Találatok a következő kifejezésre: Ha elhalt embrió (6 db)

Ha elhal az embrió, utána mennyi idővel halványul el a teszten a csík?

Legjobb válasz: Elhalt terhességnél még 2-3 hétig mérhetõ a hcg. Hogy meddig mutatja ki a teszt függ a terhesség korától is, hisz ha már az elején, 5. hét környékén, akkor hamarabb kiürül, hisz még nem volt olyan magas a hcg aszint. De késõbb 2-3 hét is lehet.

Elhalt terhességnél még 2-3 hétig mérhetõ a hcg. Hogy meddig mutatja ki a teszt függ a terhesség korától is, hisz ha már az elején, 5. hét környékén, akkor hamarabb kiürül, hisz még nem volt olyan magas a hcg aszint. De késõbb 2-3 hét is lehet.

Ha elhalt az embrió (5hetesen) akkor is jelentkeznek terhességi tünetek? Mellfeszülés, gyakori mosdóbajárás, igaz hányingerem 1x volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem már 7 hetesen nem volt szívhangom! És csak rá 2 héttel késõbb csináltak missed.ab.ot,és még akkor is volt mellfeszülésem.

Szia! Nekem már 7 hetesen nem volt szívhangom! És csak rá 2 héttel késõbb csináltak missed.ab.ot, és még akkor is volt mellfeszülésem.
Az 5. hét az még nagyon a terhesség elején van, nekem akkor még egyáltalán semmi tünetem nem volt, bár utána sem nagyon. De igen, az elhalástól függetlenül lehetnek még tüneteid, ha az embrió nem távozott, illetve ha még nem végezték el a missed abot. Sõt, egy ismerõsöm a mûtét után is érezte a tüneteket egy ideig. Nagyon sajnálom. :(
A kérdező hozzászólása: Szia! Akkor ez nem jó hír, sajnálom ami veled történt.Pedig ebben reménykedtem, mert úgy néz ki, hogy nekem is missed ab. van. :-( Jövõhéten megyek uh-ra. De már nem számítok semmi jóra. Az elsõ uh-n a petezsák 14mm, a szikhólyag tágult 6mm, a szívmûködésnél sajnos embrionális rész nem ábrázolódott.
SZia Mi történt veled pontosan? Mennyi idõs vagy?
Szia! Ha voltak tüneteid, sztem meg is marardnak a mûtét után is. Nekem iszonyatosan fájtak a melleim, már csak párnákkal tudtam hason aludni. Ez a mûtét után még 1, 5 hétig volt így, aztán szinte észre sem vettem és elmúlt. Én mondjuk megkérdeztem a dokikat, hogy ez normális-e és azt mondták, hogy persze, mivel a szervezet nem tud egyik percrõl a másikra visszazökkenni a normális kerékvágásba. Volt olyan ismim, akinek 3, 5 hétig fájtak a mellei! Azért szerintem még ne add fel, próbálj picit optimistább lenni!!! Szorítok és írd meg, hogy mi lett!
Az normális, hogy nekem egyálltalán nem fájnak a melleim most vagyok a 6.hétben?
A kérdező hozzászólása: A harmadik hozzászólónak válaszolnék.Szia! 29 éves vagyok ez az elsõ terhességem.Az elsõ ultrahangon megállapították, hogy 5 hetes terhes vagyok, de embrionális rész nem ábrázolódott.4nap múlva kontroll.Volt görcsöm és pár csepp barna pötty.A nõgyógyász azt mondta, hogy meg kell szakítani terhességet, mert elhalt a magzat.Nem értette, hogy miért rendeltek vissza kontrollra?De annyiban maradtunk, hogy megvárjuk az újabb uh eredményt.

Ha nem löki ki a szervezet az elhalt embriót, akkor is megmaradnak a terhességre utaló jelek, pl. mellfeszülés, hányinger stb.?

