Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, vagy csak (6 db)

Ha elfolyik a magzatvíz, vagy csak elkezd szivárogni, akkor mennyi idő után várható a baba?

Mindkét esetben irány a kórház? 38 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Igen, azt mondják, burokrepedésnél irány a kórház,mert fertõzések szállhatnak fel a babához. Nekem éjjel 1/2 3-kor folyt el a víz, és délelõtt 11.55-re lett baba belõle. Ráadásul ha megreped a burok, rá 12 órára a babának kint kell lennie. Én is kaptam emiatt fájáserõsítõt, a fertõzés ellen meg antibiotikumos infúziót. Szép szülést! 36 hetes kismama

Szia! Igen, azt mondják, burokrepedésnél irány a kórház, mert fertõzések szállhatnak fel a babához. Nekem éjjel 1/2 3-kor folyt el a víz, és délelõtt 11.55-re lett baba belõle. Ráadásul ha megreped a burok, rá 12 órára a babának kint kell lennie. Én is kaptam emiatt fájáserõsítõt, a fertõzés ellen meg antibiotikumos infúziót. Szép szülést! 36 hetes kismama
Nekem vasárnp kezdett el szivárogni a magzatvíz. Nem sok folyt el, rá két órára bementünk a kórházba, megvizsgáltak. Semmit nem tágultam még ekkor, s az ultrahang szerint maradt elegendõ víz a babának is. Mivel még csak jóslófájásaim voltak, vártunk. Kaptam antibiotikumot. A hétfõ éjjelt végigvajúdtaam, kedd 10.35-re született meg a gyönyörû, egészséges kisfiam. Õ is kapott antibiotikumot amíg a kórházban voltunk. Tehát: nem feltétlenül kell beindítani a szülést 12 órán belül, én legalábbis örülök, hogy természetes úton hozhattm a világra, semmilyen gyógyszert, injekciót nem kaptam a szülés alaatt. Most már 7 hetes, egészségesek vagyunk mindketten. Azt viszont ajánlom neked, hogy mindenféleképpen menj be a kórházba. Az állapotokról csakis orvos dönthet, nem szabad kockáztatnod.
Ha a magzatvíz elfolyik azonnal kórház független attól van e fájás vagy nincs!
Igy van, azonnal kórház!
Magzatvízfolyásnál egybõl kórház!!!

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....
Nálunk a baba feje elzárta a víz útját szóval mi észre se vettük mikor repedt meg a burok.
Nalam pisiles utan, kezmosas kozben repedt meg a burok. Mintha egy vodor langyos vizet boritottak volna a labam koze. Meg 2 ora mulva is folyt. Szintelen, szagtalan, de jo sok van belole-:) )
Ha elfolyik a magzatvíz, azt tudni fogod. Nem egy szimpla vizes bugyi lesz, annyi szent. Olyan, mintha bepisilnél, csak épp nem tudod megállítani, visszatartani. Ha minden rendben, akkor vízszerû, színtelen és szagtalan. ha zöld, akkor gáz van, és AZONNAL usgyi a kórházba, nincs zuhany, pakolászás, felöltözés, semmi, mert a zöld magzatvíz magzati oxigénhiányra utal. Nekem csak egy kis része ment el odahaza, ez is kb 2 deci volt, lefolyt a combomon, és jó kis tócsa keletkezett alattam (álltam, amikor megrepedt a burok). utána még egy egész napig szivárgott fájások nélkül, majd megindították a szülést. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: és milyen állagú a magzatvíz?
vízszerû, de mennyisége nagyon változó. Lehet szivárgás és rendes burokrepedés, amikor több víz jön. Nekem is volt terhesen, mikor megijedtem, de kiderült, csak izzadás volt. Figyeld meg, hogy fürdés után is folyamatosan jön-e vagy akkor alábbhagy-e
Be mentem NST-re, aztán megvizsgált a dokim és mondta, hogy megrepedt a burok, szivárog a víz irány a szülõszoba! Semmit nem vettem észre, mert csepegett és volt tisztasági betét alattam! A magzatvíz akkor folyik, ha a burok alul reped, ha felül, mint ahogy az én esetemben is volt csak szivárog!
Nekem du-án 2-tõl folyamatosan folyt a magzatvizem. Több Tena betétet is elhasználtam, kellemetlen volt. Mintha több liter lett volna. Persze azért maradt még, mert szüléskor is kapott belõle a szülésznõ.

Mi a teendő ha elfolyik a magzatvíz? Tényleg csak feküdni szabad és azonnal mentőt hívni vagy még van idő ilyenkor fürdeni és hogy párom vigyen be?

