Találatok a következő kifejezésre: Ha elhal magzat akkor is (6 db)

Ha elhal a magzat akkor is puffad a has?

Legjobb válasz: Szerintem nem, de miért kérdezel ilyet?

Szerintem nem, de miért kérdezel ilyet?
A kérdező hozzászólása: az az igazság hogy túl sok rosszat olvasok és hallok.remélem velem nem fordul elõ.most vagyok 10 hetes és még van két hét a kritikus idõszakig.orvoshoz csak jövõ héten megyek az elsõ trimeszter vizsgálatra és remélem hogy még bennem van a csöpség és él is.
Ilyenekre nem szabad gondolni. Nekem volt egy elhalt terhességem, de akkor a babának szívhangja sem volt. Gondolom, ha 10 hetes vagy, akkor már voltál uh-on, és minden rendben volt. Nálam már 6 hetesen tudták, hogy nem marad meg a baba. De ne gondolj ilyenekre! GONDOLJ ARRA, HOGY SZÉP EGÉSZSÉGES BABA FEJLÕDIK A POCAKODBAN! Gratulálok a babához! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 6 hetessen voltam uh.-án.akkor már szívhang is volt.rá egy hétre volt rákszûrésem és ott a doki tapogatással azt mondta hogy minden rendben jó helyen jó méretekben fejlõdik a baba.nem akarok semmi rosszra gondolni de ahogy olvasom elég sokan járnak rossz helyzetben és még egy hét mire megyek dokihoz.
Tényleg ne gondolj semmi rosszra!!!!!! De hogy a kérdésedre válaszoljak, igen puffad a has. Én a 11. héten vettem észre, hogy valami baj van. A petezsákom 35mm volt és benne a magzat mindössze 4mm, de már se szívhang se semmi. Valószínûleg a magzat már korábban elhalt, de a petezsák tovább nõtt, mintha élt voplna a baba. Minden tünetem meg volt, még az abortusz után is 1-2 hétig, mire hormonálisan rendezõdni kezdtek a dolgok. Ez lett volna az elsõ ultrahangom, mert addig hiába kérdeztem, hogy nem kellene megnézni, vagy valami? Mindig azt mondták, nem kell nézegetni, elég a 12. héten. Na nekem már nem volt 12. hét! Aztán egy nagyon picit barnáztam, de semmi görcsölés nem volt és ekkor néztek meg. De te nem fogsz így járni! Én már öreg is vagyok és valószínûleg valami rendellenesség lehetett, vagy amire mindenki gyanakszik, hogy egy vírusos torokgyúladást kaptam és attól ment el, tehát konkrét oka volt.
Nekem is puffadt a hasam, mikor a magzat már nem élt. De ne legyél ennyire pesszimista (tudom, könnyû olyanokat írni, hogy ne aggódj, meg ilyesmi.) Sajnos ez az idõszak minden kismama számára kételyekkel teli. A legjobbakat kívánom Neked!

Nem értem? Itt olvasgatom, hogy a lányok miket irnak ez nekem is fura miért van az, hogy elhal a magzat? és a magzat bármikor elhalhat? Ha elhal a hasban akkor az anya érezz valamit?

Én már betöltöttem a 3-hónapot 15-hetes vagyok de azért félek.Pedig nagyon nagyon jól érzem magam,testileg és lelkileg.A doki is azt mondta,hogy minden nagyon jó.De én akkor is félek

Legjobb válasz: A terhesség kezdetén nagyobb az esély.Tulajdonképpen nevezhetjük vetélésnek is.Mivel átéltem,tudom mondani,hogy nem éreztem semmit.Csak az uh-án derült ki.Ha elhal annak oka van.Fejlõdési rendellenesség vagy hormonprobléma.Igazság szerint a terhesség bármelyik szakában történhet probléma.De nem szabad ezekre gondolni.Ne is gondolj ilyenekre.

