Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor melyik ujjra kell (1 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?

12

Mit gondoltok erről?

2015-ben fogok érettségizni, most vagyok 11-es, de még két évem van, mert nyelvi előkészítő osztályba jártam. Érettségim utánra tervezzük az eljegyzést a párommal. Szerintetek akkor költözzek is oda hozzá? Remélem találok diákmunkát, ha nem akkor ő tartana el, ezt megbeszéltük. Szerintetek a szüleim mit szólnának ehhez?

16

Ezüstből lehet karika gyűrűt venni? Nem "pofátlanság"?

Szeretném eljegyezni a párom , de ő utálja az aranyat. Bevallom én sem szeretem. Ezüst gyűrűvel illik elvenni valakit ? vagy a szokás az szokás ?

18

Ez az eljegyzési gyűrű miért ilyen olcsó? Baj ha csak erre telik?

Szeretném megkérni a barátnőm kezét de sajnos nagyon kevés pénzem van.
Már 4 éve együtt vagyunk, tudom, hogy nagyon várja.
Szerintetek örülne egy ilyen gyűrűnek?
Megéri?


15

Eljegyzés után mennyi idővel volt az esküvőtök?

Beszélgettünk már esküvőről meg eljegyzésről is a párommal, de még csak mostanában kezd rendeződni az életünk.
Mondtam neki, hogy az eljegyzés nem azt jelenti, hogy akkor utána rögtön az esküvőnek is meg kell lennie...
Mennyi az a max idő, ami még nem "gáz", hogy még mindig csak jegyesek vagyunk, de esküvő még nem volt?

18

Szerintetek ez ciki lenne?

Majdnem 6 éve vagyunk együtt a párommal, amiből 1 éve együtt is élünk. A párom nem dolgozik, a szülei vállalták, hogy egyetem végéig támogatják (az egyetem mellett nem is nagyon tudna dolgozni, sok az ügyelet és a kurzus). Én tavaly diplomáztam, munkát keresek, többnyire eddig alkalmik voltak, de közben mesterizek így tanulmányi ösztöndíjat is kapok. Gáz lenne az ilyen formán közösen megspórolt pénzből karikagyűrűt venni? Mindenképpen szeretnénk esküvőt, abban az évben, amikor a párom diplomázik.

7

Szerintetek ez egy jegygyűrű vagy csak egy sima ékszer?

http://kepfeltoltes.hu/view/130329/rere_www.kepfeltoltes.hu_..

11

Hogy szokás lebonyolítani a gyűrűvásárlást?

párommal közösen tervezzük az eljegyzést. Ilyenkor csak 1 gyűrűt kell venni vagy kettőt? A karika gyűrűt szokás is együtt megvenni, de nem néz ki hülyén ha pl a méret meg egyéb dolgok miatt már az eljegyzési gyűrűt is együtt vesszük meg?

6

2 éve járunk már, ő idén lesz 27. Mikor kéri már meg a kezem? Mit tehetnék, hogy ne zavarjon annyira, hogy szinte minden barátnőmet megkérték már, vagy legalábbis nagyon sokakat?

Két kategória van: a ribi és a kapcsolatban élő személy. De akkor vagy ez legyek, vagy az, de ez a köztesség irtóra idegesít. Õ még nem is gondolkodik ilyeneken, még nem fejezte be a sulit, de szerintem már ideje lenne, hogy valamit lépjen, de ő nem látja értelmét, mert egyikünk se dolgozik még, meg stb... dehát mások se dolgoznak, és eljegyzés mégis van.

39

Mi van akkor ha az egyik fél már akarja az eljegyzést, a másik pedig még (anyagi okok miatt) kevésbé?

Mindketten szeretnék, az egyikük úgy gondolja a pénz ne legyen akadály, az egyetem se hisz ennyi együtt töltött év alatt mindkettejük számára biztos a közös jövő.
A másik fél ugyanígy gondolja a közös jövőt de szeretne 1. rendes gyűrűre pénzt (ami egyetem alatt nehezen megoldható) 2. munkát stb...
De mivel az iskolából még sok vissza van ez a másik félnek annyira nem jó.

Tehát az egyik fél meggondolatlanabb a másik pedig valamelyest referenciát akar mielőtt megkéri a lányt.

Természetesen a férfi az aki megfelelő anyagi hátteret akar.

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!