37+3 hetes kismama vagyok köszönöm el?re is a válaszzokat

Legjobb válasz: Igen, a legjobb, ha lefekszel, megelõzve a köldökzsinór elõreesését. Ez persze nem fordul elõ mindig, de jobb a biztos. Bemehettek kocsival is, nem kell mentõt hívni. Viszont szerintem lefürdeni teljesen felesleges, hiszen a víz elképzelhetõleg még folyni fog egy ideig és a vajúdás alatt úgyis leizzadsz, a hajad kócos lesz stb :) Ja és gondolom tisztálkodsz minden nap, tehát nem mész koszosan szülni :)

Igen, a legjobb, ha lefekszel, megelõzve a köldökzsinór elõreesését. Ez persze nem fordul elõ mindig, de jobb a biztos. Bemehettek kocsival is, nem kell mentõt hívni. Viszont szerintem lefürdeni teljesen felesleges, hiszen a víz elképzelhetõleg még folyni fog egy ideig és a vajúdás alatt úgyis leizzadsz, a hajad kócos lesz stb :) Ja és gondolom tisztálkodsz minden nap, tehát nem mész koszosan szülni :)
Bemehettek kocsival is nyugodtan, a szülés általában nem sürgõsségi eset :) Persze nyilván ha nagyon körülményes lenne otthonról bejutni a kórházba, akkor jobb, ha mentõ visz be, de normál körülmények között mehettek saját kocsival/taxival. Az esetek többségében még a magzatvíz elfolyása után viszonylag sok idõ, mire megszületik a baba, szóval eszeveszett rohanásra nincs szükség, de azért ha a szülés a magzatvíz elfolyásával indul be, akkor piszmogni sem nagyon kell. Nálam mondjuk fájásokkal kezdõdött, arra ébredtem egyik reggel. Én még nyugiban lezuhanyoztam, ímmel-ámmal megborotválkoztam, amennyire tudtam, utána mentünk be kocsival (kb. 20 perces út). Nagyjából délelõtt tíz volt, amikor burkot repesztettek, és délután háromra lett meg a kisfiam.
5.vagyok. Nem volt semmilyen alap betegség, de akik (rajtam kívül is voltak aznap) víz szivárgással, de fájások nélkül kerültek be azonnal antibiotikumot kaptunk. Annyit tudok, hogy a fertõzés elkerülése miatt.
Nekem a szülésfelkészítõn mondták, hogy feküdjek le, ha folyik a magzatvíz. Mint írtam a köldökzsinór miatt. Vajúdni is végig fekve vajúdtam. Egyszer keltem csak fel pisilni...
Miért kéne feküdni??A vajúdás alatt sem fekszel.Ott is felkelhetsz, járkálhatsz, mert a gravitáció segíti a tágulást. Én hét hete szültem.Éjjel 1 kor elment a magzatvíz, lezuhanyoztam.Párom taxit akart hívni, de mivel megtudták h szülni mennénk, közölték, h nem tudnak belátható idõn belül kocsit küldeni. Mentõsöknek gondoltam van fontosabb dolguk is. Így beültünk a kocsiba (én vezettem) és 10 perc múlva a kórházban voltunk. 10 óra múlva született meg a fiam, aki 3. baba volt.
Nekem úgy indult az elsõ szülésem, hogy elfolyt a víz, de fájás még sehol. Lezuhanyoztam, felöltöztem és gyalog (kb 3 utca + egy aluljáró) berohantunk a kórházba. Mire felértünk a lifttel megérkeztek a fájások is. 5 óra múlva meg lett a babám. Ennyit a fekvésrõl:)
Utolsó, mire adtak nektek pontosan antibiotikumot? Volt valami alapbetegséged? Mert a szivárgó magzatvíz, fõleg ha hamar megvan a pici (hamar, értsd 48 órán belül) önmagában édeskevés orvosi indok lenne, remélem nem ez történt!
2 hete szültem.Arra ébredtem, hogy szivárog a magzatvíz.Ilyenkor nem szabad megvárni a fájásokat, amint lehet kórházba kell menni.Én még letusoltam gyorsan, felöltöztem és mentünk is.Ilyenkor nagy a fertõzés veszély, és jobb ha a kórházban van.Egyébként max 24 óra alatt így vagy úgy, de a babának kint kell lenni a fertõzés miatt.nekem 23 és fél órára lett meg a lányom, és mind a ketten antibiotikumot kellett hogy kapjunk. Anno azt mondta a dokim, ha: -szivárog, elfolyt a víz vagy vérzés van azonnal kórház -ha fájásokkal indul a szülés, akkor 5 perces fájásokkal menjek be Szóval ha a víz folyik el azzal nem szabad viccelni, megfigyelés kell, és nekem azonnal elkezdték a kezelést amint beértem(gyógyszerbe és infúzióba is kaptam antibiotikumot)
Toxémiás voltam, nekem azt mondták, egybõl menjek be, ha elfolyik a magzatvíz. Nem hívtunk mentõt, de nem mostam hajat, és csak megmosakodtam.
Azt csináld, ami jól esik. Ha járkálni/fürödni van kedved, az esik jól, tedd azt. A fekvés nagyon sokaknak csak leállítja a szülést, és a méh gyakran nyomja ilyenkor az ereket, ami nem jó sem a babának, sem a mamának. Szerintem csak akkor hívjatok mentõt, ha nincs lehetõség bemenni kocsival, mire kiér, sokszor még gyorsabb is a saját autó. A legtöbb szülés nem rohamtempóban zajlik :) Sõt, az is lehet, ha túl hamar bementek, a kórházban még le is teremtenek, hogy miért nem csak öt perces fájásokkal jöttetek...
Én 5 honapja szültem.Hajnali 3.30.elment a magzatvizem en 8 oraig csak a zuhanyzo ala jarkaltam.idöd van bemenni a korhazba ha nincs elszinezõdve a magzat viz.könnyü szülest kivanok.Egy boldog anyuka

