Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor melyik ujjra kell (1 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mondanátok körülbelüli gyűrűméretet testsúly-magasság alapján?

Szeretném megkérni a barátnőmet, de sajnos nem tudom a méretét, gyűrűt pedig nem hord. Olvastam itt a cérnás-papírcsíkos módszert, de sajnos nem kivitelezhető. Tudnátok példa méreteket mondani? Õ kb 165-170 cm magas és kb 50-60 kiló. Vékony keze van. Nem baj, ha nem lesz pont jó, de nagyjából jó lenne, ha stimmelne ( legalább menjen rá, ciki, ha csak félig megy fel :D )

12

Nagy segítségre lenne szükségem! Mivel mindketten tanárok vagyunk így igazából nem is kérdés hogy valamelyik iskolában kérném meg a kezét, már csak az kérdés hogy melyikben?

A barátnőm ahol lakunk az egyik én pedig egy másik középiskolában vagyok tanár.Neki nincs osztálya csak szaktanár, nekem pedig van egy osztályom. Van egy kedvenc osztálya akiket tanít, nekem pedig van a saját osztályom.

23

Meddig lehet sürgetni az esküvőt? Nőként mondhatom azt, hogy én már szeretném?

Szerintem ez egy olyan kényes kérdés nőként. Mert ha konkrétan rákérdezek, hogy mikor vesz már el, az annyira bunkó viselkedés, megértem, hogy ezzel nem lehet a férfiakat erőltetni, majd minden a maga idejében. De közben meg ez egy közös döntés, miért ne lehetne róla beszélni, elmondani, hogy ki hogy tervezi, mit szeretne. Én óvatosan rákérdeztem, hogy kb. mikor fogunk szerinte összeházasodni. (lehet, hogy hülyén hangzik, de most le akarom vágatni a hajam egész rövidre, de az esküvőn hosszút szeretnék, szóval innen jutott eszembe) Azt mondta, hogy 5-6 év talán. Nekem ez nagyon rosszul esett, nem ilyen válaszra számítottam. Én kb. 3-4 év múlva már gyerekeket szerettem volna... Viszonylag fiatalok vagyunk, ő 26, én 22, de még a járásunk elején megbeszéltük, hogy korán szeretnénk családot mindketten, ez 3 éve volt. Ez az 5-6 év számomra egyenlő volt azzal, hogy "majd egyszer, mostanában tuti nem". Szerintetek elmondjam neki, hogy mit szeretnék? Vagy akkor az lenne a (normális) reakció, hogy én mit pattogok, ne erőltessek semmit, majd mindennek meglesz a maga ideje...

69

Korai a hazassagrol beszelni?

2 hete vagyunk egyutt a baratommal o 21, en 20... Imadjuk egymast, es mar most tervezgetjuk a kozos eletunket. Elhataroztuk, hogy 2 ev mulva osszehazasodunk, 1 evre ra meg csaladot alapitunk.
Szerintetek korai errol targyalni? Nagyon komoly a kapcsolatunk.

19

Karika gyűrű vs eljegyzési gyűrű a különbség?

arátnőmmel 8 hónapja vagyunk együtt, amikor 1 évesek leszünk el szeretném jegyezni viszont semmi házasság vagy ilyesmi egyszerűen élettársak lennénk vagy mi fiatalok vagyunk és nem is vagyunk híve a házasságnak..
de mégis legyen valami ami össze köt minket gondolok itt a gyűrűre. viszont van egy kis fogalom zavarom.. mi a különbség a karika és az eljegyzési gyűrű között? ahogy nézelődtem semmiben sem különböznek.. szóval ha mondjuk veszek egy ezüst gyűrűt akkor azzal úgy mond simán eljegyezhetem nem?
ugye nem lenne esküvő csak eljegyezném olyankor nekem is kel gyűrűt viselnem nem?
vagy csak házasság után viselhet a férfi is gyűrűt?
eljegyzéskor nem?
amúgy barátnőm 17 én meg 18 vagyok...

4

Felelőtlenség lenne 9 hónap együttlét után eljegyezni egymást?

Igazából már 5 éve ismerjük egymást, de csak 9 hónapja vagyunk együtt ténylegesen.
Én 22 vagyok ő pedig 29.

25

Jòl gondolom igy az eljegyzést?

Szeretnem el jegyezni a baràtnőmet igazabòl esküvő tervben sincs én 21 ő csa 19 éves. Szeretném ezzel jelezni hogy komolyan gondolom persze gyűrű szeretnék venni neki de semmi nagy dobra verés hogy szüleitől el kérni és hasonlok.. csak kettönk kapcsolatàt erősiteni. Vélemények?

17

Tegyük fel: együtt vagytok 1.5 éve egy pasival, tök nagy szerelem, rózsaszín felhő és már az eljegyzés is szóba került. Aztán kiderül, hogy a szerelmetek valójában házas ember egy gyerekkel. Ilyenkor mit tennétek?

Az egyetemi időszak alatt végzendő gyakorlatomon ismerkedtünk meg, ő volt annak a csoportnak a vezetője, ahová kerültem. Eddig minden teljesen szuper volt.
Nem is értem a szituációt, mert teljesen nyíltan randizgattunk az első pillanattól kezdve, kézen fogva járunk, puszit is adunk egymásnak akárhol, járunk moziba, színházba, szórakozni, mindenhová.
Bemutatott a szüleinek és a baráti társaságának is. Ezerszer jártam már a házában is, volt hogy egy egész hetet ott töltöttem, nem hogy a családját nem láttam, de még arra utoló jelet sem, hogy nem egyedül lakik..
Egyáltalán nem gyanakodtam és megdöbbentett a hír. Múlt héten kedden derült ki, azóta nem is beszélek vele, ő próbálkozik, de elutasítom a közeledését. Borzasztóan csalódott vagyok és dühös, de mindemellett meg őrülten szeretem és fogalmam sincs hogy ilyen helyzetben mit lehetne lépni..

22

Szeretném eljegyezni a párom. De én egyből karika gyűrűt vettem. Ez baj? :SS

13

Cirkónia köves ezüst gyűrűt lehet kisebbíteni?

Amennyiben igen, Budapesten van ilyen hely?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!