Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, utána (8 db)

Ha elfolyik a magzatvíz utána jönnek a fájások? És ha csak szivárog honnan ismerem fel hogy ez nem csak pisi?

40. hétben járok első terhességem vasárnapra vagyunk ki írva. 2 hete ment a nyákdugom azóta minden este feszít a baba rúg. Azt mondták ha a héten nem szülünk meg jövő hét szerdán meginditják a szülést

Legjobb válasz: Nem törvényszerû... van akinek utána nincsenek fájásai.. de a nagykönyv szerint igen víz elfolyik, fájások, tolófájások... csak hát mindenki más.. van akinek meg nem folyik el a víz.. csak jön a fájás.. Próbáld ki a zsepis módszert, ha úgy érzed, hogy csepeg valami vagy szivárog... beraksz egy zsebkendõt a bugyidba és 10 perc múlva nézd meg, hogy átázott-e, ha igen akkor magzatvíz szivárog!!

Nem törvényszerû... van akinek utána nincsenek fájásai.. de a nagykönyv szerint igen víz elfolyik, fájások, tolófájások... csak hát mindenki más.. van akinek meg nem folyik el a víz.. csak jön a fájás.. Próbáld ki a zsepis módszert, ha úgy érzed, hogy csepeg valami vagy szivárog... beraksz egy zsebkendõt a bugyidba és 10 perc múlva nézd meg, hogy átázott-e, ha igen akkor magzatvíz szivárog!!
a magzatvíznek nincs pisiszaga és nem is tudod megállítani. A pisit ugye vissza tudod tartani, a magzatvizet nem. És a magzatvíz jóval több is, én eláztattam egy nagy Tena betétet, két nadrágot meg egy törölközõt, mire beértünk, pedig csak felül volt megrepedve a burok.
Nekem elfolyt a magzatvíz, de utána nem jöttek a fájások, úgyhogy oxitocint kötöttek be, ez megindította a fájásokat, de még ez sem segített abban, hogy táguljak. Úgyhogy nekem fél nap után császár lett sajnos. De mint tudjuk mindenkinél máshogy alakul. Amúgy mikor elfolyt a magzatvíz, akkor az elején csak csurgott, és nem lehetett megállítani, nálam egyértelmû volt, hogy ez nem pisi. Olyan kontrollálhatatlan csordogálás volt.
Nekem egyszer sem folyt el a magzatvíz. Jöttek a fájások, egyre gyakrabban, aztán a kórházban repesztettek burkot, mikor már órák óta fájásaim voltak (a Lányomnál 2-3 percesek, a Fiamnál 8 percesek). Egyáltalán nem törvényszerû, hogy elõbb elfolyik a magzatvíz. Sõt, azt hiszem a nõk kisebb száalékánál indul csak így a szülés.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Ha elfolyik a magzatvíz, utána még gyorsan lezuhanyozhatok?

Legjobb válasz: én letusoltam, amikor elfolyt, de olyan felesleges volt. Mire átvettem egy másik nadrágot, felkaptuk a táskát és kimentünk a kocsihoz már a cipõmben cuppogott a víz, pedig raktam be betétet is. :) Könnyû szülést!

én letusoltam, amikor elfolyt, de olyan felesleges volt. Mire átvettem egy másik nadrágot, felkaptuk a táskát és kimentünk a kocsihoz már a cipõmben cuppogott a víz, pedig raktam be betétet is. :) Könnyû szülést!
Persze, nyugodtan zuhanyozhatsz, hajat moshatsz, tedd rendbe magad, de a lehetõségekhez képest mielõbb menj be a kórházba.
Lezuhanyozhatsz, de fölösleges, mivel újra nedves leszel. Inkább tegyél be egy vastag betétet és uzsgyi a kórházba. Ha ott úgy látják van még egy kis idõ, ott is megengedik, hogy lezuhanyozz pl. lazítás képpen vagy épp segíti a vajjúdást is.
Butaságot írt az elsõ válaszoló, miszerint ha szivárog a magzatvíz, akkor nyugodtan ténykedj még. A barátnõmnek is szivárgott, még zuhanyzott, tett vett, aztán bent derült ki, hogy még feküdnie kell szigorúan, mert a kizúduló magzatvíz a köldökzsinórt a babára tekerheti. Ha szivárog vagy ha elönt akkor is irány a kórház. Ahogy azt késõbb is írták tökmindegy:)
én pont pisiltem, amikor elfolyt... :) Csak azt vettem észre hogy nem tudom abbahagyni.
Attól függ, hogy belkezd-e szivárogni, vagy elönt mint a zuhatag, a baba milyen fekvésû ( fejvégû vagy medencevégû ), be van-e már teljeen illeszkedve vagy még nincs. Ha hirtelen elreped a burok és nagy erõvel kizúdul a magzatvíz magával tudja sodorni a köldökzsinórt mely kicsusszanhat a méhbõl ami rendkívül veszélyes és ez abban az esetben fordulhat elõ ha a kicsi medence vagy harántvégû fekvésben van. Ha kiömlik a magzatvized akkor feküdj le és hívj mentõt mert a legjobb ha fekve szállítanak. Ha csak csöpög, csordogál a magzatvized akkor még nyugisan letusolhatsz, de csak akkor ha nem vagy otthon egyedül, legyen melletted valaki, aki segít ha szükséges.

