Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyt magzatviz, autóval (2 db)

Ha elfolyt a magzatviz, autóval bemehetünk a kórházba, ha kb. 10 percre lakunk?

Vagy ment?t kell hivni? az viszont több id?be telik.

Legjobb válasz: Persze, ráértek kocsival. Nekem elfolyt a magzatvíz, lezuhanyoztam, aztán elmentem wc-re felöltöztem, és bementünk kocsival, ami nekünk is kb. 10 perc. Nem tudom, a szülésre vonatkozik-e, de azt hallottam eü-s ismerõstõl, hogy ha nem indokolt a mentõ, akkor kiszámlázhatják a kiszállásuk díját. De ezt tényleg nem tudom, hogy szülésnél hogy van.

Persze, ráértek kocsival. Nekem elfolyt a magzatvíz, lezuhanyoztam, aztán elmentem wc-re felöltöztem, és bementünk kocsival, ami nekünk is kb. 10 perc. Nem tudom, a szülésre vonatkozik-e, de azt hallottam eü-s ismerõstõl, hogy ha nem indokolt a mentõ, akkor kiszámlázhatják a kiszállásuk díját. De ezt tényleg nem tudom, hogy szülésnél hogy van.
Ha elfolyt a magzatvíz, valóban be kell menni, és bõven ráérsz kocsival is. Nem indokolt a mentõ csak ez miatt. A szülés onnan még lehet nagyon messze is. A másik pont, mikor be kell menni, az 5 perces fájás...
Nem kell rohanni, bõven beértek. Elsõ babánál az átlag idõ a baba megszületéséig 10-12 óra! Ez nem zárja ki, hogy fél óra alatt megszülj, de nem nagyon valószínû :) Nálam a következõképpen zajlott: elfolyt a magzatvíz, és mivel tudtam, hogy ezt lassan követnie kell a fájásoknak, ezért vártam. Közben, mivel rendkívül izgatott voltam, fel-alá mászkáltam. Kb. fél óra múlva gyenge fájásokat kezdtem érezni. Na, akkor elkezdtem bepakolni a táskámba a hiányzó dolgokat. Ezután szóltam a egy csaláftagomnak, hogy lassan menni kéne. Ezután még lezuhanyoztam, elmentem wc-re, felöltöztem. Ekkor indultunk csak (5 perc autóval a kórház). Miután beértünk, kb. 5 óra múlva lett meg a babám. SZóval nincs miért rohanni, ne kapkodj, csak nyugi! Könnyû, gyors, szülést kívánok!
Persze, nyugodtan mehettek kocsival, nem lesz gond. Én pl. busszal mentem, mert kocsi nincs, taxit meg nem tudtam hívni, mert elfelejtettem pénzt kivenni és nincs a közelben automata. Tiszta poén volt, így utólag :)
Igen, a mentõsöknek is jobb, ha nem egy kismamát kell fuvarozniuk.Amúgy akkor kell kapkodni, ha elfolyt a magzatvíz, és a fájások olyan 5 percenként jelentkeznek és egyre erõsebbek.Van olyan is, akinek a szinte közvetlenül a szülés elõtt folyik el.Sajna én nem 10 percre lakom a kórháztól, és megeshet , hogy nekünk mentõt kell majd hívni, mert a párom kétmûszakban dolgozik, és ah a kis rúgkapát ismerem valami extrém idõpontot választ.HA éppen a délutáni dugócsúcsot nézi ki magának, akkor minden további nélkül mentõt fogok hívni, ha az orvosom azt mondja indulni kell, és nem ér rá még egy-két órát.De csak akkor ha nagyon muszáj.Mentõt tényleg sürgõs esethez kell hívni, és akkor ha nincs más megoldás.Szerencsés vagy hogy olyan közel van, nekem majd egy óra.(Dugóban 2, alig forgalomban 3/4)
Ha a baba fejvégû fekvésû, és itt az idõ és elfolyik a magzatvíz nyugodtam be lehet menni kocsival. Ám ha a baba haránt vagy medencevégû felvésû akkor az autóban a hátsó ülésen majdnem fekve kellene az utat megtenni, nehogy a kiáramló magzatvíz magával sodorja a köldökzsinort. Fejvégû fekvésû babánál ez nem szokott bekövetkezni mert a kis fejecskéje be van illeszkedve és " elzárja " az utat. Ám haránt vagy medencevégû fekvésû babáknál elõfordulhat, ezért vízszintesen kell szállítani a vajudó nõt.

