Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz azonnal kell (5 db)

Ha elfolyik a magzatvíz azonnal kell menni korházba, vagy még van egykis időm?

Most a második babámat várom,de az els?vel a magzatvizet úgy csípték el korházba.Nagyon izgulok milyen ha hirtelen elmegy a magzatvíz.Érezni el?tte valami fájást?Most33hétben vagyok.Köszike a válaszokat!!!!

Legjobb válasz: Ha elfolyik magától akkor menni kell. Egyébként nem fáj. A fájások utána jönnek. De szerintem, ha az elsõnél burkot repesztettek, akkor a másodiknál is ennek nagyobb a valószínûsége. Nekem is mind a kettõnél repesztettek.

Ha elfolyik magától akkor menni kell. Egyébként nem fáj. A fájások utána jönnek. De szerintem, ha az elsõnél burkot repesztettek, akkor a másodiknál is ennek nagyobb a valószínûsége. Nekem is mind a kettõnél repesztettek.
Ha elfolyt a magzatvíz, még lezuhanyozhatsz óvatosan nyugodtan. Szerintem ezt akarnád tudni, 24 óra alatt kell kibújni a babának, de ez nem jelenti azt, ogy neked annyi idõd van! Max egy-két óra otthon, ha fél órára van max a kórház. :) kitartást a végére!!!
még van egy kis idõd:) nyugodtan lezuhanyozhatsz még, de túl sokat ne várj, legfelljebb egy fél óra, mig lefürdesz összeszedelözködsz és indulás. Ha fájásod is van, akkor 5-10 percesnél kell indulni a kórházba. Gyors és fájdalommentest:D
Szia!Nekem álmomban folyt el a magzatvizem, és egyáltalán nem kellemetlen.Mivel nem tudhatod, hogy a magzatvíz elfolyása után mikor indul be a szülésed, én a helyedben azonnal indulnék a kórházba.Én azonnal 2perces fájásokkal indultam a szülõszobára és 4 óra múlva jöttek is a tolófájások. Nagyon szép szülést kívánok!
Egy fürdés szerintem is belefér de ne várj túl sokáig. Miután elmegy a magzatvíz, nõ a fertõzésveszély és elõfordulhat, hogy a köldökzsinór rossz helyre kerül(pl.: a baba nyaka köré; ezt egy szülésznõ ismerõsöm mondta!). Üdv
Gyors zuhi, egy kis kozmetikazas altajon, (en nem akarom, h a korhazban csinaljak, magamnak akarom mindenkepp) oltozes, es irany a korhaz. Fel orad nyugostam van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Boldog babavárást mindenkinek, és gyors gondmentes szülést kívánok!!!

Mi az igazság? Ha elfolyik a magzatvíz azonnal mentővel kell rohanni a kórházba vagy rendesen apa is bevihet/taxival mehetünk?

Már ezt is, azt is olvastam. A dokimmal tegnap beszéltem arról, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Szerinte: - ha elfolyik a magzatvíz (ennyit mondott), - ha 5-10 perces, rendszeres méhösszehúzódásaim vannak. Vagyis nem jelentette ki, hogy ha elfolyt a magzatvíz, ugorjak ment?be, viszont kockáztatni sem szeretnék. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!

Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!
Nem kell mentõt hívni, a párod is bevihet, vagy mehettek taxival. Én csak akkor hívnék mentõt, ha nagyon messze van a kórház.
Csak abban az esetben kell egybõl berohanni a kórházba, ha a magzatvíz nem tiszta, hanem meconiumos, vagyis zöldes, sötétes színû. Egyébként is be kell menni, de nem kell sietni. Ha elfolyik a magzatvíz, fennáll a veszélye, hogy a baba befertõzõdik, illetve nem védi már semmi. Én pl. a víz elfolyásától számított 6 órán belül mentem kórházba, és 15 óra elteltével lett meg a baba (mármint a magzatvíz elfolyásától számítva). Persze 1-2 órán belül tanácsos bemenni, csak nálam nem volt egyértelmû, hogy a magzatvíz folyik-e.
apa is bevihet, nekem éjjel 1.30-kor ment el a vizem, 2-re a kórházban voltunk a saját kocsinkkal. Elõtte lefeküdtem egy kicsit, míg Apa összeszedte a dolgokat, és talán sietni sem kellett volna ennyire, na de hát elsõ babás kismami révén nem mertem otthon ülni a babérjaimon :)
Nekem aztr mondta a védõnõm, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor ne kockáztassak, mert elõreeshet a köldökzsinór, és abba belehalhat a baba. Ilyenkor minél vízsszintesebb állapotban kell beérni a kórházba, azaz fekvés, és mentõ. Hogy más mit fog tenni, azt nem tudom, de én hallgatok a védõnõmre meg a józan eszemre. Lehet, hogy ülve, taxiban se lenne bajom, de lehet, hogy igen. Minek kockáztatni?
Ha elfolyik a magzatvíz a lehetõ leghamarabb feküdj vízszintesbe és emeld meg a csípõd. Néhány perc fekvés után fel lehet kelni és azt csinálsz, amit akarsz. A kiáramló magzatvízzel eshet elõre a köldökzsinór. ÜDv.
Bevihet a párod nem kell mentõt hívni, viszont azzal nem értek egyet h pár perc után lehet mászkálni. ha elfolyik a magzatvíz akkor induljatok minél hamarabb és majd ott eldöntik meddig kell feküdni. tapasztalatból mondom, nekem kb. másfél órát kellett feküdni és csak utána kelhettem fel és úgy vajúdtam.

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....

Ha úgy indul meg a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz, akkor tényleg azonnal le kell feküdni? De akkor hogy megy be valaki a kórházba?

Akkor mindenképpen mentõt kell hívni, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: nem kell lefeküdni.Az hiszem ez csak akkor veszélyes,ha a baba faros,vagy haránt fekszik,mert így elõre eshet a köldökzsinór.

nem kell lefeküdni.Az hiszem ez csak akkor veszélyes, ha a baba faros, vagy haránt fekszik, mert így elõre eshet a köldökzsinór.
Nekem is elfolyt a magzatvizem anno (3éve) és nem feküdtem utána, mentem átöltözni, hivtam a párom, leültem, megvártam mig lefürdik és utána kocsiba ültünk, mentünk a kórházba, de még utána se feküdtem, csak mikor ctg-re raktak a szülésznõk, aztán keltem fel, mert feküdni volt a legrosszabb mikor már erõsödtek a fájások. A szülésznõk a járkálást javasolták, a gravitáció meg ez az amaz, de nekem ülve volt jó, közben szorongattam a párom kezét. Szerintem nem lesz baja a babának, ha nem fekszel, gondolom akkor is folyik ki a magzatviz ha fekszel, nemcsak ha ülsz vagy állsz.
Ha elfolyik a magzatvíz, azonnal kórházba kell menni, ha van fájás, ha nincs. Ha nincs, akkor hamarosan lesz. Ma volt itt a védõnõm és pont arról beszéltünk, mikor kell megindulni rögtön a kórházba. A víz elfolyása mellett még a vérzés jelentkezése ilyen. Ha nem folyt el a m.víz, nem vérzel, elegendõ 5-10 perces fájásokkal menni. Ha hamarabb mész, az sem gond. Ha nincs kocsitok, akkor érdemes mentõt hìvni. A mentõ érkezéséig próbálj pihenni. Ha van autó, de elfolyt a víz, akkor is inkább a mentõ tanácsos. Ezeket az orvosom is megerõsítette, illetve a szülésfelkészítõ könyvekben is így szerepel.
nekem is elfolyt a víz. Hajnal fél 3-kor. Hívtam a dokimat, mondta, hogy nyugodtan készüljek el, nem kell sietni. Hó és köd is volt. Kb. fél 4-re értünk be a kórházba. 20 km-re van tõlünk a kórház. Jó idõben 15-20 perc, így 30 volt.
Elsõ vagyok, a lányom születése magzatvíz elfojással kezdõdött, de még nyugodtan letusoltam, hajat mostam.Mire hazaért a párom (1 óra alatt), addigra útrakész voltam.
ha szivárog a magzatvíz, akkor nyugodtan tusolj, járkálj, nem kell rohanni a kórházba, de nyilván ha mindennel elkészültél és értesítetted a szülésznõt/orvost (ahogy megegyeztetek korábban), akkor lehet indulni a kórházba ha kizúdul, mert alul repedt meg a burok, akkor addig kell lefeküdni, amíg zúdul a víz, hogy nehogy elõre sodorja a köldökzsinórt, ha a baba feje még nem illeszkedett be. Ha már elállt a nagy tömegû víz, akkor felkelhetsz, zuhanyozhatsz és lehet indulni a kórházba amikor valóban mentõ kell és nem hõsködünk, az a vérzés
Nem kell lefeküdni viszont valóban érdemes viszonylag gyorsan elindulni a kórházba. (de nyugodtan 5-10 percben átlehet azért gondolni, hogy minden bent van e a csomagban ) Az én dokim azt mondta, hogy még ez esetben is van idõ egy gyors zuhanyra, de igazából nincs értelme mert a mi kórházunkba kapsz így is úgy is beöntést és utána zuhanyozni kell. Végül nekem burkot repesztettek, így nekem csak a szülõágyon folyt el a magzatvíz.
Nos aki úgy gondolja, hogy elfolyt magzatvízzel lehet még sétálgatni az rosszúl gondolja.Bár én nem tudtam, hogy elfolyt és az ultrahangon sem vették észre de tény nem volt és valószínû ezért halt meg a babám köldökzsinór trombózisban.Ugyanis elõre esett a köldökzsinór a kisfiam meg mikor készült befèszkelödni elnyomta azt.Szóval ez a veszély létezik és érdemes odafigyelni