Legjobb válasz: Àlltalában a tünetek elmúlnak,csak a hormonszint(HCG)marad meg egy ideig.

Àlltalában a tünetek elmúlnak, csak a hormonszint(HCG)marad meg egy ideig.
Szia! Október 11.-én mûtöttek, elhalt az embryo, és utána is megmaradt még napokig a mellfeszülés és a hányinger.
Szia én ugyanígy vesztettem el a magzatomat és én már nem voltam kívánós , hányingerem sem volt innen tudtam hogy valami nincs rendben.
Szia..Én 7 hetes terhesen vetéltem el és még utánna 2 hétig megvoltak a tüneteim..

Ha egy magzat/embrió időközben elhal, akkor a terhességi tünetek is megszűnnek?

Pl. émelygés, hányinger, kívánósság..stb. Holnap megyek a 12 hetes UH-ra, és úgy félek, pedig nem volt vetélésem, és erre utaló jel sem, csak bennem van a kisördög.

Legjobb válasz: 8. hét környékén múlt el minden tünetem...aggódtam is...lassan szülök, szóval felesleges volt ilyenen aggódnom...Te se tedd:)

8. hét környékén múlt el minden tünetem...aggódtam is...lassan szülök, szóval felesleges volt ilyenen aggódnom...Te se tedd:)
A kérdező hozzászólása: Megvan az émelygés, hányinger és kívánósság is, ezért jutott eszembe a kérdés, miszerint, ha már nem élne a pici, akkor ezek a tünetek is megszûntek volna egyúttal-e? :) Gyors, könnyû szülést kívánok! :)
A tipikus terhességi tüneteket a hormonok okozzák. A hormonok a sajnálatos történtek ellenére is a szervezetben maradnak, nagyon lassan ürülnek ki, ezért még sokszor hetekig okozhatnak tüneteket. Nekem anno méhen kívüli terhességem volt, alig voltam 6 hetes, amikor elhalasztották, de utána még vagy két-három héten keresztül pozitív volt a terhességi teszt, maradt a mellfájdalom, émelygés. Ne idegeskedj ma este ezen már, felesleges. Holnap látni fogod a kicsi babádat, ott fog lüktetni a kis szíve! :)
A tünetekbõl sokszor egyáltalán nem lehet következtetni a terhesség kimenetelére. Az én babám a 8. hét körül halt el, de én ebbõl semmit nem vettem észre, ugyanúgy megvoltak a tüneteim, a 9. heti UH-n derült ki, hogy már kb 1 hete nem él. Még a mûtét utáni napokon is megvoltak a tünetek. Ha a magzat nem lökõdik ki, akkor egy ideig még ugyanúgy termelõdnek a hormonok, és utána is kell idõ, hogy kiürüljenek.
A kérdező hozzászólása: Igazad volt, nem kellett volna túlaggódnom, minden ok vele! :) izgága kis életem van, alig tudta lemérni a doki, úgy ficánkolt :)
Nekem ket vetelesem volt es egyertelmüen csökkent aztan elmult a MELLFESZÜLES.

Ha pár hetes pl 8 hetes embrió elhal és csak 1 hét múlva észlelik, ilyen picinél is kaphatsz terhességi mérgezést?

Legjobb válasz: NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.

NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.
Mérgezést nem kapsz, ha esetleg müvi befejezést javasolnak, annak csak annyi az értelme, hogy ha rendesen kitisztitják a méhet, sokkal nagyobb az esély utána egészséges terhességre.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy aki hormonokat kap hüvelyi úton annak a vetélés se feltétlen indul be....Már volt egy vetélésem, akkor is 1 csepp vérzésem volt, de megijedtem és mondták már nem él, igy volt missed ab-om. Most egy hét múlva kell menjek dokihoz de itt parázok mert elmúltak a tüneteim, derékfájás stb. De nem fáj semmim, nem vérzek. Akkor bármi legyen szerdáig nem lesz bajom.
elõfordul, hogy indul be a vetélés, de akkor, ahogy nálad is sajnálatos módon, megcsinálják mûvi úton, ahogy akkor is, ha beindult. mérgezést nem kaphatsz, és szerintem meg ne is parázz, ha meg mégis, menj el most dokihoz, hogy megnyugodj!:)
A kérdező hozzászólása: köszi, mivel az elsõ baba elment, ezt a terhességet azt hiszem végig fogom parázni.
érthetõ egyébként, és jogos is, de nagyon valószínû, hogy most minden rendben lesz!:) és szerintem fokozatosan te is megnyugszol majd!
A kérdező hozzászólása: kedves vagy nagyon
SZintén zenész... az elsõ baba nyáron 12. hetes UH-n derült ki, hogy elhalt. Missed... Most 26+3 vagyok! Az elsõ 12 hetet végig idegeltem... :) De már semmi extra idegesség nincs bennem. :) Nem lesz semmi gond!!!!!!
Ha mérgezést kapnál, annak lenne tünete, szerintem idõben felismernéd, és elmennél orvoshoz. De eddig csak az elvi lehetõségrõl hallottam, konkrét emberrõl nem. Szerintem gyakrabban lenne orvosi ellenõrzés, ha ez reális veszély lenne. Remélem, egyáltalán nem kell elhalt embriókkal/magzatokkal foglalkoznod többet. Szép és boldog babavárást kívánok.

Ha a CRL 5 het es 2 naposan 6 mm es 9 nappal kesobb, 6 het es 4 naposan is 6 mm, akkor az azt jelenti, hogy valoszinuleg elhalt az embrio?

Volt egy terhessegem, amit bizonyos okok miatt nem tarthattunk meg. 5 het es 2 naposan csinaltattam az elso uh-t. A CRL 5,9 mm volt.9 nappal kesobb ujabb uh-t csinaltak, ahol a CRL szinten 6 mm volt. Eleg furcsanak talalom, hogy 9 nap alatt, 6 het es 4 naposan is 6mm-t mertek. Hogyhogy nem nott semmit az embrio, mikor eleinte rohamosan no?? Kerdesem, hogy lehetseges h amugy is el volt halva az embrio?

Legjobb válasz: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!