Ha elfolyik a magzatvíz, akkor utána rögtön lesznek fájásaim?

Vagy már el?tte is van?Hány percesekkel kezdek?Tapasztalt anyucik,ez hogy m?ködik???

Legjobb válasz: Leggyakoribb esetben inkább a fájásokkal kezdõdik a szülés. a magzatvíz sem folyik el feltétlenül, az esetek túlnyomó többségében burkot kell repeszteni.

Leggyakoribb esetben inkább a fájásokkal kezdõdik a szülés. a magzatvíz sem folyik el feltétlenül, az esetek túlnyomó többségében burkot kell repeszteni.
Szia.Szombat du.folyt el a magzatvizem, és vasárnap de.született meg a kisfiunk:) , szóval nekem nem voltak fájásaim, csak(vasárnap), hajnalban kezdõdött addig csak a magzatvizem csordogált, hol jobban hol kevésbé.Aztán beindult(beöntés után), és rá kb.5órára meglett a baba. Üdv
Nekem nem voltak fájásaim, vagy ha voltak, nem éreztem. A burok a vizsgálóasztalon repedt meg, magasan, nem folyt el rendesen a magzatvíz, gyakorlatilag elállt. Ez volt du.4-kor. Este 6kor még vígan voltam, alig-alig volt fájásom, 7kor kaptam oxitocint, 9re lettek rendes fájásaim, 11után meg megvolt a lányom. A húgomnál másképp ment, neki éjfélkor elfolyt a víz, 20 percre van a kórház, félúton szólt, hogy tapossanak be, mert a kocsiban szül meg. 3 után lett meg a baba neki. Elõtte voltak enyhe fájásai, azt mondta.
Nekem burkot repesztettek, reggel 9 kor és fél 10-kor kezdõdtek a fájások és 10:01 perckor de-tt megszületett a kicsilányunk!Elég gyors szülésem volt, remélem a következõ is ilyen lessz!
35. héten kezdett hajnalban szivárogni a vizem, fájás semmi. Kb 10 körül bekötötték az oxitocint. Folyamatosan kaptam és mégsem jöttek a fájások és nem is tágultam, így este 6-kor már mûtöttek.
Szia nekem elkezdett folyni a magzatviz de fájás nulla sõt nem is tágultam.Kb 3 óra mulva kaptam oxit hüvelybe is és infuzióba is a doki kézzel tágitott és olyan fájásaim lettek hogy csak na és hamar meg is lett a lányom cirka két és fél óra mulva 3 tolofájással. Szép szülést
indított szülésem volt.burokrepesztéssel indították, reggel 9-kor, negyed 10-kor már kezdõdtek a fájásaim, és este 21:25-re lett meg a kislányom.ez idõ alatt 2 zacskó oxy-t kaptam.
Hétfõn este folyt el a vizem, kedden reggel gyógyszert kaptam, hogy legyenek fájásaim, aztán délben megint, és délután megint, végül neste 6 körül jött az elsõ fájás.
Nekem 36 hetesen folyt el a vizem, de a fájások egyáltalán nem jöttek, úgy kellett indítani 24 óra múlva oxitocinnal. Akkor viszont egybõl 3 percesek jöttek.
41 hetesen folyt el a vizem, rá kb fél órára jöttek a fájások. Mire beértem a kórházba folyamatos fájásaim voltak.
Nekem burkot repesztettek délután 2kor és éjfélkor mûtöttek mert még csak az oxitocyntól sem voltak fájásaim. Csak akkor mikor feküdtem ha már felülhettem minden rendben volt.
39+5 hetesen folyt el a vizem éjfél elõtt. Semmi fájásom nem volt. Vártunk, vártunk......de semmi. Reggel 6 kor kaptam az oxitocint. Na az aztán csinált nekem bivaly erõs fájásokat......
nekem elõször elfolyt a vizem, és utána kb. 1, 5-2 órával kezdõdtek a fájások 25 percesekkel. Ahány nõ, annyiféle szülés.
37 hetesen folyt el nekem. Nem volt fájásom. Vártak és rá 3 óra múlva kötötték be az oxitocint. Akkor rögtön megjöttek a fájások és 3 óra múlva a kisfiam a karomban volt.
Mivel nekem 3-szor úgy vették el a vizem, csak igy tudok hozzászólni. Abból egyszer már fájásokkal mentem be, kétszer pedig inditott volt, de egy biztos, amint elvették a vizem, mindjárt nagyon erõs fájásaim lettek. Ez viszont nem mindenkinél van igy, pl. a nõvéremnek elment reggel a vize, és estére lett meg a baba, hogy pontosan mikor indultak be utána a fájásai nem tudom, de sokkal késõbb.
Nekem egy reggel elfolyt a vizem, fájás semmi, a kórházban voltam egész nap és végül másnap hajnalban indították be a szülést oxitocinnal, addig vártak hátha magától is elindul, de csak nem akart. Szóval a víz elfolyása után nem feltétlen jönnek a fájások (sajnos)

