Találatok a következő kifejezésre: Ha elhagyott apa, és nem (3 db)

Ha elhagyott az apa, és nem akarja vállalnia gyereket, mit kell tennem a gyerektartásért? Hogy bizonyíthatom az apaságot?

Legjobb válasz: Ha megszületik a baba és nincs apasági nyilatkozatod, elõször a Te nevedre fogják anyakönyvezni. Aztán hazamész a kórházból, pár hét múlva (de ez lehet, hogy csak pár nap) kapsz egy papírt a gyámügytõl, hogy fáradj be a gyermeked apjával együtt és rendezzétek a kicsi családi jogviszonyát (magyarul ez azt jelenti, hogy be kell jegyezni az apát). Ha ide az apuka nem megy veled, Te a gyámhivatalnak megnevezed az apukát és a többit õk hivatalból intézik. A gyerek nevében õk indítanak apasági eljárást, neked nem kell fizetned semmilyen perköltséget, sem ügyvédet. Hoy pontosan mi hogyan fog történni, arról ott majd tájékoztatnak.

Ha megszületik a baba és nincs apasági nyilatkozatod, elõször a Te nevedre fogják anyakönyvezni. Aztán hazamész a kórházból, pár hét múlva (de ez lehet, hogy csak pár nap) kapsz egy papírt a gyámügytõl, hogy fáradj be a gyermeked apjával együtt és rendezzétek a kicsi családi jogviszonyát (magyarul ez azt jelenti, hogy be kell jegyezni az apát). Ha ide az apuka nem megy veled, Te a gyámhivatalnak megnevezed az apukát és a többit õk hivatalból intézik. A gyerek nevében õk indítanak apasági eljárást, neked nem kell fizetned semmilyen perköltséget, sem ügyvédet. Hoy pontosan mi hogyan fog történni, arról ott majd tájékoztatnak.
Meg lennék lepve, ha lehetne kötelezni vkit apasági vizsgálatra az akarata ellenére. Ennyibõl szülök egy gyereket, azt mondom Brad Pitt az apuka és már indul is ellene a per, meg iderángatják nekem DNS vizsgálatra?:D
Be kell menni a gyámügyre, ahol leadod az apa adatait, õk hivatalból behivják, és elbeszélgetnek vele. Elmondjk pl. neki, hogy ha nem ismeri el ab abát, és Te ragaszkodsz hozzá, hogy övé a gyerek, akkor a hivatal ügyvédet fogad, aki elindítja a pert, DNS, stb, és ha kiderül, hogy õ az apa, akkor a nyakába varrják a perköltséget, ha nem õ az apa, akkor Neked kell kifizetni. Szülés után menjél be, addig a Te nevedre anyakönyvezik a picit. Sok sikert, de a gyámügyesek segítenek.
Menjél el egy ügyvédhez, õ majd segít neked mindent elintézni!
ÍÍgy van, csatlakozom az elõttem szólóhoz.Elvileg 3 év van arra, hogy "meglegyen" az apa.Tehát köteles vagy õt megnevezni és õk szépen eljárást indítanak ellene.Javaslom menj be melóhelyedre a könyvelõhöz és beszélj vele, mert én még arról is hallottam a napokban a barátnõmtõl, hogyha bemész és megmondod, hogy apuka elhagyott benneteket és egyedül fogod nevelni a picit, akkor a maximális gyedet fogod kapni.Muszály ilyenkor mindent megpróbálni a pici érdekében is.És véletlenül se szégyeld a dolgot.Sok sikert, és boldogságot neked. 23 hetes kismami
Bírósághoz fordulhatsz, de szerintem ha az apa nem ad magától DNS-mintát, akkor nem kényszeríthetik. Ha ad, akkor több hónapig kell várni az eredményre, ráadásul nagyon drága is. Ha megállapítják az apaságot, akkor a bíróság kötelezheti gyermektartás fizetésére. De ha teljesen elzárkózik, sehogy sem bizonyíthatod az apaságot és nem kaphatsz gyermektartást sem. Amúgy rettenetesen aljas dolog, amit mûvel veled :-(
Én csak drukkolni szeretnék neked, és ne idegeskedj!!! Egyenlõre ez a legfontosabb!!!
