Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor melyik (2 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.

A nagybátyám fia az nekem ki? És a gyűrűt melyik ujjon viselik eljegyzéskor, házasságkor, és akkor ha csak még nincsenek eljegyezve? Jobb v bal?

1. édesanyám testvérének a fiai nekem az uncsitesóim. akkor édesapám testvére a nagybátyám, mert n?véremnek az keresztapja. tehát akkor a nagybátyámnak a fia és lánya az nekem kik ?

Legjobb válasz: a nagybátyád gyereke az unokatesód

a nagybátyád gyereke az unokatesód
Unokatestvérek azok, akiknek a szülei testvérek. Így, ha az édesanyádnak illetve az édesapádnak van(nak) testvére(i), és azoknak vannak gyerekeik, akkor azok az unokatesóid. Másod unokatestvérek azok, akiknek a nagyszüleik testvérek. Ha pl. az egyik nagymamádnak van/volt testvére, és annak van unokája, akkor õ neked másod unokatestvéred.
A kukta fazék hány bár nyomáson kezdi kiengedni a gõzt? Hány autómárkánál alkalmaznak boxermotort? Le tudnád írni a kakaóscsiga receptjét?
Üdvözöllek, Humor Herold!
Kicsit bonyolultan tetted fel a 2. kérdést. Ha nincsenek eljegyezve, akkor nem hordanak gyûrût. Egyébként házasság elõtt a bal kézen hordják, majd házasságkötéskor átkerül a jobb kézre. A nagybátyád gyerekei szerintem másodunokatestvéreid.
1. A nagybátyádnak (anyukád vagy apukád fiútestvérének) a gyereke az unokatestvéred. A testvéred gyereke az unokahugod vagy unokaöcséd. 2. Általában nálunk az ejlegyzéskor a bal kézre húzzák a gyûrût, és ott viselik az esküvõig. Az esküvõn kerül át a jobb kézre. Ha van kísérõgyûrû (eljegyzési gyûrû) az addig van a bal kézen, amig nincs meg a karikagyûrû, utána a másik kézan van. Azaz bal kézen amig nincs karikagyûrû, utána a karika van a bal kézen és a kísérõ a jobbon. Esküvõ után fordítva. Más országokban az elõbb leírtaknak pont ellenkezõje az igaz. :)
...akinek humora nincs, mindenre képes! Elsõ voltam.
Kérdezõ, nem tudom, hogy mire a lepontozás, amikor te ilyen kis vicceket kérdezel, hogy az eljegyzési gyûrût melyik ujjon hordják, amikor még nincsenek eljegyezve. A másik kérdése pedig, ha valaki a nõvéred keresztapja, az nem játszik abban szerepet, hogy milyen rokonsági fokban vagytok . Elsõ voltam. Ha teljesen így gondoltad, akkor irány a humor kategória, a családfa rovat nem a cirkuszi bohócok színtere.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!