A terhesség kezdetén nagyobb az esély.Tulajdonképpen nevezhetjük vetélésnek is.Mivel átéltem, tudom mondani, hogy nem éreztem semmit.Csak az uh-án derült ki.Ha elhal annak oka van.Fejlõdési rendellenesség vagy hormonprobléma.Igazság szerint a terhesség bármelyik szakában történhet probléma.De nem szabad ezekre gondolni.Ne is gondolj ilyenekre.
Szia. Nekem 10 hetesen halt el. És nem éreztem semmit. Nekem az volt a legnehezebb, hogy nem vetéltem el magamtól, hanem amikor látták az uh-on, hogy baj van, befektettek és elvették. Tudom, hogy az rosszabb lett volna testileg, ha beindul a vetélés, de lelkileg ezt dolgoztam fel nehezebben. Ezért szokták a kismamák megvárni a 12 hetet a jó hír "világgá" kürtölésével, mert utána már jóval kisebb a kockázata a vetélésnek. Szerintem próbáld meg a rossz gondolatokat kizárni a fejedbõl, és csak arra gondolj, hogy gyönyörû és egészséges baba növekszik a pocidban. Nem lesz semmi baj. Boldog baba várást. Üdv, 5 hónapos kislány anyukája
szió én 30 hetes vagyok, és ugyanugy félek, pedig már 4d ultrahangon is ugy nez ki, mint egy ujszulott. az aggódás szerintem természetes, amíg nem viszed tulzásba, a legjobb, ha nem is gondolunk rá, vagy ha igen, megsimized a pocid. nemsoka ám neked is megmozdul a baba, akkor szepen lassan csökken az érzés, csak az aggodalom nem fog elmulni teljesen. boldog babavárást
Nekem 7 hetesen történt én megéreztem meg elkezdtem vérezni, rohantunk a kórházba, azt mondták nincs szívhang másnap missed ab:( Átsírtuk a napot meg az éjszakát, másnap mentem a kórházba hogy megmûtenek, erre az ultrahangon azt mondták" szívhang sejthetõ" . Kaptam gyógyszereket, el is múlt a vérzés mi pedig fellélegeztünk és azt hiszem még boldogabbak voltunk mint elõtte. Aztán másnap délelõtt ismét vérzés akkor már görcsök is jöttek, megint korház, uh, egy újjnyira nyitva voltam szívhang nem volt, mire felkerültem a mûtõbe már 1 percenként jöttek a görcsök és iszonyúan fájt. Hát ilyen is van, de szerintem a 12. hét után már sokkal kissebb az esély ilyesmire, és nem is szabad ilyenekre gondolni!!!!
szia nincs semmi gond ha elhalt volna a baba annak tünetei vannak
Sajnos igen, fõleg az elején.Késöbb már jobban vannak tünetei a vetélésnek!
A kérdező hozzászólása: Jaj, annyira rettegek ettõl!!! Ez a 8. hét. ((-: Eddig azzal nyugtattam magam, hogy akkor biztos lenne valami tünete neki, ha baj lenne, de ezek után...
Szia! Nem lehet baj, ezt mondogasd magadban. Én is végig paráztam az elsõ 12 hetet, de most 21 hetesen sem sokkal jobb a helyzet. Próbálom megbeszélni a fiammal, hogy maradjon szépen a pocakban, és növekedjen nagyra, majd 4 hónap múlva kijöhet. Tedd ezt Te is, beszéld meg vele, és ne gondolj rosszra! Nyugodt babavárást:) )
Azért a 8. hét már valami. Ha van szívhang, akkor csökken a vetélés kockázata. Próbálj megnyugodni. nekem semmi tünetem nem volt, és nincs, kivéve azt, hogy mindig álmos vagyok, és már a 12. héten vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Elõször 6+1 hetesen voltam dokinál, akkor szívhang még nem volt, petezsák, szikhólyag szépen látszódott. Azt mondta, hogy ne izguljak a szívhang miatt, van még idõ. Legközelebb 9+1 hetesen, 28án megyek (az még másfél hét!) Reggeli émelygés+mellfeszülés és egész napos fáradtság, álmosság gyötör (csak szerencsére), rengeteget alszom. Remélem minden rendben lesz, tudom, hogy attól, mert izgulok rajta, nem változik semmi. Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam.
Utsó válaszolónak üzenem, hogy sajnos tapasztalatból tudom, hogy semmilyen tünetekkel nem jár ha vkinek missed abortion-a van. Ennek ez a "lényege" - elmaradt vetélés, ezért kell mûszeresen befejezni! Én 8 hetesen voltam elõször, akkor már az embriónak nagyobbnak kellett volna lennie, mint amekkora nekem a petezsákom volt. Sajnos mûsz. bef. lett a vége. De próbálj meg arra gondolni, hogy Veletek minden tuti lesz!!! Ne parázz elõre, sok sikert! :-))

Ha elhal a magzat az első trimeszterben, akkor terhességi tünetek is megszűnnek?

