Találatok a következő kifejezésre: Ha eljegyzést akkor (17 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.
Ugyanaz, és általában fél és egy év között, de ez nincs kõbevésve.
Ugyanaz, és nem kell semennyi idõnek eltérnie. Akár másnap is megházasodhatsz, akár mással is :) )

Hogy ha a fiú megkéri a lányt meglepetésszerűen, akkor uténa csinálhatnak eljegyzési partit? de ha már tudják a rokonok a hírt, akkor a parti csak egy parti?

Legjobb válasz: attol mert tudjäk a rokonok,utäna nyugodtan küldhettek szét meghivot,eljegyzés partyra.ugyanilyen az esküvö is vagy nem?:D:D.attol mert tudjäk az emberek hogy nösülsz vagy férjhez mész,attol ugyanugy mindenki izgul éS elmennek az esküvödre...az eljegyzés party kb ilyen:D:D.tehät elötte ha megkéred a kedvesed kezéT vagy a tiedet,nem tudom läny vagy e vagy fiu:),akkor utäna lazän lehet party ugyis hogy mär tudja a nép.pusziiii

attol mert tudjäk a rokonok, utäna nyugodtan küldhettek szét meghivot, eljegyzés partyra.ugyanilyen az esküvö is vagy nem?:D:D.attol mert tudjäk az emberek hogy nösülsz vagy férjhez mész, attol ugyanugy mindenki izgul éS elmennek az esküvödre...az eljegyzés party kb ilyen:D:D.tehät elötte ha megkéred a kedvesed kezéT vagy a tiedet, nem tudom läny vagy e vagy fiu:) , akkor utäna lazän lehet party ugyis hogy mär tudja a nép.pusziiii
Nyugodtan csináljatok eljegyzési partit, ez egy gesztus, meg persze ezzel fejezitek ki a család örömét. Hiszen az esküvõ után is van lagzi, pedig nyilván a rokonok tudják hogy esküvõ van.
Dehogy csak egy parti! Mivel akkor ünneplitek az eljegyzést, az bizony egy eljegyzési parti!!! Esetleg elõre megvette a gyûrût is a meglepi lánykérésre? Ha igen, az se baj. Ha nem, akkor a partin húzhatjátok fel a gyûrût. Ha van már elõre gyûrû is, akkor pedig egyszerûen csak ünnepeljetek! Gondolj bele, a szülinapodat is tudják elõre, mégis minden évben van szülinapi partid ;)
Hát de nem mindenki tudja... gondolom nem csak rokonokból áll a party :) persze, ez így szokás!
A kérdező hozzászólása: lány vagyok...és mondta a barátom, hogy az éven szeretne eljegyezni...és itt olvastam, hogy úgy szokás, hogy a partin húzzuk fela gyûrûket...de ha õ egyszer csak megkéri a kezem..és nem értettem így...:)

17 éves lány vagyok és a barátom el akar jegyezni. De sajnos a szüleim csak akkor mennek bele ha leéretségiztem! Szülők nélkül ez lehetséges? Hogyan zajlik egy eljegyzés?

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy az eljegyzést megtarthatjátok, de az esküvõbe 18 év alatt a szülõnek is bele kell egyezni. Az eljegyzés úgy zajlik, ahogy Ti akarjátok. Lehettek kettesben, vagy családi körben, asztalt lehet foglaltatni egy étteremben, ha nagyobb banzájt akartok, ilyenkor felhúzzátok a gyûrût. Ha ott az egész család, akkor általában egy-egy családtag köszöntõt mond a fiatal párnak. Azért ne siessétek el a dolgot, még nagyon fiatalok vagytok! Élvezzétek az életet, ismerjétek meg minél jobban egymást. Soha többé nem lesztek 17 évesek, házasságban viszont még el fogtok tölteni jópár évet :))) Tudom, hogy ezt nem kérdezted, de a házasság egy idõ után már nem csak a szerelemrõl szól, 17 évesen viszont hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez az érzés örökké tart. Bár így legyen, én azt kívánom nektek, de a házassággal tényleg ráérnétek még! Döntsetek okosan, sok boldogságot!

