Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, lehet (8 db)

Mi lesz a kanapénkkal, ha elfolyik rajta a magzatvizem? Hogyan lehet tisztítani?

39. hétben vagyok és félek, hogy a kanapén folyik el a vizem mert javarészt ezen ülök egész nap. Gondolom nem valami guszti ha beleszárad vagy valami de fogalmam nincs mit lehetne tenni? Van értelme magam alá rakni egy törölközőt?

Legjobb válasz: Gumilepedõ. Jó nagy, kb. 300 Ft körül van. Ráteszed, erre egy plédet, mégse a mûanyagon üldögélj. Nekem a kocsiban folyt el a magzatvizem, a bugyim, nadrágom, huzat és az autó ülése is csurom víz volt. Egy kárpittisztítás és semmi sem maradt benne. Se folt, se szag.

Gumilepedõ. Jó nagy, kb. 300 Ft körül van. Ráteszed, erre egy plédet, mégse a mûanyagon üldögélj. Nekem a kocsiban folyt el a magzatvizem, a bugyim, nadrágom, huzat és az autó ülése is csurom víz volt. Egy kárpittisztítás és semmi sem maradt benne. Se folt, se szag.
Hát én nem tudom, de amikor elfolyt magzatvízem, jött belõlem sok vér is, azt mondták, hogy normális. Még jó, hogy a kórházban folyt el, nem irigyeltem volna a férjemet ha azt neki kellett volna kitisztítani..
:D Törölközõ nem sokat érne. A magzatvìz steril...szerintem egy sima kárpittisztítás, szárìtás. Viszont tehetsz magad alá olyan lepedõt, ami a baba alatt lesz..nejlonlepedõ (nem jut eszeme a neve). :)
Gyógyszertárban kapható betegek alá való pelenka. Felnõtt méret. Óriási, nedvszívó, ki lehet teríteni és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi, szerintem veszek holnap ilyen gumis lepedõt! :)
HEhe ez jó kérdés :D Mikor terhes voltam én nekem is sokszor eszembe jutott :D De végül odáig nem jutottam el :D Nem kellett sehol tisztítani mert nem vízzel indult a szülésem :D
Nálunk a baba feje elzárta a víz útját szóval mi észre se vettük mikor repedt meg a burok.
Nalam pisiles utan, kezmosas kozben repedt meg a burok. Mintha egy vodor langyos vizet boritottak volna a labam koze. Meg 2 ora mulva is folyt. Szintelen, szagtalan, de jo sok van belole-:) )
Ha elfolyik a magzatvíz, azt tudni fogod. Nem egy szimpla vizes bugyi lesz, annyi szent. Olyan, mintha bepisilnél, csak épp nem tudod megállítani, visszatartani. Ha minden rendben, akkor vízszerû, színtelen és szagtalan. ha zöld, akkor gáz van, és AZONNAL usgyi a kórházba, nincs zuhany, pakolászás, felöltözés, semmi, mert a zöld magzatvíz magzati oxigénhiányra utal. Nekem csak egy kis része ment el odahaza, ez is kb 2 deci volt, lefolyt a combomon, és jó kis tócsa keletkezett alattam (álltam, amikor megrepedt a burok). utána még egy egész napig szivárgott fájások nélkül, majd megindították a szülést. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: és milyen állagú a magzatvíz?
vízszerû, de mennyisége nagyon változó. Lehet szivárgás és rendes burokrepedés, amikor több víz jön. Nekem is volt terhesen, mikor megijedtem, de kiderült, csak izzadás volt. Figyeld meg, hogy fürdés után is folyamatosan jön-e vagy akkor alábbhagy-e
Be mentem NST-re, aztán megvizsgált a dokim és mondta, hogy megrepedt a burok, szivárog a víz irány a szülõszoba! Semmit nem vettem észre, mert csepegett és volt tisztasági betét alattam! A magzatvíz akkor folyik, ha a burok alul reped, ha felül, mint ahogy az én esetemben is volt csak szivárog!
Nekem du-án 2-tõl folyamatosan folyt a magzatvizem. Több Tena betétet is elhasználtam, kellemetlen volt. Mintha több liter lett volna. Persze azért maradt még, mert szüléskor is kapott belõle a szülésznõ.

Ha elfolyik a magzatvíz, lehet még zuhanyozni? Az intim testrészt is tísztíthatjuk? Borotválhatjuk még?