Ha éjjel kell bemennem a kórházba mert mondjuk elfolyik a magzatviz akkor 10 percre egyedül hagynátok az éjjel egyébként nagyon jól alvó 3 évest? Ne toljatok le a kérdés miatt! Vagy adjatok ötletet hogy csináljuk. Kieg lent

Nem szeretnék kioktató válaszokat kapni. Szóval arra gondoltam,hogy ha éjjel megy a magzatviz akkor ugye a mentő visz be(kocsink nincs,bkv-val meg elég huzós lenne bejutni Kispestről a Szt.Imrébe.Ha korábban jön akkor a Sote 1re kell mennem,ez is elképzelhető mert 2 ujjpercnire van a kijárattól a baba feje.) Az egyik nagyszülő kb félóra alatt lenne itt,másik kb 10-20perc alatt.(2 villamogmegállónyira lakik,van kulcsuk a lakáshoz) Vagy esetleg ebben az esetben a mentő megvárja a nagyszülőt hogy megérkezzen? Multkor kb 15 perc alatt érkezett meg a mentő.Azt mondta a doki hogy ha elment a víz akkor 30-40 perc és megérkezik a baba...Panel lakásban lakunk,szerintem az se megoldás hogy apuka marad addig vele s utánunk jön a kórházba mert lehet addigra mire beér megszületik a babóca. Kicsit parázok,de most megyek visszafeküdni mert folyamatos fekvésre vagyok itélve.(Egy 35 hetes kismama aki már elég rendesen parázik...)

Legjobb válasz: Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.

Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.
Szerintem is várhatsz 10 percet.
Nem hagynám ott.
én megvárnám a nagyszülõket és inkább egy pár oerces ráhagyással hívnám a mentõket, h ne kelljen õket is váratni (fõleg azért, mert ezen életek múlhatnak). ez a 30-40 perc nem tudom, honnan jön a dokidnál. bárcsak ki lehetne ezt így jelenteni - de a szülés folyamata sajnos nem ennyire kiszámítható.
Nem, nem hagynám ott. Nem is értem hogy fordul meg a fejedben, fõleg hogy apa is vele lehetne. Elég önzõ dolog hogy elvárnád hogy a férjed veled legyen és nem a gyerekkel. Komolyan nem értem.
ja és ami még eszembe jutott hogy már lehet bõven a magzatvízelfolyás elõtt lesznek fájásaid, én már akkor riasztanám a rokont....
Én nem hagynám egyedül az tuti !!!!! nem tudnék nyugodtan elmenni a kórháza!! nekem is 3 éves a lányom de ha felébredne és senkit nem találna a lakásba biztos halálra ijedne, ennek nem tenném ki!!! én elõször a rokont hívnám h jöjjön, utána a mentõket....amire a mentõk kiérnek a rokon is meg fog érkezni ha tényleg csak 10 percre lakik.... de nem lehet a rokont megkérni hogy költözzön át hozzátok az utolsó idõkre? amúgy oké hogy úgy tûnik hamar meg lesz a baba de közel sem biztos hogy 30-40 perc....
Hát én inkább vállalnám azt, hogy apa lemaradjon a pici születésérõl, minthogy ott hagyjam akár 10 percre is a gyerkõcömet. Bele gondoltál mit érzene szegény, ha pont mikor kiléptek az ajtón felébred, és sehol senki?! Hát az a 10 perc milyen lenne neki??? Én nem tudnám nyugodt szívvel otthagyni, eszembe se jutna! Egyébként ha elmegy a víz...hát egyik barátnõm még 6 órát vajúdott onnantól...
Hát pedig vagy megvárod a nagyszülõket, vagy apa addig ott marad, amíg a nagyszülõk meg nem jönnek. azért hidd el ritka, az, hogy magzatvízelfolyástól 30-40 perc alatt meglenne a baba. Bár csak így lenne. Én 70 km-re lévõ kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz, autóval 50-60 perc alatt értünk át mindkét esetben. Onnan számítva az egyik 4 óra múlva a másik 3 óra múlva született meg. Ne parázz!! a baba nem siet annyira. Viszont 5 percre sem hagynám egyedül a nagyobbat!!!
Már bocsi, de ez több mint 24 óra volt elsõre. Akkor most komolyan gondolod hogy a 2. meglesz 30 perc alatt? Nem akarlak elkeseríteni, de nem ilyen egyszerû. Én már 3 ujjnyira nyitva voltam, a doki nem engedett haza elköszönni a nagytól, mondván útközben "kiesik" a baba, de így is 3 óra volt a második. Az elsõ pedig 4 óra volt elsõ fájástól. Szóval bõven lesz idõd megvárni a nagyit. Eszedbe ne jusson otthagyni a nagyobbat.
nekem elsõ baba, az elsõ fájás után 4 órával már a kezembe volt, ettõl függetlenül a második "csak" 3 órára rövidült....most várom a 3.-at...(de nem tartok attól h csak 30 perc lesz a vajjúdás :DDD ..jó is lenne!!! ) szerintem nem lesz meg a babád 30 perc alatt ha az elsõ ennyi ideig tartott.....
A kérdező hozzászólása: Az elsô baba is egesz gyorsan jött. Este 7kor lezuhantoztam s lefeküdtem aludni mert szokatlanul fáradt voltam. az addigi 11 helyett. de ekkor már 10 15 perces fájások voltak. kapásból.dokinak is szoktunk. 4körül a szokásos éjjeli pisire keltem fel.5._3 perces fájások jöttek. bementünk a mentovel .ekkor csak 1 ujjnyi volt a tagulas de a kiírt nap után 1 héttel. ráadásul pici volt a lány. s szülésvisszatartot szedtem. 7kor nem birtam mar a wcrol felkelni. ekkor szoltak a dokinak s egy jo órát a zuhany alatt voltam forró vízzel.9re jött be s ekkor kis beszélgetés.meg reggeliztem. 11korr 4ujjnyi, kor bürokrepesztes víz elment. s utána jött 3 tolofajasra a nagy.