Én azt gondolom, hogy az eljegyzést megtarthatjátok, de az esküvõbe 18 év alatt a szülõnek is bele kell egyezni. Az eljegyzés úgy zajlik, ahogy Ti akarjátok. Lehettek kettesben, vagy családi körben, asztalt lehet foglaltatni egy étteremben, ha nagyobb banzájt akartok, ilyenkor felhúzzátok a gyûrût. Ha ott az egész család, akkor általában egy-egy családtag köszöntõt mond a fiatal párnak. Azért ne siessétek el a dolgot, még nagyon fiatalok vagytok! Élvezzétek az életet, ismerjétek meg minél jobban egymást. Soha többé nem lesztek 17 évesek, házasságban viszont még el fogtok tölteni jópár évet :) )) Tudom, hogy ezt nem kérdezted, de a házasság egy idõ után már nem csak a szerelemrõl szól, 17 évesen viszont hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez az érzés örökké tart. Bár így legyen, én azt kívánom nektek, de a házassággal tényleg ráérnétek még! Döntsetek okosan, sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Házasodni még nem akarunk! az tényleg korai lenne. De tényleg azt érezzük hogy ez örökké tart a barátom húszéves és én úgy érzem h tényleg komolyan gondolja.:) )) Köszönöm a választ sokat segítettél!:) :)
Én azt gondolom hogy megosztom a saját példámat veled.18 évesen ismerkedtünk meg a párommal és szinte pár hónap után már tudatta velem hogy a 100-200 Ft-osai amiket gyûjt azokból gyûrû lesz.És mi onnantól kezdve arról beszéltünk hogy négy év múlva ha befejezem a fõsulit eljegyzés lesz.Lett is de kivártuk a négy évet és töretlenül szelemben, szeretetben maradtunk meg egymás mellett.Ezt követõen 2 év múlva összeházasodtunk idén augusztusban és várjuk elsõ kicsi gyermekünket.Azért meséltem el mindezt neked, hogy szerintem érdemes még jobban megismernetek egymást, és ha kiállja a próbát a szerelmetek akár 18 éves korodig akár ha több idõt adtok neki akkor rajta.De úgyis a döntés a tiétek.Én tiszta szívbõl sok boldogságot kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: várok további válaszokat.:) :)
Az eljegyzéshez nem kell a szülõi beleegyezés, de a házassághoz viszont igen. De mivel te is beláttad, hogy az az esküvõ még korai, akkor nincs semmi akadálya az eljegyzésnek.
Szia szerintem hallgassa szüleidre. Igaz hogy ez kettötöknek fontos de hallgas a szüleidre nekik is megvolt ez a szabály kisseb korukban bisztosan és mégis eggymásra találtak. Miután elvégeszted amit a szüleid szeretnének utánna is ráér az eljegyzés addig is a fiatal ember jutalmazzon meg egy nyakláncal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ!:)
ne hallgass arra, aki azt mondta, hogy nem tart örökké, én 10 éve élek egyutt a ferjemmel, es meg mindig szerelmes vagyok bele, es nem latom okat, hogy miert valtozna :D Sok boldogsagot Amugy ha szeretned, titokban is eljegyezhet a párod, az izgi :D
Én azt mondanám, azért beszéld meg még egyszer velük. Mond meg, hogy házasságot még nem terveztek - és azt is, hogy komolyan gondoljátok. Egy titkos eljegyzéstõl lehet, hogy késõbb megharagudnának.
Az eljegyzés nem jogi fogalom, így jogi szabályozása sem létezik. Ha a fiú vesz neked egy gyûrût, te onnantól hordod, akkor ez a hétköznapi értelemben azt jelenti, hogy eljegyzett téged. Ehhez a szüleidnek az égvilágon semmi köze sincs, megakadályozni vagy beleszólni nem tudnak. Más kérdés, hogy jogi értelemben nem is jelent semmit, kaptál egy gyûrût és kész. Ha össze akarnátok házasodni, akkor ahhoz 18 év alatt szülõi engedély szükséges, de ezek szerint az még nem került szóba, így egy év múlva, amikor betöltöd a 18. életévedet, már arra sem szólhatnak egy szót sem. Összegezve: Az eljegyzéshez mindössze a gyûrû kell, a szüleid pedig legföljebb moroghatnak, mást nem tehetnek.
A kérdező hozzászólása: Olvasgattam egy kicsit és sokan úgy gondolják egy-két embernél h korai ha csak fél éve vannak eggyütt! Mi két éve eggyütt vagyunk ez korai?
A kérdező hozzászólása: Köszönm mindenkinek:D:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! És én is tiszta szívbõl gratulálok nektek:) :)
Szerintem 2 év alatt nem lehet mesimerni, kiismerni egy embert. Másrészt, lakva ismeri meg az ember a párját. Én nem mennék úgy senkihez, hogy elõtte nem éltünk együtt egy olyan kapcsolatban, ami hasonlít ahhoz, mint a házasság. Úgy értem, lehet hogy egy édes, aranyos ember, aztán amikor együtt éltek, kiderülnek a turpisságok. Szerencsére nálunk nem volt ilyen, de hát sose lehet tudni.
szerintem nem hülyeség az amit a szüleid mondanak. hallgass rájuk, érettségizz le, tanulj tovább vagy kezdj el dolgozni, aztán jöhet az eljegyzés, esküvõ. nem kell elkapkodni. a barátod is meg fog érteni és ha nagyon szeret várni is fog amig igent mondasz. én is megbeszéltem a barátommal amikor annyi idõsek voltunk, hogy egy napon eljegyezzük egymást, ha még együtt leszünk. errõl senki nem tud(szülõk, barátok), csak mi. most 5 éve járunk és még mindig ugyanugy szeretjük egymást mint akkor:) nincs attól semmi hogy nem húztunk gyürût egymás ujjára. az csak formaság, az érzés ami összeköt, és az igéret nem egy darab fém. arról nem is beszélve hogy az ilyen igéret-eljegyzést ha egy idõ mulva meggondoljuk magunkat egyszerûbb felbontani, mint visszaadni a gyûrût és magyarázkodni az összes ismerõsnek hogy mégsem lesz esküvõ... én is kivánok sok boldogságot a jövõben! ;)
Szia!Sajnos fontos a szülõk véleménye amíg nem múltál el 18 éves. Sok boldogságot nektek.
Én még fiatalabb voltam amikor az exem eljegyzett.Nagyon szerettük egymást, azt hittük örökké tart majd, de nem így lett:D Amit nem is bánok, és szerintem nem kortól függ az eljegyzés(persze nem 11 évesen).Ti érzitek mennyire erõs a kapcsolatotok, és bizony, milyen jó érzés is az amikor ott az a gyûrû amire ha ránézel tudod hogy van valaki aki veled akarja leélni az életét:) Én sok sikert és boldogságot kívánok nektek! 18/L
Figyelj, nem titok, hogy a barátommal már idén 3 éve és 1 hónapja vagyunk együtt... 14 évesen ismertem meg, és 2, 5 éve jártunk, amikor elmentünk a Dunához, és eljegyzett. Persze igent mondtak, bár a szüleim még nem tudnak róla, de olvasva az elõttem írókat, van benne valami: a szülõk nem szólhatnak bele, hiszen ez a te döntésed...:) Bár az esküvõt mi sem most tervezzük:D Csak eljegyzés. Ha szeretitek egymást, és úgy vagytok vele, hogy úgy érzed, biztos a dolog, akkor mér ne?:) Sok boldogságot kívánok nektek tiszta szívbõl!:)

Elnézést a hülye kérdésért! Ha majd a jövõben szeretném megkérni a párom kezét akkor eljegyzési gyûrût kell vennem? Ha meg az esküvõ lesz akkor külön karikagyûrût amibõl 2 van? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :)(mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...