Szia! Én is azt mondom, hogy ha megszületik a baba, és az apa nem veszi nevére, nem ismeri el, akkor azonnal fogadj ügyvédet, és az majd beadja a keresetet a bíróságra. És kimegy majd a papir, amikor meg kell jelenni, és a bíróság KÖTELEZNI fogja az apát arra, ha nem ismeri el a gyereket, hogy DNS utján derüljön ki az igazság, és ha õ az apa, akkor szigorúan 20%-ot letiltanak a fizetésébõl, és visszamenõleg is ki kell fizetnie a gyerektartást (6hónapra). Szóval ne hagyjad, ha ilyen gerinctelen, akkor Te nehogy elnézõ legyél már vele. Sõt, már szülés elõtt keress meg egy ügyvédet. Sok sikert hozzá, és boldog babavárást!
Szia, én úgy gondolom, hogy olyan nincs, hogy nem kötelezhetik DNS tesztre. Ha beadod az apasági keresetet a bíróságra, akkor a bíróság fogja kérni ezt a vizsgálatot, idõigényes, de visszamenõleg is fuzetnie kell. Egy állítás (a tiéd) áll szemben egy tagadással (az övével). Ne hagyd magad, mert a törvény MINDIG a gyerek érdekeit képviseli és apa nélkül egy gyerek sem marad. Igen is fordulj ügyvédhez és ha megnyerted ezt a pert a perköltséget is õ fizeti. Nem háríthatja el magától a felelõséget, veletek pedig nem játszadozhat. Remélem, a sors "megifezt" neki ezért a tettéért. Neked csakis kitartást kívánok és erõt. A gyerek kárpótolni fog, ne aggódj, az élet kárpótol majd. Elvesz, de ad is.
A kérdező hozzászólása: Fõleg, hogy õ is akarta a kicsit.Most, hogy terhes vagyok, lassanként mindent kitalál, például, hogy nem az övé...
A kérdező hozzászólása: Brad Pitt nem magyar állampolgár.És igen, kötelezni lehet valakit dns vizsgálatra.Magyarországon a törvény védi a gyermekek jogait.
Csalados ember volt az apja.Ott irja a kerdezo.Az anyuka meg a szereto volt, ebbol szuletett a kerdezo.
Én megkeresném a helyedben.Ha nem is ismered honnan veszed, hogy nem fogadna tárt karokkal? Ha fizetett utánad akkor az apád párja tudja, hogy vagy ergó nem lesz baja belõle ha felkeresed.Tedd meg mert késõbb bánni fogod, hogy elszalasztottad a lehetõséget hidd el!
Pontosan tudod, hogy mi történt? Miért hagyott el édesapád? Lehet, hogy valóban nem kellettél neki, és lehet, hogy volt oka, hogy elment. Pluszban mindenki követ el hibákat. Ha úgy érzed, neked az kell, hogy megkeresd az édesapád, akkor tedd ezt. Érdemes elõtte nem letámadni. Derítsd ki a nevét, címét, és küldj neki levelet. Mondd el neki pontosan, hogy ki vagy, hogy úgy tudod, hogy õ az apád, és valahogy finoman megfogalmazva, hogy kíván-e veled találkozni. Ha igen, akkor találkozzatok, de készülj fel, valószínüleg õ is, és te is zavarban leszel, semmi mondanivalótok nem lesz egymásnak. Ha nem szeretne találkozni veled, akkor esetleg levélben megkérdezhetnéd tõle, hogy miért nem õ nevelt téged, mi történt mielõtt megszülettél. Talán elmondja a saját verzióját is.
Kedves utolsó! Te mit tettél volna következõ helyzetben? Családod van, feleséged, gyermekeid. Félrelépsz egy nõvel, mondjuk egyéjszakás kaland, talán nem is igazán ismered a nõt. (jó, nem szép, de elõfordul). Aztán egyszer csak jön egy telefon, hogy apa leszel. Talán a nõ sem akarja, hogy beleszólj a gyerek életébe. Neked sem hiányzik, hogy felrúgd az addigi életed. Vannak helyzetek, amikor érthetõ.
