Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor melyik ujjra kell (1 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fontos. Van köztetek olyan, akinek a párja nem térdelt le, mikor megkérte a kezét?

Mert a barátom kijelentette hogy ha nem gond nem térdel le, persze ez nekem nem esett jól...24 éves...

21

Honnan tudják a fiúk, hogy mekkora a lány ujja, mikor gyűrűt vesznek?

15

Szerintetek, jó egy ilyen eljegyzési gyűrű?

Párommal tervezgetjük az eljegyzést. Nem bízom a véletlenre inkább megmutatom neki milyenek tetszenek, nem szeretném ha olyat választana ami nem tetszik.

Ezen az oldalon mindegyik tetszik, de ez a legjobban :) :)


Azt szeretném kérdezni, hogy ha ilyen fajtát szeretnék, ugyanolyan tartós lenne mint egy ezüst vagy arany gyűrű? Mármint nem kopik vagy ilyesmi.
Nem szeretnék drága gyűrűt mert az a lényeg, hogy kitől kapom és miért kapom (eljegyzés)

Köszönöm a válaszokat!

26/N

13

Ha összeházasodnánk, és nekem tartozásaim vannak akkor a páromon is behajthatják?

Elgondolkodtam nemrég, hogyha összeházasodnánk a párommal, és nekem sajnos tartozásaim vannak (munka elvesztés miatt nem tudtam fizetni és már sajnos behajtónál van az ügy)
akkor a páromon is behajthatják ha a tartozás teljesen az én nevemen van?

Köszönöm előre is a válaszokat!

26/N

7

Lehetek boldog még vele?

Anyukám meghalt,megölték és teljesen megbolondultam utána.Fel kellett nőnöm és az akkori barátom aki most megkérte a kezem akkoriban teljesen elhanyagolt és élte a világát én teljesen egyedül éreztem magam.Beszélgettem erről vele semmi sem változott csak bulizott ugyanúgy én meg egyedül voltam.Csak ő van nekem senki más.Mivel elhanyagolt megcsaltam.Tudom,hogy hibáztam és nem szép dolog amit tettem,nagyon bánom.Azóta eltelt 3év és csodálatos az életünk én is túl vagyok azon ami anyukámmal történ,de ezen nem.....:(

7

Miért nem akar (mer) eljegyezni?

Szerintetek mi lehet az oka? annak,hogy már tobb mint 3 éve egyutt vagyunk,van egy másfél éves kicsi lányunk,épitkezunk,állitolag szeret,velem akarja leélni az életét,az eljegyzésrol meg hallani sem akar.kértem ot,hogy legalább jegyezzen el (ugy útálom azt a jelzot,hogy élettársam,mennyivel szebb a menyasszonyom).az eskuvovel még várhatunk bár mennyit,mert ugye az épitkezés mellett sehogysem lenne pénzunk még arra is.mért ennyire hajthatatlan???

14

Előbb gyerek és aztán házasság - új hóbort? !

Mostanában ezt vettem észre és a párom volt főnöke is rátett erre egy lapáttal (akivel jó viszony maradt meg). A múltkor amikor összefutottak, azt kérdezte a volt főnöke tőle hogy "és a baba mikor jön?". Nem lett volna illendőbb inkább a házasságbeli szándékairól kérdezni a páromat,mint erről? Vagy túlságosan konzervatív vagyok a sorrendet illetően?

31

Egyetemi csúszás miatt nem lehet eljegyzés?

Barátommal néha szoktunk beszélgetni a jövőről, már egészen korai időktől kezdve ( több mint 2 éve vagyunk együtt ). Akkor azt vettem ki a szavaiból, hogy az egyetem elvégzése után lehetne aktuális az eljegyzés és a házasság. Jól haladok a tanulmányaimmal, de van egy tárgy, ami ha nem sikerül (pénteken megyek belőle), akkor csúszok egy évet. Most nyáron leszek 22 éves, csúszással együtt 23-24 leszek mire végzek. Ha csúszok, akkor a következő félévben dolgozni is szeretnék, mert tudom hogy a közös jövő építése (is) fontos neki és így én is nem csupán az ösztöndíjammal tudnék beleadni a közösbe. 2 éve együtt is élünk, ő 24 éves és dolgozik már 3 éve. Ami még talán fontos, hogy mostanában egyre gyakrabban mondja hogy 27 évesen már apa szeretne lenni (család és gyerekcentrikus), de tudja az én álláspontomat hogy én csak házasságban szülnék és legalább 2 év munka után. A kérdés az,hogy a csúszás ellenére szerintetek megkérheti-e a kezem mondjuk az elkövetkezendő 1 évben? Vagy ti ilyen helyzetben hogyan viselkednétek? Tényleg csak a tanulmányok befejezése után leszek "felnőtt"? Mosok, sütök, főzök, takarítok - minden ami az együtt éléssel jár, szeretem és ő is szeret. Nem ez a lényeg?

26

A párom már 2008-ban eljegyzett igaz csak 2en tudunk róla. Szerintetek akkor ez igazi eljegyzés volt vagy túl fiatalok voltunk még és nem gondolta komolyan, hogy milyen kötelezettségekkel jár egy ilyen?

Igaz akkor még csak 18 éves volt a barátom és én pedig csak 16. De az szerintem elég gáz,hogy a szülők nem tudják, igaz? De akárhányszor beszélgetünk róla, mindig megkérdezi a párom,hogy milyen eljegyzés tetszene (szűk családi kör vagy nyilvánosabb) De már elkezdek kételkedni,hogy akkor ez nem is volt igazi eljegyzés.:(:( Illetve azt mondja a párom,hogy biztos nem adnának neki a szüleim és, hogy még vár a megfelelő időre:S De én nagyon szeretném már, ha "igaziból" megtenné. Szerintetek mit lehet tenni ilyen furcsa helyzetben?
Előre is köszönöm a segítségedet!;)

14

Normális dolog-e ha egy pasi röpke 3 hónap ismeretség után jegygyűrűt vesz egy nőnek, akivel szinte nem is ismerik egymást, egy napot nem laktak együtt, a nő elvált alapvetően nem házasság párti?

Jóval idősebb is a pasinál. Ez mondjuk nem is lenne gond. Csakhogy ezzel még nincs vége a storinak.
Mint kiderült a pasi úgy vett gyűrűket, hogy arra sem emlékszik csajnak melyik gyűrű tetszett! Aztán, hogy lehet karikagyűrűt venni úgy, hogy az állítólagos ara jelölt nincs is jelen. Kihez vagy mihez mérte a gyűrűt? Tehát a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy vajon mi a célja a pasinak ezzel a lépéssel, hiszen a hölgy világossá tette, hogy nem akar házasodni. Inkább az együttélést választja. Meglátásom szerint bizonyítani akarja, hogy ő a pasi és az lesz amit ő szeretne. Illetve egy kaptafára veszi a nőket, ha az exe pénzzel és értékes ajándékokkal megvehető volt, akkor biztos a másik is elájul egy 420. 000 ft-os komplett ajándékcsomagtól. Mely ugye a srác nézetei szerint egy életre szól (na) Ja és persze az "ajándék " most eladásra kerül.

44

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!