A szüleim eljegyzése (több mint 50 éve) karikagyûrûs volt, és anykám kapott egy kis köves gyûrût hozzá. Akkoriban az ilyet kísérõgyûrûnek nevezték. Tehát volt egy jele az eljegyzésüknek, a karikagyûrûik, és egy ajándék a võlegénytõl a karikához illõ kis köves gyûrû. Nekünk csak karikagyûrûnk volt, amit az eljegyzés óta mindketten hordunk.
kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :) (mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...
igen ma már így megy de hogy a saját véleményemet elmondjam errõl... ez egy hülye amerikából átvett szokásunk már megint :) ) annak idején az eljegyzés nálunk magyaroknál úgy ment, hogy a karikagyûrûket vették meg (vagy vette meg a férfi) és amíg nem volt esküvõ, addig a bal kezükön hordták... utána kerül át a jobb kézre... (mikor vettük a gyûrûket az ékszerész mondta is hogy jobb kézre próbáljam, mert azon lesz tovább.. :) ) szóval döntsd el te... maradsz a magyar hagyománynál, vagy te is átveszed az amerikai szokást... (nem azért írtam így mert elítélnélek miatta ha a 2.-at választod ne értsd félre!) lehet valahogy meg kéne tudnod barátnõdtõl melyik szokás tetszik neki jobban.. és úgy döntsd el :) (magyarnál a fiú is viseli látszik hogy õ is foglalt már.. nekem ezért szimpatikusabb) sok boldogságot nektek! :)
szerintem vegyél neki köves gyûrût amikor megkéred a kezét, nem kell ennek drága, giccsesnek lenni, de legalább majd a karikát eggyütt vehetitek meg és olyat ami biztos tetszik neki, mégiscsak ezt fogjátok majd hordani mindig
Én karikagyûrût kaptam, nem költöttünk külön eljegyzésire. Örültem annak is, mint malac a vadalmásban:)
Lehet hogy rosszul tudom, de ez nem egy máshonnan átvett szokás. Az édesanyámnak is van eljegyzési gyûrûje, nekem is, pedig én is már 16 éve házasodtam. Lehet, hogy területenként változnak a szokások, de ez felénk mindig is szokás volt.
Igen, általában így szokás. Az eljegyzési gyûrû köves, és csak a nõ kap, a karikagyûrût már együtt választhatjátok ki.
Hát én sem tudtam úgyanúgy, mint te. Aztán egy szép napon kölcsönvettem az akkori barátnõm gyûrûjét és csináltattam két gyûrût. Aztán egy hétvégén vettem egy pezsgõt és az õ poharába beledobtam a gyûrûjét és amikor kiitta megkértem a kezét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! nagyon hasznosak voltak a válaszok! Ha eljön az idõ remélem igent mond majd, de szerintem biztosan.Még csak 3 hónapja vagyunk együtt nem tudom kell e ilyeneken gondolkodnom még, de hát nagyon szeretem!
Sokan így csinálják, de pl.: engem a hideg is kiráz az ilyen kövesgyûrûs, térdenállós lánykérésektõl. Inkább legyen csak sima karikagyûrû, amit az esküvõig a bal kézen szokás hordani, utána meg a jobb kézen. Meglepetést sem akarok, ez számomra egy döntés, nem egy "meglepi". Nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik. Nincsenek szabályok. Szerintem onnantól számít eljegyzésnek, mikor elhatározzák, hogy össze akarnak házasodni.
Magyarországon SEHOL nem volt szokás csak egy kövesgyûrûvel megkérni és eljegyezni a lányt. A köves gyûrût a karikagyûrû mellé kapta a lány kísérõgyûrûnek. Ez az "eljegyzési gyûrûnek" nevezett dolog Amerikából átvett szokás, és csak az utóbbi néhány éve divat. Csak megjegyzem: az ortodox zsidóknál nincs karikagyûrû a házasságkötés után sem. Amikor a férfi megkéri a lány kezét, akkor vesz neki egy kövesgyûrût, és ezzel eljegyzi. Ezt vette át a többi amerikai, és nálunk is néhányan.

Ha barátnőmnek veszek egy gyűrűt, nem eljegyzésit, csak ajándéknak szánom, akkor nekem is kell hordanom egyet? Hogy megy ez?

2 éve vagyunk együtt. :)

Legjobb válasz: Ha nem eljegyzésnek szánod, akkor neked nem kell hordanod! Csak szimpla ajándék.. :)

Ha nem eljegyzésnek szánod, akkor neked nem kell hordanod! Csak szimpla ajándék.. :)
Ha nem eljegyzési Te minek hordanád? Ha egy tûsarkú cipõt kapna Tõled azt is vennél magadnak?:) ) :P Nem cseszegetés, csak elképzeltem...:) ) Csak Neki vegyél és valami olyat amit nem ért félre, szóval ne eljegyzésire hajazó egyköves csodát:)
miért kéne? nem kell. még akkor sem ha eljegyzésit veszel.

Ha eljegyzem a barátnőmet, akkor van valami "hagyomány" hogy az eljegyzés után meddig "kell" összeházasodnunk?

Legjobb válasz: Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.

