Találatok a következő kifejezésre: Ha elhagyom közös (3 db)

Ha elhagyom a közös tulajdonú ingatlanunkat a két gyerekkel, kérhetek-e a feleségemtől lakhatás megváltása címén pénzt, és ha igen, az ingatlan értékének hány százalékát?

1/4-e az enyém, 3/4-e a feleségemé, anyósomnak haszonélvezete van rajta, valamint van jelzálog hitelünk, amit a feleségem átvállalna

Legjobb válasz: Ha a feleséged áttvállalja az egész hitelt, cserébe kérheti, hogy az egyébként megítélhetõ kártérítést ne kelljen kifizetnie. Tehát ha a nejed fizeti tovább a hitelt, te nem követelhetsz tõle pénzt.

Ha a feleséged áttvállalja az egész hitelt, cserébe kérheti, hogy az egyébként megítélhetõ kártérítést ne kelljen kifizetnie. Tehát ha a nejed fizeti tovább a hitelt, te nem követelhetsz tõle pénzt.
Mind a kérdés feltevése, mind pedig az elõzõ válasz pontatlan.A kérdésre korrekt, szakszerû választ csak ügyvéd tud adni, mivel itt alapvetõ jogi fogalmakat kell tisztázni.Tulajdonjog , haszonélvezeti jog és lakhatás joga és azok megváltása között különbséget tesz a törvény.És hogy jön ide a kártérítés?Kártérítés fizetésére az kötelezhetõ, aki másnak kárt okozott.Javaslom, hogy feltétlenül fordulj szakemberhez, mert maga a tényállás is elég bonyolult.

Válás után, ha az egyik fél elhagyja a közös otthont, hogyan tudja később érvényesíteni a jogait?

Kifizettetni, ami jár neki a házból?

Legjobb válasz: A (házasság alatt szerzett) közös lakás értékben mindenképpen felezödik a házastársak között, függetlenül attól, hogy ott lakik-e vagy sem. Elterjedt tévhit, hogy azzal, hogy kiköltözik valaki, lemond a tulajdonjogáról.

A (házasság alatt szerzett) közös lakás értékben mindenképpen felezödik a házastársak között, függetlenül attól, hogy ott lakik-e vagy sem. Elterjedt tévhit, hogy azzal, hogy kiköltözik valaki, lemond a tulajdonjogáról.
Nehezen. Sok bírósági tárgyalás után van rá esélye.
Ameddig nem volt meg a tárgyalás apa nem ment el itthonról. Írjatok papírt, hogy elköltözik.
Ha rendes az ex, akkor szépen eladni a közös ingatlant, és elfelezni a pénzt.Ha nem rendes, akkor csakis bírósági úton..De akkor ne várj rövid idõn belül pénzt. A testvérem 2 éve vált el.Õ ment a kisfiával albérletbe, és a közös nagy házban a volt férje lakik jelenleg is.Fizetni nem akar, eladni nem akarja a házat.2 éve elváltak, de még mindig zajlik a vagyoni per. Már a bíróság által kirendelt értékbecslõ is írt jelentést, de azt is fellebbezte a férj. A második bírósági szakértõt már nem zavarhatta el, így az õ döntését, jelentését fogadta el a bíró.Most azon van a vita, hogy a férj elismeri a szakértõ munkáját, értékbecslését, de sokkalja a kifizetni való összeget, és csak 2 milliót fizetne..De a bíróság által kiszabott százalékot nem támadhatja meg..Szóval még mindig zajlik a per..Talán idén valamikor végre lezárják az ügyet,
Ha a gyerekekkel maradó fél van a házban, múlik annak a jóindulatán is. Kérhet kizáró lakhatást, és ekkor csak lelépési pénzt kap a távozott (nem lakott-lakottérték/családtagok száma, ami nem sok).Ha normális, akkor eladják és fele-fele.( Ha én lelépnék és otthagynám a családot, szerintem mondjuk hagynám a házat is, nem tenném utcára a családomat magam miatt, ez a minimum...)
Meg kellene egyezni az eladásban, vagy egyik fél fizesse ki a másikat.Évekig tartó pereskedés, huza-vona segíthet megszabadulni az ingatlan árának akár a felétõl is... Ha a gyerekek is a házban vannak, akkor nem sok az esély, de nem is szép dolog próbálni kitenni õket. Miért ment ki?
Ez attól is függ, hogy ki megy el. Ha a nõ, akkor könnyedén, fõként, ha gyerekek is vannak. Ekkor szó nélkül visszamehet bármikor, minden hatóság rögtön mellé áll. Ha a férfi megy el, akkor szinte semmi esélye, hogy visszaköltözhessen, ha a feleség egy kicsit is akadékoskodik. De az elköltözés még nem szünteti meg a tulajdonjogot, tehát azt bírósági úton lehet érvényesíteni, csak hosszadalmas, sokszor csak a gyerekek nagykorúsága után lehet végleg rendezni, illetve lehet kérni a kényszerértékesítést, de ezzel mindenki csak rosszul jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ti mit tennétek ha gyermeketek anyja elhagy titeket és magával viszi közös gyermeketeket és rá adásul lelép az összes pénzetekkel amit hitelből vettetek fel?