Ha elfolyik a magzatvíz, utána még elmehetek tusolni?

Legjobb válasz: Persze. Készítsd össze magad, szedd rendbe magad, hívd a párod és menjetek a kórházba. Más is írta már ide, hogy lefürdött, elrendezkedett, megfogta a cumóját és ment a kórházba.-) Gyors szülést kívánok:-)

Persze. Készítsd össze magad, szedd rendbe magad, hívd a párod és menjetek a kórházba. Más is írta már ide, hogy lefürdött, elrendezkedett, megfogta a cumóját és ment a kórházba.-) Gyors szülést kívánok:-)
Ha otthon folyik el menj rögtön a kórházba, mert volt már rá példa, hogy a víz kifolyása vitte a baba nyakára a köldökzsinórt, inkább ne kockáztass.Amúgy ha csak fájások jönnek v.a nyákdugó megy el nyugodtan zuhanyozz le.Én amikor szültem burkot repesztettek, beöntésre küldtek és kb.fél óra wc-n ülés után azt mondták nyugodtan zuhanyozzak.Nyugodtan zuhanyoztam vagy 1 órát.

Hamarabb lezajlik a szülés, ha először elfolyik a magzatvíz, és utána jönnek a fájások, mint mikor fájásokkal kezdődik, és csak órákkal később folyik el valakinek a magzatvize?

Legjobb válasz: Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.

Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.
Nekem elõször fájások voltak, aztán a szülõszobán vizsgálat közben folt el a magzatvíz (burokrepesztés), aztán viszont iszonyú erõsek lettek a fájások, 4 óra múlva megszületett a lányom :)
4 gyerkõcnek adtam életet. Az elsõ és az utolsó is 2 órán belül le volt tudva. Az elsõnél az elején folyt el a magzatvíz a 4-nél burkot repesztettek. A 2-3. szülés 4 órán belül megvolt, a 2- nál burkot repesztettek mert teljesen tág voltam, a 3-nál valamikor fürdéskor folyhatott el a víz, mert nem találkoztam vele vajúdás alatt. Ami viszont igaz, hogy ha elfolyik a magzatvíz, fel szoktak gyorsulni az események. Sokszor olvasni, hogy megrepesztették a magzatburkot és ezután roham tempóban jöttek a fájások, vagy erõsödtek...
Nekem az elsõ kettõnél elfolyt a magzatvizem az egyik 8 óra alatt lett meg a második 2 óra alatt ugyebár beindították a szülést, a harmadik gyerekemnél megindult a szülés na az fájdalom volt, a férjemnek a kezét majdnem eltörtem. Picurom 1 óra 20 perc alatt megvolt. Én azt tapasztaltam hogy ha beindítják nem fáj úgy mintha magától megindul.
nekem 5 perces fájásokkal indult az egész, 24 órát vajúdtam az egy szem gyermekemnél, a méhszájam nagyon lassan nyílt, a burok meg nem repedt meg, végül repesztettek aztán pikk-pakk meglett a baba
1 vagyok hát rövidebb valószínûleg bár elsõ szülésnél kérdés mi számít rövidnek. Elvileg tankönyv szerint az elsõ szülés átlagosan 9-12 óra , a második (többedik) 6-8 óra. Nekem az elsõ is fájásokkal indult, a második is, az elsõ 8 óra volt tömény fájásokkal és fogalmam se volt ugye hogy hol a vége, a második pedig 3 óra volt amibõl 1 óra fájt nagyon a többit ki lehetett bírni. De belegondoltam hogy ugyanezeket az intenzív fájdalmakat 10-15 óráig el kellett volna viselnem hát az nagyon gáz szóval az nagyon kimerítõ lehet hiszen az szinte egy egész nap hosszúságú, idegölõ lehet hogy mikor lesz már vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint, ha fájásokkal indul a szülés, az elviselhetõbb, mintha a magzatvíz lefolyásával kezdõdik?
Nekem is fájásokkal indult a szülésem. 5 óra alatt megszültem, elsõ baba volt!
Nekem a dokim azt mondta, hogy jobban szeretik, ha fájásokkal indul a szülés. Nekem mind a 3 fájásokkal indult. Az elsõ kettõ 2, 5-2, 5 óra volt, a 3. minössze 40 perc.
Nekem elõször elfolyt a magzatvíz. 14 óra alatt lett meg a baba. Az elsõ fájás kb az elfolyás után 3 órával volt. Nem tágultam, telenyomtak oxitocinnal. Nagyon durva volt. Az orvos azt mondta, hogy ez van, ha a magzatvíz folyik el elõbb.
nekem elõször magzatvíz volt...fájás semmi. Császár lett a vége.
Nekem elfolyt a magzatvíz de 2oxitocin és 8óra vajúdás után császároztak téraránytalanság miatt...ugyhogy sztem nem volt éppen gyors.
Szerintem ez személyfüggõ! Nekem pl. otthon folyt el a m.víz (ez volt olyan fél 6-6 óra körül este) és másnap hajnalban 4 óra után született meg a lányom! Pl függ attól is, hogy milyen gyorsan tágulsz. Én nem tágultam gyorsan.
Nekem elõször a magzatvizem folyt el, utána jöttek a fájások, 24 óra alatt lett meg a baba. Lassan tágultam, ki kellett várni. Oxitocint a legvégén kaptam.

Ha úgy indul be a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz (és utána jönne a fájások), akkor hosszabb a vajúdás, mintha fájásokkal indul?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.

Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.
Én éjfélkor egy erõs fájásra ébredtem, a 2.-nál elkezdett bugyogni a magzatvíz, rögtön 3-5 perces fájások jöttek (elõtte való nap azért éreztem gyenge fájásokat, de azt hittem ezek csak erõsebb keményedések), hajnali 5.10-kor a kezemben volt a baba. A dokira úgy kellett rácsörögni, hogy hol van már, de épp odaért a kitolásra. :) Elsõ baba, azt mondják, ez nagyon jó idõnek számít elsõre.
Nekem frissek az élményeim :) Fél 11-kor elfolyt a magzatvizem 11-kor bent voltunk a kórházba. Fájásaim elõszõr nem voltak utána 1 órára kezdõdtek emészt elég gyengén. Fél 5-kor kaptam oxitocint hogy erõsebbek legyenek mert a baba feje nagyon fent volt még. Az oxitocintól olyan fájásaim lettek hogy látni nem láttam. 11:46-kor született meg a kisfiam 37+1 naposan 5 napja :)
Nekem éjjel 3/4 3-kor folyt el a magzatvíz. Fájásokat 1/2 7 körül kezdtem érezni. A baba 1/4 6.-kor született. Nagyon durva szülés volt, egy rakás oxyt kaptam, h táguljak. :( A doki azt mondta, h az az oka, h elõbb a magzatvíz folyt le.
Nekem fél 6-kor folyt el a víz (bár elég kevés), a fájások pedig fél 8 körül kezdõdtek (maguktól, nem kaptam oxit, és egybõl 3-4 percenként jöttek). Fél 11-kor pedig megszületett a babám. Az elsõ igazi fájástól számítva 3 óra alatt meglett.
Nekem negyed 1-kor folyt el a magzatvíz, kb 2-kor jöttek a fájások és fél 6-kor született meg a kisfiam. A fájásoktól csak 3 és fél óra.
Nekem az elsonel egy ora fajas utan folyt el a magzatviz, 7orara lett meg a baba. Amikor fajasokkal indult, akkor mentem be amikor 5percesek voltak, 2orara lett meg a baba, burokrepesztesre fel orara ra. Otta azt mondtak ha burkotrepesztenek, akkor fel-1ora es baba kint van.
Nekem elsö lányomnál volt pár fájás amik igen erösek voltak majd elfolyt a magzatvíz. (épp a korházban voltunk) majd 4 órával késöbb meglett a lányom. másodiknál éjszaka eldurrantam úgy hogy elötte egy fájásom sem volt. majd már leakart szakadni a hátam és 3 órával késöbb megvolt a második lányom.
Általános szabály nincs.De azt szokták hangoztatni, hogy a száraz szülés nehezebb, vagy ha elfolyik a víz nem mindenkinek jönnek a fájások.Aztán kinek így, kinek úgy:) Nálunk is víz folyt el, nehezen lettek fájások, nem tágultam, császár lett.
Szerintem nem lehet általánosítani. Nekem az elsõ szülésemnél elõször elfolyt a magzatvíz, a fájások kb. másfél órával késõbb kezdõdtek. De ettõl nem lett hosszabb a vajúdás. Du. fél kettõ körül folyt el a víz, 3-körül kezdõdtek a fájások, és este fél nyolckor született meg. A másodiknál is ezzel indult, de mivel azt indítani kellett, ezért nem mérvadó. (Ott egyébként kb. 3 órát vajúdtam, de mivel elakadt, sürgõsségi császár lett belõle.)
...ekkor mar a szules elindul, nalam 1/2 12-kor ment el a magzatviz, s 1-kor mar megszuletett a baba pl. ket ilyen szulesem volt, keves fajdalommal, viszont nagyon sokat setaltam, lepcsoztem a szulesek elott.
Szerintem erre nincs általános szabály. Nekem elfolyt a magzatvíz, de a fájások nem jöttek...a kórházban kaptam mindenféle "jót", hogy beinduljanak a fájások, és lassan be is indultak, de ki tudja mi lett volna rásegítés nélkül. Aztán fél nap alatt sem tágultam, úgyhogy császár lett a vége. De mint írtam, ez nem általános dolog. Mindenkinél másképp alakul, akár fájással, akár magzatvíz-elfolyással indul a szülés. Mondjuk azért szívesen megtapasztaltam volna, hogy mi lett volna akkor, ha fájásokkal indult volna.
Elõzõ vagyok, de a mellettem levõ vajúdóból hallottuk, hogy mondja valaki, hogy "elfolyt magzatvíz, fájás nélkül" õ azt hiszem oxit is kapott, szóval nincs általános recept. Nekem is friss, 4 hetes élmény. :)

Ma megpróbáljuk szexel előcsalogatni a kisfiunkat. Utána mi történik? Elfolyik a magzatvíz? Ha beindul a szülés, mennyi időn belül? 40+5hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia!Nyugodtan lehet gumi nélkül!Lesz idõd lefürdeni ha beindulna!Mi 41 hetesen csináltuk így és sikerült is!Megrepedt a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz!Másnapra meg is született a kislányom!

