Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, utána még (3 db)

Ha elfolyik a magzatvíz, utána még gyorsan lezuhanyozhatok?

Legjobb válasz: én letusoltam, amikor elfolyt, de olyan felesleges volt. Mire átvettem egy másik nadrágot, felkaptuk a táskát és kimentünk a kocsihoz már a cipõmben cuppogott a víz, pedig raktam be betétet is. :) Könnyû szülést!

én letusoltam, amikor elfolyt, de olyan felesleges volt. Mire átvettem egy másik nadrágot, felkaptuk a táskát és kimentünk a kocsihoz már a cipõmben cuppogott a víz, pedig raktam be betétet is. :) Könnyû szülést!
Persze, nyugodtan zuhanyozhatsz, hajat moshatsz, tedd rendbe magad, de a lehetõségekhez képest mielõbb menj be a kórházba.
Lezuhanyozhatsz, de fölösleges, mivel újra nedves leszel. Inkább tegyél be egy vastag betétet és uzsgyi a kórházba. Ha ott úgy látják van még egy kis idõ, ott is megengedik, hogy lezuhanyozz pl. lazítás képpen vagy épp segíti a vajjúdást is.
Butaságot írt az elsõ válaszoló, miszerint ha szivárog a magzatvíz, akkor nyugodtan ténykedj még. A barátnõmnek is szivárgott, még zuhanyzott, tett vett, aztán bent derült ki, hogy még feküdnie kell szigorúan, mert a kizúduló magzatvíz a köldökzsinórt a babára tekerheti. Ha szivárog vagy ha elönt akkor is irány a kórház. Ahogy azt késõbb is írták tökmindegy:)
én pont pisiltem, amikor elfolyt... :) Csak azt vettem észre hogy nem tudom abbahagyni.
Attól függ, hogy belkezd-e szivárogni, vagy elönt mint a zuhatag, a baba milyen fekvésû ( fejvégû vagy medencevégû ), be van-e már teljeen illeszkedve vagy még nincs. Ha hirtelen elreped a burok és nagy erõvel kizúdul a magzatvíz magával tudja sodorni a köldökzsinórt mely kicsusszanhat a méhbõl ami rendkívül veszélyes és ez abban az esetben fordulhat elõ ha a kicsi medence vagy harántvégû fekvésben van. Ha kiömlik a magzatvized akkor feküdj le és hívj mentõt mert a legjobb ha fekve szállítanak. Ha csak csöpög, csordogál a magzatvized akkor még nyugisan letusolhatsz, de csak akkor ha nem vagy otthon egyedül, legyen melletted valaki, aki segít ha szükséges.

Ha elfolyik a magzatvíz, utána még elmehetek tusolni?

Legjobb válasz: Persze. Készítsd össze magad, szedd rendbe magad, hívd a párod és menjetek a kórházba. Más is írta már ide, hogy lefürdött, elrendezkedett, megfogta a cumóját és ment a kórházba.-) Gyors szülést kívánok:-)

Persze. Készítsd össze magad, szedd rendbe magad, hívd a párod és menjetek a kórházba. Más is írta már ide, hogy lefürdött, elrendezkedett, megfogta a cumóját és ment a kórházba.-) Gyors szülést kívánok:-)
Ha otthon folyik el menj rögtön a kórházba, mert volt már rá példa, hogy a víz kifolyása vitte a baba nyakára a köldökzsinórt, inkább ne kockáztass.Amúgy ha csak fájások jönnek v.a nyákdugó megy el nyugodtan zuhanyozz le.Én amikor szültem burkot repesztettek, beöntésre küldtek és kb.fél óra wc-n ülés után azt mondták nyugodtan zuhanyozzak.Nyugodtan zuhanyoztam vagy 1 órát.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!