Nincs, de elég gáz hogy ha eljegyzed de elvenni nem akarod, és évekután kiadod az utját. eljegyezni csak akkor jegyezd ha záros idön belül maximum 2 éven belül elakarod venni, a többi csak áltatás. egy szép gyürüt lehet a szerelem jegyéül adni annnélkül hogy megigéred hogy elveszed. mert az eljegyzés az egy igéret az esküvöre.
Ezt embere válogatja. Az én barátnõmet már két éve lejegyezték, de csak 5 év múlva tervezik az esküvõt. Nekem az a véleményem, hogy az eljegyzés azt jelenti hogy megkéred a lány kezét, õ igent mond és ezután elkezditek szervezni az esküvõt ék kb egy, másfél év múlva már összeházasodtok. Én legalábbis így képzelem el, de mindenki másként csinálja.
Régen ha eljegyzett egy fiú egy lányt, akkor egy éven belül elkellett venni. Amúgy személyes véleményem szerint eljegyezni tényleg akkor kell valakit, ha belátható idõn belül össze is házasodtok, tehát az eljegyzés valóban azt jelenti, hogy "Hozzám jössz feleségül?" de nem azzal kiegészítve, hogy "majd egyszer". Szóval az eljegyzés után illik elkezdeni szervezni az esküvõt, hiszen az amúgy is kb. egy év egy közepes szertartás esetén is (vendéglista, hely kiválasztása, stb).
Eljegyezni csak olyat illik akivel úgy gondoljuk hogy össze is akarunk házasodni majd. és ezt komolyan gondoljuk. kötelezettséget szerintem nem jelent. Mert ha eljegyzés után történik valami akkor még fel lehet bontani a jegyességet, nem kötelezõ házasodni.
A jegyesség régen minimum 9 hónapig tartott és 1 évnél nem tovább. Egy év jegyesség után a lány kilépett a házasságszédelgõnek tett igéretbõl. 9 hónap alatt kiderült, hogy nem hordja más gyermekét a szíve alatt. A régi idõkben a fiatal, szûzlányok esküvõjére január-februárban került sor, de legkésõbb a farsangi bálig. Ennek az volt az oka, hogy a levágott disznó húsát nem tudták raktározni tovább. A farsangi bállal így vége volt a báli szezonnak. Õsszel csak az özvegyasszonyok házasodtak.
Szerintem mindegy mikor veszed el eljegyzes utan, en ugy gondolom az, hogy megteszed azt a lepest, hogy gyurut huzol az ujjara akkor az mar egy magasabb lepcsofokra emeli a kapcsolatotokat. De csak akkor jegyezd el, ha tenyleg elakarod venni majd, es nem csak szedited, es ha mar megvolt az eljegyzes, ha nem is mondogatod, hogy vajon mikor lesz a nagy nap azert ereztesd vele, hogy vele akarsz elni es teszel a kozos eletetekert vlmit. De azert ne huzd 10 evig az eskuvot :) ))
Szia! Nem, addig vártok, amíg akartok, de ha a hagyományokat nézzük, akkor az eljegyzst követõ egy év múlva szoktak összeházasodni az ifjak! Gratulálok nektek és sok boldogságot! :)
Hello! Régi hagyományok szerint 6-12 hónap mulva el kell venni, de manapság ez a szokás igencsak elmaradt, és mind1, de azért nem 10 év mulva. A pár életkorától is függ, pl bátyám mikor eljegyezte barátnõjét még elsõéves egyetemista volt, a lány meg gimibe járt, és ugy gondolták megvárják míg befejezik a sulit, persze a menyasszony is egyetemre ment, és 7 évig voltak jegyesek mikor összeházasodtak...persze sztem 7 év ha már mindegyikõjük dolgpozó ember kicsit sok, illene pár éven belül max, de nincs kikötött "szabály" erre

Mi van akkor ha az egyik fél már akarja az eljegyzést, a másik pedig még (anyagi okok miatt) kevésbé?

Mindketten szeretnék, az egyikük úgy gondolja a pénz ne legyen akadály, az egyetem se hisz ennyi együtt töltött év alatt mindkettejük számára biztos a közös jövő. A másik fél ugyanígy gondolja a közös jövőt de szeretne 1. rendes gyűrűre pénzt (ami egyetem alatt nehezen megoldható) 2. munkát stb... De mivel az iskolából még sok vissza van ez a másik félnek annyira nem jó. Tehát az egyik fél meggondolatlanabb a másik pedig valamelyest referenciát akar mielőtt megkéri a lányt. Természetesen a férfi az aki megfelelő anyagi hátteret akar. Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Legjobb válasz: Akkor nincs eljegyzés.

Akkor nincs eljegyzés.
végre egy megfontolt férfi :) nekem ez a véleményem. ha tényleg összeilletek, akkor teljesen mind1, h mikor lesz eljegyzés, esküvõ. elõbb-utóbb összejön rá az anyagi keret, és mehet a buli :P sulis korban pedig teljesen felesleges házasodni, még akkor is, ha az történetesen egyetem/fõsuli. elõbb legyen végzettség, állás, összeköltözés, és utána kiderül, h érdemes-e felhúzni a gyûrût. :)
Nálunk ugyanígy van/volt. Barátom megmondta, hogy szeret, velem szeretne lenni, feleségül fog venni, együtt leszünk, stb., de meg szeretné várni, amíg tud egy normális gyûrût venni. Én abszolút megértettem, nem erõszakoskodtam, vagy ilyesmi, annak mi értelme? Noha nem is várok el semmilyen több százezres, tízezres gyûrût, õ ragaszkodik hozzá. Most nyáron már kilátásba van helyezve, azt mondta akkor választunk gyûrût. Szóval ilyen esetben amíg nincs rá lehetõség, szépen várni kell.
Ez kétemberes dolog, ha az egyik nem akarja, nem megy.
Nálunk is ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy én nõként nem szeretném egyelõre az eljegyzést, a párom viszont már erõsen töri rajta a fejét, ellenben tiszteletben tartja a kérésemet. Számomra az eljegyzés egy nagyon fontos dolog és szeretném, ha ez azt jelentené, hogy 1-2 évre rá esküvõ is lesz. Mivel még van egy évem vissza az egyetembõl, így ezt most még nem lehet kivitelezni, 1 év múlva se lehet és azután meg még a fene sem tudja mi lesz. Nincs semmink, nincs közös életünk, én az esküvõt már úgy szeretném, hogy utána saját lábon tudjunk együtt élni, legyen hova hazamennünk stb. Amíg ez javarészt kilátásban sincs, addig lánykérést sem szeretnék. A párom ezt elfogadta és kijelentette, hogy legalább több ideje van megkeresni a tökéletes gyûrût. Nekem végtelenül jó érzés, hogy ennyire figyel rám és tiszteletben tartja az én akaratomat.
ilyenkor az van h a lány elfogadja és vár, amíg a férfi hajlandó megkérni a kezét.
AkadáJ??? Esetleg akadály... Ha jól értem itt a másik fél megint egy hisztis leányka, aki minél elõbb szeretné elvetetni magát, mindegy kivel és hogyan... Úgy gondolom, hogy a férfinak van igaza: ha eljegyzés legyen komoly, tisztességes, olyan gyûrûvel, amilyet szeretnének, hiszen egy életen át fogják azt viselni. És igenis ki lehet bírni, amíg vége az iskolának - nem is értem, hogy iskolánylányok hova akarnak még házasodni?
Vagy nem vár és hisztizik, majd rámegy a kapcsolatuk egy ilyen hülyeségre.
Én ilyesmit szóba sem hoznék egyetem alatt. Elvégeztem, 5 évig jártam valakivel, össze is költöztünk... majd szétmentünk. Az élet nem az egyetemen, hanem utána kezdõdik. És ki tudja, kit hova vet a szél. És mondhat bárki bármit, az egyetem igenis köszönõ viszonyban nincsen azzal, mikor már csak a saját pénzünk van és abból kell megoldani a dolgokat. Én eleve amondó vagyok h eljegyzés elõtt sem árt 1-2 év együttélés úgy, hogy a saját megkeresett fityingeinkbõl kell kijönnünk. De ez csak az én álláspontom. Lehet, h másnak máshogy jó.
"másik pedig valamelyest referenciát akar mielõtt megkéri a lányt" :DDD Referenciát???? Mirõl? Esetleg egzisztenciára gondoltál?

