Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatviz mennyi idö (8 db)

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi idõt szoktak várni a szülésindítással? Esetleg az Uzsokiban konkrétan?

Csak mert nagyon nem szeretnék mesterséges szülésindítást. Annak sokszor nem jó a vége, általában császár.

Legjobb válasz: Nekem elfolyt, István kórház, 36. hét és elfolyt péntekre virradó 0 órakor, (vagy csüt. éjfélkor, hogy érthetõ legyek) be is mentünk, ezen az éjjelen, és a következõ nap semmit nem csináltak, következõ éjjelre méhszájtágítót tettek fel, szombat reggel pedig kaptam az oxitocint, és szombat délre lett meg a baba. Tehát elfolyás után 36 óra múlva, ha jól számolom. Ja, ilyet ne akarj. BRUTÁL SZÜLÉS VOLT!!! Minden totál mesterséges volt, OXI, végén kézzel tágítás, gyereket a kitolásnál kinyomták a végén már belõlem, mert a szülõszobai két éjjel után nem volt már ehhez erõm, EDÁT meg 10 óráig (vége elõtt két óra) nem voltak hajlandók beadni pedig marha jó lett utána, mikor megkaptam! Szóval komolyan ennél még a császár is jobb lett volna, de tényleg ne legyen ilyen szülésed!!!!! Tiszta szívembõl kívánom!

Nekem elfolyt, István kórház, 36. hét és elfolyt péntekre virradó 0 órakor, (vagy csüt. éjfélkor, hogy érthetõ legyek) be is mentünk, ezen az éjjelen, és a következõ nap semmit nem csináltak, következõ éjjelre méhszájtágítót tettek fel, szombat reggel pedig kaptam az oxitocint, és szombat délre lett meg a baba. Tehát elfolyás után 36 óra múlva, ha jól számolom. Ja, ilyet ne akarj. BRUTÁL SZÜLÉS VOLT!!! Minden totál mesterséges volt, OXI, végén kézzel tágítás, gyereket a kitolásnál kinyomták a végén már belõlem, mert a szülõszobai két éjjel után nem volt már ehhez erõm, EDÁT meg 10 óráig (vége elõtt két óra) nem voltak hajlandók beadni pedig marha jó lett utána, mikor megkaptam! Szóval komolyan ennél még a császár is jobb lett volna, de tényleg ne legyen ilyen szülésed!!!!! Tiszta szívembõl kívánom!
Uzsokiban szültem tavaly. Éjjel 3-kor folyt el a magzatvíz. Bementünk. Megvizsgált egy doki, ctg-re raktak, beöntést kaptam. Aztán szülõszoba. Ott nézegetett a doki. Mivel nem voltak rendes fájásaim, 9 óra körül kaptam oxit. Aztán meg többször is kézzel tágítottak. :S:S
én is Istvánban szültem mindkét gyerkõcöt. elsõnél magzatvíz elfolyt kedd reggel 6:45, szülés szerdán 10:40 (oxi minden ami csak lehet...), második gyerkõc magzatvíz szivárgás hajnal 3:30, szülés 15:00. hát egyik sem volt egy laza menet, de túl éltem :) )
ja, második gyerek is oxi meg minden, ott se sikerült "magától"
2. vagyok nekem mondta is a doki ott , h az a szívás, ha a magzatvíz folyik el elõbb úgy a jó, ha a fájások jönnek elõször
Nekem egyik este hat órakor elfolyt a magzatvíz, Uzsokiba mentünk be, megvizsgáltak, mondták, hogy zárt vagyok, ebbõl csak másnap délután lesz baba. Éjszakára hazaküldték a férjem. Azt mondták, ha éjjel nem tágulok jól, akkor reggel hétkor zselét tesznek fel. Hétkor már 2 újjnyira kinyíltam ezért a zselé elmaradt. Mivel felül repedt aburok, ezért alul még burkot tepesztettek, hogy a baba feje ki tudjon jönni. Tovabb viszont nem tágultam, ezért 9 után oxitocynt kötöttek be. Attól iszonyatosan erõs fájasaim lettek, de 10:25-kor megszületett a babám. Nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznõm, mégis azon a héten szombaton elégedetten távoztam a kórházból a pinduri újszülöttemmel.
Jah és beöntés reggel volt nekem is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nagyon remélem, hogy elõbb lesznek fájásaim, mint hogy elmenne a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Hát természetesen magzatvízelfolyással kezdtem és mivel 9 óra után sem indultak meg a fájások, hiába kaptam oxit, nem tágultam, mert nem volt még leszállva a baba és ezért nem tágult a méhszáj, így hát császár lett belõle. De életem egyik legszebb 5 napját töltöttem ott, úgyhogy nem bánom:)