A kérdező hozzászólása: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!
Ha ultrahanggal néztek, akkor azt meg tudták volna állapítani, ha elhalt volna a terhesség. A 6. héten már van szívhang is általában, nem tudom, az mennyire látszott.
A kérdező hozzászólása: Ertem amire celoztal. Viszont te nem erted miert fontos ez nekem. Talan nem voltam eleg reszletes es ezt ne emlitettem, de a jovore nezve sem mellekes, h. az uh-k alapjan volt-e baj vagy sem az elso terhessegemmel. Egy even belul szeretnenk gyermeket, ezert nagyon is erdekelne, vagyis jo volna tudni, hogy volt-e baj az elsonel.
Félreértettél, nem baj. Olvasd el még egyszer, hátha rájössz, hogy eszemen sem volt pálcát törni, éppen azt írtam, hogy bizonyára okod volt rá, és nem jókedvedbõl cselekedtél így. De Te magad írtad, hogy lelkileg könnyebb lenne, ha tudnád, hogy nem maradt volna meg. Sosem fog kiderülni, továbbra is tartom, hogy ne ebben, hanem saját magadban keress megnyugvást.
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem keresek semmifele kibuvot. Mivel sajnos nem lehet egyedul gyereket csinalni, igy hat mas akaratat is szem elott kell tartani... Nincs kedvem ebbe belemenni, hisz nem ez a temam, de a dontesnek nyomos oka volt. Mindenki szituacioja mas es mas, olykor meg igen specialis is, mint pl. a mienk, igy senkinek sincs joga mas feje felett palcat torni...
Szerintem kár ezzel foglslkoznod így utólag. Az igazság nem fog kiderülni, és - ne haragudj, hogy ezt írom, de - a lelkiismereteddel így is, úg is el kell számolnod, hiszen nem tartottad meg, és akkor se döntesz másképp, ha egy makk egészséges baba lett volna. Szóval ezt nem lehet megúszni, ne is akard megúszni, mert magadnak azzal teszed a legjobbat, ha most elrendezed ezt magadban. Így döntöttél, okod volt rá, nyilván nem vagy rá büszke. Meggyászolni muszáj, különben késõbb fog zavarokat okozni az életedben. Egy felvállalt döntés még mindig jobb, mint egy utólag elmismásolt felelõsség (itt az, hpogy úgyse maradt volna meg). Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de akkor jársz jobban, ha vállalod azt, ahogyan döntöttél, és nem keresel kibúvókat.
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet, hogy tobbfele meres letezik? Vagy mindig a CRL-t merik, egyfele van? Most neztem meg ujra az elso uh felvetelt es az nincs is ott hogy CRL, csak annyi, hogy length (hossz). Lehetseges, hogy ez a petezsak hossza es az embrioet (CRL) o nem merte be? Tobbfele merest hasznalnak? Nem mindenki a CRL-t meri? Nekem a 6 mm-es CRL amugy is nagynak tunt 5 hetesen, mindenhol azt olvasom, hogy 1-3 mm csak 5 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Hat azert nem mondtak semmit se, mert elvetettuk, igy az orvos, aki masik orvos volt, nem az aki eloszor csinalta az uh-t, nem foglalkozott azzal, hogy az elso uh milyen volt. De hallottam, hogy 6 mm-t diktalt az asszisztensenek. Mivel a terhesseget nem akartuk megtartani, tulajdonkeppen nem volt lenyeges, hogy mekkora az embrio. Engem viszont nagyon is erdekelne igy utolag, mert furcsanak talalom, es jo lenne tudni, hogy vajon egyaltalan megmaradt-e volna. Jobb lenne a lelkemnek, ha amugy se maradt volna meg, ezert erdekel, hogy miert mertek 9 nap kulonbseggel ugyanakkorat. Koszonom az eddigi valaszokat!
VOlt életjelenség? Mert ha nem, akkor ez bizony elhalt terhessségre utal.
Ebben az esetben azt tudom mondani, hogy ha ez volt az elsõ és egyetlen terhességed, akkor nem sokat számít. A terhességek kb negyede végzõdik vetéléssel. Egy eset után nem csinálnak kivizsgálást, mert megesik - és elsõ terhességeknél még gyakrabban, mint késõbb. Az elsõ terhességem missed ab lett, tehát nem fejlõdött, 13 mm-esen megállt a fejlõdésben, és leállt a szíve. Küret, 3 hónap várakozás. A második terhességembõl egészséges kislány született. Jelenleg 36 hetes terhes vagyok, és most sem volt gond. Magyarországon az a protokoll, hogy két vetélés "kell" a kivizsgálás elindításához. Persze magán úton kérheted, hogy nézzék meg pl a pajzsmirigy hormonjaidat, a progeszteront, meg még ezer más dolgot, ami vezethet. Ha megynyugtat, akkor talán érdemes is, csak hát nem egy olcsó mulatság. Viszont sokkal kisebb a második (esetedben ?-el) vetélés esélye, ha lelkileg rendben vagy. És ez tényleg tapasztalat, nálunk addig meg sem fogant a második baba, míg meg nem gyászoltam az elsõt. És a gyászfolyamat szempontjából - szerintem - majdnem mindegy, hogy magától ment, vagy éppen nem tudtad vállalni. Tényleg nem bántásból írom ezeket, csak segítõ szándékkal. Bár magam nehezen tudok elképzelni olyan körülményt, hogy ezt a súlyos döntést meghozzam, de ítélet egyáltalán nincs bennem. Nagyon nehéz lehet Neked, és szívbõl kívánom, hogy hamnar megtaláld a békédet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!