38 hetes kismama

Legjobb válasz: Az én barátnõm a napokban szült és õ "rendbetette magát" mielött bement volna a korházba. (neki is otthon folyt el a vize) Szerintem a zuhanyzás mindenképpen jó dolog,higéniai okokból fõként. Ha arra gondolok hogy sokan vajudnak vízbe,akkor egy kis zuhannyal nem árthatsz magatoknak. 32 hetes kismama

Az én barátnõm a napokban szült és õ "rendbetette magát" mielött bement volna a korházba. (neki is otthon folyt el a vize) Szerintem a zuhanyzás mindenképpen jó dolog, higéniai okokból fõként. Ha arra gondolok hogy sokan vajudnak vízbe, akkor egy kis zuhannyal nem árthatsz magatoknak. 32 hetes kismama
Nyugodtan tedd magad rendbe, hisz ahogy az elõttem író is mondta: sokan a vízben vajúdnak, sõtt akár szülnek is a magzatvíz elfolyását követõen. Gyönyörû szülést és babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedvesek vagytok és nektek is hasonlókat :)


Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a baba megszülteik, akár hanyadik héten is tartunk, ugye? Akkor már nem lehet visszatartani?

Nem a szivárgásra gondolok,hanem amikor rendesen elfolyik. Egyébként 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 24 órán belül meg kell születnie a fertõzésveszély miatt.Könnyû szülést nektek!

24 órán belül meg kell születnie a fertõzésveszély miatt.Könnyû szülést nektek!
Ez esetben a szülésnek 24 órán belül le KELL folynia (akár hüvelyi, akár mûtéti úton), mert minél hosszabb ideig van fenn az állapot, annál nagyobb az esély a felszálló fertõzésre.
Akkor igen, de 35. hét az nem olyan vészes már, mármint a koraszülöttség szempontjából.

37 hetes km vagyok egy ujjnyira nyitva vagyok az baj csak keményedéseket érzek a pocimban föleg este? Aki szült már milyen érzés ha elfolyik a magzatviz? Még mennyi lehet? Nov 8 ra vok kiirva de azt mondták okt 26-ig nem huzzom ki.

Legjobb válasz: Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek,h elöbb jön,bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam,de a doki akkor mondta,h 57cm és 3200-3500 között van,szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam,sugárzott a combomba,1,5 órán kersztül rendszertelenül fájt,keményedett a pocim,majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem,h itt az idõ,de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid,h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!

Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek, h elöbb jön, bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam, de a doki akkor mondta, h 57cm és 3200-3500 között van, szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam, sugárzott a combomba, 1, 5 órán kersztül rendszertelenül fájt, keményedett a pocim, majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem, h itt az idõ, de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid, h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!
Ja és ha keményedik, akkor mindenképp tedd magad vízszintesbe! Nekem pl este a meleg zuhany után szokott és akkor nem is vok jól! Pihenj! :O)
Szia, Én 37+2 hetesen szültem mert szivárgott a magzatvíz. Nem éreztem semmit csak azt hogy csurog valami de kicsit. Mintha erõs folyást éreznél. Aztán bementünk a kórházba és ott ment el a víz. Érzés nélkül csak azt éreztem mintha leöntöttek volna egy vödör vizzel deréktól lefele. :) Szóval áztam. De akkor már az nem érdekelt. :)
A kérdező hozzászólása: Ez jó kérdés.Öszinte leszek nem kérdeztem rá mert ideges voltam több mint 4 órát vártam rá.De a védönöm is azt mondta, hogy nem huzzom ki mert elvileg okt 26-án kéne mennem uh-ra.De megyek majd 22-én dokihoz akkor megkérdezem töle.Meg az az igazság sokat hiztam 25 kg-nál járok.De én is gyanitom hogy jövöhét végére meglesz ez nöi megérzés.De majd meglátjuk az a lényeg, hogy minden oké legyen.
Szia! Nekem mind a háromszor magzatvíz elfolyással indult. Az elsõnél teljesen váratlanul, minden elõjel nélkül elkezdett folyni, elõször picit, lefeküdtem, utána mikor feláltam nagyon. A másodinál elõzõ nap délután 15 perces fájásaim voltak, bele feküdtem egy kád meleg vízbe és elmult. Másnap reggel elfolyt a magzatvíz. A harmadiknál is csak elfolyt a magzatvíz, mondjuk itt már elég sokat keményedett a hasam. Ja, az elsõ 34 hétre, a második 38 hétre, a harmadik 39 hétre született. Én is csak keményedéseket éreztem, a görcsök a magzatvíz elfolyás után jöttek. Ha elfolyik a magzatvíz én ahoz tudnám hasonlítani, mintha pisilnél , csak ezt nem lehet megállítani. Nem sokára babázol.:O) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok.
Szeretem ezt a nem húzod ki addig dumát... A 29. héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, feküdtem kórházban is visszatartáson, majd 8 napot túlhordtam.... Errõl ennyit. A magzatvízet egyáltalán nem éreztem folnyi, mikor a doki repesztette a burkot. Miért lenne baj, hogy csak keményedéseket érzel? Mit sezretnél ég érezni?
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat !!!!!

Ha netán elfolyik a magzatvíz biztos hogy észere veszem, még akkor is ha épp a Balatonba fürdök? Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek?