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi időm van bemenni a kórházba? Ezidő alatt lesz valami baja a babámnak?

Legjobb válasz: Még nem folyt el ugye? Hàt ha elfolyik,azonnal iràny a korhàz,persze azalatt a kis idö alatt(gondolom nem fél nap,nem lesz semmi baj¨ De ne vàrj naphosszat!

Még nem folyt el ugye? Hàt ha elfolyik, azonnal iràny a korhàz, persze azalatt a kis idö alatt(gondolom nem fél nap, nem lesz semmi baj¨ De ne vàrj naphosszat!
Nekem amikor elfolyt, azt mondta a doki, hogy fürödjek meg itthon még nyugodtan. Olyan 2 óra múlva érkeztünk a kórházba, és még 6 óra eltelt, mire kibújt a baba. Szóval kapkodni nem kell, de fél napot tényleg ne várj otthon.
Nekem elfolyt a vizem, letusoltam, összeszedtük a cuccomat, elmentünk anyuékhoz, és onnan mentünk be.kb.1 óra telt el, nem kapkodtunk.
szia nekem is elfolyott a magzatvízem, én csak az izgalom miatt nemtudtam volna itthon "szöszmötõlni", de azért nem is rohantunk. szépen nyugodtan, de beszéld meg a dokiddal ezt a fekvõs dolgot, mert mindenki mást mond.nekem nem mondták. sok boldogságot boldog karácsonyt
Szia! Nekem a magzatvíz elfolyása után fél órára megszületett a kislányom. 36 hétre, 2500g/45cm-rel, tehát nem volt nagy baba és a méhszájam is folyamatosan nyílt a 29. héttõl. 16 hós kislány anyukája
nem szabad várni! jó, ha lefekszel, mikor el kezd folyni, nehogy elõre essen a köldökzsinór. amúgy minél hamarabb be kell menni a kórházba
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nem még nem folyt el a víz.Nem lakunk messze a kórháztól.Kb 15 perc gyalog.Ezidõ alatt remélem semmi baj nem lehet.De ha elfolyik azonnal bemegyek.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Ha elfolyik a magzatviz mennyi idö még a szülés?

arra vagyok kiváncsi hogy mennyit kell hogy vajudni ? vagy ez egyén függö vagy mindenkinél egyforma ? és aki még nem szült ? és aki többször szült ?

Legjobb válasz: akár napok is lehet míg megindul a szülés a magztavíz elfolyásátol. valakinek el sem folyik. szóval egy elöjel, deami biztos a magzatvíz elfolyásátol nagyon nagy a fertözés veszély.