Tudnám miért lettem lepontozva, mert meg mertem szülni burokrepedéstõl 40 percre??? vagy mert azt mertem javasolni esetleg költözzön oda arra a kis idõre a mama mert minden inkább jó ötlet mint hogy ott hagyják a lakásban a gyereket, ?? Komolyan nem értem az én válaszommal mi volt a gond....de mindegy ha vkinek ettõl könnyebb a lelke mára, akkor tegye.
hû..szerintem kicsit már túlkomplikáltad.... amúgy a doki nem tudhatja mennyi idõ a szülés...nem tudom milyen alapon saccolgat itt 30 perceket ..... arra amit a dokid mondott én egy fillért nem adnék ne haragudj..... a lényeg hogy a naggyal legyen valaki, ne hagyjátok 2 percre se éjszakára egyedül.... majd a helyzet adja magát, most felesleges ezen ennyit agyalni..
èn írtam, hogy ha annyira közeli a szülés akkor otthon szülsz meg... Persze ez már olyan esetben amikor semmi esély neki indulni. De ha a mentöben látszik már a feje vagy tényleg nagyon közeli akkor a legközelebbi korházba ahol van szülészet. Ezt is az elsösegélyen mondták. Egésznapos gyerekelsösegély tanfolyam volt, és én voltam az egyetlen terhes, és ráadásul már idöben. Mindenki azt várta, hátha ott szülök meg. Ez az elsö szülésem elött volt, és mondták hogy ez amúgy sem történne meg mert nagyon ritka, hogy elsöre valaki 3 órán belül szüljön.
Mennyire volt gyors az elsõ szülésed, hogy most ilyeneken gondolkodsz, hogy 10-15 perc alatt megszülsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet h a. mentõ helyett. otthon érkezik a baba s csak utána visznek be a kórházba., .? ilyenkor hova visznek a mentõsõl?ahol a dokim van vagy korababa esetén az Sotére? 35 hetes a pocakbaba.meg ezt a hetet kell odabent kibirnia.
Második terhességemnél sokat voltam egyedül a fiammal(1év kor különbség) párom messze dolgozott. Nagyszülõk 40-45 percnyire. 32. héttõl kisfiamnak is össze volt pakolva egy pici hátizsákba, ital, kaja(üveges baba kaja), dobozos tápszer. Cumisüveg. Pelenka. Ha bármi lenne, jön velem, míg az elsõ segítség meg nem érkezik. Eszem ágában nem lett volna egyedül hagyni, akár éjjel is.
A leírtak alapján ez egy teljesen átlagos elsõ szülés, sõt, sokaknak jóval rövidebb (nekem is). Ettõl még sem a 2. sem a 3. gyerekem nem született meg 30 perc alatt. A 2. 3. a burokrepedéstõl 2 óra volt, akkor már 2-3 ujjnyi méhszájról indultam, mert az utolsó hetekben kinyílt. Nem hinném, hogy ebbõl kiindulva 30 perces szülésre kéne számítanod. (nem is értem azokat a dokikat, akik így jósolgatnak... Semmi alapja, orvosi pláne nincs, az én szemeben eléggé elvesztik a hitelüket az ilyen jósolgatós dokik :S)
A kérdező hozzászólása: Nagyi szívesen jönne de õk is dolgoznak. mind2 nagymama. még fiatalok õk is. így is anyum elég sok estét itt tölt mert játszik a naggyal meg a melóhelyérõl hoz ebédet. vajon ha gond van s ugye a mentõt kihívjuk a 3 évest is el tudja hozni velünk?erre gondoltunk tegnap este hogy õt is bevisszük s amíg a kötelezõ nst van addig anyum is beér a kórházba s utána õ vagy hazajön vele vagy elmegy a dédihez..imádja a nagy, elvan ott, már volt hogy ott aludt délután amíg mi dokihoz mentünk. bkv sajnos nappal is 1óra a kórház így nem mérjük megkockáztatni hogy mi van ha éjjel marad míg megjön a mama s utána jönne be. .. remélem tökmag is éjjel akar elindulni. mert akkor nincs gond hogy egyedül maradnak. 9