Ha meghívnak eljegyzésre, de ők nem jöttek, mert nem szántak rá pénzt, akkor ti elmennétek?

A férjem testvérér?l van szó és v?legényér?l, vagy barátja.

Legjobb válasz: Ha a férjed saját húga nem ment az eljegyzésetekre az eléggé gáz, fõleg ha azzal az indokkal, hogy õk erre nem fognak költeni. Amúgy én is úgy tudtam, hogy eljegyzési partira nem szokás pénzt/ajándékot adni, hanem az esküvõre. Én elmennék a helyetekben, attól mert õk taplók voltak, nektek nem kell.

Nekem van becsületem és tartásom, nem mennék el.
Ha a férjed saját húga nem ment az eljegyzésetekre az eléggé gáz, fõleg ha azzal az indokkal, hogy õk erre nem fognak költeni. Amúgy én is úgy tudtam, hogy eljegyzési partira nem szokás pénzt/ajándékot adni, hanem az esküvõre. Én elmennék a helyetekben, attól mert õk taplók voltak, nektek nem kell.
Én is ismerek ilyen embereket, és fantasztikus , h õk elvárják, h ott legyél, meg tedd oda az odavalót, viszont ha nekik kellene megjelenniük valahol, ááá nekik akkor valami kifogásuk van.És a család sem szól ellene semmit, téged meg majd szét vet a düh, milyen kis pitiánerek.Illendõségbõl én is elmennék, de hidd el nem tudnék bájvigyorogni....csak tudod az a baj, h van akik nem ismerik az etikettet, meg az 'íratlan szabályokat'....
Amúgy én nem is értem... Eljegyzésre is szokás pénzt adni?
Igen. Elmennék, kedvesen mosolyognék, de ennél többet semmit nem tennék. Ez udvariassági kérdés. Attól, hogy az egyik nem tudja, én még tudhatom, és azzal nem rajta állok bosszút, hogy nem megyek el, hanem magamat minõsíttetem.
Ha nem volt rá pénzük és ezért nem mentek, akkor elmennék, ha pedig kifejezetten nem szántak rá pénzt, akkor nem mennék el és én sem szánnék. Lehet, hogy régimódi vagyok, de nálam ez így mûködik.
El.
Attól én még elmennék. Ne így akard nekik visszaadni azt, amit tõlük kaptál. Jelen esetben nem kaptál. Viszont sok pénzt biztos nem szánnék az egészre.
Attól függ, tényleg miért nem mentek el. Mikor a nõvéremnek volt az eljegyzése én épp kirándultam a barátaimmal (elõre leszervezett dolog volt). Már nem mondtam le. Most ettõl õk se jöjjenek? Én elmennék szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nem azért nem jöttek, mert nem volt pénzük! Hanem mert erre õk nem költenek!!!! Nem az õ pénzükre volt szükségünk, és nem az a pénz fog megmenteni, amit odaadnánk, de megkérdõjelezem az egész testvéri kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Nem a pénzrõl van szó, hanem a gesztusról. A férjemnek fontos lett volna, hogy a húga ott legyen, de õk tojtak rá. Jaj, miért mindig engem néznek hülyének? A férjemmel még nem beszéltünk errõl, mivel ismerem a gondolatát is, illembõl elmegyünk...de utálom az ilyet!
már nem azért de én eljegyzésre (az egy alkalom egyáltalán?) senkinek soha nem adnék pénzt. majd az esküvõn. arra gondolom ti is kaptatok, nem igaz? menjetek el, adjatok nekik szép mosolyt és sûrû gratulációkat. pont.

Ha nem állunk agyagilag teljesen jól, akkor kilőve az eljegyzés, házasság?

Mi már 6 éve vagyunk együtt, jelenleg albérletben élünk már 3 éve.Én vagyok a nő, húszas éveim elején vagyok, még munkahelyem nincsen, suliba járok. A párom idén 30 éves, ő dolgozik, az ő fizetése elég jónak számít a környéken, így szűkösen bár, de kijövünk egy fizetésből. Szerintetek, az hogy albérletben élünk, és én még nem dolgozom, ez egy jó ok arra, hogy ne jegyezzük el egymást, és ne házasodjunk meg? A barátom ezekről hallani sem akar, az indokai ezek.Nekem sajnos ezek csak terelő dumának és időhúzásnak tűnnek...

