Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, vagy (28 db)

Melyik a jobb kezdés szülés indulásánál, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha elkezdődnek a fájások?

Melyiknél van nagyobb esély a természetes befejezésre?

Legjobb válasz: Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem,majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.

Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem, majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.
Mindenképpen az a jobb, ha fájásokkal indul a szülés, mert ez esetben a magzatvíz elfolyása már csak felgyorsítja az eseményeket. Ha viszont a víz folyik el elõbb, nagy a fertõzésveszély, és ráadásul a legtöbb esetben mesterséges fájáskeltésre van szükség. Nekem az elsõ kettõ úgy született, hogy elõbb fájások voltak, és mindkettõ nagyon gyorsan meglett. (Remélem, most, a harmadikkal is így lesz.) Akiknek a magzatvíz folyik el, de még nincs fájás, sokszor még egy nap is eltelik, mire megszülnek. A doki is azt mondta, hogy jobb, ha fájásokkal indul! Üdv: 37. hetes kismama
nekem a másodiknál este fél10kor elfolyt a magzatviz, éjjel 1 óra 50 perckor megvolt a kisfiam.semmi gond nem volt.fájások 10 óra 30kor kezdõdtek. 3700gr és 52 cm lett.sok sikert:)
Az a jobb ha fájással, nekem elfolyt a magzatviz és még 10órát vajudtam, nem tágultam, ráadásul a viz hiánya miatt elörecsúszott a baba a medencecsontomhoz és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szivhang meg kellett azonnal császározni, mindez a amagzatviz elfolyása miatt.

Ha elfolyik a magzatvíz rögtön menjek a kórházba vagy várjam meg míg elkezdődnek a rendszeres fájások? Első babás, 37+4hetes vagyok jóslófájásokkal.

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal indulni kell a kórházba. Üdv

Szia! Én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal indulni kell a kórházba. Üdv
Magzatív elfolyás után menni kell!
Menni kell, de nem kell rohanni. Nálunk 12 órát mondanak a magzatvíz elfolyása és a baba megszületése között. Nekem fél óra híján volt meg, mégis fertõzést kapott a babám-Zuhanyra van idõ, de nem szabad a fájásra várni.
Elõzõ vagyok ismét, csak elfelejtettem, hogy a fájásoknak ilyen esetben nincs nagy jelentõsége, vagy megjönnek közben, vagy nem. Ha igen, akkor jó, ha netán nem, akkor majd bent megindítják.
Igen az utolsónak teljesen igaza van! Nekünk is azt mondták az elõkészítõn. Még gyors zuhany, hajmosás SE, uzsgyi a kórház. Fent említett okok miatt.
Én felhívtam a dokit (bár tudtam a választ), azt mondta, hogy akkor lassan be kellene kocogni (100 km-re lakok tõle), de nem kell kapkodni, nyugodtan készülõdjünk össze. A hivatalos válasz: ha a magzatvíz elfolyt, akkor 24 órán belül ki kell jönni a babának (ha nem magától, akkor erõszakkal..., azaz császárral). Szóval ráérsz, de azért menni kell, már ne indulj nyaralni :-)
Ha elfolyik a vized, indulj ne várj semmire. Fertõzést kaphat a baba ha sokat vársz. Persze addig semmi baja nem lesz amíg egy gyors zuhanyt megereszetesz és nyugodtan bemész a kórházba, nyugi.
Ha elfolyik a víz, akkor azonnal. Ha már ténylegesen azok a fájásaid lesznek, azt onnan lehet tudni, hogy veszel egy kád fürdõt és ha utána is megvannak az ötperces fájások, akkor irány a kórház. Ja, még lehet egy pohár borocskát is elkoryolgatni, mivel a lényeg, hogy ellazulj! Sok sikert!
Még annyit, hogy ha elfolyt a magzatvíz, akkor nem szabad járkálni, lehetõleg feküdni kell, ha nincs autó, inkább hívj mentõt, mert ha még nem illeszkedett be teljesen a baba feje, de elfolyt a magzatvíz, akkor a köldökzsinór elõre eshet, beszorul a feje és a medencesontod közé, és akkor akár meg is fulladhat a baba. Nekünk ezt mondták a szülésfelkészítõn. És mikor szültem, és már a kórházban voltam , mikor elment a magzatvizem, nem is volt szabad felkelnem, míg a baba feje be nem illeszkedett, pedig annyira jól esett volna a járkálás, de még wc-re sem mehettem ki egy darabig.
Miért is lettem leszavazva??? 4.vagyok.
Igen, azonnal menni kell!!! Fertõzésveszélyes.