akár napok is lehet míg megindul a szülés a magztavíz elfolyásátol. valakinek el sem folyik. szóval egy elöjel, deami biztos a magzatvíz elfolyásátol nagyon nagy a fertözés veszély.
Napok nem igazán lehetnek, mert ha elfolyt, akkor kórházba kell menni.Lezuhanyozni még le lehet otthon, aztán indulás.Ha nem indul meg magától pár órán belül, akkor megindítják.A vajúdás mindenkinél más, ezt elõre nem lehet tudni mennyi ideig tart.
én úgy tudom, a víz elfolyása után max. 12 órával világra kell, hoyg jöjjön a baba
Én ugy tudom 24órán belül kell megszülni, mert károsodhat a baba utánna.
Szia!Az elsõ szülésemnél elfolyt a magzatvíz és 13óra vajúdás után megszültem.A másodikkal pedig rendszeres fájásokkal mentem be a kórházba hajnal 4, 30-kor elõkészítettek az orvosom burkot repesztett 6, 15-kor és reggel 7órakkor meglett a babám.Ha elfolyt a magzatvíz irány a kórház, mert elõre eshet a köldökzsinór.Sok sikert!

Ha elfolyik a magzatvíz minimum, mennyi idő van a baba születéséig?

Gondolom ez változó, csak az érdekelne, hogy mennyi az az id?, amíg még kibírom. A kórház, ahol szülni fogok 40km-re van, és szerpentines út vezet oda. Minimum háromnegyed óra alatt érnék oda, biztonságosan, ha nem rohanunk. Oda érek, vagy útközbe történne valami?

Legjobb válasz: Pff... Na, ezt senki nem tudja neked megmondani. Viszont ha elfolyt a magzatvíz, jobb, ha mentõt hívsz, mert az ülõ helyzettõl elõreeshet a köldökzsinór. De az sem biztos, hogy elfolyik a magzatvíz, lehet, hogy csak fájásaid lesznek.