37 hetes km vagyok egy ujjnyira nyitva vagyok az baj csak keményedéseket érzek a pocimban föleg este? Aki szült már milyen érzés ha elfolyik a magzatviz? Még mennyi lehet? Nov 8 ra vok kiirva de azt mondták okt 26-ig nem huzzom ki.

Legjobb válasz: Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek,h elöbb jön,bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam,de a doki akkor mondta,h 57cm és 3200-3500 között van,szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam,sugárzott a combomba,1,5 órán kersztül rendszertelenül fájt,keményedett a pocim,majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem,h itt az idõ,de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid,h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!

Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek, h elöbb jön, bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam, de a doki akkor mondta, h 57cm és 3200-3500 között van, szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam, sugárzott a combomba, 1, 5 órán kersztül rendszertelenül fájt, keményedett a pocim, majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem, h itt az idõ, de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid, h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!
Ja és ha keményedik, akkor mindenképp tedd magad vízszintesbe! Nekem pl este a meleg zuhany után szokott és akkor nem is vok jól! Pihenj! :O)
Szia, Én 37+2 hetesen szültem mert szivárgott a magzatvíz. Nem éreztem semmit csak azt hogy csurog valami de kicsit. Mintha erõs folyást éreznél. Aztán bementünk a kórházba és ott ment el a víz. Érzés nélkül csak azt éreztem mintha leöntöttek volna egy vödör vizzel deréktól lefele. :) Szóval áztam. De akkor már az nem érdekelt. :)
A kérdező hozzászólása: Ez jó kérdés.Öszinte leszek nem kérdeztem rá mert ideges voltam több mint 4 órát vártam rá.De a védönöm is azt mondta, hogy nem huzzom ki mert elvileg okt 26-án kéne mennem uh-ra.De megyek majd 22-én dokihoz akkor megkérdezem töle.Meg az az igazság sokat hiztam 25 kg-nál járok.De én is gyanitom hogy jövöhét végére meglesz ez nöi megérzés.De majd meglátjuk az a lényeg, hogy minden oké legyen.
Szia! Nekem mind a háromszor magzatvíz elfolyással indult. Az elsõnél teljesen váratlanul, minden elõjel nélkül elkezdett folyni, elõször picit, lefeküdtem, utána mikor feláltam nagyon. A másodinál elõzõ nap délután 15 perces fájásaim voltak, bele feküdtem egy kád meleg vízbe és elmult. Másnap reggel elfolyt a magzatvíz. A harmadiknál is csak elfolyt a magzatvíz, mondjuk itt már elég sokat keményedett a hasam. Ja, az elsõ 34 hétre, a második 38 hétre, a harmadik 39 hétre született. Én is csak keményedéseket éreztem, a görcsök a magzatvíz elfolyás után jöttek. Ha elfolyik a magzatvíz én ahoz tudnám hasonlítani, mintha pisilnél , csak ezt nem lehet megállítani. Nem sokára babázol.:O) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok.
Szeretem ezt a nem húzod ki addig dumát... A 29. héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, feküdtem kórházban is visszatartáson, majd 8 napot túlhordtam.... Errõl ennyit. A magzatvízet egyáltalán nem éreztem folnyi, mikor a doki repesztette a burkot. Miért lenne baj, hogy csak keményedéseket érzel? Mit sezretnél ég érezni?
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat !!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!