És azt sem tudjátok hova ment.Ha csak egy levelet hagy amiben közli hogy elhagyott.

Legjobb válasz: Rendörség.....

Rendörség.....
Még valami: Ha két tanú aláírta a papírt, akkor lényegtelen, hogy látta-e ügyvéd. Ügyvédi ellenjegyzés csak akkor kell a papírra, ha nincs két tanú.
Attól, hogy nem voltak lepapírozva a dolgok, gondolom, még bizonyítani lehet, hogy a gyereket együtt neveltétek, közös kasszán voltatok. Kezd el nagyon gondosan gyûjtögetni a bizonyítékokat mindenre. Az pedig szerintem mindegy, hogy nem ügyvéd elõtt írtad alá a papírt, az attól még érvényes, de gondolom, nem arra vonatkozik a papír, hogy elveheti tõled a gyereket, és nevelheti külön. Bár amúgy ha arra vonatkozna, akkor is meg lehet támadni, bármikor meggondolhatod magad, ha a gyerek a tiéd, és az elhelyezésrõl bírósági ítélet még nincs. Tehát fordulj csak nyugodtan a hatóságokhoz, mert olyan nincs a világon, hogy valaki elhagyja a párját, és a gyerek elhelyezésérõl meg a pénz elosztásáról önhatalmúlag, maga dönt. Mindenesetre egy ügyvéd biztosan nem ártana ehhez az ügyhöz.
"És aláírtam egy olyan papírt amin engedélyt adok arra hogy bármelyik országot átlépheti a gyermekkel nélkülem, 2 tanu aláírásával de ezt nem látta ügyvéd ezt a papírt." Nos nem tudom, hogy van e ilyen, de nem volt furcsa, hogy veled aláíratott egy ilyen papírt? Már ott villognia kell volna a vészfénynek a fejedben. Normális emberek nem iratnak alá ilyeneket.
Ügyvéd. Õ tájékoztatni fog a továbbiakról.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg együtt éltünk csak nem arra a lakcímre voltam én bejelentkezve. 3 éves a gyermekem.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy nem vagyunk házasok és ráadásul nem is vagyunk hivatalosan egy lakcímre íratva , és egyedül álló ként kapja a gyermek után a járulékokat.És aláírtam egy olyan papírt amin engedélyt adok arra hogy bármelyik országot átlépheti a gyermekkel nélkülem, 2 tanu aláírásával de ezt nem látta ügyvéd ezt a papírt.
Bírósághoz fordulnék, kérném, hogy a gyerekelhelyezésrõl döntsön. Persze a válókeresettel együtt. Ha azt szeretnéd, kérd nyugodtan, hogy nálad helyezzék el a gyereket, aztán majd persze eldöntik, hol jobb neki, de legalább egy esély. Rendõrséggel köröztetném õket, ha tényleg eltûnnének. A hitellel sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni, de lehet, hogy feljelenteném az elvitt pénz miatt is, már, ha megáll valami bûncselekmény - ezt neked kell tudni, hogyan volt pontosan. Szerintem fordulj ügyvédhez.
1. Nem veszek fel hitelt. 2. Nincs joga önkényesen dönteni a gyerek élete felõl ha közös. Tehát ha elviszi ennek ellenére, rendõrség, katonaság, TEK, FBI, CIA, SAS, KGB, bármilyen rendfenntartó, nyomozó szervezetet értesítek.
Bizonyítékokat a pénz elvitelére összegyûjteni, elrakni, a gyerek elvitele ugye nyilvánvaló, és feljelentés, azonnal.
így van ! tuti feljelenteném!
Rendõrség! Nem teheti meg, hogy csak úgy elviszi a gyereket, neked ugyanannyi jogod van hozzá, mint neki. Mindenképpen kerestetném rendõrséggel. Ez nem így mûködik, hogy lelép szó nélkül, gyerekkel, pénzzel ráadásul.
a kis szemét szuka!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!