Ha a magzatvíz elfolyt autóval vitetitek be magatokat a kórházba vagy mentővel?

Legjobb válasz: Nekem úgy indult be a szülés, hogy elfojt a magzatvíz, de az nem is víz volt, hanem vízesés, kb. mint a Niagara. Nem tudtam, honnan folyik ennyi belõlem. Odatettem egy nagy fürdõlepedõt és mire bevitt a mentõ - mert közben gyorsan kihívtuk, (kb 10-15 perc alatt értünk be) teljesen elázott és mire fölértünk a szülészetre az egész kórházban megvolt szerinem az útvonal, merre mentem. Szóval akár ilyen is lehet. Amúgy teljesen normál szülés volt, tehát elõfordul ilyen is. Nekem ez volt a második, az elsõnél csak szivárgott.

Nekem úgy indult be a szülés, hogy elfojt a magzatvíz, de az nem is víz volt, hanem vízesés, kb. mint a Niagara. Nem tudtam, honnan folyik ennyi belõlem. Odatettem egy nagy fürdõlepedõt és mire bevitt a mentõ - mert közben gyorsan kihívtuk, (kb 10-15 perc alatt értünk be) teljesen elázott és mire fölértünk a szülészetre az egész kórházban megvolt szerinem az útvonal, merre mentem. Szóval akár ilyen is lehet. Amúgy teljesen normál szülés volt, tehát elõfordul ilyen is. Nekem ez volt a második, az elsõnél csak szivárgott.
*elfolyt
Nekem elfolyt itthon a magzatvíz, vagyis inkább Niagara, ahogy elõttem írták, folyamatosan ömlött belõlem, és zöld volt. Mentõ. Biztonságosabbnak gondoltam, mert jó kezekben voltam a kórházig is. 3 perces fájásaim voltak már akkor.
Mentõvel, hiába van kocsink akkor is.Ilyen idõben?Ha megszülnék az útviszonyok miatt vagy bármi miatt, ne a kocsinkba kelljen hanem a mentõben, hiszen õk le tudnak vezetni egy szülést is sürgõsen el is tudnak látni!Másik szempont hogy az utakon is elsõbbségük van ha komplikációk lépnének fel, addig az autót nem fogják elengedni, és még gyorshajtásért is megállíthatnak...!Szerintem egyértelmû! 38hetes
Egyik se. Felhívtam az orvosomat, aki mondta, hogy ha a víz tiszta volt és minden rendben, akkor várjak otthon nyugodtan 5-7 perces fájásokig, és akkor menjünk be taxival vagy a férjem vezessen (lényeg hogy ne én). Csak mert egy szülés burokrepedéssel indul, nem kell azonnal mentõvel beszáguldani a kórházba. Vérzéssel vagy bármi problémával mentõ, de ha nincs probléma, akkor minek?
Én 9-8 percenként jöttek, éjjel volt és a párom nem volt otthon, 2 hetem volt hátra papíron. A kórház az 20 km re arrébb. Autóval mentem be. Beértem hála.
Én egy éve saját magam mentem be autóval, 5 perces fájásokkal. (Férjem épp kiküldetésen). Nagyon gáz volt a fájásoknál. Egy mázlim volt, hogy hajnali 4-kor senki sem volt az utakon. :)
ha van autóm, márpedig van, akkor azzal, de én nem is vitettem magam, hanem magam mentem. Mentõ akkor kell ha vérzel mert akkor szigorúan feküdni kell.
Ha elsõ gyereke lesz az apukának, akkor nem biztos, hogy jó ötlet, hogy õ vezessen a kórházig...
idõben kell elindulni a kórházba nem akkor mikor már kint a baba feje ésakkor nem kell gyorsan hajtani sem és a kocsiban szülni sem.
ha lesz rá módom akkor mindenképpen kocsival.és mivel májusban fogok szülni, ezért a hóakadály kizárva.
Sziasztok! Nekünk nincs kocsink, tehát mentõ. Taxit azért nem hívnék, ha elfolyik a víz, mert most én koszoljam össze más autóját? Besétálni nem fogok.