Jaj, drága, senki sem haragszik rád! Természetes, hogy van benned félelem, a szülés, akárhányadik is, nem sétagalopp. Érthetõ, hogy szeretnéd, ha lenne veled egy támasz személy, akiben megbízol! Nincs is ezzel semmi baj! Próbálj meg pihenni, ha ilyen rosszul vagy, inkább költöztessétek oda a nagyit, és akkor le is van a gond az egésszel!
A kérdező hozzászólása: Bent feküdtem egy hetet a kórházban, most is még napi 2 antibiotikumõt kell enni holnapig. ez a 3 hetes antibiotikum kúra úgy legyengített hogy azóta nincs erõm felkelni, színte egész nap fekszem. ráadásul ma eszem a mg utolsó szemét. minden nap csináltak nstt.meg 2szer ultrahangot vesetagulatom van, baba a vizsgálatkor 35 hetes 5napos volt, ma már 36hét 7nap, a mg miatt bármikor jöhet... kedden megyek az utolsó vizelet tenyésztés eredményért, meg nst re.ráadásul az utolsó vizelet levét katéteres volt, azóta megbolondulok úgy fáj...mennék sétálni meg kicsit kikapcsolódni mielõtt megérkezik a kicsi, de nincs erõm hozzá:( :'( nem buli meg ilyenek hanem inni egy kávét a mekiben vagy valami hasonló. .párom is ugye izgul mert ha úgy indul be a szülés hogy õ bent van a melóhelyén nem tud eljönni...s ahol szülõk ott még zárlat van ergo nem tudja szinte meg se nézni, mert mire beér lehet megérkezik a kicsi. .. ne haragudjon rám senki csak félek s izgulok szeretném ha ott lehetne...
Jobbulást kedves kérdezõ! Pihenj sokat!
Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h ilyen sokan irtatok s nem hurrogtatok le! Egyébként irta valaki hogy ez lassû szülés volt s h több mint 24 óra volt...Én akárhogy számolom is kevesebb volt mint 24 óra. Este 7kor voltak 10perces fájások... 5kor jöttek konkrétan a 3-5 perces fájások... De most más miatt parázok.. S ez rosszabb... Ma reggelre (ismét) belázasodtam.)39, 5fokos lázam volt. Levittük, de a doki azt mondta menjek be a korházba s nézzenek meg a sürgõssségi ambulancián. (Ma délelött dolgozott) Ugyanis 2 hete volt hasonló lázam, napi 2szer felugrott ilyen magasra.Ekkor vesegyulladásom volt s antibiotikumot kellett szednem meg a pisimben lévõ Ecolira Nitrofurantint. S ez a vese gyulladás ugy jött hogy a baba ráfeküdt a hugyvezetékre s visszapangott a pisi.... Na de megyek is mert csak annyuira jöttem fel hogy a dokinak elküldjem emailben a multhéten elkészült orvosi leleteket.
Nem hagynám ott. Megvárni a nagyit+mentõt hívni, apuka otthon marad, ha a mentõ elõbb ér ki. Vagy szomszédot megkérni, hogy ugorjon át a nagyi érkezéséig.
Ha ilyet mondana a dokim én megbíznék benne és azonnal rohannék a kórházba, nem játszanék azzal a 10 perccel. Viszont szerintem inkább apa késse le a szülést minthogy a gyerek egyedül maradjon, szóval én azt a megoldást választanám ilyen esetben hogy apa marad a nagyobb gyerekkel, és utánunk jön mihelyt a nagyszülõ megérkezik.
A kérdező hozzászólása: Koszönõm...:) azt megnézném h a nagyi ide költözne.... igy is egèsz nap apukával együtt dolhozik.. az is eszembe jutott h akár egyszerre is. hivhato a mrntö s a nagyi.
Én 1 percre sem hagynám itthon 3 éves lányom akár milyen jol alszik éjszaka bármire felriad üres lakásban belegondolni is rossz milyen pánikba esne...nem nem nappal sem soha!!10 perc alatt sok minden történhet az ördög soha nem alszik..((inkább várjatok vagy maradjon apuka max késik egy kicsit de inkább legyen minegyik gyereketek jol minthogy veszits egyet...igy hülyén hangzik a vége de tényleg ne hagyd ott!