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....


Hány perces fájásoknál kell kórházba menni? Ha a magzatvíz elfolyik, de nincs fájás, akkor is menni kell? Vagy már akkor vannak fájások?

Legjobb válasz: Ha köl a kórház elég 5 perces fájáspkkal elindulni.Ha elfolyik a magzatvíz egy zuhanyozás,1-2 dolog bepakolása a táskába belefér,de utána be kell menni.

Ha köl a kórház elég 5 perces fájáspkkal elindulni.Ha elfolyik a magzatvíz egy zuhanyozás, 1-2 dolog bepakolása a táskába belefér, de utána be kell menni.
*közel
Ha 10 percenként rendszeresen fáj, 30-40 mps hosszan, akkor kell indúlni. Ha elfolyik a víz, nem kell megvárni a fájásokat, azonnal kórház, mert fertõzésveszélyben a baba, a méhed.
Attól függ, hogy hol akarsz szenvedni. Ha én már 5 perces fájásokkal bementem volna, még 10 órát benn szenvedek. Sokkal jobb volt itthon. 3 perceseknél bementem, pár óra múlva megvolt a baba. Ha a magzatvíz elfolyik, mindenképp be kell menni. Fõleg ha zöld, akkor azonnal, se zuhanyzás, se pakolás.
Leirták elõttem, hogy mit hogyan, még annyit tennék hozzá, hogy pl. nekem a második babámmal elfolyt a magzatviz, és tudtam , hogy császár lesz, mert faros volt, de egyetlen ici-pici fájásom sem volt. Szóval nem feltétlenül függ össze a magzatviz elfolyás és a fájás. Uh. minél elõbb kórház, az a tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már minden világos :)
Nekem a magzatvíz elfolyása után kb fél órával már 5 perces fájásaim voltak, amik nem erõsödtek, még oxitocinnal is befenyegettek, majd jött egy tolófájás és a fiam. Még a szülésznõ sem hitte el, orvos sem volt épp, mert bement a mûtõbe, hogy nálam nincs elég erõs fájás. Úgy rohant ki és már csak vágni tudott, mint a filmekben... Tehát a magzatvíz elfolyása után kb 2 órával megvolt a fiam. Úgyhogy én mennék. Nekem mondjuk a 2. baba volt ilyen gyors, lehet az elsõnél nem így alakul.

Hogy gyorsabb a szülés ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha fájásokkal indul?

Olvastam valahol, hogy gyorsabban szülnek azok a n?k, akiknek a szülés fájásokkal indul. Kíváncsi lennék, hogy igaz-e. Kérlek írd meg, hogy neked hogy kezd?dött és mennyi id? alatt bújt ki a pici? Köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem elfolyt a magzatvizem de nem tágultam, nem volt gyors. Minden szülés fájásokkal indul, nekem elõtte való nap kezdett és 20-30 percenként jöttek, aztán estére elmúlt. Másnap is voltak és estére 15 percesek lettek.Éjfélkor mentem be szülni és reggel 3/4 8 kor lett meg a baba.

