Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz rögtön indulnunk (2 db)

Ha elfolyik a magzatvíz rögtön indulnunk kell a kórházba, vagy van még időm lezuhanyozni?

39 hetes kismama vagyok. Még nem távozott a nyákdugó és igazán jóslófájásaim sincsenek, néha egy-egy nyilallás, de semmi több. 140 km-re lakunk a kórháztól.

Legjobb válasz: Hát nem laksz közel... Nem félsz? És ha bármi gond van vajúdás közben? CSak mert én is vacilálok, mert pont 39 hetesen költözünk, és félek, hogyközben indul meg a vajúdás és hogy neki merjek-e vágni a már új hely kórházának, ami kocsival 2 óra, vagy maradjak itt, és akkor vissza kell jönni értem. Félek, hogy ha bármi van, gond lesz, hogy messze van a mentõ, hát m ég a kórház.... Gondold meg.. De magzatvíz elfolyás után persze arra még van idõd, hogy lezuhizz, hajat moss, átöltözz, bepakold az utolsó cuccokat a táskába, elkészítsd apát is (kajával, piával) és elinduljatok. Nem kell azonnal... Kívánom, minden rendben legyen!!

Hát nem laksz közel... Nem félsz? És ha bármi gond van vajúdás közben? CSak mert én is vacilálok, mert pont 39 hetesen költözünk, és félek, hogyközben indul meg a vajúdás és hogy neki merjek-e vágni a már új hely kórházának, ami kocsival 2 óra, vagy maradjak itt, és akkor vissza kell jönni értem. Félek, hogy ha bármi van, gond lesz, hogy messze van a mentõ, hát m ég a kórház.... Gondold meg.. De magzatvíz elfolyás után persze arra még van idõd, hogy lezuhizz, hajat moss, átöltözz, bepakold az utolsó cuccokat a táskába, elkészítsd apát is (kajával, piával) és elinduljatok. Nem kell azonnal... Kívánom, minden rendben legyen!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, most látom, hogy elírtam! Nem 140, hanem 40 km.
Szia Nekem este 7 kor ment el a magzatvízem de fájásaim még egyáltalán nem voltak. Lezuhanyoztam összekészülõdtem és 9 kor mentem be a korházba. Még bõven volt idõm.
A magzatvíz elfolyásával az a probléma, hogy a méhszájhoz sodorhatja a köldökzsinórt, amit viszont a baba feje utána nyomhat és elzárhat. Ha csak szivárog, nincs nagy gond, de akkor is siessetek, majd zuhanyozol utána..Ha viszont "kizúdul" belõled, könyök-térd helyzetben legyél(négykézláb), mert így a legkisebb az esély az elõbb említett problémára.(Ez nem vicc!) Ne idegeskedj! Egy kalappal...Nem gondoltál még arra, hogy be kéne feküdnöd inkább, ha ilyen messzi laksz?Beszéld meg az orvosoddal, ha gondolod...
Szia.Mikor elfolyt a vizem akkor még lezuhanyoztam, hajatmostam, megszárítottam, aztán felkeltettem a páromat, mert éjjel volt, és bementem a 30km-re lévõ kórházba.Még 14 órát vajúdtam.

Ha elfolyt a magzatvíz rögtön indulni kell a kórházba?

Nekem kb 30-perce folyt el,zuhanyzás után,de semmi fájás nincs még eddig,csak k? kemény a pocim,és a kicsi is mocizik! Fogadott orvosom nincs hogy esetleg felhívnám!

Legjobb válasz: Mindenképp indulj, ha nem akarsz ugy járni mint a velem szült nö, aki mikor betolták már szült!!!! Irány a korház, mindent bele szoritok, irj majd !!!! Mindegy most nem az a lényeg ki az orvos!!!

Mindenképp indulj, ha nem akarsz ugy járni mint a velem szült nö, aki mikor betolták már szült!!!! Irány a korház, mindent bele szoritok, irj majd !!!! Mindegy most nem az a lényeg ki az orvos!!!
Gratulálok nektek !! Jó babázást, és sok sikert az életbe. Elsõ válaszoló voltam.
Szorítok Én is!! De jó Neked!! Az én kismanóm úgy beékelte magát hogy nem akar kijönni. :( Irj ha haza jöttetek!! :)
Szia! Ha már elindultál, akkor csak utólag fogod olvasni valószínûleg. Nekem reggel 9-kor folyt el, azonnal kórházba mentem (kocsival 2-3 perc a kórház), és 4 órára rá, már a kezemben tartottam a lányomat. Ha magzatvíz folyik, futás. :) )) Sok erõt, egészséget kívánok nektek. :)
A kérdező hozzászólása: Donátnak hívják a kisfiunkat, de mi csak Doncsinak szólítjuk:) 2600g és 52cm-el született. Sok boldogságot mindenkinek!!!
Tényleg hívd a mentõt! Én is nagyon izgulok érted!
nem hinném h más folyna belõled...fõleg ha megvan az ideje annak h szülj! Ne húzd az idõt, hívd a mentõt...már szét izgulom az agyam :) ! Nehogy bajotok legyen!!! Üdv!
hívd a mentõt, szorítok nektek, jó egészséget kívánok, és légyszi, ha majd hazaengednek a kórházból, és lesz egy kis idõd, írd meg h mi volt!
A kérdező hozzászólása: Heves megyei vagyok, kb 30-perc a kórház.Ez az hogy pont zuhanyozás közbe folyt, és leis ment a vízzel, de szerintem az volt, mert jött onnan akaratomon kívül, mint aki bepisilt. Azóta sem fáj semmim! Miért, összelehet téveszteni mással?
ááá, azonnal menj kórházba! Ha nincs aki bevigyen, akkor hívd ki magadhoz a mentõt... nehogy a babának vmi baja legyen! Meg neked se! Irány a kórház
Elsó vagyok, biztos h. a magzatviz?? mert ha ign akkor menj. Hol laksz? Én Debreceni vagyok klinikai dolgozó, higgy nekem !
Szia, azt ajánlom indulj a kórházba! Könnyû szülést kívánok!
Nekünk a szülésznõ azt mondta, hogy ha elfolyt a magzatvíz, azonnal irány a kórház, mert antibiotikumot adnak, nehogy a hüvelybõl felszálljon valamilyen fertõzés.
Én is szeretnék gratulálni nektek. És mi lett a pici neve? Mekkora baba lett? Sok erõt és egészséget kívánok. Az egyik válaszoló anyuka. :)
Én is gratulálni szeretnék Nektek! Sok boldogságot és jó egészséget!
gratulálok, sok boldogságot a babához!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 14-én hajnali 3:55-kor megszületett a kisfiunk:) Nehéz szülés volt de MEGÉRTE!!! Mindenkinek köszönöm a korábbi válaszokat, és könnyû szülést annak aki még elõtte áll!
Szia! Már biztos bent vagy a kórházba és utólag olvasod majd de nagyon szurkolok!!!!!! De jó neked nekem még van hátra 9 hét! Gratulálok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Hûûû, ez komoly? Hát most elbizonytalanodtam, akkor az a biztos ha hívom a mentõt! Az elõbb voltam wc-n, és enyhén véres folyás is jött ki, gondolom ez volt a nyákdugó egy darabja, mert már szombaton is volt csak színtelen, és kocsonyásabb állagú! Annak nem elõbb kellett volna kijönnie mint a magzatvíznek? Kérlek szorítsatok! Puszi mindenkinek!
Egy nagy kalappal!!!!! Minden rendben lesz ne izgulj! Mi szorítunk nektek:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!