Pff... Na, ezt senki nem tudja neked megmondani. Viszont ha elfolyt a magzatvíz, jobb, ha mentõt hívsz, mert az ülõ helyzettõl elõreeshet a köldökzsinór. De az sem biztos, hogy elfolyik a magzatvíz, lehet, hogy csak fájásaid lesznek.
Ezt tenyleg nem lehet megmondani, nem tudom, hogy mi a vilagrekord minimum idore, de ket peldat tudok hozni ra. Nekem ejfel elott fojt el, harom oraig egyaltalan nem volt fajasom, max kemenyedtem idonkent, haromkor beindult, viszont akkor egybol harom percesek jottek es reggel fel hetkor mar kint volt a fiam. A sogornomnek a 2. szulese szinten magzatviz elfolyassal kezdodott, neki is ejfel elott folyt el, azonnal indultak a korhazba es mar a kocsiban nagyon eros kemenyedesei voltak, ok bo egy oranyira laknak a korhazba es meg igy is siman beertek. Sot. Az igazi fajasai mar a korhazban kezdodtek, hatkor szuletett meg a baba. Es mindkettonk szulesere azt mondtak a dokik, hogy nagyon gyorsak voltunk, foleg az enyemre, mert allitolag elso babaval ha a viz folyik el eloszor es nem indulnak meg azonnal a fajasok, akkor a vajudas jo sokaig varatni szokott meg magara.
Nekem azt mondta a védõnõ, ha elkezd folyni a víz, azonnal feküdjek le, mert magával sodorhatja a köldökzsinórt. Azt mondta aztán nyugodtan zuhanyozzak le, és aztán induljak a kórházba. Igaz, nálunk nincs olyan messe, csak 20 perc. Nálam így is lett, fájás semmi, csak a víz folyt el. De a kórházban elõször haza akartak küldeni, hogy majd jöjjek, ha lesz fájás. Mondtam, hogy erre nem vagyok hajlandó. Erre azt mondták, akkor kapok egy ágyat, feküdjek szépen. De holnap reggel 8-nál elõbb nem lesz szülés. Ez volt délután 4-kor. De aztán végülis megvizsgált a doki, és látta, hogy 3 ujjnyira ki vagyok tágulva, akkor behívták a magándokim, Õ azonnal indította. Ezek után örültem, hogy fogadtam orvost.
Szia.Nekem szombat du.kezdett el szivárogni a magzatvíz(hol jobban, hol kevésbé, hol ömlött), bementünk a kórházba, persze fájásaim nem voltak, ott adtak antibiotikumot(fertõzés ellen), és vártam, hogy megszülessen a kisfiam.Jó sokáig váratott magára, mert vasárnap de.született meg, majdnem 21órát vártunk mire kibújt:DBarátnõmnek, elfolyt a víz és rá 1.5órára már megvolt a lánya.Nem vagyunk egyformák, de ha elfolyik a víz akkor mentõ és kórház:DKönnyû szülést. Üdv:1éves kisfiú anyuja
Nyugalom!24 óra után meg szokták indítani a szülést, ha nem indul be magától, mert nagyon magas a fertõzésveszély és a baba nyaka köré tekeredhet a köldökzsinór.Szerintem induljatok, hogy a kórházban tudjanak uh-t készíteni, szívhangot nézni.Sok sikert, egészséges kis emberkét kívánok
Szerintem ez nagyon változó.Nálam pl. hajnali fél 1-kor folyt el a magzatvíz, majd folyamatosan szivárgott, délelõtt 9-ig semmi fájásom nem volt infúzióval indították meg a fájásokat és akkor sem tágultam majd du 3 kor mondta a dokim hogy menjünk a mûtõbe!De volt olyan kismama is akivel egyszerre értünk be a szülészetre kb egy idõben folyt el a magzatvizünk s rá egy órára már meg is volt a babája.Szóval ebben nagyon nehéz tanácsot adni.A dokidat nem kérdezted errõl???
A lényeg az, hogy a baba feje be legyen már ékelõdve. Ha korábban folyik el a víz, hogy beékelõdött volna a feje, akkor rögtön vízszintbe kell vágni magad, nehogy a köldökzsinór elõre sodródjon! Ilyen esetben semmi kocsikázás, csakis mentõ! Ha van papírod a dokitól, hogy hol szülsz, akkor a mentõ oda fog vinni. Ha nincs, akkor a legközelebbi kórházba. Nekem nem folyt el a víz, hanem repsztették a burkot, így nem tudom mennyi idõ van szülésig. Nálam repesztés után 20 perccel késõbb felsírt a fiam, persze a doki rásegített:) Sógornõmnek elfolyás után 4 óra múlva sírt fel a babája. Ismerõsnek csak csordogált, de 1 óra múlva kikapták belõle a babát, mert csak 32 hetes volt. Barátnõmnek éjfékor folyt el, és délután fél 4kor szülte meg a kisfiát.
Szia! Szerintem kényelmesen beérsz 40 km-re. Nálam éjjel 2-kor kezdett el folyni a magzatvíz, és szülésig folyamatosan ömlött belõlem ( délelõtt 10-ig ). Szóval van idõd.
szia!nálam 10kor folyt el és este 7 kor kezdödtek a fájások, baba éjfél után lett.Azonnal kórház, a fertõzés veszély miatt!Engem is bent fogtak, és nem kellett feküdnöm-errök a köldökzsinórrol nem is hallottam...
2. vagyok.... Hány hetes vagy?
A protokoll szerint ha elfolyt a magzatvíz, akkor 24 órán belül szülessen meg a baba. Ha magától nem, akor rásegítenek, a már fentebb is leírt fertõzésveszély miatt. Én felhívtam a dokit éjjel 1-kor, hogy elfolyt a magzatvíz, mi legyen. Azt mondta, hogy azért nem kell rohanni, de lassan bocorásszunk be (100 km-re). Nekem nem volt fájás egyáltalán, lefürödtem, összecihelõdtünk, utána kezdõdtek csak a fájások, 10-15 percesek. Tudtam, hogy ráérek. Ha az elfolyással jöttek volna 5 perces fájások, akkor nagyon siettem volna. Szóval az elfolyásból nem tudod meg, hogy mennyire kell sietni, azt inkább a fájás gyakoriságból tudhatod majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok hasznos választ! 38+2 hetes vagyok, de a leányzó majdnem 2 héttel nagyobb a korához képest, és biztos nem vagyok elszámolva. :-) A dokimhoz kedden megyek kérek tõle igazolást a mentõsöknek, a biztonság kedvéért. Remélem addig kibírjuk. Nincsenek különösebb tüneteim, néha derékfájás, meg olyan mensi elötti fájásaim vannak. A lányom még elég aktív, sokat rzgdos. Most már csak pihengetek, hát kihuzunk még egy hetet.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi a max idő, amit károsodás nélkül kibír odabent a baba?