mi kocsival mentünk, a párom vezetett. 1.30-kor ment el a víz az ágyban, 2-re bent voltam a kórházban. Eszünkbe sem jutott volna mentõt hívni, ha van kocsi, ráadásul a kórház 5 percre volt tõlünk, és ha jön a mentõ, épp a kórház elõtt jött volna el, kifelé a városból (külvárosban lakunk), és onnan kellett volna visszafordulnia. Remélem, érted, hogy akartam írni. Szóval kocsival rövidebb volt az út, mint ha megvárom a mentõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Nem szerettem volna veszekedést generálni, sajnálom!
Elöszõr is, aki vajudás közben vezet, az nemcsak a saját, de a babája és a többi ember életét is veszélyezteti! Mindenki ugy menjen be, ahogy biztonságosnak érzi.Semmiképpen maga vezetve! Én gyalog mentem be, de csak azért mert a szomszéd épület már a kórház, 10 métert kellett megtennem.
sok okos hozzászóló!Ha a saját kocsid elakad két város között akkor a mentõ nem?Ha elakadsz mobilon lehet konzultálni mentõvel, orvossal, ha az idõ engedi küldenek mentõhelikoptert!De szerintem ha itt az idõ mindenki tudni fogja és érezni"ösztönszerûen", hogy hogyan biztonságosabb neki elindulni!
ja bocs nem csóri paraszt vagyok, egy isten háta mögötti helyrõl, van saját autóm és mint már írtam magzatvíz elfolyása után magam vezettem be a kórházba, meg jópáran rajtam kívül A szomszédasszonyom Fehérvárról ment le Gyõrbe, a benzinkutassal küldte be a pénzt mert már nem tudott kiszállni a kocsiból. Jó, elismerem vannak tehetetlen , meg mindent túl reagáló emberek. én nem ilyen vagyok bocs.
A 9:58-assal értek egyet. Magzatvíz elfolyása esetén még kevésbé kockáztatnék. Ja, és az utána írónak: jó neki, hogy elõre tudja, mennyi idõ múlva születik meg a baba, és hogy éppen nem lesz sem baleset, sem hóátfúvás, stb. a kiindulási hely és a kórház közötti úton. Egy valóságos isten. Ja, és hogy mindenkinek van autója? De jó, nekünk is, csak nem tudunk róla? Legközelebb szólj idõben, és azzal megyek szülni.
Nekem faros volt a babám és azt mondták, ha elfolyik a vizem azonnal le kell feküdnöm és mentõt hívni. Végül erre nem került sor, mert éppen a kórházban voltam, amikor pisilés közben elfolyt a magzatvíz.
Bocs nem okos vagyok, életrevaló. És nem hívnék mentõt, hogy engem szállítgasson, mert elképzelhetõ, hogy másnak nagyobb szüksége van rá. Soha nem vennék igénybe ilyen semmiségre. Hányan szülnek egy nap, mi lenne ha mindenki mentõvel szállítattná magát? A mentõszolgálat csak szülõ nõket hurcibálhatna. Más erkölcsi normák szerint élünk, de ezért még nem kell nekem ugranod.
Ja!És amikor a hó miatt vagy bármi miatt elakad az autó, akkor tökmindegy hogy idõben elindult-e az anyuka, ha teszem azt két település között kényszerülnek várni, de elég ha a városban vagy város szélén...Akkor majd biztos apuka, vagy aki vezet le fogja tudni vezetni a szülést, meg netán császárt csinál vagy megmût, mert bármi baj lehet!Nagyon okos vagy utolsó hozzászóló...!
02-10 14:31 nem csóri paraszt vagy mint szerinted én, hanem egy bunkó :P Azért, mert valakinek nincs autója, miért kell így leszólni??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!