Legjobb válasz: Havi 600e a bevételünk, mégis 30 ezerbõl kihoztuk az esküvõt. Bulira, dínom-dánomra nem volt igényünk. Ingyen is lehetett volna, de a szülõk unszolásának engedve volt zene, pezsgõ, szülõköszöntés - ez dobta fel 30 ezerig az árat. Eljegyzést nem is tartottunk, egyszerûen megbeszéltük, hogy szeretnénk összeházasodni, felpattintottunk egy üveg bort, a férjem felhívta apámat, hogy "mégis így illik", aztán a rokonság apránként tudta meg. A meghívottak a szûk családból álltak, tehát szülõk, testvér, pont. Meg tudtunk volna oldani egy világraszóló lagzit is anyagilag, de nekünk így volt jobb.

Havi 600e a bevételünk, mégis 30 ezerbõl kihoztuk az esküvõt. Bulira, dínom-dánomra nem volt igényünk. Ingyen is lehetett volna, de a szülõk unszolásának engedve volt zene, pezsgõ, szülõköszöntés - ez dobta fel 30 ezerig az árat. Eljegyzést nem is tartottunk, egyszerûen megbeszéltük, hogy szeretnénk összeházasodni, felpattintottunk egy üveg bort, a férjem felhívta apámat, hogy "mégis így illik", aztán a rokonság apránként tudta meg. A meghívottak a szûk családból álltak, tehát szülõk, testvér, pont. Meg tudtunk volna oldani egy világraszóló lagzit is anyagilag, de nekünk így volt jobb.
Valahol igaza van, hogy nincsen olyan anyagi helyzetetek ehhez még. Szerintem Õ elöször egy közös házra vágyik nem egy albira :) A másik dolog: eljegyzés lehet, az esküvõ ráér :) Ha a szûlök kertesben élnek, biztos megengednek egy kisebb eljegyzési partit nektek :)
igazad van. mi is albiban kezdtük, ketten kb 200e ft-ot kerestünk.mégis, alig 1 évvel azután h összejöttünk, össze is házasodtunk. egyszerû kis gyûrû, 2 tanus esküvõ. az elkötelezõdés vágya, az h az ember ország-világ elé akarja vinni h igen õ az igaz, az nem pénz kérdés
Az hogy nem dolgozol még, az elég indok. 20-as éveid elején jársz, hova sietsz?
Nem dolgozol, még suliba jársz. Hova sietsz? Idõhúzás? Jaj mert a szomszédot eljegyezték? Dolgozzál egy kicsit, gyûjtsetek! Vagy a párod fizessen mindent? Amúgy: eljegyezni lehet olcsóbb gyûrûvel, esküdni meg lehet 2 tanúval, tehát nem pénz kérdése.
Nezd, az, hogy nem dolgozol, epp eleg indok. Majd ha befejezted az iskolat, dolgoztal par evet, akkor. Miert surgos?
Akkor ne pampog, hanem emeld meg a segged és melózz! Akkor összegyûlik a pénz! Ja a munka büdös? Gáz hogy nem jegyez el? Az nem zavar, hogy õ tart el? Ja az biztos nem.
Ja bocs, mennyi is a fizetésed? :D :D
35. Te poén szinten, de õ komolyan csinálja. Neked van annyi eszed, hogy vársz, amíg neked is lesz kereseted!
A kérdező hozzászólása: magyarul nem érzem azt, hogy neki is én lennék az igazi...
A kérdező hozzászólása: 41es! Félreértetted! Számomra õ az igazi.De felõle sajnos nem úgy érzem.Tehát arra értettem nem õ az igazi, mert akkor nem csak én álmodoznék errõl a témáról, hanem õ is. Így értve nem vagyunk egymásnak az igaziak.
Nem biztos, hogy idõhúzás. Lehet, tényleg õ másfajta esküvõt szeretne. Figyelj a pasik nem vallják be de azért nekik is van álmuk. Próbáljátok megbeszélni, de ne siettesd majd õ megkéri a kezed :) Egyébként én tanulás mellett diák munkán voltam de nálunk sem volt olyan, hogy a te pénzed meg az enyém már csak MI voltunk mikor összeköltöztünk :) És 7 éve szuperül vagyunk és pont a pénz miatt nem házasodtunk még össze, gyûjtünk. :)
Szia! Engem a 12-es kommented elbizonytalanított. Ha ilyen megfordul a fejedben, akkor az esküvõn már nem kéne gondolkodni. Ha ezt nem írtad volna, akkor azt mondanám, hogy valószínûleg ennyi idõ után jól ismered ahhoz, hogy tudd, ezzel valóban csak hárítani akar. Azt mondanám, akkor ha nem írtad volna a 12-est, hogy meg kéne beszélnetek ki mit gondol a házasságról, mert ég és föld lehet a kettõ, de igenis közelebb lehetne hozni a két elképzelést egymáshoz, ha szeretitek egymást, de így ezt nem mondhatom, ha megfordult a fejedben, hogy nem Õ az Igazi.
A kérdező hozzászólása: Errõl van szó 38 as. Rég óta együtt vagyunk, ismerjük egymást, jóban rosszban együtt voltunk és fiatal korunk ellenére sok minden rosszat és jót is megéltünk együtt. De nem érzem azt hogy komolyan akar. Igaz hogy nem dolgozom még, de alapvetõen ha én lennék számára az igazi, akkor ez nem lenne akadály.Fõleg ha azt nézem hogy 30 éves, nem tini már.És sajnos az egyik válaszolnak is írtam, úgy érzem nem vagyunk egymásnak az igaziak, mert én hiába mennék hozzá 2 tanúval is akár, neki abszolút úgy tûnik nincs elképzelése errõl...