Nekem elfolyt a magzatvizem de nem tágultam, nem volt gyors. Minden szülés fájásokkal indul, nekem elõtte való nap kezdett és 20-30 percenként jöttek, aztán estére elmúlt. Másnap is voltak és estére 15 percesek lettek.Éjfélkor mentem be szülni és reggel 3/4 8 kor lett meg a baba.
nekem mindkét szülésem fájással indult. Az elsõ babám 20 óra alatt lett meg, a második 2 óra alatt. :)
Szia!A magzatviz elfolyt délelött 10kor, a fájások este indultak csak meg.Éjjel fél 1 re lett meg.
Igazából ha elfolyt a magzatvíz, nem biztos, hogy lesznek fájások. Én így jártam az elsõnél, oxitocinnal kellett indítani. 4 órát vártunk, aztán megkaptam az infúziót. 3 órát vajúdtam, és ez még rövidnek számít, állítólag elég jól reagáltam rá. De borzalmasan fájt. A második gyerek fájásokkal indult, ott úgy kellett burkot repeszteni. 1, 5 órát vajúdtam, semmi nem volt az a fájdalom az elsõhöz képest. Bár lehet, hogy azért mert második, és mert nem telt el sok idõ , 2 év a 2 szülés közt.
Nekem elõször a magzatvíz folyt el és semmi fájásom nem volt, meg elõtte sem.
Elõzõ vok. Ja és persze ez a rosszabik eset, a doki is mondta. Az a jó ha fájással kezdõdik meg.
Én délelõtt kb. fél 9-9 körül arra ébredtem hogy fáj a hasam rá kb fél órára rendszerezõdtek a fájások 5 percenként jöttek 1 percig tartottak, aztán 3 percesek és 2 percesek..ekkor mentünk be a kórházba olyan 4 óra lehetett.Kicsit hagytak nyüglõdni :) aztán megvizsgált a doki bõ 3 ujjnyira nyitva voltam burkot repesztett elõkészítettek és mentünk szülni...egy tolófájást vissza kellett tartanom mert nemtünt el a méhszáj, a 2. ra már nyomhattam is 18:10 perckor kint is volt a fiam :) (elsõ baba volt) És szerencsére könnyû szülésem volt.
nekem jóslófájásaim voltak másfél napig, és estére elkezdtek gyarapodni. éjféltõl 4ig eléggé fájt, már vajúdtam, de még kibírjható volt, 5 körülre lett elviselhetetlen, 7 elõtt indultam a kórházba, a szülés kb 9kor kezdõdött, akkor repesztettek burkot, és 9 20ra megvolt a baba. könnyû és gyors szülés volt.

Melyik a jobb, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha görcsök jönnek és burkot kell repeszteni? 35 hetes km

Legjobb válasz: Egyértelmûen ha elfolyik a magzatvíz magától!

Egyértelmûen ha elfolyik a magzatvíz magától!
Nekem mindháromszor burkot kellett repeszteni és semmi gondom nem volt vele. A másik variációt még nem próbáltam, de szerintem kellemetlenebb lehet úgy bemenni a korházba, hogy közben folyik a vized és ha már megrepedt a burok, akkor a baba fertõzésveszélye is nõ, ezért császároznak, ha nem születik meg a burokrepedés után 24 órán belül.
Nekem a görcsök jöttek hamarabb, burkot repesztett a dokim, de nem fájt, nem is éreztem semmit, csak elöntött egy langyos vízszerûség. Pillanat volt az egész.
Mindkét babámnál burkot kellett repeszteni a kitolás elején. Nem fájt, jó volt így. A barátnõmnek megrepedt a burok, elfolyt a víz, így indult be a szülés. Utána 11 órán át nagyon erõs fájásokkal tágult. A második babájánál elõször a fájások jöttek és utána repesztettek a kórházban burkot. Azt mondja, hogy burokrepesztés után sokkal fájdalmasabb fájásai voltak.
Nekem is burkot repesztettek és utána nagyon erõs fájásaim voltak. Én oxitocint is kaptam mert 5 perces fájásokkal mentem be és csak 2 ujnyira voltam nyitva! A burokrepesztés nem fáj!
Sztem a görcs az jobb mert utána van még idõd elmenni tusolni wc -re. De ha elfolyik utána már nem állhatsz fel. És sztem csak jobb érzés ha nem kakilsz be miközben születik a babád.