Én is drukkolok! A melledet is izgassa a férjed, az is beindíthatja!
Szurkolok én is nagyon!! Én anno (2 és fél éve) 41 hetes+4 napos voltam, másnap már fektettek volna be mikor elõtte való nap bevetettünk már mindent, a szexet is többek között. Nekem lettek tõle fájásaim, de le is álltak délutánra. A vizem az nem ment el tõle :( pedig onnanstól nekem már mindkét szülésem hiper gyors lett :) ) Végül hajnali2kor indultak meg újra a fájások de hamar meglett. Mindkettõ szülésemnél repeszteni kellett a burkot és repesztés után úgy berendszerezõdtek a fájások, hogy 1 óra múlva már meglett a baba mindkétszer:) Én úgy tudom, ezzel a szexxel kapcsolatban, hogy nem szabad gumit húzni és az se árt, ha a nõnek is orgazmusa van :) mert az okozza az összehúzódásokat.
Szia!Nyugodtan lehet gumi nélkül!Lesz idõd lefürdeni ha beindulna!Mi 41 hetesen csináltuk így és sikerült is!Megrepedt a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz!Másnapra meg is született a kislányom!
Ha óvszerrel csináljátok, tuti nem lesz eredmény, mert a spermában levõ prosztaglandin hormon az, ami felpuhítja a méhszájat. Kivéve ha "boxoljátok a méhszájat", de gondolom ezt senki sem szeretné... :o) Nekünk annyit hozott csak, hogy az együttlét után kb. 2, 5 órával másfél órán át tartó 5 perces fájásaim lettek, amik aztán leálltak, pedig mi is nagyon reménykedtünk... Igaz, én csak 38 hetes voltam, szóval érdemes megpróbálni, de szerintem csak akkor, ha kívánjátok is. Szerintem akkor tudja beindítani a szex, ha már amúgy is nagyon közel volt ahhoz, hogy elinduljon (de ez nem tudományos, csak magánvélemény :o) Jó szülést Neked! Ja, és a magzatvíz ettõl nem fog elfolyni, illetve ugyanannyi esély van rá, hogy elfolyik, mint egyébként. (A terhességek 10-20%-a indul így)
Nem jöttek egybõl a fájások csak éreztem, hogy valami folyik!Elkészülõdtünk nyugodtan és bementünk a kórházba!Megvizsgáltak és mondták, hogy tényleg megrepedt a burok, de csak nagyon kicsit és ebbõl még nem lesz baba!Aztán este jött az orvosom és jóóóóól megvizsgált!Na utána már jöttek rendesen a fájások persze elõtte is voltak, de nem vészesek!Ez olyan 19 órakkor volt és 23:20 lett meg a kislányom!Drukkolok neked!!Remélem, hogy sikerül!!
Rendben!Szorítunk!Remélem, hogy sikerülni fog!:-)Majd azért írd meg, hogy mi lett!Utolsó voltam!
Lehet hogy semmi. Lehet hogy beindul. Az a baba tudja mikor kell kibújjon, ne aggódj :) Azért óvszert használjatok, mert ha beindul a szülés, akkor már nem tudsz "kimosakodni" és elég ciki úgy menni szülni, hogy a szex nyomai ott vannak...
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a segítséget, próba szerencse.Talán végre lesz vmi eredmény.Ezen kívül már mindennel próbálkoztam.Annyira szeretnénk már látni!Meg egyáltalán már túllenni rajta.Már mindenki megszült körülöttem, én meg itt túlórázok...Szorítsatok nekünk:)
A kérdező hozzászólása: Szia!És jöttek a fájások egyszerre?Vagy honnan érezted, hogy megrepedt a burkod?Ma este megyek vizsgálatra, délutánra tervezem a projektet, remélem sikerül jutni vmire, mert hétfõn be kell feküdnöm, ha semmi.Azt pedig kihagynám.Kérlek mesélj!!
A kérdező hozzászólása: Pont úgy hallottam, hogy a spermában vannak olyan anyagok, amik segíthetik.Elsõ babám, de nem hiszem, hogy egy fürdés ne férne bele az idõmbe.Rosszul gondolom?Nem tudom, de iszonyú türelmetlen vagyok már...
Nos? Hogy álltok? :) )))
Ha nem válaszol, akkor most nem lennék a helyében :) Reméljük, könnyû szülése lesz!
Kiváncsian várjuk a fejleményeket:D
Naaa?Mizu?Gondolom azért nem válaszolsz, mert már a karjaidba tarthatod a pici fiacskádat!Ha ez így van akkor gratulálok és sok boldogságot kívánok a babához!:-)
Úgy látszik sikerült megindítani.Gratulálok!
Szia!Mivan veletek?Jól vagytok?Írhatnál valamit, hogy hogy volt a szülés!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!