Egyertelmu, hogy nem akar teged.Szard le te is.Neveloapad milyen?Gyerekkorod hogy telt?
egy apának minden körülmény között gondoskodnia kell a gyerekérõl, ha akarja, ha nem. nincs olyan, hogy nem kívánt veled találkozni. ha ilyen, akkor sz*ard le és soha, de soha ne bocsáss meg neki, ha csak nem könyörög.
Én is azt tanécsolom, hogy levélben vedd fel vele a kapcsolatot.Ha egy félrelépés "eredménye" vagy, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem akart.Anyád behúzta a csõbe, (ami sok mai nõ szokása), nem minõsítem anyád viselkedését.Ezért volt veled is olyan anyád, mikor a tesód megszületett.Ha apád mindennek ellenére rendesen küldte a tartásdíjat, akkor tisztességesebb, mint anyád.Lehet, hogy nem lesz apa-gyerek kapcsolatod, de választ kaphatsz a kérdéseidre, és legalább megnyugszol.Megismerheted a tesóidat is.Egy próbát megér.
én megkeresném a te helyedben. Nem lehet, hogy az anyád hiábájából nem találkoztatok sosem?
Találkoztál vele????
lehet h az anyukád kitalált egy történetet, keresd fel az apádat és kérdezd meg tõle is ezeket, nem veszítesz semmit tõle is megtudod a történetet és ha nem kellesz neki akkor legalább már biztos leszel benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Iwiw-en megtaláltam, most megpróbálok megfogalmazni neki egy levelet. Ha válaszol, talán még találkozás is lehet a dologból.
Na mi volt? Írtál neki?Válaszolt? Nagyon kiváncsi vagyok mi van!
A kérdező hozzászólása: Írtam, még nem jött válasz. :-(
Én is kíváncsi vagyok, történt-e valami?
na valaszolt apukad?
Kedves 15:40-es.Nem igazán értem a reakciódat a válaszomra nem írtam semmi sértõt a kérdezõnek.És bele tudom képzelni magam az apja helyébe és valószínû, hogy a családomat választottam volna a szeretõm helyett.(15:37) Kedves kérdezõ.Szerintem az apukádnak nehezebb lenne megtennie az elsõ lépést mert eleve szembe kell néznie anyukáddal aki nem igazán örülne apádnak (és ez érthetõ hisz valamii oknál fogva magára hagyta a bajban)+még ott vagy te is.Nem tudja, hogy anyukád miket mondott neked róla.Lehet, hogy szeretne veled találkozni de nem mer jelentkezni nálad.Tedd meg az elsõ lépést!Hallgasd meg õ hogy emlékszik arra a pillanatra mikor megtudta, hogy te vagy.
Én nem ajánlanám a TV mûsorokat. Csak egy médiafogás. Persze, hogy kereshetett volna. De lehet, hogy amikor születtél, nem akarta felrúgni a saját életét, feleség (attól függetlenül, hogy tud rólad) stb. Aztán ahogy telt az idõ, talán meg is bánta, de akkor meg már nem állíthatott be csak úgy, hogy heló, én vagyok az apád, aki x éve le sem szarlak. Lehet, hogy úgy gondolta, neked is jobb lesz így. Keresd meg. Maximum nem jön össze, de nem fogsz azon görcsölni, hogy mi lett volna, ha.
A kérdező hozzászólása: Gyerekkor jó volt, míg nem érkezett tesó a nevelõapámtól, onnantól én voltam a hibás azért mert élek. Nem tervezett gyerek voltam, csak egy kis félrelépés eredménye. Apaságit kellett kérni, mert azt se akarta anno elismerni hogy tõle vagyok, de a gyerektartást fizette rendesen..
Az nem lehet, hogy anyukád nem akarta, hogy találkozzon veled?
ha már félrelép, alapból egy szemét és viselnie kell a következményeket.
