Találatok a következő kifejezésre: Ha elhal magzat akkor is puffad (1 db)

Ha elhal a magzat akkor is puffad a has?

Legjobb válasz: Szerintem nem, de miért kérdezel ilyet?

Szerintem nem, de miért kérdezel ilyet?
A kérdező hozzászólása: az az igazság hogy túl sok rosszat olvasok és hallok.remélem velem nem fordul elõ.most vagyok 10 hetes és még van két hét a kritikus idõszakig.orvoshoz csak jövõ héten megyek az elsõ trimeszter vizsgálatra és remélem hogy még bennem van a csöpség és él is.
Ilyenekre nem szabad gondolni. Nekem volt egy elhalt terhességem, de akkor a babának szívhangja sem volt. Gondolom, ha 10 hetes vagy, akkor már voltál uh-on, és minden rendben volt. Nálam már 6 hetesen tudták, hogy nem marad meg a baba. De ne gondolj ilyenekre! GONDOLJ ARRA, HOGY SZÉP EGÉSZSÉGES BABA FEJLÕDIK A POCAKODBAN! Gratulálok a babához! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 6 hetessen voltam uh.-án.akkor már szívhang is volt.rá egy hétre volt rákszûrésem és ott a doki tapogatással azt mondta hogy minden rendben jó helyen jó méretekben fejlõdik a baba.nem akarok semmi rosszra gondolni de ahogy olvasom elég sokan járnak rossz helyzetben és még egy hét mire megyek dokihoz.
Tényleg ne gondolj semmi rosszra!!!!!! De hogy a kérdésedre válaszoljak, igen puffad a has. Én a 11. héten vettem észre, hogy valami baj van. A petezsákom 35mm volt és benne a magzat mindössze 4mm, de már se szívhang se semmi. Valószínûleg a magzat már korábban elhalt, de a petezsák tovább nõtt, mintha élt voplna a baba. Minden tünetem meg volt, még az abortusz után is 1-2 hétig, mire hormonálisan rendezõdni kezdtek a dolgok. Ez lett volna az elsõ ultrahangom, mert addig hiába kérdeztem, hogy nem kellene megnézni, vagy valami? Mindig azt mondták, nem kell nézegetni, elég a 12. héten. Na nekem már nem volt 12. hét! Aztán egy nagyon picit barnáztam, de semmi görcsölés nem volt és ekkor néztek meg. De te nem fogsz így járni! Én már öreg is vagyok és valószínûleg valami rendellenesség lehetett, vagy amire mindenki gyanakszik, hogy egy vírusos torokgyúladást kaptam és attól ment el, tehát konkrét oka volt.
Nekem is puffadt a hasam, mikor a magzat már nem élt. De ne legyél ennyire pesszimista (tudom, könnyû olyanokat írni, hogy ne aggódj, meg ilyesmi.) Sajnos ez az idõszak minden kismama számára kételyekkel teli. A legjobbakat kívánom Neked!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor álltatok neki kimosni és vasalni a várt baba ruháit?

5

7 hetes 3 napos vagyok kismama vagyok. Nincs hányingerem, rosszullétem. Normális, hogy ilyen tünetmentes egy terhesség?

Mióta szedem a dokim által felírt tablettát a jobb megtapadás miatt, azóta már az enyhe hasi problémáim is elmúltak. Nagyon ritkán érzek pici szurit a köldököm körül. Cicijeimet érzem, de azt se mondanám, hogy elviselhetetlen.
Minden rendben velem?

5

Miért fáj ha mocorog a baba? ( 31hkm) ti miket ereztek/ereztetek?

Mekkora lehet most a babam? A labaval rughat ilyen eroseket? Vagy terd? Hat meg a konnyem is kicsordul... Feje lent van,
Fent es elorefelé mozog hatalmasakat! Ma akkorat sikitottam a gyerekrendeloben, azt hittek, hogy szulok... :)
Ti miket ereztetek?

6

Foghúzás 12 hetes kismamaként! Véleményetekre vagyok kíváncsi! Járt-e már így valaki?

Huzatot kaptam, hiába figyeltem annyira, s minden házi praktikát bevettem (sós kamillás öblögetés, orvosi zsálya stb), nem használt semmi. Felhívtam a védőnőt, aki javasolta, hogy fogorvos azonnal. Elmentem ahhoz a fogorvoshoz, akihez kamaszkorom óta járok (SZTK) Azzal kezdődött, hogy mondtam, hogy kismama vagyok, plusz ugye magas a vérnyomásom (évek óta), s nem szeretnék lidokain injekciót. Hát szépen letorlokoltak, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni, meg ilyenek. Beültem a fogorvosi székbe, mondom melyik fogam fáj, nézi, ki kell húzni, majd mondja a mellette lévő is rossz. Kaptam valami normál inkelciót, s mikor visszaültem, a mellette lévő fogamat fúrta ki és tett bele próbatömést. Ja a fájós fogamat évekkel ezelőtt gyökérkezelte, s amikor kérdeztem miért így cisnálta, annyit mondott, hogyha mégis a gyökérkezelt fáj, jöjjek vissza 24-én, mert ugye okt 23-án nem rendel.Szinte haza sem értem, ugyanúgy fájt a gyökérkezelt fogam, s nem bírtam tovább, elmentem a tesóm magánfogorvosához, aki azonnal fogadott, mivel kismama vagyok. Nagyon normális és kedves volt, elmondtam hogy jártam, s ő csak nézett. Megkocogtatta a fájós fogamat, s annyit mondott szinte azonnal, hogy foggyökércsúcs gyulladás, ezt ki kell húzni. Csak annyira volt begyulladva, hogy 3X kellett beadni inkejciót hogy ki tudja húzni. Azóta csak sajog. Most azon aggódom, hogy annyi fájdalomcsillapító nem ártott-e a babának?

9

Mi számít magas vérnyomásnak terhesség alatt? Nekem ma 157/75-öt mért a dokim.31 hetes vagyok

9

Szimpla erős vizesedés veszélyes?

Elég erősen vizesedem, fájnak már az ujjaim. Vérnyomás, fehérje rendben. Jelenthet ez valami veszélyt? 38 hetes km

1

7 hetes terhes vagyok. Van folyásom, és kellemetlen szagú is. Ha gombás fertőzés, akkor árthat a babának?

Még 1 hét múlva mennék ultrahangra. Várjam meg,vagy menjek előbb?

9

Ti nem féltek attól hogy beteg lesz a babátok?

Nagyon sokszor agyalok ezen,hogy nehogy beteg legyen,de valahogy mindig arra jutok,hogy annak csak lennének jelei...pl: leletek,vérvételek,eredmények.
Vagy rosszul látom?
28hkm

8

Kismamák! Mikor kezdtetek el hízni?

11+6 napos vagyok, de még nem híztam. sőt elvileg fogytam is amióta először voltam a védőnőnél, pedig nem hánytam egyszer sem. Egyébként 50 kg vagyok, vékony testalkatú.

11

A nav vonhat táppénzből?

Veszèlyeztetett terhessègi tàppénzből vonhat a nav?
Tilthatnak ha van adòtartozàsom a beleegyezèsem nèlkül?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!