Nem hagynám egyedül semmiképpen! Nem olyan gyors azért egy szülés általában, hogy elõtte ha érzed a fájásokat és értesíted, akit kell, akkor bõven lesz idõd úgy elindulni, hogy a gyermeket felügyelettel hagyd otthon.
Nem hagynám ott. Az ördög nem alszik és a tragédiák általában "én csak 1 percre hagytam magára" mondattal kezdõdnek. Nem mondom, hogy mindig így van, de én képtelen lennék felügyelet nélkül hagyni egy 3 évest, fõleg ha az apja otthon is lehetne vele.
nem hagynám egyedül a gyerekem.Vagy menjen a nagyszülõ addig az utolsó idõben vagy apuka maradjon otthon.Amúgy én egyedül szültem mind a 2 gyerekem.Szerintem ez nem férfinak való.....Mos is babás vagyok.De sose hagynám egyedül a kicsiket...Meg lesz az a baba apuka nélkül is, de a nagyobbik halálra rémülne ha felébredne.És mívan ha nappal szülsz??? Vagy ha elõbb lesz a fájás mint a magzatvíz elfolyás???
A kérdező hozzászólása: Köszönõm h irtatok. Ha este elalszik akkor bombával se lehet felebreszteni... Én os erre gondoltam egyébkênt h hivjuk a nagyit s csak utána a mentöket.Szerencsére abdoki nagyon tapasztalt.3e baba született mála!koztük èn is. nagynál is megmondta h délre meglesz.12.01re kezemben volt.
Nincs egy olyan szomszédotok, akit riasztani tudnátok, hogy a lakásban marad, amíg meg nem érkeznek a nagyszülõk? Semmi esetre sem hagynám egyedül. Biztos akad a lépcsõházban valaki, aki segíteni tud nektek!
Na errõl csak annyit hogy nekem magzatvíz elfolyástól az elsõ babám 42 perc alatt lett meg a harmadik pedig 30 percre rá úgyhogy van ilyen is, majdnem a szülészet liftjében szültem meg. Mi úgy csináltuk hogy mivel nagyszülõ 1.5óra múlva ért volna csak oda ezért szülés napja elõtt 2 héttel odaköltözött hozzánk, lehet hogy macerás de inkább minthogy 1. egyedül hagyjam a gyerekemet 2. hogy egyedül szüljek. Egyébként nincs vmi kedves szomszéd akivel jóban vagytok esetleg néhányszor még át is hívhatod addig míg a finisbe érsz hogy megszokja a gyerek és akkor õt "riasztanád" ha gyorsan indulni kell?Kicsi az esély hogy pont felébred a 3 éves, de murphy mindig ilyenkor jön be...
én is elõbb a nagyi, aztán a mentõ(akár úgy is, h megvárom míg nagyi odaér)és csak utána hívom a mentõket...Én sem hagynám egyedül.Pláne, hogy apuka is maradhatna vele... Amúgy a tapasztalt doki szava sem "garancia".Az én orvosom is bõven tapasztalt, azt mondta, h hívjam apukát, max.1-1, 5 óra és babázunk..5 óra elteltével tolt a mûtõbe, pedig addig minden a legnagyobb rendben ment...
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a másik nagyit jobban szereti a lanyunk, majd meglátjuk.CSak nem jön korábban a pici...egyébként már visszafeküdtem az ágyba.telórol jöttem.
ha jó alvó se hagyd magára!!, inkább apa maradjon vele!!!!
