Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, az azt jelenti, (2 db)

Ha a fele magzatvíz elfolyt 7, 5 hónapos terhesen az azt jelenti, hogy hamarosan bekövetkezik a szülés?

Nővérem ikreket vár és megindult a magzatvíz, mi fog most történni? Megindítják a szülést? Mennyi idő telhet még el így a szülésig? Nem nagyon korai még ikrek esetében 7 és fél hónaposan szülni? Nagyon izgulunk! Volt már valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.

Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.
Ikreknél annyira nem gáz, de gondolom most kórházban van nem ? És kapja a kötelezõ dolgokat !?
A kérdező hozzászólása: Az orvosok megpróbálják még 72 óráig bent tartani a babákat. :/
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban 5 órakor császárral megszülettek a babák, felsírtak rendesen, inkubátorba tették õket, de olyan erõs kis tüdejük van, hogy nem kellett gépre kötni egyikõjüket sem! :) Van kis hajuk is, két kislány :) Köszi a válaszokat! :)
Jajj de jó hírek! Örülök, hogy jól vannak! Gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Nem lesz semmi baj, nagyon ügyes babák! Gratulálok a kis családnak, jaj még mindig sírok az ilyen történeteken, ha maguktól lélegeznek minden rendben lesz. Nekem is ikreim vannak, õk is egy hónappal elõbb születtek, õk fiúk. Jó kezekben van a nõvéred is és õk is, biztos vagyok benne, ha már a szülés elõtt átszállították õt olyan kórházba, ahol van koraosztály (gondolom oda vitték). Õk nagyon jók! Sok boldogságot a családnak, írj majd ha tudsz valamit még, nem akarok tolakodó lenni, de az ikrek mindig is még jobban érdeklik az ikreseket.
Én is gratulálok a babákhoz! Nagyon ügyesek, hogy maguktól lélegeznek! Mekkorák lettek a csajok?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük mindenkinek! :) 1400 és 1450 grammal 40 cm-el születtek. :)
GRATULA :) !!!!
Megint én :) Piciknek ugyan picik, de szerintem ahhoz képest, hogy ikrek, és hanyadik hétre születtek nagyon jó súlyúak!!! Sok sikert, kitartást Nektek és az Anyukának, és gyors gyarapodást a babuciknak!
Gratulálok a két pici lányhoz!! :) MI lett a nevük? TEstvéred jól van, megnyugodott? REndben van õ is? És Te? :) Jó egészséget kivánok az egész családnak, és mielõbbi megerõsödést!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem engednek be hozzá senkit, mi is csak telefonon értesülünk a hírekrõl. Jó lenne már túl lenni ezen az egészen!
Próbáljátok nyugtatni õt is, mert csak rosszabb a babáknak, ha még õ is nyugtalan, persze megértem, de erõsnek kell lennie!
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, mindenképpen jobb, korszerûbb kórház. Köszönöm szépen, hú nem is tudom mikor izgultam utoljára ennyire! A nõvérem is teljesen bepánikolt/sírt, nyugtatózni kellett szegényt... :(
A kérdező hozzászólása: Most vitték el rohamkocsival egy komolyabb kórházba, mint ahol eddig volt, de senki nem tud semmit :( Még nem indult el a szülés.
Hány hetes most? Valószínû kapja a tüdõérlelõt, amíg nem indul el a szülés rendesen, de mindenképp meg fognak a napokban születni a babák, mivel a burok megrepedt. Én úgy tudom, legalábbis a kórházban azt mondták, hogy ilyenkor a babák még termelik a vizet valamilyen szinten. De mindenféleképpen folyamatosan ellenõrizni fogják az tuti és jönnek a babák, de kora babák lesznek.
A kérdező hozzászólása: 32 hetes. Köszi a válaszokat!
32 hetesen elég jó esélyekkel indulnak, de mindenféleképpen a koraszülött osztályon lesznek egy darabig. Bent feküdtem terhesség alatt, amikor egy kismama társamnak 33 hetesen elfolyt a magzatvize (õ toxémiás volt) és egy napig kapta a tüdõérlelõt, tovább már nem tudták bent tartani a babát és megszületett, a PIC-re került 1 hónapig bent voltak, de folyamatosan vették le a gépekrõl, aztán már "csak" inkubátor, majd melegítõ ágy, végül ki került a koraszülött osztályról. Ma már 3 éves nagyfiú. Velük egy darabig tartottam a kapcsolatot még. De a gyerekágyon egy kórterembe feküdtem egy másik kismamával, neki 31. hétre született a babája, õt akkor tették a melegitõs ágyba amikor mi haza jöttünk a fiammal, úgyhogy nem tudom meddig lehettek még bent.
Majdírd meg légyszi mi lett velük!
A kérdező hozzászólása: Rendben! De annyira rossz, hogy még az orvosok sem tudnak mondani semmit! :(
Hova vitték õket? biztos megvizsgálják elõször, nem akarják semõt sem a családot paráztatni. Van fogadott dokija?
A kérdező hozzászólása: A megyei kórházba(Szolnok).Hát fogadott dokija ott nincs.
Gondolom azért vitték oda, mert jobb a felszereltsége. Biztos nagyon jó kezekbe kerül és tudják mi a dolguk! Drukkolok nagyon, hogy jól végzõdjön minden!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat az anyuka és a jövevények nevében is! Majdcsak igyekeznek gyarapodni, hogy minél hamarabb hazajöhessenek! :) Utolsónak ment a privát. :)

Ha elfolyik a magzatvíz, az azt jelenti, hogy megrepedt a magzatburok, igaz? és ez mitől reped meg? úgymond megérik rá, vagy valaminek a hatására? Pl. a baba "kirúgja"?

ocs, ha hülye a kérdés

Legjobb válasz: Egyszerúen azért mert eljött az idõ,a sok jóslófájás, feszülõ méh hatására is.Ha viszont idõ elõtt reped meg,az lehet fertõzés miatt is pl.

Egyszerúen azért mert eljött az idõ, a sok jóslófájás, feszülõ méh hatására is.Ha viszont idõ elõtt reped meg, az lehet fertõzés miatt is pl.
A kérdező hozzászólása: köszi. szóval, ha sokat van joslófájásom, elég sokat keményedek is, számíthatok rá, hogy meg fog repedni magától és elfolyik?és akkor nem kellenne burkot repeszteni. félek, hogy nem tudom mikor lesz itt az idõ, de ha elfolyna a magzatvíz az olyan egyértelmû lenne. 37hetes vagyok
Hát sajnos ettõl még nem biztos hogy elfolyik magától a magzatvíz, de biztos tudni fogod ha eljön az idõ, ha másból nem a fájások sûrûsödnek, erõsödnek, és idõben be tudod határolni, pl 20, 10 5 percesek. A magzatvíz ha elfolyik amúgy hirtelen nagy mennyiségû, de ha bizonytalan vagy, azt mondják érdemes lefeküdni, és úgy megnézni, akkor a manó feje sem zárhatja el a méhszájat , és hirtelen ami addig szivárgott, kifolyik, .
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :D
Szívesen! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, remélem az lesz és tudni fogom mikor:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!