vagyis hány perccel/órával utána esedékes a szülés?Minidig megindul magától?És az összes víz egyszerre elfolyik?

Legjobb válasz: Szia, én a magzatvíz elfolyása után 6 órával szültem. Elõször egy pukkanás volt a hasamban(érdekes, de jó érzés volt), kimentem a mosdóba hogy megnézem mi volt az stb., pisiltem is meg minden és nem folyt semmi, aztán ahogy visszafele mentem a kórterembe, akkor indult meg. Nem folyt el rögtön az egész, elõször egy pohárnyi, aztán kb 10 per múlva, amikor megvizsgáltak, akkor rengeteg jött és az már rózsaszínes volt. Nem mindenkinek az az elsõ, hogy elfolyik a magzatvize, van akinek elõbb jönnek a fájások.

Szia, én a magzatvíz elfolyása után 6 órával szültem. Elõször egy pukkanás volt a hasamban(érdekes, de jó érzés volt), kimentem a mosdóba hogy megnézem mi volt az stb., pisiltem is meg minden és nem folyt semmi, aztán ahogy visszafele mentem a kórterembe, akkor indult meg. Nem folyt el rögtön az egész, elõször egy pohárnyi, aztán kb 10 per múlva, amikor megvizsgáltak, akkor rengeteg jött és az már rózsaszínes volt. Nem mindenkinek az az elsõ, hogy elfolyik a magzatvize, van akinek elõbb jönnek a fájások.
Szia! Nekem pénteken hajnali 4-kor kezdett csorogni és szombaton 13:30-kor született meg a kislányom. Addig szinte folyamatosan folydogált. Ez azért van, mert amíg nem szülsz a magzatvíz újratermelõdik. Ha alul reped a burok akkor szokott elfolyni nagy mennyiség és nem várnak annyit a szülés megindítására. Ha feljebb reped és nem tud elfolyni az összes akkor több idõd van. Én 24 óra elteltével szombat hajnalban kaptam antibiotikumos injekciót, hogy a babának ne legyen baja.
szia, nekem szombat hajnal 5kor elfolyt a vizem egy nagy része, és hétfõ délben megcsászároztak, mert semmit nem tágultam a folyamatos oxitol sem.közben meg 4 oránként kaptam az antibiotikumot, szerencsére nem lett semmi baj, 42.hétre megszületett 3900grammal.
Én még nem töltöttem be a 37. hetet, amikor arra ébredtem kedd hajnalban, hogy rúgott a drágám egy iszonyat nagyot, és rögtön folyni kezdett a magzatvíz. Semmi elõjele nem volt, nem is fájt semmim. Bent a kórházban megvizsgáltak, de alig volt nyitva a méhszájam. Méhszájtágító után sem sok történt, csak 4 óránként antibiotikumot kaptam a fertõzések elkerülése érdekében. Szerda reggelig szinte semmit sem tágultam, így infúzióval segítettek rá. Így is lassan ment, de természetes úton, a 37. héten, komplikációk nélkül született meg a teljesen érett kisfiam. Ja, és még akkor is folyt ki víz, amikor kibújt a babócám, pedig folyamatosan folyt.
Szia! Én este 11kor arra ébredtem, hogy minden tiszta víz az ágyban.Kimentem a mosdóba és dõlt belõlem a víz.Én már kórházban voltam, mert betöltöttem a 40ik hetet..Megvizsgáltak és azt mondták, hogy 24 órán belül meg kell szülnöm.Andris babám 12:15-re lett meg.Ugyanis a magzatvíz hiába folyt el, mert a fájások egyáltalán nem akartak jönni.Szerencsére minden gond nélkül zajlott.
24 órán belül mindenképp megindítják. A magzatvíz újratermelõdik, és utána már csak szivárog, de nagy a fertõzésveszély. Ezért ha csak lehet, szeretik minél hamarabb kint látni a babát. A többségnek néhány órán belül azonban magától is megindul. Relatíve kevés szülés indul vízelfolyással.
Nekem pénteken folyt el és hétfõn szültem, de akkor már indították, mert kevés volt benn a magzatvíz.Koraszülés volt, ha lett volna még annyi vizem akkor max 1 hetet tartották volna benn.