èn tuti nem hagynám ott. Nekünk senki segítségünkj nem volt a 38-ik hétig. de tudtuk ha beindul akkor én vagy bemegyek mentövel, vagy egész család autóba és mindenki megy szülni. anyukám ezért jött 2 héttel elöbb, ha beindul akkor a naggyal maradjon. Szerintem is igen ritka hogy 1 órán belül megszülessen a baba az elsö fájástól. Nekem az elsö gyerek 4 ora alatt született meg, tényleg az elsö fájástól számítva. Másodiknál éjszaka ment el a magzatvíz elötte egyetlen fájás sem volt, ezzel indult be, innentöl számítva 3 óra múlva lett meg lányom. Az autóút 40 perces volt, ott 3 perces fájások voltak. gondolj bele hogy nagyi elé bele vág a viklám úközbe és csak 1 óra múlva érkezik meg. Akkor mi lesz? A lányom is rettenetesen mélyalvó, de lehet egy mentös mozgolódásra simán felébredne... nincs abba semm ha nagyin oda költözik éjszakákra most már. Ja még annyit, ha annyira közeli a szülés hogy a mentöben megszületne, akkor nem indul el a mentö veletek. mert még biztosabb ha otthon születik, mint a mentöben, majd csak utánna visznek a korházba ha a baba megvan. nekem ezt egy elsösegély kurzuson mondták a mentösök (amit 38 hetes terhesen csináltam).
Még a legjobban alvó gyerek is megérzi, ha valami szokatlan dolog történik körülötte, pl. csengetnek a mentõsök, felmennek a lakásba idegenek (mármint a mentõsök), lecuccoltok, stb... Õszintén, nekem eszembe sem jutott volna:(
Jajj... Légyszives semmiképp se hagyd ott egyedül! Lehet, hogy sosem kell fel éjjel, de tuti pont akkor egyszer fog. És a tragédiák is mindig ilyenkor történnek. A mentõk mire kiérnek, megvizsgálnak, szerintem simán odaér a közeli mama is, hívjon taxit, úgy még gyorsabb. De az sem tragédia, ha a férjed lemarad, attól baja még nem lesz senkinek. (tudom, nem kérsz kioktató választ, de azért engem teljesen ledöbbentett, hogy ez egyáltalán felmerül valakiben, hogy otthagyja a 3 évest akármennyi idõre is, csak hogy az apuka ott legyen a szülésnél :o Nekem ez nagyon fura :( )
Én sem hagynám ott semmiképpen. Ha sehogy sem tudnám megoldani, akkor vinném magammal. De nem hagynám ott 10 percre sem!
Lehet, hogy jól megtippelte, hogy a nagyobb gyerkõc meglesz délre, de azért ez közel sem így mûködik. Én úgy mentem szülni, hogy már nyitva voltam egy ujjnyira a 30. héttõl és rengeteget keményedtem. Elfolyt a magzatvizem és egybõl 5 perces fájásokkal indítottam. Mégis csak 13 óra múlva született meg a lányom! Nyugodtan várjátok meg otthon a nagyit!
Nekem a professzor megtippelte 25 hetesen, kinyílt méhszájjal, rendszeres keményedésekkel, hogy legkésõbb 28 héten fogok szülni. Elmondom , hogy a 39-dik héten szültem. Ennyit a tippekrõl.
mondjuk nekem nem is jön ki a te számításod, hogy 5 pöercre egyedül kéne hagynod a gyerekedet. ha az egyik nagyi 10 perc alatt ott tud lenni, a a mentõ meg 15 perc alatt, akkor bõven odaér a nagyi. de tényleg ne hagyd ott, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok akkor apa megvárja a mamát és utánad rongyol taxival, így õ sem marad le és a gyerek sem lesz egyedül. ilyen eszedbe se jusson, borzasztó még a gondolat is. amúgy meg börtönbe is kerülhettek egy ilyen 5 percért, ha mondjuk a mentõsök kiszúrják, hogy otthon hagytok egy gyereket felügyelet nélkül, nekik jelenteniük kell és már meg is van a baj, bár ez még a kisebb, azok közül ami még számításba jöhetnek :(
Ne haragudj, de ha 10 percrõl van szó, akkor apuka simán maradhat addig a gyerekkel. Ilyen butaságot, hogy magára hagynád, mégha 10 percre is! Tûz üthet ki, bármi történhet. Tisztában vagy vele, hogy ha csak simán felébred es nem talál senkit otthon, akkor életre szolo sokkot kaphat? Es azt tudod, hogy ha bármi baja esik, elveszik tõled a picivel együtt?
szerintem is, úgyse fogtok rohanni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!