Mi a különbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a magzatviz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok es kiszurjak hogy kijöjjön a magzatviz?

Mi a külömbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a m.viz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok - es kiszurjak hogy kijöjjön a m.viz??

Legjobb válasz: Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)

Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)
Nem tudni, mitõl függ, és nem jobb egyik sem a másiknál. Talán annyival jobb, ha a fájásokkal kezdesz, hogy akkor nincs a magzatvíz-elfolyás miatti fertõzésveszély. Nekem elfolyt a vizem egy része, a többi bent maradt, mert a babám feje úgy be volt már ékelõdve, hogy nem engedte kifolyni a többit :) Úgyhogy nálam a két eset keverve volt :)
Nekem az elsõ terhességemnél a mag.víz folyt el, a fájások csak akkor jöttek amikor beadták az infúziót, hogy jöjjenek. A másodiknál meg fájások jöttek (rendszeresek) de kiderült, csak jósló, mert lehet az is rendszeres. Este mentünk be, másnap délelött repesztett burkot a doki, ami azért elég kellemetlen. A második talán azért volt jobb, mert nem kellett a folyó vízzel foglalkozni az elején (betétezni)
Nekem burkot repesztettek, nem volt semmi extra benne. Úgy értem, alám tettek egy tálat, kiszúrták, semmit nem éreztem, csak hogy valami meleg kifolyik, olyan volt, mintha pisilnék, csak ezt nem lehetett visszatartani. Ezek után 4 óra múlva lett meg a baba. Ez szerintem nem sok, de nem is kevés idõ.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Mi az igazság? Ha elfolyik a magzatvíz azonnal mentővel kell rohanni a kórházba vagy rendesen apa is bevihet/taxival mehetünk?

Már ezt is, azt is olvastam. A dokimmal tegnap beszéltem arról, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Szerinte: - ha elfolyik a magzatvíz (ennyit mondott), - ha 5-10 perces, rendszeres méhösszehúzódásaim vannak. Vagyis nem jelentette ki, hogy ha elfolyt a magzatvíz, ugorjak ment?be, viszont kockáztatni sem szeretnék. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!

Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!
Nem kell mentõt hívni, a párod is bevihet, vagy mehettek taxival. Én csak akkor hívnék mentõt, ha nagyon messze van a kórház.
Csak abban az esetben kell egybõl berohanni a kórházba, ha a magzatvíz nem tiszta, hanem meconiumos, vagyis zöldes, sötétes színû. Egyébként is be kell menni, de nem kell sietni. Ha elfolyik a magzatvíz, fennáll a veszélye, hogy a baba befertõzõdik, illetve nem védi már semmi. Én pl. a víz elfolyásától számított 6 órán belül mentem kórházba, és 15 óra elteltével lett meg a baba (mármint a magzatvíz elfolyásától számítva). Persze 1-2 órán belül tanácsos bemenni, csak nálam nem volt egyértelmû, hogy a magzatvíz folyik-e.
apa is bevihet, nekem éjjel 1.30-kor ment el a vizem, 2-re a kórházban voltunk a saját kocsinkkal. Elõtte lefeküdtem egy kicsit, míg Apa összeszedte a dolgokat, és talán sietni sem kellett volna ennyire, na de hát elsõ babás kismami révén nem mertem otthon ülni a babérjaimon :)
Nekem aztr mondta a védõnõm, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor ne kockáztassak, mert elõreeshet a köldökzsinór, és abba belehalhat a baba. Ilyenkor minél vízsszintesebb állapotban kell beérni a kórházba, azaz fekvés, és mentõ. Hogy más mit fog tenni, azt nem tudom, de én hallgatok a védõnõmre meg a józan eszemre. Lehet, hogy ülve, taxiban se lenne bajom, de lehet, hogy igen. Minek kockáztatni?
Ha elfolyik a magzatvíz a lehetõ leghamarabb feküdj vízszintesbe és emeld meg a csípõd. Néhány perc fekvés után fel lehet kelni és azt csinálsz, amit akarsz. A kiáramló magzatvízzel eshet elõre a köldökzsinór. ÜDv.
Bevihet a párod nem kell mentõt hívni, viszont azzal nem értek egyet h pár perc után lehet mászkálni. ha elfolyik a magzatvíz akkor induljatok minél hamarabb és majd ott eldöntik meddig kell feküdni. tapasztalatból mondom, nekem kb. másfél órát kellett feküdni és csak utána kelhettem fel és úgy vajúdtam.