A kérdező hozzászólása: Most azért eszembe jutott egy dolog.Tényleg nem értelek titeket, én nem azt írtam hogy sosem akarok melózni, de egyelõre így állunk, én nem dolgozom MÉG, megbeszéltük, elvagyunk és ideiglenesen így nekünk jó! Ti egybõl letámadtatok, hogy mit képzelek magamról hogy munkanélküliként ilyesmire vágyom. Megfogalmazódott bennem, hogy aki tartósan beteg és nem dolgozik, vagy az aki otthon marad és háztartásbeli (mert van ilyen a mai világban, ha elítélitek ha nem) azt ne is vegye el a párja?Vagy te ezt hogy gondoljátok?
Figyelj ha a pasid annyira szeretne akkor lejjebb adna az igényeibõl. Nálunk pont fordítva van, én szerettem volna nagy lagzit (nõ vagyok), a võlegényem nem. 3 éve vagyunk együtt, mára eljutottam addig hogy telibe kakilom a nagy lagzit csak esküdjünk meg mert szeretem. A családom is kifog akadni de nem érdekel mert mi így akarjuk. Eljegyzés már megvolt. Szerintem a pasid nem akar elvenni.
A kérdező hozzászólása: Miért, én hol írtam azt hogy komolyan szekálom ezzel a barátomat??? Persze hogy feljön ez a téma, de nem azért mert én nyaggatom vele.Eszem ágában nincs ezzel tele beszélni az agyát, egyszer sem mondtam neki konkrétan hogy azt akarom hogy eljegyezzen vagy elvegyen. Nem tudom mibõl hiszitek hogy ezen hisztizek nála.Abszolút nem így van, én is várok csendben, azt hogy terel és nem akarja, nem onnan tudom, hogy a földhöz verve magamat, hisztizek hogy lépjen valamit.... -.-"
Én nem értem, miért kell a kérdezõt szekálni.. Feltett egy kérdést, annyi. Nem arra volt szerintem kíváncsi, hogy kioktassátok, miért nem dolgozik... Én is a huszas éveim elején vagyok, tanulok, mégis 4 éve komoly kapcsolatom van... Kérdezõ: szerintem azért az eljegyzéssel-esküvõvel még várjatok.:) Hidd el, jobb érzés lesz neked is, ha bele tudsz szállni a költségekbe. Én is nyüstölöm ezzel néha párom, bár csak poén szintjén, mert tudom, ha eljön az idõ, amikor végre munkába tudok állni (mert képzeljétek, NEM olyan könnyû munkát találni...), akkor összeházasodunk. Addig meg szeressétek egymást :) )
45! Pacsi!
mi annyira szegények voltunk, hogy vettem két függöny karikát, és az volt a jegy gyûrû! ennél olcsóbb már nem is lehetett volna, de büszkén viselte. pár évre rá volt az esküvõ. akkor már máshogy álltunk anyagilag. thaiföldön vettem el, naplementében, a tengerparton, és az elmondása szerint ez mindenért kárpótolta.
Én hiszek abban hogy a nõk jól ráéreznek arra, ha egy pasi csak elterelõ dumát mond, és húzza az idõt, ahogy te leírtad. Döntsd el magadban, jó e neked ha minden marad a régiben, . ha meg nem, akkor mond el neki, amit nekünk és lássuk, mit reagál.
lehet, h õ még nem tart téged elég érettnek a házassághoz, hiába éltetek együtt. szerintem is azzal van baja hogy MÉG nem dolgozol. egyébként hova sietsz? lesz állásod, spóroltok a lagzira, és utána megtarthatjátok. örülj neki hogy van egy párod akivel szeretitek egymást, a papír nem sokat változtatna rajta.
Az is lehet , hogy O tenyleg nagy lagzit szeretne, de erre meg nincs keret, vagy tenyleg nem akar meg hazasodni... Erre csak neked van eselyed van rajonni, Te ismered ot, igy ismeretlenul csak talalgatni yudunk a lehetosegek kozul
Mondtam egy szóval is, hogy nem lett volna mibõl kifizetni? Szerencsére lett volna, így nem aggódtunk. De azt is tudtuk, hogy több fog bejönni. Úgy is lett, nászútra is elmentünk és maradt is egy kevés lakásfelújjításra. Nem hiszem, hogy mostanában van olyan, akinek nem jön vissza az esküvõ ára, vagy ha igen, akkor nagyon fukar rokonai lehetnek...
És ha kevesebb pénz jött volna be, mint amennyit fizetni kellett? Akkor mi lett volna?
Szerintem szinte mindenhol utólag kell fizetni. Amúgy ez Nagyváradon volt, de tudok Fejér megyében élõ embereket, akik sizntén lagzi után fizették ki a nagyját. Mi mindent utólag fizettünk, éttermet, dekorost, ruhát, fotóst, szóval tényleg mindent.
Hol létezik ilyen, hogy utólag kell fizetni?:) És pontosan mire gondolsz? Ez tök jó, gratulálok Utolsó ügyesek voltatok!
Mi úgy jegyeztük el egymást és kezdtük el szervezni az esküvõt, hogy nem dolgoztam. Õszintén szólva az esküvõ szinte semmibe se került, volt ahol fizettünk elõleget, de nem volt olyan vészes. Mindent a lagzi után fizettünk ki abból, amit kaptunk, és még maradt is pénzünk. Lagzi nélkül meg pláne olcsó. Szóval szerintem nem az baj, hanem, hogy a pasi nem akarja. És ha nem akarja akkor lehetne neked bármilyen munkád meg fizetésed, akkorse akarná.
Jajj már 47-es. Ezt a történetet Hollywood is vissza dobná.
43-44-re, oké, akkor ott vannak a tanácsaim.
20 éves nem hiszem, vagy 14 évesen engedték volna a szülei, hogy a faszija odaköltözzön? Bár ki tudja milyenek.
A kérdező hozzászólása: Nem nyert napernyõt!
