinnap meglepetés vár.
Ez most picit rosszul esett. Teljesen elrontotta a hangulatát az egésznek. És így hol a meglepetés? :)

Ráadásul nem is vagyok valentinnapos, egy normális hétköznapot jobban feldobott volna :)

15

Hogy kérjem meg a barátom kezét? De nem gyűrűvel!

vagy gyűrűvel? :) Ötletek? :)

27/N

17

Mit csinálnál a volt párodtól kapott eljegyzési gyűrűvel?

35

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!