Ha elfolyik a magzatvíz rögtön indulnunk kell a kórházba, vagy van még időm lezuhanyozni?

39 hetes kismama vagyok. Még nem távozott a nyákdugó és igazán jóslófájásaim sincsenek, néha egy-egy nyilallás, de semmi több. 140 km-re lakunk a kórháztól.

Legjobb válasz: Hát nem laksz közel... Nem félsz? És ha bármi gond van vajúdás közben? CSak mert én is vacilálok, mert pont 39 hetesen költözünk, és félek, hogyközben indul meg a vajúdás és hogy neki merjek-e vágni a már új hely kórházának, ami kocsival 2 óra, vagy maradjak itt, és akkor vissza kell jönni értem. Félek, hogy ha bármi van, gond lesz, hogy messze van a mentõ, hát m ég a kórház.... Gondold meg.. De magzatvíz elfolyás után persze arra még van idõd, hogy lezuhizz, hajat moss, átöltözz, bepakold az utolsó cuccokat a táskába, elkészítsd apát is (kajával, piával) és elinduljatok. Nem kell azonnal... Kívánom, minden rendben legyen!!

Hát nem laksz közel... Nem félsz? És ha bármi gond van vajúdás közben? CSak mert én is vacilálok, mert pont 39 hetesen költözünk, és félek, hogyközben indul meg a vajúdás és hogy neki merjek-e vágni a már új hely kórházának, ami kocsival 2 óra, vagy maradjak itt, és akkor vissza kell jönni értem. Félek, hogy ha bármi van, gond lesz, hogy messze van a mentõ, hát m ég a kórház.... Gondold meg.. De magzatvíz elfolyás után persze arra még van idõd, hogy lezuhizz, hajat moss, átöltözz, bepakold az utolsó cuccokat a táskába, elkészítsd apát is (kajával, piával) és elinduljatok. Nem kell azonnal... Kívánom, minden rendben legyen!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, most látom, hogy elírtam! Nem 140, hanem 40 km.
Szia Nekem este 7 kor ment el a magzatvízem de fájásaim még egyáltalán nem voltak. Lezuhanyoztam összekészülõdtem és 9 kor mentem be a korházba. Még bõven volt idõm.
A magzatvíz elfolyásával az a probléma, hogy a méhszájhoz sodorhatja a köldökzsinórt, amit viszont a baba feje utána nyomhat és elzárhat. Ha csak szivárog, nincs nagy gond, de akkor is siessetek, majd zuhanyozol utána..Ha viszont "kizúdul" belõled, könyök-térd helyzetben legyél(négykézláb), mert így a legkisebb az esély az elõbb említett problémára.(Ez nem vicc!) Ne idegeskedj! Egy kalappal...Nem gondoltál még arra, hogy be kéne feküdnöd inkább, ha ilyen messzi laksz?Beszéld meg az orvosoddal, ha gondolod...
Szia.Mikor elfolyt a vizem akkor még lezuhanyoztam, hajatmostam, megszárítottam, aztán felkeltettem a páromat, mert éjjel volt, és bementem a 30km-re lévõ kórházba.Még 14 órát vajúdtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!