Szia, nekem a szülés elõtt egy nappal már szivárgott a magzatvíz, óránként cseréltem a betétet! Aztán hajnalban pisilnem kellett, akkor beindult, de nem az egész folyt el még akkor sem, még a doki burkot is repesztett! 18 órát volt babám magzatvíz nélkül!Fertõzést is kapott, amire 5 napig Augmentint adtak! Minden jót Neked, Búék!
Szerencsére õ nem egy kis halacska, hogy ne bírja víz nélkül :) Hajnalban felkeltem, hogy kimenjek pisilni, majd olyan érzésem volt, mint amikor megjött a havi, kimentem vissza a mosdóba, de semmi különösebbet nem vettem észre, visszafeküdtem aludni, de rá 10percre elkezdett csorogni a víz. Elindultunk befele a kórházba, de folyamatosan folyt, bent derült ki, hogy csak megrepedt a burok, a doki végig repesztette, akkor elfolyt a maradék is, vagy 2 liter :) és rá nem sokra már meg is volt a kisfiam. Ja és a fájások ekkor még szinte sehol sem voltak, a doki indította meg, mert nagyon gyorsan tágultam. Boldog újévet! Boldog baba várást, és könnyû szülést!
Én úgy tudom, hogy miután elfolyt, folyamatosan termelõdik annyi, hogy a babának bent még biztosnágos helye legyen.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat és boldog új évet mindenkinek!
Nekem nagyon gyorsan jött a picur, éjjel egykor folyt el a magzatvizem és három óra tizenötkor már a karjaimban tartottam! Gyakorlatilag semmire nem maradt idõ, se beöntésre, se fájdalomcsillapításra! De csodálatos élmény volt! Mindenkinek ilyen gyors, "könnyû" szülést kívánnék:)
Szia! Nekem már jöttek a fájások, nem is bírtam elaludni (már elõzõ éjjel sem aludtam) hajnali 1 óra körül egy pukkanást éreztem, és elöntött a víz. Jó érzés volt. Lezuhanyoztam, ébresztettem a "sofõrt". Útközben nem szivárgott, biztos jól beékelõdött a baba feje. A kórházban még 12 órát vajúdtam... délután 1 órára született meg a kislányom. :) Délelõtt kérdeztem is a szülésznõt, hogy maradt e még víz bent a babának. Mondta, hogy persze, ne aggódjak. Élvezd a várandósság minden pillanatát, aztán meg jó babázást!
szia, nekem egy csütörtöki estén fél 11-kor folyt el a magzatvizem. semmi fájdalom, csak egy nagy csobbanás a konyhakövön. Ott álltam széttett lábakkal, szexi rózsaszín szatén rövidnacis pizsiben a konyha közepén, és szó szerint dõlt belõlem a víz. aztán elállt, de mikor elindultam a fürdõ felé, megint folyt. felhívtam a szülésznõmet, aki azt mondta, hogy nem kell sietnünk a kórházba. (Mivel nem voltak még fájásaim, és a magzatvíz is tiszta volt - nem véres, vagy ilyesmi) szépen lezuhanyoztam, apa is összeszedte magát a rémületbõl :-) aztán éjfélre beértünk. még csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. én is kaptam antibiotikumot 3 óránként. a végén már egyfolytában ctg-re voltam kötve, hogy a babával minden rendben van-e, de szerencsére nem volt vele semmi gond. Jó volt a szívhang, és mocorgott is rendesen, és aztán 18 órával késõbb péntek délután megszületett a kisfiam, Marci. Makk egészségesen. :-) sok sikert kívánok :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ma megpróbáljuk szexel előcsalogatni a kisfiunkat. Utána mi történik? Elfolyik a magzatvíz? Ha beindul a szülés, mennyi időn belül? 40+5hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia!Nyugodtan lehet gumi nélkül!Lesz idõd lefürdeni ha beindulna!Mi 41 hetesen csináltuk így és sikerült is!Megrepedt a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz!Másnapra meg is született a kislányom!