Legjobb válasz: Hát ha ennyire közel van a szülés, akkor nem mennék a Balatonba fürdeni - ezt csak megjegyzésként. De ha a magzatviz elmegy, azt észreveszed, men csak folyik, hanem a hasad is összehúzodik közben.

Hát ha ennyire közel van a szülés, akkor nem mennék a Balatonba fürdeni - ezt csak megjegyzésként. De ha a magzatviz elmegy, azt észreveszed, men csak folyik, hanem a hasad is összehúzodik közben.
ha ott tartasz, hogy bármikor elmehet a magzatvíz kifelé a Balcsiból, tudod miket csinálnak bele a ... emberek? és ha nem császárral szülsz, akkor lenn fog kijonni a babó, akármilyen fertõzést elkaphatsz. KIFELÉ A VÍZBÕL!!! nekem úgy indult be a szülésem, hogy nem ment el a magzatvizem. ha már rendszeresen jön a fájás, akkor tuti eljött a várva várt idõ :) boldog babavárást, könnyû szülést.
Szia!Észreveszed!Nekem elfolyt, , és rengeteg.No, és folyamatosan folyik nagy adagban, nem csak egyszer aztán kész!De tényleg vigyázz a balcsival.Én nem is mertem vizbe menni a terhességem alatt.
Nekem elfolyt. Nem vízben igy azt nem tudom milyen érzés. Viszont a csorgáson kívül semmit nem éreztem semmi görcs vagy ilyesmi. Utána 4 órával sem volt semmi fájdalmam amikor megkaptam az infúziót. A fertõzések miatt én sem mennék a Balcsiba!
Én még csak a 28. hétben vagyok, de már most is félek attól hogy elfolyhat...persze még korai parázni, de például a kérdés kiírója sem biztos, hogy éppen a végén van. Hol tartasz? Én kb. 34 hetes leszek, mikor a Balcsihoz megyünk, de már nem fogok belemenni, pontosan a fertõzéstõl tartva meg attól, hogy nem fogom érezni az elfolydogálást.

Lehet hallani ha megreped a magzatburok es elfolyik a magzatviz?

Legjobb válasz: Hát nekem burokrepesztés volt a szülõszobán!Hangot nem hallottam,de rengeteg víz kifolyt!Másoktól halottam,hogy õk pukkanásszerûhangot hallottak.

Hát nekem burokrepesztés volt a szülõszobán!Hangot nem hallottam, de rengeteg víz kifolyt!Másoktól halottam, hogy õk pukkanásszerûhangot hallottak.
hallani? azt nem. de folyik, nem lehet visszatartani, mint a vizeletet (és víz, színtelen, szagtalan és nagy mennyiségû)
Én csak egy pattanást éreztem, aztán azt, hogy folyik a magzatvíz. Hallani nem hallottam semmit :)
Én épp az ágyból keltem fel, nem számítottam rá, bár épp a kiírt napon történt :D Hallani nem hallottam semmit.
Szia! Én pukkanást éreztem, de nem hallottam semmit. Mikor felálltam elfolyt a magzatvíz. Brutál fájások következtek, de szerencsére ekkor már a szülõszobán voltam.
Én nagyon halványan, de hallottam a pukkanást, mert mindenki aludt, de én éber voltam. És persze éreztem is.
Hajnalban tök csönben repedt meg a burok. Két helyen is... kétszer pattant (érezhetõen), aztán elkezdett ömleni a víz. Hallani nem hallottam, csak érezni lehetett:)
Én sorozatos pukkanásokat éreztem, és talán hallottam is, majd elöntött a víz.
Nekem otthon folyt el a magzatvizem és én ebbõl semmit nem vettem észre...

Ha esetleg majd elfolyik a magzatvíz, hogyan mehetek le a harmadik emeletről? Gyalog lehet? Vagy visznek?

Legjobb válasz: Nyugodtan lemehetsz. Én utána fürödtem, nyugisan öszekészülõdtem és szépen beautóztunk 100 km-re :-). Csak egy a lényeg akkor, picit nagyobba fertõzésveszély, tehát kádban ne fürödj már és 24 órán belül szülessen meg a baba, tehát nem kell kapkodva rohanni, de azért lassan be kell bocorászni a kórházba.

Nyugodtan lemehetsz. Én utána fürödtem, nyugisan öszekészülõdtem és szépen beautóztunk 100 km-re :-). Csak egy a lényeg akkor, picit nagyobba fertõzésveszély, tehát kádban ne fürödj már és 24 órán belül szülessen meg a baba, tehát nem kell kapkodva rohanni, de azért lassan be kell bocorászni a kórházba.
persze hogy lesétálhatsz csak vigyetek pár törölközõt mert nekem pl folyt mnt az özönvíz:-))
Te érzed, de szerintem le fogsz tudni menni gyalog. Én a szülészeti osztályra fel is lépcsõztem a harmadikra, nem mertem beszállni a liftbe, mert féltem hogy beragadunk, és ott kell szülnöm :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!