Holnap megyek uh-ra, és egy picit félek, mert még egy hete halvány volt a szívhang, de a tüneteim azok megvannak. ( mellfeszülés, gyakori pisilés, és reggelente egy pici hányinger, addig, amíg nem eszek)

Legjobb válasz: Én épp ma kezdtem el kicsit vérezni, arra ébredtem. De akkor már tudtam baj van, mert a mellfeszülés is reggelre elmúlt, pedig este még fájt. Szerintem meglehet érezni ha baj van, de ne is gondolj ilyenre, pláne ne görcsölj azon hogy minden rendben lesz-e. Én napok óta erre gondoltam, idegeskedtem és itt az eredmény:( Pozitívan kell gondolkodni és akkor minden ok lesz!!!

Én épp ma kezdtem el kicsit vérezni, arra ébredtem. De akkor már tudtam baj van, mert a mellfeszülés is reggelre elmúlt, pedig este még fájt. Szerintem meglehet érezni ha baj van, de ne is gondolj ilyenre, pláne ne görcsölj azon hogy minden rendben lesz-e. Én napok óta erre gondoltam, idegeskedtem és itt az eredmény:( Pozitívan kell gondolkodni és akkor minden ok lesz!!!
elõször is: nem szabad erre gondolni. a kérdésre a válasz pedig hogy változó. általában pár napig megmaradnak még a tünetek, de mindenképpen kell valami jelének lennie ennek a sajnálatos eseménynek, pl. görcsölés, vérzés, ilyenek. ha te ilyet nem éreztél, akkor minden rendben van
én megcáfolom az elöttem szolot nekem januárben halt el 10hetesen a babám de minden tünetem megvolt ami terheségel kapcsolatos, és nem véreztem, nem görcsöltem, szt hittem minden rendbe volt, ráadásul a mütét után még 2hétig meg voltak a terheségi tünetek, de ne gondolj ilyenre!!!!!!31heteske

Ha egy magzat/embrió időközben elhal, akkor a terhességi tünetek is megszűnnek?

Pl. émelygés, hányinger, kívánósság..stb. Holnap megyek a 12 hetes UH-ra, és úgy félek, pedig nem volt vetélésem, és erre utaló jel sem, csak bennem van a kisördög.

Legjobb válasz: 8. hét környékén múlt el minden tünetem...aggódtam is...lassan szülök, szóval felesleges volt ilyenen aggódnom...Te se tedd:)

8. hét környékén múlt el minden tünetem...aggódtam is...lassan szülök, szóval felesleges volt ilyenen aggódnom...Te se tedd:)
A kérdező hozzászólása: Megvan az émelygés, hányinger és kívánósság is, ezért jutott eszembe a kérdés, miszerint, ha már nem élne a pici, akkor ezek a tünetek is megszûntek volna egyúttal-e? :) Gyors, könnyû szülést kívánok! :)
A tipikus terhességi tüneteket a hormonok okozzák. A hormonok a sajnálatos történtek ellenére is a szervezetben maradnak, nagyon lassan ürülnek ki, ezért még sokszor hetekig okozhatnak tüneteket. Nekem anno méhen kívüli terhességem volt, alig voltam 6 hetes, amikor elhalasztották, de utána még vagy két-három héten keresztül pozitív volt a terhességi teszt, maradt a mellfájdalom, émelygés. Ne idegeskedj ma este ezen már, felesleges. Holnap látni fogod a kicsi babádat, ott fog lüktetni a kis szíve! :)
A tünetekbõl sokszor egyáltalán nem lehet következtetni a terhesség kimenetelére. Az én babám a 8. hét körül halt el, de én ebbõl semmit nem vettem észre, ugyanúgy megvoltak a tüneteim, a 9. heti UH-n derült ki, hogy már kb 1 hete nem él. Még a mûtét utáni napokon is megvoltak a tünetek. Ha a magzat nem lökõdik ki, akkor egy ideig még ugyanúgy termelõdnek a hormonok, és utána is kell idõ, hogy kiürüljenek.
A kérdező hozzászólása: Igazad volt, nem kellett volna túlaggódnom, minden ok vele! :) izgága kis életem van, alig tudta lemérni a doki, úgy ficánkolt :)
Nekem ket vetelesem volt es egyertelmüen csökkent aztan elmult a MELLFESZÜLES.

Ha korai terhességnél elhal a magzat, vagy nem fejlődik tovább akkor utána is van hasszurka és enyhe görcs?

5 hetesen üres petezsákot látott az orvos és azt mondta, hogy lehet hogy gond lesz, de én azóta is érzem a hasszurkát és néha enyhe görcsöt. Az nem azért van mert fejl?dik, tágul a méh? Szerintetek?

Legjobb válasz: Lehet ez is, az is. Sajnos csak idõvel lesz válasz a kérdésedre, légy türelmes.

Lehet ez is, az is. Sajnos csak idõvel lesz válasz a kérdésedre, légy türelmes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!