Én is drukkolok! A melledet is izgassa a férjed, az is beindíthatja!
Szurkolok én is nagyon!! Én anno (2 és fél éve) 41 hetes+4 napos voltam, másnap már fektettek volna be mikor elõtte való nap bevetettünk már mindent, a szexet is többek között. Nekem lettek tõle fájásaim, de le is álltak délutánra. A vizem az nem ment el tõle :( pedig onnanstól nekem már mindkét szülésem hiper gyors lett :) ) Végül hajnali2kor indultak meg újra a fájások de hamar meglett. Mindkettõ szülésemnél repeszteni kellett a burkot és repesztés után úgy berendszerezõdtek a fájások, hogy 1 óra múlva már meglett a baba mindkétszer:) Én úgy tudom, ezzel a szexxel kapcsolatban, hogy nem szabad gumit húzni és az se árt, ha a nõnek is orgazmusa van :) mert az okozza az összehúzódásokat.
Szia!Nyugodtan lehet gumi nélkül!Lesz idõd lefürdeni ha beindulna!Mi 41 hetesen csináltuk így és sikerült is!Megrepedt a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz!Másnapra meg is született a kislányom!
Ha óvszerrel csináljátok, tuti nem lesz eredmény, mert a spermában levõ prosztaglandin hormon az, ami felpuhítja a méhszájat. Kivéve ha "boxoljátok a méhszájat", de gondolom ezt senki sem szeretné... :o) Nekünk annyit hozott csak, hogy az együttlét után kb. 2, 5 órával másfél órán át tartó 5 perces fájásaim lettek, amik aztán leálltak, pedig mi is nagyon reménykedtünk... Igaz, én csak 38 hetes voltam, szóval érdemes megpróbálni, de szerintem csak akkor, ha kívánjátok is. Szerintem akkor tudja beindítani a szex, ha már amúgy is nagyon közel volt ahhoz, hogy elinduljon (de ez nem tudományos, csak magánvélemény :o) Jó szülést Neked! Ja, és a magzatvíz ettõl nem fog elfolyni, illetve ugyanannyi esély van rá, hogy elfolyik, mint egyébként. (A terhességek 10-20%-a indul így)
Nem jöttek egybõl a fájások csak éreztem, hogy valami folyik!Elkészülõdtünk nyugodtan és bementünk a kórházba!Megvizsgáltak és mondták, hogy tényleg megrepedt a burok, de csak nagyon kicsit és ebbõl még nem lesz baba!Aztán este jött az orvosom és jóóóóól megvizsgált!Na utána már jöttek rendesen a fájások persze elõtte is voltak, de nem vészesek!Ez olyan 19 órakkor volt és 23:20 lett meg a kislányom!Drukkolok neked!!Remélem, hogy sikerül!!
Rendben!Szorítunk!Remélem, hogy sikerülni fog!:-)Majd azért írd meg, hogy mi lett!Utolsó voltam!
Lehet hogy semmi. Lehet hogy beindul. Az a baba tudja mikor kell kibújjon, ne aggódj :) Azért óvszert használjatok, mert ha beindul a szülés, akkor már nem tudsz "kimosakodni" és elég ciki úgy menni szülni, hogy a szex nyomai ott vannak...
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a segítséget, próba szerencse.Talán végre lesz vmi eredmény.Ezen kívül már mindennel próbálkoztam.Annyira szeretnénk már látni!Meg egyáltalán már túllenni rajta.Már mindenki megszült körülöttem, én meg itt túlórázok...Szorítsatok nekünk:)
A kérdező hozzászólása: Szia!És jöttek a fájások egyszerre?Vagy honnan érezted, hogy megrepedt a burkod?Ma este megyek vizsgálatra, délutánra tervezem a projektet, remélem sikerül jutni vmire, mert hétfõn be kell feküdnöm, ha semmi.Azt pedig kihagynám.Kérlek mesélj!!
A kérdező hozzászólása: Pont úgy hallottam, hogy a spermában vannak olyan anyagok, amik segíthetik.Elsõ babám, de nem hiszem, hogy egy fürdés ne férne bele az idõmbe.Rosszul gondolom?Nem tudom, de iszonyú türelmetlen vagyok már...
Nos? Hogy álltok? :) )))
Ha nem válaszol, akkor most nem lennék a helyében :) Reméljük, könnyû szülése lesz!
Kiváncsian várjuk a fejleményeket:D
Naaa?Mizu?Gondolom azért nem válaszolsz, mert már a karjaidba tarthatod a pici fiacskádat!Ha ez így van akkor gratulálok és sok boldogságot kívánok a babához!:-)
Úgy látszik sikerült megindítani.Gratulálok!
Szia!Mivan veletek?Jól vagytok?Írhatnál valamit, hogy hogy volt a szülés!