Szó se róla, hogy téged nem akart volna apád! Hiszen nem is ismer. Az lehet, hogy soha nem volt képes szembenézni az akkor elkövetett ballépésének következményével -aki ugyebár te magad volnál-, de ne úgy értékeld ez, hogy kifejezetten neked szól az elutasítás. Születhetett volna abból az együttlétbõl bárki, ugyanígy járt volna:( És az, hogy ennyire gyenge, a felelõsségét csak részben (anyagilag) felvállaló ember, hát az sem rád vet rossz fényt. Azonban tényleg elképzelhetõ, hogy csak az elsõ lépést nem meri megtenni õ sem, de gyakran eszébe jutsz. Próbáld hát meg! Ennyit megér, és esetleg választ kapsz az évek során felgyülemlett kérdéseidre. Ha elfordul tõled, nem akar kapcsolatot kialakítani, akkor legalább tudod, hogy nem rajtad múlt és nem benned van a hiba! Sok sikert hozzá:)
Ha egy nõs ember félrelép, az valóüban elítélendõ.De az a nõ legalább annyi, aki nõs emberrel felszik, fõként úgy, hogy nem is védekezik.Nem tudod, hogy mi történt akkor.Lehet, hogy anyád azt remélte, hogy miattad otthagyja a családját.Nem kell mindig CSDAK a férfit elítélni.Mind a ketten felelõsek.Jobb lesz, ha megismered a másik fél érveit is.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki volt a felelõs, és azt se ki mit ígért a másiknak! Nem beszél az anyám róla, és nem is kérdem, mert az õ oldalát mondja csak el. A gyerektartásra visszatérve. Fizette, mert autómatikusan vontál a fizujából, ha akarta ha nem... A felesége persze hogy tudhat rólam, ezt nem nagyon lehet eltitkolni. De ha akarna nem keresett volna?? Nem lakik messze, 50 km.
Egy gyerek viszont semmirõl sem tehet, ezért nem szabad õt hibáztatni. A két felnõtt hibázott. Mivel minden gyermeknek joga van a szülõjét/ anya, apa/ megismerni, bátran keresd meg az édesapádat. Van is olyan TV mûsor, ahol ebben segítenek neked. Ha egyszer sikerül találkoznotok, úgyis kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: Szeretném megkeresni, de félek hogy mi lesz a reakció. Ha írok neki, és esetleg a felesége olvassa el a levelet, és nem kapja meg?? Iwiw-en találtam 6 embert aki lehet. Nincs szükségem apára, mert felnõttem már, saját gyerekem is van. De a kérdések nem hagynak nyugodni
A kérdező hozzászólása: Nem jött válasz, olvasás nélkül törölve lett az üzenet. Sajnos erre számítottam. De azért köszi az érdeklõdést! :)

Ha terhesség alatt 7. honapban elhagyott a gyerek apja a terhessére visszamenőleg is jár a gyerektartás, vagy kérhetek magam után valamit? Nem tartom helyesnek h csak lelép, és fel se fogaj h mi az h 1 gyereket felnevelni:?

Legjobb válasz: Nem. Gyerektartást csak a megszületett gyerek után kérhetsz, magzatra nem jár az apától semmi. Magadra sem. Házastársak válasakor van olyan, hogy házastárs tartása, de azt is külön indokok alapján mérlegelik.

Nem. Gyerektartást csak a megszületett gyerek után kérhetsz, magzatra nem jár az apától semmi. Magadra sem. Házastársak válasakor van olyan, hogy házastárs tartása, de azt is külön indokok alapján mérlegelik.
Nevére kell elõször vennie, hogy gyerektartást tudj kérni. Megszületik nevére veszi, utána bíróságra kell menned és ott fognak gyerektartást megítélni. Egyedül álló családi pótlék egy kicsit több még az van. Magad után nem kérhetsz semmit, még ha házasok voltatok sem.
Asszonytartás csak akkor járna ha a gyerekkel 10-13 évig otthon volt, és szerzõdés van róla, hogy a férfi ebbe bele egyezett. Persze ha házasok voltatok, mert ha nem akkor ilyen szóba sem jöhet. De ez a te esetedben esélytelen.
Elsõként apaság megállapítása, majd gyermek tartás megállapítása, majd következik a nem fizetés, ezt követõen a végrehajtás, ami vagy sikeres vagy nem, és legvégül a megelõlegezés.Ez durván másfél két év.Magad után semmit sem kérhetsz, és örülni fogsz ha egyáltalán tartásdíjat fizet, mert ez az ami ma Magyarországon behajthatatlan ha az apának nincs melója.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!