25, biztos valami komoly komm. szakra jár :D
Lehet, hogy idõhúzás, lehet pont azért, mert még tanulsz...vagy õt még nem foglalkoztatja annyira a dolog. Nincs semmi borzasztó dolog a háttérben, ne aggódj. Ha õ még nem áll erre készen, akkor ne erõltesd, mert csak elmarod magad mellöl.
A kérdező hozzászólása: Elõtte ahogy albiba jöttünk, meg 2, 5 évig nálunk lakott.Akkor meg a szüleim "tartották" el...na bumm...
Mert egy ingyenélõ vagy! Jól írták: aztán jönnének sorban a kölykök, mert jaj kimaradt egy tabi...hupsz.. :D
13-assal ne törödj, ide jár trollkodni! a környezetemben is van nagyon sok ilyen: évekig együtt vannak, se házasság se gyerek, pasi azt mondja jaj ráérünk, majd ha ez lesz, meg az lesz.. aztán hopp, meglát egy csajt pikkpakk oltár elé viszi soma mondta: 2 ember együtt élése házasság nélkül egy idõ után egymás sértegetése mert azt jelenti: nem te vagy az igazi
"MI fizetjuk"???? Hat nem azt irtad, hogy nem dolgozol????? O fizeti. 3 evig eltartott -vagy volt kozben munkad?- teljesen normalis, hogy a semmire nem akar hazasodni. Utana meg jonnel a gyerek temaval, szinten a semmire.... Az, hogy neki van jovedelem, nagyon jo. De addig, amig csak neki van, te ne tervezgess.
Maradj vele, más pasi nem szereti az élõsködöket!
A kérdező hozzászólása: 11-es! Egyre jobban ezt érzem én is.Valószínû nem az igazival vagyok... :S
barátnõmnek 12 év és 3 gyerek után is ugyanezt mondja a párja. van már 2 kocsi, nyaraló, családi ház, sitúra, tengerpart stb. mindig pont annyival több lenne szerinte az esküvõ mint amennyi épp lenne rá. eljegyzés se volt.. csajnak nagyon rossz, olyan érzése van h a pasi tán még mindig az igazit várja.. szóval bizonytalan önmagában. a tiéd is beparázik valószinû az elkötelezõdéstõl csak sajnos ez pont azt jelenti h nem te vagy az igazi. te meg már 6 éve vele vagy döntsd el mi a fontos neked. ha olyan párra vágysz akinek te vagy az igazi akkor nem jó emberrel vagy sztem
A kérdező hozzászólása: Nem akarom hogy a párom fizessen mindent, mert ahogy írtam, nem akarok lakodalmat, sem összejövetelt. Mellesleg meg nálunk nincsen ilyen hogy a párom fizet, mert attól hogy én még nem melózok, csak az õ pénze van, nincs olyan hogy õ fizet, hanem MI fizetünk...
Miert, amikor nalatok lakott, nem dolgozott, nem fizetett a rezsibe?
Na bumm :) Ja mert anyádék eltartották, most neki is el kéne téged? Meg kéne a gyémántgyûrû meg az esküvõ?
A kérdező hozzászólása: De dolgozott, de képzeljétek el, hogy anyukámék nem várták el és nem engedték azt, hogy fizessen a rezsibe, mert nem olyan anyagiasak mint ti :D
Irta, hogy a huszas evei elejen jar. Tippelni szeretnek: 20, 5 :D
A kérdező hozzászólása: 29esnek némi szöveg értései gyakorlat se ártana :D
Hát ha 30 évesen nem melózol az gáz...
A kérdező hozzászólása: 3+3 éve :D mivel nem rögtön költöztünk össze ahogy összejöttünk... Amúgy meg nem mindegy, a tényeken nem változat a korom, max. jönnétek azzal is hogy ez de gáz meg az milyen gáz...
"Szerintetek, az hogy albérletben élünk, és én még nem dolgozom, ez egy jó ok arra, hogy ne jegyezzük el egymást, és ne házasodjunk meg? A barátom ezekrõl hallani sem akar, az indokai ezek." Ebbol nem ugy tunik, hogy kozos dontes, mellesleg mindenki a kerdesedre valaszolt.
Sicc :D Te aztán kemény vagy :D Remélem addig szekálod a pasid, amíg otthagy :D Erre elég jó esély van. Megtudhatjuk hány éves vagy? Ha már 3+2, 5 éve együtt éltek?
A kérdező hozzászólása: De mindegy is, mert a témára nem tudtok értelmes választ adni, eléggé elkanyarodtunk mert itt mindenki marja azt, aki még nem dolgozik.Hasznos választ kevés embertõl kaptam, de azoknak köszönöm, akinek meg ez a legnagyobb problémája hogy KÖZÖS DÖNTÉSÜNKNEK eleget téve én még nem melózom, az menjen melegebb éghajlatra. Normális válaszok és tanácsok jöhetnek, a többieknek meg sicc :D
En ott elakadtam, hogy ha egyszer a pasi nem akarja, miert kell erolkodni? Nem mindegy, hogy miert nem akarja?
Mondod te, aki nem dolgozik, hagyja hogy évek óta eltartsa a pasija. Önérzeted az van babám :D
A kérdező hozzászólása: Nem az, hogy sürgõs, de engem foglalkoztat a dolog. Én úgy gondolom, mint az elsõ.Nem vágyom felhajtásra, nem akarok lakodalmat. Mégis mikor errõl beszélünk, a párom ellenem beszél, õ bezzeg nagy lakodalmat akar 110-120 fõset.Nagyon jól tudja, nem engedhetjük meg magunknak, és a jelenlegi állás szerint úgy hiszem hogy ezzel csak idõt akar húzni, mert egyszerûbb azt mondania, hogy azért nem vesz el, mert nincs nagy lakodalomra pénzünk...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!