Ha elfolyik a magzatvíz, vagy csak elkezd szivárogni, akkor mennyi idő után várható a baba?

Mindkét esetben irány a kórház? 38 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Igen, azt mondják, burokrepedésnél irány a kórház,mert fertõzések szállhatnak fel a babához. Nekem éjjel 1/2 3-kor folyt el a víz, és délelõtt 11.55-re lett baba belõle. Ráadásul ha megreped a burok, rá 12 órára a babának kint kell lennie. Én is kaptam emiatt fájáserõsítõt, a fertõzés ellen meg antibiotikumos infúziót. Szép szülést! 36 hetes kismama

Szia! Igen, azt mondják, burokrepedésnél irány a kórház, mert fertõzések szállhatnak fel a babához. Nekem éjjel 1/2 3-kor folyt el a víz, és délelõtt 11.55-re lett baba belõle. Ráadásul ha megreped a burok, rá 12 órára a babának kint kell lennie. Én is kaptam emiatt fájáserõsítõt, a fertõzés ellen meg antibiotikumos infúziót. Szép szülést! 36 hetes kismama
Nekem vasárnp kezdett el szivárogni a magzatvíz. Nem sok folyt el, rá két órára bementünk a kórházba, megvizsgáltak. Semmit nem tágultam még ekkor, s az ultrahang szerint maradt elegendõ víz a babának is. Mivel még csak jóslófájásaim voltak, vártunk. Kaptam antibiotikumot. A hétfõ éjjelt végigvajúdtaam, kedd 10.35-re született meg a gyönyörû, egészséges kisfiam. Õ is kapott antibiotikumot amíg a kórházban voltunk. Tehát: nem feltétlenül kell beindítani a szülést 12 órán belül, én legalábbis örülök, hogy természetes úton hozhattm a világra, semmilyen gyógyszert, injekciót nem kaptam a szülés alaatt. Most már 7 hetes, egészségesek vagyunk mindketten. Azt viszont ajánlom neked, hogy mindenféleképpen menj be a kórházba. Az állapotokról csakis orvos dönthet, nem szabad kockáztatnod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!